ପ୍ରଧାନମନ୍ତ୍ରୀଙ୍କ କାର୍ଯ୍ୟାଳୟ
ଜିଏସଟି ଦର କମାଇବା ଏବଂ ବିଭିନ୍ନ ସୁଧାର ମାଧ୍ୟମରେ ସାଧାରଣ ଲୋକ, କୃଷକ, ଏମଏସଏମଇ, ମଧ୍ୟବର୍ଗ, ମହିଳା ଓ ଯୁବକମାନଙ୍କୁ ସିଧାସଳଖ ଲାଭ ଦେବା ପାଇଁ କେନ୍ଦ୍ର ସରକାର ପକ୍ଷରୁ ଆଣାଯାଇ ଥିବା ପ୍ରସ୍ତାବକୁ, ଅନୁମୋଦନ କରିଥିବାରୁ ପ୍ରଧାନମନ୍ତ୍ରୀ ଜିଏସଟି କାଉନସିଲଙ୍କୁ ପ୍ରଶଂସା କରିଛନ୍ତି
03 SEP 2025 11:00PM by PIB Bhubaneswar
କେନ୍ଦ୍ର ଓ ରାଜ୍ୟ ଗୁଡ଼ିକୁ ନେଇ ଗଠିତ ଜିଏସଟି କାଉନସିଲ ସାଧାରଣ ଲୋକ, କୃଷକ, ଏମଏସଏମଇ, ମଧ୍ୟବର୍ଗ, ମହିଳା ଏବଂ ଯୁବକମାନଙ୍କୁ ଲାଭ ଦେବାକୁ ଜିଏସଟି ଦର ହ୍ରାସ ଏବଂ ସୁଧାର ଦିଗରେ କେନ୍ଦ୍ର ସରକାରଙ୍କ ପକ୍ଷରୁ ଦିଆଯାଇଥିବା ପ୍ରସ୍ତାବରେ ସହମତ ହୋଇଥିବାରୁ ପ୍ରଧାନମନ୍ତ୍ରୀ ଶ୍ରୀ ନରେନ୍ଦ୍ର ମୋଦୀ ପ୍ରଶଂସା କରିଛନ୍ତି । “ବ୍ୟାପକ ଭାବେ ହୋଇଥିବା ସୁଧାର ସାଧାରଣ ନାଗରିକଙ୍କ ଜୀବନ ଚଳଣିରେ ଉନ୍ନତି ଆଣିବ ଏବଂ ସମସ୍ତଙ୍କ ପାଇଁ, ବିଶେଷ କରି ବ୍ୟବସାୟୀ ଓ ବ୍ୟବସାୟ ପାଇଁ ଇଜ ଅଫ ଡୁଇଙ୍ଗ ବିଜିନେସକୁ ସହଜ କରିବ” ଶ୍ରୀ ମୋଦୀ କହିଛନ୍ତି ।
ପ୍ରଧାନମନ୍ତ୍ରୀ ଏକ୍ସ ରେ ପୋଷ୍ଟ କରିଛନ୍ତି;
“ମୋର ସ୍ୱାଧୀନତା ଦିବସ ଉଦବୋଧନରେ ଜିଏସଟିରେ ପରବର୍ତ୍ତୀ ପିଢ଼ିର ସଂସ୍କାର ଆଣିବା ପାଇଁ ଆମର ଉଦ୍ଦେଶ୍ୟ ବାବଦରେ ମୁଁ କହିଥିଲି ।
କେନ୍ଦ୍ର ସରକାର ସାଧାରଣ ଲୋକଙ୍କ ଚଳଣିରେ ସୁଧାର ଆଣିବାକୁ ଓ ଅର୍ଥନୀତି ସୁଦୃଢ଼ କରିବା ଲକ୍ଷ୍ୟରେ ବ୍ୟାପକ ଭାବେ ଜିଏସଟି ଦର ଯୁକ୍ତିକରଣ ଓ ପ୍ରକ୍ରିୟା ସଂସ୍କାର ଦିଗରେ ଏକ ବିସ୍ତୃତ ପ୍ରସ୍ତାବ ପ୍ରସ୍ତୁତ କରିଥିଲେ ।
ସନ୍ତୁଷ୍ଟିର କଥା ଯେ, @GST_Council କେନ୍ଦ୍ର ଓ ରାଜ୍ୟଙ୍କୁ ନେଇ ଗଠିତ ଜିଏସଟି କାଉନସିଲ ସାମଗ୍ରିକ ଭାବେ ସାଧାରଣ ଲୋକ, କୃଷକ, ଏମଏସଏମଇ, ମଧ୍ୟବର୍ଗ, ମହିଳା ଏବଂ ଯୁବକମାନଙ୍କୁ ଲାଭ ଦେବାକୁ ଜିଏସଟି ଦର ହ୍ରାସ ଏବଂ ସୁଧାର ଦିଗରେ କେନ୍ଦ୍ର ସରକାରଙ୍କ ପକ୍ଷରୁ ଦିଆଯାଇଥିବା ପ୍ରସ୍ତାବରେ ସହମତ ହୋଇଛନ୍ତି ।
ବ୍ୟାପକ ଭାବେ ହୋଇଥିବା ସୁଧାର ସାଧାରଣ ନାଗରିକଙ୍କ ଜୀବନ ଚଳଣିରେ ଉନ୍ନତି ଆଣିବ ଏବଂ ସମସ୍ତଙ୍କ ପାଇଁ, ବିଶେଷ କରି ବ୍ୟବସାୟୀ ଓ ବ୍ୟବସାୟ ପାଇଁ ଇଜ ଅଫ ଡୁଇଙ୍ଗ ବିଜିନେସକୁ ସହଜ କରିବ ।
#NextGenGST

Prime Minister's Office
Prime Minister hails the GST Council for collectively agreeing to the proposals submitted by the Union Government on GST rate cuts & reforms, which will benefit the common man, farmers, MSMEs, middle-class, women and youth
03 SEP 2025 11:00PM by PIB Delhi
The Prime Minister Shri Narendra Modi has expressed his happiness that the GST Council, comprising the Union and the States, has collectively agreed to the proposals submitted by the Union Government on GST rate cuts & reforms, which will benefit the common man, farmers, MSMEs, middle-class, women and youth. "The wide ranging reforms will improve lives of our citizens and ensure ease of doing business for all, especially small traders and businesses", Shri Modi stated.
The Prime Minister posted on X:
"During my Independence Day Speech, I had spoken about our intention to bring the Next-Generation reforms in GST.
The Union Government had prepared a detailed proposal for broad-based GST rate rationalisation and process reforms, aimed at ease of living for the common man and strengthening the economy.
Glad to state that @GST_Council, comprising the Union and the States, has collectively agreed to the proposals submitted by the Union Government on GST rate cuts & reforms, which will benefit the common man, farmers, MSMEs, middle-class, women and youth.
The wide ranging reforms will improve lives of our citizens and ensure ease of doing business for all, especially small traders and businesses."
#NextGenGST