ସ୍ଵରାଷ୍ଟ୍ର ବ୍ୟାପାର ମନ୍ତ୍ରଣାଳୟ
ଗୌହାଟୀ ରାଜଭବନରେ ବ୍ରହ୍ମପୁତ୍ର ୱିଙ୍ଗର ଉଦଘାଟନ ଏବଂ ୩୨୨ କୋଟି ଟଙ୍କା ମୂଲ୍ୟର ଆଠଟି ପ୍ରକଳ୍ପ ଉଦଘାଟନ ସହିତ ଭିତ୍ତିପ୍ରସ୍ତର ସ୍ଥାପନ କରିଛନ୍ତି କେନ୍ଦ୍ର ଗୃହମନ୍ତ୍ରୀ ଶ୍ରୀ ଅମିତ ଶାହ
29 AUG 2025 4:34PM by PIB Bhubaneswar
ମୋଦିଜୀଙ୍କ ନେତୃତ୍ୱରେ ବିଗତ ୧୧ ବର୍ଷ ମଧ୍ୟରେ ଉତ୍ତର-ପୂର୍ବାଞ୍ଚଳର ଅଭୂତପୂର୍ବ ବିକାଶ ହୋଇଛି, ଯେବେ ଉତ୍ତର-ପୂର୍ବାଞ୍ଚଳର ଇତିହାସ ଲେଖାଯିବ, ମୋଦୀ ସରକାରଙ୍କ ଏହି ୧୧ ବର୍ଷର କାର୍ଯ୍ୟକାଳ ସ୍ୱର୍ଣ୍ଣିମ ଅକ୍ଷରରେ ଲିପିବଦ୍ଧ ହେବ
ଏନସିଏଫଏଲ ମାଧ୍ୟମରେ, ଉତ୍ତର-ପୂର୍ବର ସମସ୍ତ ଆଠଟି ରାଜ୍ୟର ପୋଲିସମାନେ ସୀମାକୁ ସୁରକ୍ଷା ଦେବା, ନିଶାଦ୍ରବ୍ୟ ଏବଂ ବେଆଇନ ଚୋରାଚାଲାଣକୁ ରୋକିବା ତଥା ନାଗରିକଙ୍କ ରୋଜଗାରକୁ ସୁରକ୍ଷିତ ରଖିବା ପାଇଁ ଦିନର ୨୪ ଘଣ୍ଟା କାର୍ଯ୍ୟ କରିବେ
ଗୋଟିଏ ପଟେ ସମଗ୍ର ବିଶ୍ୱ ପ୍ରଧାନମନ୍ତ୍ରୀ ଶ୍ରୀ ନରେନ୍ଦ୍ର ମୋଦୀଙ୍କୁ ସମ୍ମାନ କରୁଥିବାବେଳେ ଅନ୍ୟ ପଟେ ବିରୋଧୀ ଦଳ ନେତା ଘୃଣା ଏବଂ ଅବଜ୍ଞାର ନକାରାତ୍ମକ ରାଜନୀତି ଆରମ୍ଭ କରିଛନ୍ତି
ବିହାରର ଏକ କାର୍ଯ୍ୟକ୍ରମ ମଞ୍ଚରୁ ପ୍ରଧାନମନ୍ତ୍ରୀ ମୋଦୀଙ୍କ ସ୍ୱର୍ଗତ ମାଆଙ୍କ ପାଇଁ ଅପମାନଜନକ ଭାଷା ବ୍ୟବହାର କରି ବିରୋଧୀ ନେତାମାନେ ସବୁଠାରୁ ଘୃଣ୍ୟ କାର୍ଯ୍ୟ କରିଛନ୍ତି
ବିରୋଧୀ ଦଳର ନେତାଙ୍କ ଦ୍ୱାରା ଆରମ୍ଭ ହୋଇଥିବା ଅଯୌକ୍ତିକ ବିରୋଧ, ନକାରାତ୍ମକତା ଏବଂ ଘୃଣ୍ୟ ରାଜନୀତି ଆମ ଜନଜୀବନକୁ ଅବନତି ଆଡ଼କୁ ଟାଣି ନେବ
ମୁଖ୍ୟ ବିରୋଧୀ ଦଳ ଏହି ପ୍ରକାରର ଭାଷା ବ୍ୟବହାର କରି ଲୋକଙ୍କ ପ୍ରଶଂସା ହାସଲ କରିପାରିବ ନାହିଁ
ବିରୋଧୀ ପ୍ରତ୍ୟେକ ନିର୍ବାଚନରେ ପ୍ରଧାନମନ୍ତ୍ରୀଙ୍କ ବିରୋଧରେ ଅପମାନଜନକ ଭାଷା ବ୍ୟବହାର କରିଛନ୍ତି ଏବଂ ଅପମାନର ସମ୍ମୁଖୀନ ହୋଇଛନ୍ତି, କିନ୍ତୁ ତଥାପି କିଛି ଶିଖି ନାହାଁନ୍ତି
ଏକ ଗଣତାନ୍ତ୍ରିକ ରାଷ୍ଟ୍ରରେ ନିର୍ବାଚନ ହେଉଛି ଗଣତନ୍ତ୍ରର ଆତ୍ମା, ଯଦି ଅନୁପ୍ରବେଶକାରୀମାନେ ଭୋଟର ତାଲିକାରେ ପ୍ରବେଶ କରନ୍ତି ଏବଂ ନିର୍ବାଚନ ବ୍ୟବସ୍ଥାକୁ ପ୍ରଦୂଷିତ କରନ୍ତି, ତେବେ କୌଣସି ଦେଶ ସୁରକ୍ଷିତ ରହିପାରିବ ନାହିଁ
