য়ুমলৈ-কৈরৈ মন্ত্রালয়
কেন্দ্রগী গৃহ মন্ত্রী অমসুং কোওপরেসন মন্ত্রী, শ্রী অমিত শাহনা আসামগী গুৱাহাতিগী রাজ ভবনদা ব্রহ্মপুত্র ৱিং শঙ্গাখ্রে অমসুং ভর্চুএল মোদকী খুত্থাংদা লুপা করোর ৩২২গী প্রোজেক্ত ৮ শঙ্গাখ্রে অমসুং উরেপ উয়ুং তমখ্রে
মোদীজীগী লুচিং মখাদা হৌখিবা চহি ১১ অসিদা অৱাং-নোংপোক লমদম অসি মমাংদা অমুক্তা ওইখিদ্রিবা মওংদা চাউখৎপা উবা ফংলে, অৱাং-নোংপোক লমদমগী পুৱারী ইরকপা মতমদা, মোদী সরকারগী চহি ১১ অসি সনাগী ময়েকশিংনা ইদুনা লৈহৌরগনি
NCFLগী খুত্থাংদা, অৱাং-নোংপোক্কী রাজ্য নিপানগী পুলিসশিংনা ঙমখৈ ঙাক্নবা, নারকোতিক্স অমসুং আইন্না য়াদবা মওংদা স্মগ্লিং তৌবা থিংনবা অমসুং নাগরিকশিংনা তানশিল্লিবা লনশিং ঙাকশেন্দুনা থম্নবা নোংমদা পুং ২৪ থবক তৌগনি
নাকল অমরোমদা মালেম পুম্বনা প্রধান মন্ত্রী শ্রী নরেন্দ্র মোদীবু ইকায় খুম্নরি অতোপ্পা নাকল অমরোমদা ওপোজিসনগী লুচিংবশিংনা নুংশিদবা অমসুং য়ানীংদবগী নেগেতিব পোলিতিক্স তৌবা হৌখি
বিহারগী থৌরম অমদা প্রধান মন্ত্রী মোদীগী লৈখিদ্রবা মমাদা ফজদবা ৱাহৈ শীজিন্নদুনা ঙাংদুনা ওপোজিসনগী লুচিংবশিংনা খ্বাইদগী চাউখৎতবা থবক তৌখি
ওপোজিসনগী লুচিংবা অসিনা হৌদোকখিবা ৱাখল য়াওদবা প্রোতেস্ত, নেগেতিবিতী অমসুং হেত পোলিসী অসিনা ঐখোয়গী মীয়ামগী পুন্সিবু মাঙ-তাকহনগনি
মরুওইবা ওপোজিসন পার্তীনা অসিগুম্বা মখলগী লোল শীজিন্নরবদি মীয়ামদগী থাগৎ ৱাহৈ তাবা ফংবা ঙম্লোই
মীখল খুদিংদা ওপোজিসন্না প্রধান মন্ত্রীগী মায়োক্তা অশাওবা ৱাহৈ শীজিন্নখি অমসুং অদুমক ইকায় ফিরুক খুমখি, অদুবু করিগুম্বা অমত্তা তমশিনবদি তৌদে
মীখল অসি দিমোক্রেতিক ওইবা লৈবাক্কী থৱায়নি অমসুং করিগুম্বা ইনফিত্রেতরশিংনা ভোতর লিস্ততা চংদুনা মীখল অদুদা অশোই-অঙাম থোকহল্লবদি লৈবাক অমত্তনা শাফনা লৈবা য়ারোই
লৈবাক শীনবা থুংনা লৈরিবা মীয়াম্না মরুওইবা ওপোজিসন পার্তীনা হৌদোকখিবা ফত্তবা থবকশিং অদু য়েংদুনা অঙকপা অমসুং নুংঙাইতবা ফাওরি, হায়রিবা খোঙথাংশিং অসিনা মখোয়না মীয়ামদগী সপ্পোর্ত ফংবা ঙমলোই
ওপোজিসনগী লুচিংবা অসিনা প্রধান মন্ত্রী, মহাক্কী লৈখিদ্রবা মমা অমসুং লৈবাক অসিগী মীয়ামদা লাল্লে হায়জগদবনি
29 AUG 2025 4:34PM by PIB Imphal
কেন্দ্রগী গৃহ মন্ত্রী অমসুং কোওপরেসন মন্ত্রী, শ্রী অমিত শাহনা ঙসি আসামগী গুৱাহাতিদা লৈবা রাজ ভবনদা ব্রহ্মপুত্র ৱিং শঙ্গাখ্রে অমসুং ভর্চুএল মোদকী খুত্থাংদা লুপা করোর ৩২২গী প্রোজেক্ত ৮ শঙ্গাখ্রে। থৌরম অদুদা আসামগী রাজ্যপাল শ্রী লক্ষ্মন প্রসাদ আচার্য়, মুখ্য মন্ত্রী হিমন্ত বিশ্ব শর্ম্ম, অমসুং কেন্দ্রগী মন্ত্রী শ্রী সর্বানন্দ সোনোৱাল, অমসুং অতোপ্পা মশক নাইবা মীওইশিংসু শরুক য়াখি।
