প্রধানমন্ত্রীগী লোইশঙ
পি.এম.না নই দিল্লীগী য়াশোভুমিদা সেপ্তেম্বরগী 2দা ‘সেমিকোন ইন্দিয়া - 2025’ হৌদোক্লগনি
পি.এম.না সেপ্তেম্বর 3দা সেমিকোন ইন্দিয়াদা CEOশিংগী রাউন্দতেবলদশু শরুক য়ারগনি
সেমিকোন ইন্দিয়া – 2025 না ভারত্তা রোবস্ত অমসুং সস্তেনেবল সেমিকন্দক্তর ইকোসীস্তেম শেমগৎনবগী মচাক অমা ওইরগনি
কনফরেন্স অদুনা সেমিকন্দক্তর ফেবশিং, এদভান্স পেকেজিং, AI, R&D, স্মার্ত মেন্যুফেকচরিং অমসুং ইনভেস্তমেন্তকী খুদোংচাবশিং অদুগী মতাংদা অখন্নবা মীৎয়েং থম্লগনি
লৈবাক 48 হেনবদগী দেলিগেত 2,500 হেনবনা শরুক য়াগদৌরি
01 SEP 2025 3:30PM by PIB Imphal
প্রধান মন্ত্রী, শ্রী নরেন্দ্র মোদীনা সেপ্তেম্বরগী 2দা চাউরাক্না অয়ুক্কী পুং ১০ তাবা মতমদা নই দিল্লীগী য়াশোভুমিদাভারতকী সেমিকন্দক্তর ইকোসীস্তেম শেমগৎনবগী পান্দমদা ‘সেমিকোন ইন্দিয়া - 2025’ হৌদোক্লগনি। প্রধান মন্ত্রীনা সেপ্তেম্বর 3দা অয়ুক্কী পুং 9.30 রোম তাবা মতমদা কনফরেন্স অদুদশু শরুক য়ারগনি, মসিদা মহাক্না CEOশিংগী রাউন্দতেবলদশু শরুক য়ারগনি।
সেপ্তেম্বরগী 2দগীনা 4 ফাওবা পাংথোক্কদবা নুমিৎ হুম্নিগী ওইবা কনফরেন্স অসিনা ভারত্তা রেজিলিয়েন্ত ওইবা, রোবস্ত ওইবা অমসুং সস্তেনেবল ওইবা সেমিকন্দক্তর ইকোসীস্তেম অমা খুমাং চাউশিন্নবগী মতাংদা অকন্নবা মীৎয়েং থম্লগনি। মসিনা থবক কয়া অমগী মনুংদা সেমিকোন ইন্দিয়া প্রোগ্রাম, সেমিকন্দক্তর ফেব অমসুং এদভান্স পেকেজিং প্রোজেক্তশিং, ইনফ্রাস্ত্রকচর রেদিনেস, সমার্ত মেন্যুফেকচরিং, R&D দা ইন্নোভেশনশিং অমসুং আর্তিফিসিয়েল ইন্তেলিজেন্স, ইনভেস্তমেন্তকী ওপোর্চুনিতীশিং, স্তেত-লেভেল পোলিসী ইমপ্লিমেন্তেশনগি প্রোগ্রেসকা মরু লৈনবা সেসনশিং য়াওগনি। মসিগী মথক্তা থৌরম অদুনা দিজাইন লিঙ্ক ইন্সেন্তিব (DLI) স্কীমগী মখাদা লৈবা অনৌয়া ইনিসিয়েতিবশিং, স্তার্তঅপ ইকোসীস্তেমগি গ্রোথ, ইন্তর্নেস্নেল কোওপরেশন অমসুং ভারতকী সেমিকন্দক্তর সেক্তরগিদমক্তা তুংগী রোদমেপকী মতাংদা উৎলগনি।
মসিদা ঐতেন্দী 20,750গী মথক্না শরুক য়ারগনি, মসিদা লৈবাক 48 হেনবদগী দেলিগেত 2,500 এন্না , স্পীকর 150গী মথক্তা, গ্লোবল লীদর 50গী মথক্তা অমসুং একজিবিতর 350 হেনবনা মসিদা শরুক য়ারগনি। মসিদা লৈবাক 6কী রাউন্দ তেবল দিসকসনশিং, ৱার্কফোর্স দেবেলপমেন্ত অমসুং স্তার্তঅপশিংগীদমক্তা কন্ত্রী পেভিলিয়নশিং অমসুং অকন্নবা পেভিলিয়নশিংশু য়াওগনি।
সেমিকন্দক্তর দোমেনদা তেক্নোলোজিকেল এদভান্সমেন্তশিং লোইন-লোইননা লৈবাক কয়া অমদা মখোবগি সেমিকন্দক্তর ইকোসীস্তেম হেন্না ফগৎহন্নবা মখোয়গী পোলিসীশিং এন্না ফগৎহন্নবা মালেম শিনথুংনা সেমিকোন কনফরেন্সশিং শিনখ্রে। মসিনা ভারতপু সেমিক্নদক্তর দিজাইন, মেন্যুফেকচরিং অমসুং তেক্নোলোজী দেবেলপমেন্তকীদমক্তা হব অমা ওইনা উৎথোক্নবা প্রধান মন্ত্রীগী ভিজন অদুবু হেন্না চাউথোকহন্নবগীদমক্তা 2022দা বেঙ্গলুরুদা, 2023দা গান্ধিনাগরদা অমসুং 2024দা গ্রেতর নোইদা কনফরেন্সশিং শিনখ্রে।

Prime Minister's Office
PM to inaugurate ‘Semicon India - 2025’ on 2nd September at Yashobhoomi, New Delhi
PM to also participate in CEOs roundtable at Semicon India on 3rd September
Semicon India - 2025 to Catalyse Robust and Sustainable Semiconductor Ecosystem in India
Conference to Focus on Semiconductor Fabs, Advanced Packaging, AI, R&D, Smart Manufacturing and Investment Opportunities
More than 2,500 delegates from over 48 countries to participate
01 SEP 2025 3:30PM by PIB Delhi
Prime Minister Shri Narendra Modi will inaugurate ‘Semicon India - 2025’, aimed at catalysing India’s Semiconductor ecosystem, on 2nd September at around 10 AM at Yashobhoomi in New Delhi. Prime Minister will also participate in the Conference on 3rd September from around 9:30 AM, in which he will participate in CEOs roundtable as well.
The three-day Conference, from 2nd to 4th September, will focus on advancing a robust, resilient, and sustainable semiconductor ecosystem in India. It will feature sessions on the progress of the Semicon India Programme, semiconductor fab and advanced packaging projects, infrastructure readiness, smart manufacturing, innovations in R&D and artificial intelligence, investment opportunities, state-level policy implementation, among others. Additionally, the event will highlight initiatives under the Design Linked Incentive (DLI) scheme, the growth of the startup ecosystem, international cooperation, and the future roadmap for India’s semiconductor sector.
Over 20,750 attendees will participate including more than 2,500 delegates from over 48 countries, over 150 speakers, including over 50 global leaders, and more than 350 exhibitors. It will also include 6 countries Round Table discussions, country pavilions and dedicated pavilions for Workforce Development & Start-Ups among others.
Semicon conferences, organized across the world, aim to maximize outreach of the technological advancements in the semiconductor domain as well as the policies of various countries to strengthen their semiconductor ecosystem. Furthering Prime Minister’s vision to showcase India as a hub for Semiconductor Design, Manufacturing and Technology Development, conferences have been organized at Bengaluru in 2022, at Gandhinagar in 2023 and at Greater Noida in 2024.