ମୁଖ୍ୟ ବିରୋଧୀ ଦଳ ଦ୍ୱାରା ଆରମ୍ଭ ହୋଇଥିବା ଘୃଣ୍ୟ ପ୍ରୟାସକୁ ସମଗ୍ର ଦେଶର ଲୋକମାନେ ଆଶ୍ଚର୍ଯ୍ୟ ଏବଂ ନିରାଶାରେ ଦେଖୁଛନ୍ତି, ଏହି ପ୍ରୟାସକୁ ଜନସାଧାରଣଙ୍କ ସମର୍ଥନ ମିଳିବ ନାହିଁ
ବିରୋଧୀ ଦଳ ନେତା ପ୍ରଧାନମନ୍ତ୍ରୀ, ତାଙ୍କ ସ୍ୱର୍ଗତ ମାଆ ଏବଂ ଦେଶର ଜନସାଧାରଣଙ୍କୁ କ୍ଷମା ମାଗିବା ଉଚିତ
କେନ୍ଦ୍ର ଗୃହ ତଥା ସମବାୟ ମନ୍ତ୍ରୀ ଶ୍ରୀ ଅମିତ ଶାହ ଆଜି ଆସାମର ଗୌହାଟୀ ରାଜଭବନରେ ବ୍ରହ୍ମପୁତ୍ର ୱିଙ୍ଗର ଉଦଘାଟନ କରିଛନ୍ତି ଏବଂ ଭର୍ଚୁଆଲ ମୋଡରେ ୩୨୨ କୋଟି ଟଙ୍କା ମୂଲ୍ୟର ଆଠଟି ପ୍ରକଳ୍ପର ଉଦଘାଟନ କରିବା ସହ ଭିତ୍ତିପ୍ରସ୍ତର ସ୍ଥାପନ କରିଛନ୍ତି। ଏହି ଅବସରରେ ଆସାମର ରାଜ୍ୟପାଳ ଶ୍ରୀ ଲକ୍ଷ୍ମଣ ପ୍ରସାଦ ଆଚାର୍ଯ୍ୟ, ମୁଖ୍ୟମନ୍ତ୍ରୀ ଡ. ହିମନ୍ତ ବିଶ୍ୱ ଶର୍ମା ଏବଂ କେନ୍ଦ୍ର ମନ୍ତ୍ରୀ ଶ୍ରୀ ସର୍ବାନନ୍ଦ ସୋନୋୱାଲଙ୍କ ସମେତ ଅନେକ ମାନ୍ୟଗଣ୍ୟ ବ୍ୟକ୍ତି ଉପସ୍ଥିତ ଥିଲେ।
କେନ୍ଦ୍ର ଗୃହ ତଥା ସମବାୟ ମନ୍ତ୍ରୀ ଶ୍ରୀ ଅମିତ ଶାହ ତାଙ୍କ ଅଭିଭାଷଣରେ କହିଥିଲେ ଯେ ବିଭିନ୍ନ ଉତ୍ଥାନ-ପତନ ଏବଂ ହିଂସାତ୍ମକ ସଂଘର୍ଷ ସତ୍ତ୍ୱେ ଉତ୍ତର-ପୂର୍ବ ଏବେ ଶାନ୍ତି, ବିକାଶ ଏବଂ ବ୍ୟାପକ ଅଭିବୃଦ୍ଧି ଦିଗରେ ଅଗ୍ରସର ହେଉଛି। ସେ କହିଥିଲେ ଯେ ମହାରାଜା ପୃଥୁଙ୍କ ଠାରୁ ଆରମ୍ଭ କରି ଲଚିତ ବୋରଫୁକାନ ଏବଂ ଶୀଲା ରାୟଙ୍କ ଠାରୁ ଆରମ୍ଭ କରି ଭାରତ ମାତା ପାଇଁ ସଶସ୍ତ୍ର ବାହିନୀରେ ଯୋଗ ଦେଇଥିବା ଆସାମର ଯୁବକମାନଙ୍କ ବଳିଦାନ ପର୍ଯ୍ୟନ୍ତ, ଉତ୍ତର-ପୂର୍ବ ସର୍ବଦା ଭାରତର ସୁରକ୍ଷାର ଏକ ଗୁରୁତ୍ୱପୂର୍ଣ୍ଣ ସ୍ତମ୍ଭ ହୋଇ ରହିଛି। ଶ୍ରୀ ଶାହ ଆହୁରି କହିଥିଲେ ଯେ ଉତ୍ତର-ପୂର୍ବରେ ବିଶ୍ୱର ସବୁଠାରୁ ପୁରୁଣା ଏବଂ ବିବିଧ ସଂସ୍କୃତି ରହିଛି। ଏହି ଅଞ୍ଚଳର କଳା, ଭାଷା, ରନ୍ଧନ ପ୍ରଣାଳୀ, ପୋଷାକ, ସଙ୍ଗୀତ ଏବଂ ପ୍ରାକୃତିକ ସୌନ୍ଦର୍ଯ୍ୟ ସମଗ୍ର ଉତ୍ତର-ପୂର୍ବକୁ ବିଶ୍ୱ ମଞ୍ଚରେ ଅନନ୍ୟ ଭାବରେ ଉଲ୍ଲେଖନୀୟ କରେ ।
ଶ୍ରୀ ଅମିତ ଶାହ କହିଥିଲେ ଯେ ଆସାମ ବଚାଓ ଆନ୍ଦୋଳନର ସଂଘର୍ଷ ସମୟରେ ଅନେକ ଯୁବକ ବଳିଦାନ ଦେଇଥିଲେ ଏବଂ ସେହି ସମୟରେ ଛାତ୍ରଛାତ୍ରୀମାନେ ଯେଉଁ ଦୂରଦୃଷ୍ଟି ସହିତ ଆନ୍ଦୋଳନର ନେତୃତ୍ୱ ନେଇଥିଲେ, ତାହା ଆଜି ପ୍ରଧାନମନ୍ତ୍ରୀ ଶ୍ରୀ ନରେନ୍ଦ୍ର ମୋଦୀ ଏବଂ ମୁଖ୍ୟମନ୍ତ୍ରୀ ଶ୍ରୀ ହିମନ୍ତ ବିଶ୍ୱ ଶର୍ମାଙ୍କ ଦ୍ୱାରା ସାକାର ହୋଇଛି। ସେ କହିଥିଲେ ଯେ ଆସାମ ଆନ୍ଦୋଳନ ସମୟରେ ଯେଉଁ ଆସାମର ପରିକଳ୍ପନା କରାଯାଇଥିଲା, ତାହା କେବଳ ହାସଲ କରାଯାଇନାହିଁ, ବରଂ ଏହାକୁ ଅତିକ୍ରମ କରିଛି ଏବଂ ବିକାଶର ଏହି ଗତି ନିରବଚ୍ଛିନ୍ନ ଭାବେ ଜାରି ରହିବ।