মহাক্কী ৱারোলদা, কেন্দ্রগী গৃহ মন্ত্রী অমসুং কোওপরেসন মন্ত্রী শ্রী অমিত শাহনা হায়খি মদুদি অৱাং নোংপোক লমদম অসিনা অৱা-অনা অমসুং হিংসা কয়ামরুম মায়োক্নরবসু লমদম অসিনা শান্তি, চাউখৎপা অমসুং কমপ্রিহেন্সিব গ্রোথ পুরক্নবা মাইকৈদা খুমাং চাউশিল্লি। মহাক্না হায়খি মদুদি মহারাজা প্রিথুদগী হৌরগা লাচিত বোর্ফুকন ফাওবা, অমসুং চিলারাইদগী হৌরগা ভারত ইমাগীদমক আর্মদ ফোর্সেসতা য়াওখিবা আসামগী নহাশিংনা কত্থোকখিবা ফাওবা, অৱাং-নোংপোক লমদম অসি মতম পুম্নমক্তা ভারতকী সেক্যুরিতীগী মরুওইবা য়ুম্বী অমা ওইদুনা লাক্লি। শ্রী শাহনা মখা তারদুনা হায়খি মদুদি অৱাং-নোংপোক লমদম অসি মালেমগী খ্বাইদগী লিরবা অমসুং কলচর কয়ামরুমগী য়ুম্ফম অমনি। লমদম অসিগী আর্ত, লোল, চিঞ্জাক, ফিজেৎ চাকচা, ম্যুজিক, অমসুং মহৌশাগী ফজবশিংনা মালেমগী থাক্তা অপুনবা অৱাং নোংপোক অসি তোপ-তোপ্পা ওইহল্লি।
শ্রী অমিত শাহনা হায়খি মদুদি আসাম বচাও আন্দোলনগী লান্থেং মনুংদা নহা কয়ানা কত্থোকখি অমসুং মতম অদুদা মহৈরোইশিংনা লুচিংদুনা খোঙজং চংশিনখিবগী ৱাখল্লোন অদু ঙসি প্রধান মন্ত্রী শ্রী নরেন্দ্র মোদী অমসুং মুখ্য মন্ত্রী শ্রী হিমন্ত বিশ্ব শর্ম্মীনা পুন্না মঙফাওনহনখ্রে। মহাক্না হায়খি মদুদি আসাম মুভমেন্তকী মতমদা খল্লম্বা আসাম অসি ফংবতা নত্তনা মসিদগী হেনখ্রে অমসুং চাউখৎপগী খোঙজেল অসি লেপ্পা লৈতনা মখা চত্থগনি।
কেন্দ্রগী গৃহ মন্ত্রীনা হায়খি মদুদি প্রধান মন্ত্রী শ্রী নরেন্দ্র মোদীগী লুচিং মখাদা, অৱাং-নোংপোক লমদম অসি হৌখিবা চহি ১১ অসিদা মমাংদা অমুক্তা ওইখিদ্রিবা মওংদা চাউখৎপা উবা ফংলে। অৱাং-নোংপোক্কী পুৱারী ইরকপা মতমদা, প্রধান মন্ত্রী শ্রী নরেন্দ্র মোদীগী চহি ১১গী লৈঙাক অসি সনাগী ময়েকশিংনা ইগনি। মহাক্না হায়খি মদুদি হৌখিবা চহি ১১দা প্রধান মন্ত্রী মোদীনা লৈবাক অসিগী সেক্তর খুদিংমক্তা অহোংবা পুরকখ্রে। মপানগী অমসুং মনুংগী ঙাকশেল, ইনফ্রাস্ত্রকচর দিবেলপমেন্ত, পাৱর জেনরেসন, মীওই করোর ২৫বু লায়রবগী চৈথেংদগী পুখৎপা, নৎত্রগা মীওই করোর ৬০দা য়ুম, ইলেক্ত্রিসিতী, তোইলেত, পাইপকী ঈশিং, গ্যাস সিলিন্দর অমসুং হেল্থকেয়র কভরেজ লুপা লাখ ৫ ফাওবা ফংহনবা অসি হৌখিবা চহি ১০ অসিদা প্রধান মন্ত্রী মোদীনা পোলিসীশিং শেমখিবতা নত্তনা মখোয়শিং অদু লমদম অসিদা ইমপ্লিমেন্ত তৌনবগী থবকসু পায়খৎলি। মসিগী মহৈ ওইনা লৈবাক অসিগী সেক্তর খুদিংমক্তা খুমাং চাউশিল্লক্লি অমসুং মালেম অসিনা মসি থোইদোক হেন্দোক্না য়েংলি হায়না মহাক্না মখা তাখি।
ঙসিগী প্রোগ্রাম অসিগী মখাদা লুপা করোর ৩২২ হেন্না চংবা প্রোজেক্ত ৮ শঙ্গাখ্রে অমসুং উরেপ উয়ুংসু তমখ্রে হায়না শ্রী অমিৎ শাহনা হায়খি। মহাক্না হায়খি মদুদি মোদী সরকারনা বৃতিশনা শেমখিবা অরিবা ক্রিমিনেল লো অহুম লৌথোকখ্রে অমসুং ক্রিমিনেল জস্তিস সিস্তেমগীদমক অনৌবা ভারতকী লো অহুম হৌদোকখ্রে। অনৌবা আইনশিং অসিনা ফোরেন্সিক সাইন্স লেবোরেতরীশিংদা (এফ.এস.এল.) য়ুম্ফম ওইবা পুলিসকী থিজিনবগী থবকশিং অমসুং থুগায়বশিংবু চৈরাক পীনবা হোৎনবদা মরুওইবা মিৎয়েং থম্লি। প্রধান মন্ত্রী শ্রী নরেন্দ্র মোদীগী লুচিং মখাদা লৈবাক শীনবা থুংনা দিজিতেল ইন্দিয়াগী মঙলান অদু মংফাওনহল্লে হায়না মহাক্না মখা তাখি। শ্রী শাহনা হায়খি মদুদি সাইবর সেক্যুরিতী অসি নাগরিকশিংগীদমক য়াম্না মরু ওই। মরম অসিনা ভারত সরকারনা ২০১৯দা দিল্লীদা ১৪সি ইনিসিএতিবতা অহানবা নেস্নেল সাইবর ফোরেন্সিক লেবোরেতরী (এন.সি.এফ.এল.) হাংদোকখি। মহাক্না হায়খি মদুদি দিল্লীগী মতুংদা, অনিশুবা এন.সি.এফ.এল. অসি আসামগী গুৱাহাতিদা লিংখৎখ্রে। মসিনা অৱাং-নোংপোক্কী রাজ্য ৮ অসিদা লৈরিবা নাগরিকশিংগী শেন্থোকশিং ঙাক-শেনগনি। মসিগী মথক্তা, এন.সি.এফ.এল.না লৈবাক অসিগী ঙমখৈদা লৈরিবা গেপশিং শীজিন্নদুনা নারকোতিক্স, খুৎলাইশিং ললোন-ইতিক তৌনবা অমসুং চঙশিল্লক্নবা হোৎনবা মীওইশিং থেংনদুনা নেস্নেল সেক্যুরিতী মপাঙ্গল কনখৎহনবদা অচৌবা থৌদাং লৌগনি।
কেন্দ্রগী গৃহ মন্ত্রী অমসুং কোওপরেসন মন্ত্রীনা হায়খি মদুদি লচিত বোর্ফুকন পুলিস একাদেমীদা লিংখৎপা এন.সি.এফ.এল.গী খুত্থাংদা অৱাং-নোংপোক্কী রাজ্য নিপানগী পুলিসশিংনা লৈবাক অসিগী ঙমখৈ ঙাক্নবা, দ্রগশিং অমসুং ইলিগেল স্মগ্লিংগী মায়োক্তা লান্থেংনবদা মতেং পাংনবা অমসুং নাগরিকশিংগী শেন্থোক লৈহন্নবা পুং ২৪ থবক তৌগনি। ঙসি ঐখোয়গী ঙমখৈ ঙাক্লিবা সেন্ত্রেল আর্মদ পুলিস ফোর্সেস (সি.এ.পি.এফ.) গী জৱানশিংগীদমক্তা ফেসিলিতী কয়া অমসু শঙ্গাখ্রে হায়না মহাক্না হায়খি।
রজ নিৱাসকী ব্রহ্মপুত্র ৱিং অসি লুপা করোর ৪০ হেন্না চাদিং তৌদুনা শাখিবনি অমসুং স্ক্বার মিৎর ৩৩০০ হেনবগী লমদম অসিদা কন্সতিত্যুস্নেল এক্তিবিতী কয়া অমা নীংথিনা পাংথোক্নবা ফেসিলিতীশিং লৈগনি হায়না গৃহ মন্ত্রীনা ফোংদোকখি। মহাক্না হায়খি মদুদি ফেসিলিতী অসিনা তোঙান তোঙানবা দিসিপ্লিনশিংগী মহৈরোইশিং, আর্তিস্তশিং অমসুং রিসর্চরশিংবু শকখঙনবা মফম অমা ওইনা থবক তৌগনি। মখা তানা, ৱাহন্থোক লৈবা ৱারী শানবগী থোংদা রাজ্যপালনা আসাম সরকারবু মীয়ামগী ৱাখল্লোনশিং অদু খঙহনগনি।
শ্রী অমিত শাহনা হায়খি মদুদি ঙসিদি ভারতকা লোয়ননা মালেম পুম্বদা ঐখোয়গী প্রধান মন্ত্রীগী ইকায়খুম্নবা হেনগৎলে অমসুং লৈবাক ২৭না প্রধান মন্ত্রী মোদীবু মখোয়গী খ্বাইদগী ৱাংবা সিবিলিয়ান এৱার্দকা ইকায়খুম্নবা উৎখ্রে। মসি ভারতকীদমক্তা চাউথোকচনীংঙাইনি। মহাক্না হায়খি মদুদি নাকল অমরোমদা মালেম পুম্বনা প্রধান মন্ত্রী শ্রী নরেন্দ্র মোদীবু ইকায় খুম্নৈ। অমরোমদা, মরুওইবা ওপোজিসন পার্তীগী লুচিংবা অসিনা নুংশিদবা অমসুং য়ানিংদবা ফোংদোক্নবগী নেগেতিব পোলিসী অমা হৌদোকখ্রে। শ্রী শাহনা হায়খি মদুদি বিহারগী থৌরম অমদা প্রধান মন্ত্রী মোদীগী লৈখিদ্রবা মমাগীদমক অশাওবা ৱাহৈশিং শীজিন্নদুনা মরুওইবা ওপোজিসনগী লুচিংবশিংনা খ্বাইদগী ফত্তবা থবক অমা তৌখি। গৃহ মন্ত্রীনা মসি অকনবা মওংদা য়ানিংদবা ফোংদোকখি অমসুং হায়খি মদুদি মরুওইবা ওপোজিসন পার্তীগী লুচিংবা অমনা তৌরিবা ৱাখল য়াওদবা প্রোতেস্ত, নেগেতিবিতী অমসুং হেত পোলিতিসিনা ঐখোয়গী মীয়ামগী পুন্সি অসি চাউহনদ্রি।
