প্ৰধানমন্ত্ৰীৰ কাৰ্যালয়
ৰাষ্ট্ৰপতি মেক্ৰনৰ সৈতে টেলিফোনিক বাৰ্তালাপ প্ৰধানমন্ত্ৰীৰ
ইউক্ৰেইনৰ সংঘাতৰ শান্তিপূৰ্ণ সমাধানৰ বাবে শেহতীয়া পৰিস্থিতিৰ সন্দৰ্ভত মত বিনিময় নেতাদ্বয়ৰ
বিভিন্ন ক্ষেত্ৰত দ্বিপাক্ষিক সহযোগিতাৰ ইতিবাচক উন্নয়নক আদৰণি দুয়োগৰাকী নেতাৰ
এআই ইমপেক্ট ছামিটত ভাৰতত ৰাষ্ট্ৰপতি মেক্ৰনক আদৰণি জনাবলৈ আগ্ৰহী প্ৰধানমন্ত্ৰী
06 SEP 2025 6:22PM by PIB Guwahati
প্ৰধানমন্ত্ৰী শ্ৰী নৰেন্দ্ৰ মোদীয়ে আজি ফ্ৰান্সৰ ৰাষ্ট্ৰপতি ইমানুৱেল মেক্ৰনৰ সৈতে টেলিফোনিক বাৰ্তালাপত মিলিত হয়।
দুয়োগৰাকী নেতাই অৰ্থনৈতিক, প্ৰতিৰক্ষা, বিজ্ঞান, প্ৰযুক্তি আৰু মহাকাশকে ধৰি বিভিন্ন খণ্ডত দ্বিপাক্ষিক সহযোগিতাৰ উন্নয়নৰ পৰ্যালোচনা আৰু ইতিবাচক মূল্যায়ন কৰে। হৰাইজন ২০৪৭ ৰোডমেপ, ইণ্ডো-পেচিফিক ৰোডমেপ আৰু প্ৰতিৰক্ষা ঔদ্যোগিক ৰোডমেপৰ সৈতে সংগতি ৰাখি ভাৰত-ফ্ৰান্স কৌশলগত অংশীদাৰিত্বক অধিক শক্তিশালী কৰাৰ দিশতো দুয়োগৰাকী নেতাই নিজৰ প্ৰতিশ্ৰুতি পুনৰ দৃঢ় কৰে।
ইউক্ৰেইনৰ সংঘাতৰ অন্ত পেলোৱাৰ দিশত শেহতীয়াকৈ কৰা প্ৰচেষ্টাৰ ওপৰত তেওঁলোকে মত বিনিময় কৰে। প্ৰধানমন্ত্ৰী মোদীয়ে সংঘাতৰ শান্তিপূৰ্ণ সমাধান আৰু শান্তি আৰু সুস্থিৰতা যিমান পাৰি সোনকালে পুনৰুদ্ধাৰৰ বাবে ভাৰতৰ ধাৰাবাহিক সমৰ্থন পুনৰ দোঁহাৰে।
প্ৰধানমন্ত্ৰী মোদীয়ে ২০২৬ চনৰ ফেব্ৰুৱাৰী মাহত ভাৰতে আয়োজন কৰা এআই ইমপেক্ট ছামিটৰ আমন্ত্ৰণ গ্ৰহণ কৰাৰ বাবে ৰাষ্ট্ৰপতি মেক্ৰনক ধন্যবাদ জনায় আৰু ভাৰতত ৰাষ্ট্ৰপতি মেক্ৰনক আদৰণি জনোৱাৰ বাবে আগ্ৰহী বুলি কয়।
দুয়োগৰাকী নেতাই যোগাযোগ অব্যাহত ৰাখিবলৈ আৰু বিশ্ব শান্তি আৰু সুস্থিৰতা বৃদ্ধিৰ বাবে একেলগে ঘনিষ্ঠভাৱে কাম কৰিবলৈ সন্মত হয়।

Prime Minister's Office
Prime Minister holds a telephone call with President Macron
Leaders exchange views on recent developments for peaceful resolution of the conflict in Ukraine
The two leaders welcome positive developments in bilateral cooperation in various areas.
Prime Minister looks forward to welcoming President Macron to India for the AI Impact Summit
06 SEP 2025 6:22PM by PIB Delhi
Prime Minister Shri Narendra Modi held a telephone conversation with H.E. Mr. Emmanuel Macron, President of the French Republic today.
The two leaders reviewed and positively assessed the developments in bilateral cooperation across different sectors including economic, defence, science, technology and space. The leaders also reaffirmed their commitment towards further strengthening of the India-France Strategic Partnership, in line with the Horizon 2047 Roadmap, the Indo-Pacific Roadmap and the Defence Industrial Roadmap.
They exchanged views on recent efforts towards bringing an end to the conflict in Ukraine. PM Modi reiterated India’s consistent support for peaceful resolution of the conflict and early restoration of peace and stability.
Prime Minister Modi thanked President Macron for accepting the invitation to the AI Impact Summit hosted by India in February 2026, and looked forward to welcoming President Macron in India.
Both leaders agreed to continue to remain in touch and work closely together to promote global peace and stability.