କେନ୍ଦ୍ର ଗୃହ ମନ୍ତ୍ରୀ କହିଥିଲେ ଯେ ପ୍ରଧାନମନ୍ତ୍ରୀ ଶ୍ରୀ ନରେନ୍ଦ୍ର ମୋଦୀଙ୍କ ନେତୃତ୍ୱରେ ଗତ ୧୧ ବର୍ଷ ମଧ୍ୟରେ ଉତ୍ତର-ପୂର୍ବାଞ୍ଚଳର ଅଭୂତପୂର୍ବ ବିକାଶ ଘଟିଛି। ଯେତେବେଳେ ବି ଉତ୍ତର-ପୂର୍ବର ଇତିହାସ ଲେଖାଯିବ, ପ୍ରଧାନମନ୍ତ୍ରୀ ଶ୍ରୀ ନରେନ୍ଦ୍ର ମୋଦୀଙ୍କ ଶାସନର ଏହି ୧୧ ବର୍ଷର କାର୍ଯ୍ୟକାଳ ସ୍ୱର୍ଣ୍ଣିମ ଅକ୍ଷରରେ ଲିପିବଦ୍ଧ ହୋଇଯିବ। ସେ କହିଥିଲେ ଯେ ଗତ ୧୧ ବର୍ଷ ମଧ୍ୟରେ ପ୍ରଧାନମନ୍ତ୍ରୀ ମୋଦୀ ଦେଶର ପ୍ରତ୍ୟେକ କ୍ଷେତ୍ରରେ ପରିବର୍ତ୍ତନ ଆଣିଥିଲେ। ବାହ୍ୟ ଏବଂ ଆଭ୍ୟନ୍ତରୀଣ ସୁରକ୍ଷା ହେଉ, ଭିତ୍ତିଭୂମି ବିକାଶ ହେଉ, ବିଦ୍ୟୁତ୍ ଉତ୍ପାଦନ ହେଉ, ୨୫ କୋଟି ଲୋକଙ୍କୁ ଦାରିଦ୍ର୍ୟ ସୀମାରେଖା ଉପରକୁ ଉଠାଇବା ହେଉ, କିମ୍ବା ଗତ ୧୦ ବର୍ଷ ମଧ୍ୟରେ ୬୦ କୋଟି ଲୋକଙ୍କୁ ଘର, ବିଦ୍ୟୁତ୍, ଶୌଚାଳୟ, ପାଇପ୍ ଜଳ, ଗ୍ୟାସ୍ ସିଲିଣ୍ଡର୍ ଏବଂ ୫ ଲକ୍ଷ ଟଙ୍କା ପର୍ଯ୍ୟନ୍ତ ସ୍ୱାସ୍ଥ୍ୟସେବା ପ୍ରଦାନ କରିବା ହେଉ, ପ୍ରଧାନମନ୍ତ୍ରୀ ମୋଦୀ କେବଳ ନୀତି ପ୍ରସ୍ତୁତ କରିନାହାଁନ୍ତି, ବରଂ ସେଗୁଡ଼ିକର କାର୍ଯ୍ୟକାରିତା ମଧ୍ୟ ସୁନିଶ୍ଚିତ କରିଛନ୍ତି। ସେ ଆହୁରି ମଧ୍ୟ କହିଛନ୍ତି ଯେ ଏହାର ପରିଣାମ ସ୍ୱରୂପ, ଦେଶର ପ୍ରତ୍ୟେକ କ୍ଷେତ୍ରରେ ପ୍ରଗତି ହୋଇଛି ଏବଂ ବିଶ୍ୱ ଏହାକୁ ଆଶ୍ଚର୍ଯ୍ୟଜନକ ଭାବେ ଦେଖୁଛି।
ଶ୍ରୀ ଅମିତ ଶାହ କହିଥିଲେ ଯେ ଆଜିର କାର୍ଯ୍ୟକ୍ରମ ଅଧୀନରେ ୩୨୨ କୋଟି ଟଙ୍କାରୁ ଅଧିକ ମୂଲ୍ୟର ଆଠଟି ପ୍ରକଳ୍ପର ଉଦଘାଟନ ଏବଂ ଶିଳାନ୍ୟାସ କରାଯାଇଛି। ସେ କହିଛନ୍ତି ଯେ ମୋଦୀ ସରକାର ବ୍ରିଟିଶମାନଙ୍କ ଦ୍ୱାରା ସ୍ଥାପିତ ତିନୋଟି ପୁରୁଣା ଅପରାଧିକ ଆଇନକୁ ରଦ୍ଦ କରିଛନ୍ତି ଏବଂ ଅପରାଧିକ ନ୍ୟାୟ ବ୍ୟବସ୍ଥା ପାଇଁ ତିନୋଟି ନୂତନ ଭାରତୀୟ ଆଇନ ପ୍ରବର୍ତ୍ତନ କରିଛନ୍ତି। ଏହି ନୂତନ ଆଇନ ଫରେନସିକ୍ ସାଇନ୍ସ ଲାବୋରେଟୋରୀ (ଏଫ୍ଏସ୍ଏଲ୍) ଉପରେ ଆଧାରିତ ପୋଲିସ୍ ଅନୁସନ୍ଧାନ ଏବଂ ଅପରାଧୀମାନଙ୍କ ପାଇଁ ଦଣ୍ଡ ସୁନିଶ୍ଚିତ କରିବାର ପ୍ରୟାସ ଉପରେ ଅଧିକ ଗୁରୁତ୍ୱ ଦେଇଥାଏ। ସେ ଆହୁରି ମଧ୍ୟ କହିଛନ୍ତି ଯେ ପ୍ରଧାନମନ୍ତ୍ରୀ ଶ୍ରୀ ନରେନ୍ଦ୍ର ମୋଦୀଙ୍କ ନେତୃତ୍ୱରେ ସମଗ୍ର ଦେଶ ଡିଜିଟାଲ ଇଣ୍ଡିଆର ସ୍ୱପ୍ନକୁ ସାକାର କରୁଛି। ଶ୍ରୀ ଶାହ ଗୁରୁତ୍ୱାରୋପ କରିଥିଲେ ଯେ ସାଇବର ସୁରକ୍ଷା ନାଗରିକମାନଙ୍କ ପାଇଁ ଅତ୍ୟନ୍ତ ଗୁରୁତ୍ୱପୂର୍ଣ୍ଣ ଏବଂ ସେଥିପାଇଁ ଭାରତ ସରକାର ୨୦୧୯ ରେ ଆଇ୪ସି ପଦକ୍ଷେପ ଅଧୀନରେ ଦିଲ୍ଲୀରେ ପ୍ରଥମ ଜାତୀୟ ସାଇବର ଫରେନସିକ୍ ଲାବୋରେଟୋରୀ (ଏନସିଏଫଏଲ) ପ୍ରତିଷ୍ଠା କରିଥିଲେ, ଯାହା ସାଇବର ଅପରାଧୀଙ୍କଠାରୁ ନାଗରିକଙ୍କ କଷ୍ଟ ଉପାର୍ଜିତ ଅର୍ଥକୁ ସୁରକ୍ଷା ଦେବାରେ ସାହାଯ୍ୟ କରେ। ସେ କହିଥିଲେ ଯେ ଦିଲ୍ଲୀ ପରେ ଆସାମର ଗୌହାଟୀରେ ଦ୍ୱିତୀୟ ଏନସିଏଫଏଲ ପ୍ରତିଷ୍ଠା କରାଯାଇଛି, ଯାହା ସମସ୍ତ ଆଠଟି ଉତ୍ତର-ପୂର୍ବ ରାଜ୍ୟର ନାଗରିକଙ୍କ ରୋଜଗାରକୁ ସୁରକ୍ଷିତ ରଖିବ। ଅଧିକନ୍ତୁ, ଯେଉଁମାନେ ନିଶାଦ୍ରବ୍ୟ, ଅସ୍ତ୍ରଶସ୍ତ୍ର ଚୋରାଚାଲାଣ ଏବଂ ଭାରତର ସୀମାରେ ଥିବା ଶୂନ୍ୟସ୍ଥାନର ଫାଇଦା ଉଠାଇ ଅନୁପ୍ରବେଶ ଉଦ୍ୟମ ପାଇଁ ଡାର୍କ ନେଟ ବ୍ୟବହାର କରନ୍ତି, ସେମାନଙ୍କ ମୁକାବିଲା କରି ଜାତୀୟ ସୁରକ୍ଷାକୁ ମଜବୁତ କରିବାରେ ଏନ ସିଏଫଏଲ ସହାୟକ ହେବ।
କେନ୍ଦ୍ର ଗୃହ ଏବଂ ସମବାୟ ମନ୍ତ୍ରୀ କହିଛନ୍ତି ଯେ ଲଚିତ ବୋରଫୁକାନ ପୋଲିସ ଏକାଡେମୀରେ ସ୍ଥାପିତ ଏନସିଏଫଏଲ ମାଧ୍ୟମରେ ଉତ୍ତର-ପୂର୍ବର ସମସ୍ତ ଆଠଟି ରାଜ୍ୟର ପୋଲିସ କର୍ମଚାରୀ ଦେଶର ସୀମାକୁ ସୁରକ୍ଷା ଦେବା, ନିଶାଦ୍ରବ୍ୟ ଏବଂ ବେଆଇନ ଚୋରାଚାଲାଣ ବିରୋଧରେ ଲଢ଼େଇରେ ସାହାଯ୍ୟ କରିବା ଏବଂ ନାଗରିକଙ୍କ ରୋଜଗାର ସୁରକ୍ଷିତ କରିବା ପାଇଁ ଦିନକୁ ୨୪ ଘଣ୍ଟା କାର୍ଯ୍ୟ କରିବେ। ସେ କହିଥିଲେ ଯେ ଆଜି ଆମ ସୀମାକୁ ସୁରକ୍ଷା ଦେଉଥିବା କେନ୍ଦ୍ରୀୟ ସଶସ୍ତ୍ର ପୁଲିସ ବାହିନୀ (ସି୍ଏପିଏଫ୍) ର ସୈନିକମାନଙ୍କ ପାଇଁ ମଧ୍ୟ ଅନେକ ସୁବିଧାର ଉଦଘାଟନ କରାଯାଇଛି।
ଗୃହ ମନ୍ତ୍ରୀ କହିଥିଲେ ଯେ ୪୦ କୋଟିରୁ ଅଧିକ ଟଙ୍କା ବ୍ୟୟରେ ଏବଂ ୩୩୦୦ ବର୍ଗ ମିଟରରୁ ଅଧିକ ଅଞ୍ଚଳରେ ନିର୍ମିତ ରାଜ ନିବାସର ବ୍ରହ୍ମପୁତ୍ର ୱିଙ୍ଗରେ ଅନେକ ସାମ୍ବିଧାନିକ କାର୍ଯ୍ୟକଳାପକୁ ସୁଚାରୁ ରୂପେ ଚଳାଇବା ପାଇଁ ସୁବିଧା ରହିବ। ସେ କହିଥିଲେ ଯେ ଏହି ସୁବିଧା ବିଭିନ୍ନ ବିଭାଗର ଛାତ୍ରଛାତ୍ରୀ, କଳାକାର ଏବଂ ଗବେଷକମାନଙ୍କୁ ସ୍ୱୀକୃତି ପ୍ରଦାନ କରିବା ପାଇଁ ଏକ ସ୍ଥାନ ଭାବେ କାର୍ଯ୍ୟ କରିବ। ଆହୁରି, ଏକ ଅର୍ଥପୂର୍ଣ୍ଣ ବାର୍ତ୍ତାଳାପ ମାଧ୍ୟମରେ ରାଜ୍ୟପାଳ ଆସାମ ସରକାରଙ୍କୁ ଜନସାଧାରଣଙ୍କ ଭାବନା ବିଷୟରେ ମଧ୍ୟ ଅବଗତ କରାଇବେ।