কেন্দ্রগী গৃহ মন্ত্রী অমসুং কোওপরেসন মন্ত্রীনা হায়খি মদুদি শ্রী নরেন্দ্র মোদীনা গুজরাতকী মুখ্য মন্ত্রী ওইরকপদগী হৌরগা, মরুওইবা ওপোজিসন পার্তীগী লুচিংবা কয়ানা প্রধান মন্ত্রীদা অশাওবা ফোংদোকখি। মহাক্না হায়খি মদুদি মরুওইবা ওপোজিসন পার্তীনা অসিগুম্বা লোল শীজিন্নদুবনা মীয়ামদগী থাগৎ ৱাহৈ তাবা ফংবা ঙম্লোই। শ্রী শাহনা হায়খি মদুদি ওপোজিসন্না মীখল খুদিংদা প্রধান মন্ত্রীগী মায়োক্তা অশাওবা পোক্লি অমসুং মাইথিবা অদুমক নংলি অদুবু করিগুম্বা অমত্তা মসিদগী তমশিনবা ঙমদ্রি। মহাক্না হায়খি মদুদি মীখল অসি দেমোক্রেতিক ওইবা লৈবাক্কী থৱায়নি অমসুং করিগুম্বা ইনফিলত্রেতরশিংনা ভোতর লিস্ততা চংদুনা মীখল অদুদা অশোই-অঙাম থোকহল্লবদি লৈবাক অমত্তনা শাফবা ওইরোই। মহাক্না হায়খি মদুদি লৈবাক শীনবা থুংনা মীয়াম্না মরুওইবা ওপোজিসন পার্তীনা হৌদোকখিবা ফত্তবা থৌওংশিং অদুদা অৱাবা অমসুং নুংঙাইতবা ফোংদোক্লি অমসুং মখোয়গী থৌওংশিং অদু মীয়াম্না শৌগৎপা ফংলোই।
শ্রী অমিত শাহনা হায়খি মদুদি নুমিৎ নিনিগী মমাংদা থোকখিবা থৌদোক অসিনা ঙমখৈ পুম্নমক কোকখ্রে। মহাক্না হায়খি মদুদি মোদী জীগী মমানা লায়রবা ইমুং অমদা লৈরবসু, মহাক্কী মচাশিংবু মালেমগী লুচিংবা অমা ওইহনবগী থাক অমদা পুখৎলে। শ্রী শাহনা হায়খি মদুদি ভারতকী মীয়াম্না অসিগুম্বা মীওই অমগী মায়োক্তা অসিগুম্বা অশাওবা ৱাহৈশিং অসি কৈদৌঙৈদা শীজিন্নবা খাংদুনা লৈরোই, অমসুং রাজনিতী অমসুং পব্লিক লাইফতা মখা তানা অকাইবা পীবা য়ারোই। শ্রী শাহনা মরুওইবা ওপোজিসন পার্তীগী লুচিংবা অদুদা হায়খি মদুদি মহাক্না প্রধান মন্ত্রী, মহাক্কী লৈখিদ্রবা মমা অমসুং লৈবাক অসিগী মীয়ামদা ঙাকপীনবা হায়জগদবনি।

Ministry of Home Affairs
Union Home Minister and Minister of Cooperation, Shri Amit Shah, inaugurates Brahmaputra Wing at Raj Bhavan in Guwahati, Assam, and performs inauguration and foundation laying of eight projects worth ₹322 crore through virtual mode
Under the leadership of Modi Ji, the Northeast has seen unprecedented development in the last 11 years, whenever the history of the Northeast will be written, these 11 years of the Modi government will be written in golden letters
Through NCFL, policemen from all eight states of the Northeast will work 24 hours a day to protect the borders, prevent narcotics and illegal smuggling and secure the earnings of citizens