ଶ୍ରୀ ଅମିତ ଶାହ କହିଥିଲେ ଯେ ଆଜି ସମଗ୍ର ବିଶ୍ୱରେ ଭାରତ ସହିତ ଆମ ପ୍ରଧାନମନ୍ତ୍ରୀଙ୍କ ସମ୍ମାନ ବୃଦ୍ଧି ପାଇଛି ଏବଂ ୨୭ଟି ଦେଶ ପ୍ରଧାନମନ୍ତ୍ରୀ ମୋଦୀଙ୍କୁ ସେମାନଙ୍କ ସର୍ବୋଚ୍ଚ ନାଗରିକ ସମ୍ମାନରେ ସମ୍ମାନିତ କରିଛନ୍ତି, ଯାହା ଭାରତ ପାଇଁ ଗର୍ବର ବିଷୟ। ସେ କହିଥିଲେ ଯେ ଗୋଟିଏ ପଟେ ସମଗ୍ର ବିଶ୍ୱ ପ୍ରଧାନମନ୍ତ୍ରୀ ଶ୍ରୀ ନରେନ୍ଦ୍ର ମୋଦୀଙ୍କୁ ସମ୍ମାନ କରୁଥିବାବେଳେ ଅନ୍ୟପକ୍ଷରେ ମୁଖ୍ୟ ବିରୋଧୀ ଦଳର ନେତା ଘୃଣା ଏବଂ ଅବଜ୍ଞାର ନକାରାତ୍ମକ ରାଜନୀତି ଆରମ୍ଭ କରିଛନ୍ତି। ଶ୍ରୀ ଶାହ କହିଥିଲେ ଯେ ମୁଖ୍ୟ ବିରୋଧୀ ଦଳର ନେତାମାନେ ବିହାରର ଏକ କାର୍ଯ୍ୟକ୍ରମ ମଞ୍ଚରୁ ପ୍ରଧାନମନ୍ତ୍ରୀ ମୋଦୀଙ୍କ ସ୍ୱର୍ଗତ ମାଆଙ୍କ ପ୍ରତି ଅପମାନଜନକ ଶବ୍ଦ ବ୍ୟବହାର କରି ସବୁଠାରୁ ନିନ୍ଦନୀୟ କାର୍ଯ୍ୟ କରିଛନ୍ତି। ଗୃହ ମନ୍ତ୍ରୀ ଏହାକୁ ତୀବ୍ର ନିନ୍ଦା କରିଥିଲେ ଏବଂ କହିଥିଲେ ଯେ ମୁଖ୍ୟ ବିରୋଧୀ ଦଳର ନେତାଙ୍କ ଦ୍ୱାରା ଯେଉଁ ପ୍ରକାରର ଅଯୌକ୍ତିକ ବିରୋଧ, ନକାରାତ୍ମକତା ଏବଂ ଘୃଣ୍ୟ ରାଜନୀତି ହେଉଛି, ତାହା ଆମ ଜନଜୀବନକୁ ଅବନତି ଆଡ଼କୁ ନେଇଯିବ।
କେନ୍ଦ୍ର ଗୃହ ଏବଂ ସମବାୟ ମନ୍ତ୍ରୀ କହିଛନ୍ତି ଯେ, ଶ୍ରୀ ନରେନ୍ଦ୍ର ମୋଦୀ ଗୁଜରାଟର ମୁଖ୍ୟମନ୍ତ୍ରୀ ହେବା ପରଠାରୁ ମୁଖ୍ୟ ବିରୋଧୀ ଦଳର ଅନେକ ନେତା ପ୍ରଧାନମନ୍ତ୍ରୀଙ୍କ ପ୍ରତି ଅପମାନଜନକ ଭାଷା ବ୍ୟବହାର କରିଛନ୍ତି। ସେ କହିଥିଲେ ଯେ ମୁଖ୍ୟ ବିରୋଧୀ ଦଳ ଏଭଳି ଭାଷାର ବ୍ୟବହାର କରି ଲୋକଙ୍କ ପ୍ରଶଂସା ହାସଲ କରିପାରିବ ନାହିଁ। ଶ୍ରୀ ଶାହ କହିଥିଲେ ଯେ ବିରୋଧୀ ଦଳ ପ୍ରତ୍ୟେକ ନିର୍ବାଚନରେ ପ୍ରଧାନମନ୍ତ୍ରୀଙ୍କ ବିରୋଧରେ ଅପମାନଜନକ ଭାଷା ବ୍ୟବହାର କରିଛନ୍ତି ଏବଂ ପରାଜୟର ସମ୍ମୁଖୀନ ହୋଇଛନ୍ତି କିନ୍ତୁ ତଥାପି କିଛି ଶିଖି ନାହାଁନ୍ତି। ସେ କହିଥିଲେ ଯେ କୌଣସି ଗଣତାନ୍ତ୍ରିକ ରାଷ୍ଟ୍ରରେ ନିର୍ବାଚନ ହେଉଛି ଗଣତନ୍ତ୍ରର ଆତ୍ମା ଏବଂ ଯଦି ଅନୁପ୍ରବେଶକାରୀମାନେ ଭୋଟର ତାଲିକାରେ ପ୍ରବେଶ କରନ୍ତି ଏବଂ ନିର୍ବାଚନ ବ୍ୟବସ୍ଥାକୁ ପ୍ରଦୂଷିତ କରନ୍ତି, ତେବେ କୌଣସି ରାଷ୍ଟ୍ର ସୁରକ୍ଷିତ ରହିପାରିବ ନାହିଁ। ସେ କହିଛନ୍ତି ଯେ ମୁଖ୍ୟ ବିରୋଧୀ ଦଳ ଦ୍ୱାରା ଆରମ୍ଭ ହୋଇଥିବା ଘୃଣ୍ୟ ପ୍ରୟାସକୁ ସମଗ୍ର ଦେଶର ଲୋକମାନେ ଆଶ୍ଚର୍ଯ୍ୟ ଏବଂ ନିରାଶାରେ ଦେଖୁଛନ୍ତି ଏବଂ ସେମାନଙ୍କ ପ୍ରୟାସକୁ ଜନସାଧାରଣଙ୍କ ସମର୍ଥନ ମିଳିବ ନାହିଁ।
ଶ୍ରୀ ଅମିତ ଶାହ କହିଥିଲେ ଯେ ଦୁଇ ଦିନ ପୂର୍ବରୁ ଯାହା ଘଟିଲା ତାହା ସମସ୍ତ ସୀମା ଅତିକ୍ରମ କରିଛି। ସେ କହିଥିଲେ ଯେ ମୋଦିଜୀଙ୍କ ମାଆ ଏକ ଗରିବ ପରିବାରରେ ରହି ନିଜର ସମସ୍ତ ପିଲାମାନଙ୍କୁ ଏପରି ସ୍ତରରେ ପହଞ୍ଚାଇଛନ୍ତି ଯେ, ତାଙ୍କ ପୁଅ ବିଶ୍ୱ ନେତା ହୋଇପାରିଛି। ଶ୍ରୀ ଶାହ କହିଥିଲେ ଯେ ଏଭଳି ବ୍ୟକ୍ତିଙ୍କ ବିରୋଧରେ ଅପମାନଜନକ ଶବ୍ଦକୁ ଭାରତର ଲୋକମାନେ କଦାପି ସହ୍ୟ କରିପାରିବେ ନାହିଁ ଏବଂ ରାଜନୀତି ତଥା ସାର୍ବଜନୀନ ଜୀବନରେ ଆଉ ଅବନତି ହୋଇପାରିବ ନାହିଁ। ଶ୍ରୀ ଶାହ ମୁଖ୍ୟ ବିରୋଧୀ ଦଳର ନେତାଙ୍କୁ କହିଥିଲେ ଯେ ଏଥିପାଇଁ ସେ ପ୍ରଧାନମନ୍ତ୍ରୀ, ତାଙ୍କ ସ୍ୱର୍ଗତ ମାଆ ଏବଂ ଦେଶର ଜନସାଧାରଣଙ୍କୁ କ୍ଷମା ମାଗିବା ଉଚିତ।

Ministry of Home Affairs
Union Home Minister and Minister of Cooperation, Shri Amit Shah, inaugurates Brahmaputra Wing at Raj Bhavan in Guwahati, Assam, and performs inauguration and foundation laying of eight projects worth ₹322 crore through virtual mode
Under the leadership of Modi Ji, the Northeast has seen unprecedented development in the last 11 years, whenever the history of the Northeast will be written, these 11 years of the Modi government will be written in golden letters
Through NCFL, policemen from all eight states of the Northeast will work 24 hours a day to protect the borders, prevent narcotics and illegal smuggling and secure the earnings of citizens
On one hand the entire world respects Prime Minister Shri Narendra Modi, on the other hand the Leader of the Opposition has started a negative politics of hatred and contempt
Opposition leaders have done the most disgusting thing by using abusive language for Prime Minister Modi’s late mother, from the stage of a programme in Bihar
The kind of irrational protest, negativity and hate politics started by the Leader of the Opposition will drag our public life into decline
The main opposition party cannot win people’s appreciation by using this type of language
The opposition has used abusive language against the Prime Minister in every election and has faced humiliation, but still has not learnt anything
Elections are the soul of democracy in a democratic nation and if infiltrators enter the voter list and pollute the elections, then no nation can remain safe
The people of the entire country are watching with shock and dismay the nefarious efforts started by the main opposition party, these efforts will not get them public support
The Leader of the Opposition should apologize to the Prime Minister, his late mother and the people of the country
29 AUG 2025 4:34PM by PIB Delhi
Union Home Minister and Minister of Cooperation, Shri Amit Shah, today inaugurated the Brahmaputra Wing at Raj Bhavan in Guwahati, Assam, and performed the inauguration and foundation laying of eight projects worth ₹322 crore through virtual mode. On this occasion, Assam Governor Shri Lakshman Prasad Acharya, Chief Minister Dr. Himanta Biswa Sarma, and Union Minister Shri Sarbananda Sonowal, along with several other dignitaries, were present.