On one hand the entire world respects Prime Minister Shri Narendra Modi, on the other hand the Leader of the Opposition has started a negative politics of hatred and contempt
Opposition leaders have done the most disgusting thing by using abusive language for Prime Minister Modi’s late mother, from the stage of a programme in Bihar
The kind of irrational protest, negativity and hate politics started by the Leader of the Opposition will drag our public life into decline
The main opposition party cannot win people’s appreciation by using this type of language
The opposition has used abusive language against the Prime Minister in every election and has faced humiliation, but still has not learnt anything
Elections are the soul of democracy in a democratic nation and if infiltrators enter the voter list and pollute the elections, then no nation can remain safe
The people of the entire country are watching with shock and dismay the nefarious efforts started by the main opposition party, these efforts will not get them public support
The Leader of the Opposition should apologize to the Prime Minister, his late mother and the people of the country
29 AUG 2025 4:34PM by PIB Delhi
Union Home Minister and Minister of Cooperation, Shri Amit Shah, today inaugurated the Brahmaputra Wing at Raj Bhavan in Guwahati, Assam, and performed the inauguration and foundation laying of eight projects worth ₹322 crore through virtual mode. On this occasion, Assam Governor Shri Lakshman Prasad Acharya, Chief Minister Dr. Himanta Biswa Sarma, and Union Minister Shri Sarbananda Sonowal, along with several other dignitaries, were present.
In his address, Union Home Minister and Minister of Cooperation Shri Amit Shah said that despite enduring various ups and downs and violent conflicts, the Northeast is now progressing towards peace, development, and comprehensive growth. He remarked that from Maharaja Prithu to Lachit Borphukan, and from Chilarai to the sacrifices made by the youth of Assam who joined the armed forces for Mother India, the Northeast has always been a vital pillar of India's security. Shri Shah further said that the Northeast is home to one of the world's oldest and most diverse cultures. The art, languages, cuisine, attire, music, and natural beauty of this region make the entire Northeast uniquely remarkable on the global stage.