In his address, Union Home Minister and Minister of Cooperation Shri Amit Shah said that despite enduring various ups and downs and violent conflicts, the Northeast is now progressing towards peace, development, and comprehensive growth. He remarked that from Maharaja Prithu to Lachit Borphukan, and from Chilarai to the sacrifices made by the youth of Assam who joined the armed forces for Mother India, the Northeast has always been a vital pillar of India's security. Shri Shah further said that the Northeast is home to one of the world's oldest and most diverse cultures. The art, languages, cuisine, attire, music, and natural beauty of this region make the entire Northeast uniquely remarkable on the global stage.
Shri Amit Shah said that during the struggle of the Assam Bachao Andolan, many youths made sacrifices, and the vision with which students led the movement at that time has been realized today by the duo of Prime Minister Shri Narendra Modi and Chief Minister Shri Himanta Biswa Sarma. He said that the Assam envisioned during the Assam Movement has not only been achieved but surpassed, and this pace of development will continue unabated.
Union Home Minister said that under the leadership of Prime Minister Shri Narendra Modi, the Northeast has witnessed unprecedented development over the past 11 years. Whenever the history of the Northeast is written, these 11 years of Prime Minister Shri Narendra Modi's governance will be inscribed in golden letters. He said that in the last 11 years, Prime Minister Modi has brought about transformative changes in every sector of the country. Be it external and internal security, infrastructure development, power generation, lifting 25 crore people above the poverty line, or providing 60 crore people with homes, electricity, toilets, piped water, gas cylinders, and healthcare coverage up to ₹5 lakh in the last 10 years, Prime Minister Modi has not only formulated policies but also ensured their implementation on the ground. He added that as a result, progress has been made in every sector across the country, and the world is watching this with astonishment.
Shri Amit Shah said that under today's program, eight projects worth over ₹322 crore have been inaugurated and their foundation stones laid. He said that the Modi government has repealed the three old criminal laws established by the British and introduced three new Indian laws for the criminal justice system. These new laws place significant emphasis on police investigations based on Forensic Science Laboratories (FSL) and efforts to ensure punishment for offenders. He added that under Prime Minister Shri Narendra Modi's leadership, the entire country is realizing the dream of a Digital India. Shri Shah emphasized that cyber security is extremely important for citizens, and therefore, the Government of India established the first National Cyber Forensic Laboratory (NCFL) in Delhi under the I4C initiative in 2019, which helps protect citizens' hard-earned money from cybercriminals. He said that after Delhi, the second NCFL has been established in Guwahati, Assam, which will safeguard the earnings of citizens across all eight Northeastern states. Furthermore, the NCFL will also prove instrumental in strengthening national security by countering those who use the dark net for narcotics, arms smuggling, and attempts to infiltrate by exploiting gaps in India's borders.
Union Home Minister and Minister of Cooperation Minister said that through the NCFL established at the Lachit Borphukan Police Academy, policemen from all the eight states of the Northeast will work 24 hours a day to protect the country's borders, help in the fight against narcotics and illegal smuggling and secure the earnings of citizens. He said that today many facilities have also been inaugurated for the soldiers of the Central Armed Police Forces (CAPFs) who protect our borders.
The Home Minister said that the Brahmaputra wing of the Raj Niwas, built at a cost of more than Rs 40 crore and in an area of more than 3300 square meters, will have facilities to run many constitutional activities smoothly. He said that this facility will act as a place for acknowledging students, artists, and researchers from various disciplines. Further, through a meaningful dialogue, the Governor will also make the Assam Government aware of public sentiments.
Shri Amit Shah said that today the respect of our Prime Minister along with India has increased in the whole world and 27 countries have honoured Prime Minister Modi with their highest civilian award which is a matter of pride for India. He said that on one hand the whole world respects Prime Minister Shri Narendra Modi. On the other hand, the leader of the main opposition party has started a negative politics of hatred and contempt. Shri Shah said that the main opposition leaders have done the most despicable thing by using abusive words for Prime Minister Modi’s late mother from the stage of a programme in Bihar. The Home Minister strongly condemned this and said that the kind of irrational protest, negativity and hate politics by the leader of the main opposition party will drag our public life into decline.
Union Home Minister and Minister of Cooperation said that since Shri Narendra Modi became the Chief Minister of Gujarat, many leaders of the main opposition party have used abusive language for the Prime Minister. He said that the main opposition party cannot win people’s appreciation by using such language. Shri Shah said that the opposition has used abusive language against the Prime Minister in every election and has faced defeat but still has not learnt anything. He said that elections are the soul of democracy in any democratic nation and if infiltrators enter the voter list and pollute the elections, then no nation can remain safe. He said that the people of the entire country are watching with shock and dismay the nefarious efforts started by the main opposition party and their efforts will not get public support.
Shri Amit Shah said that what happened two days ago has crossed all limits. He said that Modi Ji's mother, while living in a poor household, has brought up all her children to such a level that her son has become a world leader. Shri Shah said that the people of India can never tolerate such abusive words against such a person, and there cannot be further degradation in politics and public life. Shri Shah told the leader of the main opposition party that he should apologize to the Prime Minister, his late mother and the people of the country for this.