Shri Amit Shah said that during the struggle of the Assam Bachao Andolan, many youths made sacrifices, and the vision with which students led the movement at that time has been realized today by the duo of Prime Minister Shri Narendra Modi and Chief Minister Shri Himanta Biswa Sarma. He said that the Assam envisioned during the Assam Movement has not only been achieved but surpassed, and this pace of development will continue unabated.
Union Home Minister said that under the leadership of Prime Minister Shri Narendra Modi, the Northeast has witnessed unprecedented development over the past 11 years. Whenever the history of the Northeast is written, these 11 years of Prime Minister Shri Narendra Modi's governance will be inscribed in golden letters. He said that in the last 11 years, Prime Minister Modi has brought about transformative changes in every sector of the country. Be it external and internal security, infrastructure development, power generation, lifting 25 crore people above the poverty line, or providing 60 crore people with homes, electricity, toilets, piped water, gas cylinders, and healthcare coverage up to ₹5 lakh in the last 10 years, Prime Minister Modi has not only formulated policies but also ensured their implementation on the ground. He added that as a result, progress has been made in every sector across the country, and the world is watching this with astonishment.
Shri Amit Shah said that under today's program, eight projects worth over ₹322 crore have been inaugurated and their foundation stones laid. He said that the Modi government has repealed the three old criminal laws established by the British and introduced three new Indian laws for the criminal justice system. These new laws place significant emphasis on police investigations based on Forensic Science Laboratories (FSL) and efforts to ensure punishment for offenders. He added that under Prime Minister Shri Narendra Modi's leadership, the entire country is realizing the dream of a Digital India. Shri Shah emphasized that cyber security is extremely important for citizens, and therefore, the Government of India established the first National Cyber Forensic Laboratory (NCFL) in Delhi under the I4C initiative in 2019, which helps protect citizens' hard-earned money from cybercriminals. He said that after Delhi, the second NCFL has been established in Guwahati, Assam, which will safeguard the earnings of citizens across all eight Northeastern states. Furthermore, the NCFL will also prove instrumental in strengthening national security by countering those who use the dark net for narcotics, arms smuggling, and attempts to infiltrate by exploiting gaps in India's borders.
Union Home Minister and Minister of Cooperation Minister said that through the NCFL established at the Lachit Borphukan Police Academy, policemen from all the eight states of the Northeast will work 24 hours a day to protect the country's borders, help in the fight against narcotics and illegal smuggling and secure the earnings of citizens. He said that today many facilities have also been inaugurated for the soldiers of the Central Armed Police Forces (CAPFs) who protect our borders.
The Home Minister said that the Brahmaputra wing of the Raj Niwas, built at a cost of more than Rs 40 crore and in an area of more than 3300 square meters, will have facilities to run many constitutional activities smoothly. He said that this facility will act as a place for acknowledging students, artists, and researchers from various disciplines. Further, through a meaningful dialogue, the Governor will also make the Assam Government aware of public sentiments.
Shri Amit Shah said that today the respect of our Prime Minister along with India has increased in the whole world and 27 countries have honoured Prime Minister Modi with their highest civilian award which is a matter of pride for India. He said that on one hand the whole world respects Prime Minister Shri Narendra Modi. On the other hand, the leader of the main opposition party has started a negative politics of hatred and contempt. Shri Shah said that the main opposition leaders have done the most despicable thing by using abusive words for Prime Minister Modi’s late mother from the stage of a programme in Bihar. The Home Minister strongly condemned this and said that the kind of irrational protest, negativity and hate politics by the leader of the main opposition party will drag our public life into decline.
Union Home Minister and Minister of Cooperation said that since Shri Narendra Modi became the Chief Minister of Gujarat, many leaders of the main opposition party have used abusive language for the Prime Minister. He said that the main opposition party cannot win people’s appreciation by using such language. Shri Shah said that the opposition has used abusive language against the Prime Minister in every election and has faced defeat but still has not learnt anything. He said that elections are the soul of democracy in any democratic nation and if infiltrators enter the voter list and pollute the elections, then no nation can remain safe. He said that the people of the entire country are watching with shock and dismay the nefarious efforts started by the main opposition party and their efforts will not get public support.
Shri Amit Shah said that what happened two days ago has crossed all limits. He said that Modi Ji's mother, while living in a poor household, has brought up all her children to such a level that her son has become a world leader. Shri Shah said that the people of India can never tolerate such abusive words against such a person, and there cannot be further degradation in politics and public life. Shri Shah told the leader of the main opposition party that he should apologize to the Prime Minister, his late mother and the people of the country for this.