প্ৰধানমন্ত্ৰীৰ কাৰ্যালয়
ফিনলেণ্ডৰ ৰাষ্ট্ৰপতি আলেকজেণ্ডাৰ ষ্টাবৰ টেলিফোনিক বাৰ্তালাপ প্ৰধানমন্ত্ৰী নৰেন্দ্ৰ মোদীৰ
ইউক্ৰেইনৰ সংঘাত সমাধানৰ দিশত শেহতীয়াকৈ কৰা প্ৰচেষ্টাৰ সন্দৰ্ভত মত বিনিময় নেতাদ্বয়ৰ
প্ৰধানমন্ত্ৰী মোদীয়ে শান্তি আৰু সুস্থিৰতা আগতীয়াকৈ পুনৰুদ্ধাৰৰ বাবে ভাৰতৰ ধাৰাবাহিক সমৰ্থন পুনৰবাৰ প্ৰকাশ কৰে
বাণিজ্য, প্ৰযুক্তি আৰু বহনক্ষমতাকে ধৰি মূল খণ্ডসমূহত দ্বিপাক্ষিক সম্পৰ্ক শক্তিশালী কৰাৰ উপায়সমূহৰ বিষয়েও আলোচনা নেতাদ্বয়ৰ
27 AUG 2025 8:32PM by PIB Guwahati
প্ৰধানমন্ত্ৰী শ্ৰী নৰেন্দ্ৰ মোদীয়ে আজি ফিনলেণ্ড গণৰাজ্যৰ ৰাষ্ট্ৰপতি আলেকজেণ্ডাৰ ষ্টাবৰ সৈতে টেলিফোনিক বাৰ্তালাপত মিলিত হয়।
ৰাষ্ট্ৰপতি ষ্টাবে ইউক্ৰেইনৰ সংঘাত সমাধানৰ ক্ষেত্ৰত ইউৰোপ, আমেৰিকা আৰু ইউক্ৰেইনৰ নেতাসকলৰ মাজত শেহতীয়াকৈ ৱাশ্বিংটনত অনুষ্ঠিত বৈঠকৰ সন্দৰ্ভত তেওঁৰ পৰ্যালোচনা শ্বেয়াৰ কৰে।
প্ৰধানমন্ত্ৰী মোদীয়ে সংঘাতৰ শান্তিপূৰ্ণ সমাধান আৰু শান্তি আৰু সুস্থিৰতা আগতীয়াকৈ পুনৰুদ্ধাৰৰ বাবে ভাৰতৰ ধাৰাবাহিক সমৰ্থন পুনৰবাৰ উল্লেখ কৰে।
ভাৰত-ফিনলেণ্ডৰ দ্বিপাক্ষিক সম্পৰ্কৰ অগ্ৰগতিৰ পৰ্যালোচনা কৰি নেতাসকলে কোৱাণ্টাম প্ৰযুক্তি, ৬জি, কৃত্ৰিম বুদ্ধিমত্তা, চাইবাৰ সুৰক্ষা আৰু বহনক্ষমতাকে ধৰি উদীয়মান ক্ষেত্ৰসমূহত অংশীদাৰিত্ব বৃদ্ধিৰ প্ৰতিশ্ৰুতি পুনৰ দৃঢ় কৰে।
ৰাষ্ট্ৰপতি ষ্টাবে পাৰস্পৰিকভাৱে লাভজনক ভাৰত-ইউৰোপীয় ইউনিয়নৰ মুক্ত বাণিজ্য চুক্তিৰ আগতীয়া সমাপ্তিৰ বাবে ফিনলেণ্ডৰ সমৰ্থন পুনৰবাৰ উল্লেখ কৰে। ২০২৬ চনত ভাৰতে আয়োজন কৰিবলগীয়া এআই ইমপেক্ট ছামিটৰ সফলতাৰ বাবেও তেওঁ সমৰ্থন জনায়।
প্ৰধানমন্ত্ৰীয়ে ভাৰত ভ্ৰমণৰ বাবে ৰাষ্ট্ৰপতি ষ্টাবক আমন্ত্ৰণ জনায়। নেতাদ্বয়ে ভৱিষ্যতেও যোগাযোগ অব্যাহত ৰাখিবলৈ সন্মত হয়।

Prime Minister's Office
PM Narendra Modi receives a telephone call from President Alexander Stubb of Finland
The leaders exchange views on recent efforts towards resolution of the conflict in Ukraine
Prime Minister Modi reiterates India’s consistent support for early restoration of peace and stability
Leaders also discuss ways to strengthen bilateral relations in key sectors including trade, technology and sustainability
27 AUG 2025 8:32PM by PIB Delhi
Prime Minister Shri Narendra Modi received a phone call from the President of the Republic of Finland H.E. Alexander Stubb today.
President Stubb shared his assessment on the recent meetings held between the leaders of Europe, the United States and Ukraine in Washington on resolution of the conflict in Ukraine.
Prime Minister Modi reiterated India’s consistent support for peaceful resolution of the conflict and early restoration of peace and stability.
The leaders also reviewed progress in the India-Finland bilateral relationship and reaffirmed their commitment to enhance partnership in emerging fields including quantum technologies, 6G, artificial intelligence, cybersecurity and sustainability.
President Stubb reiterated Finland’s support for an early conclusion of a mutually beneficial India-EU Free Trade Agreement. He also affirmed support for the success of the AI Impact Summit to be hosted by India in 2026.
Prime Minister extended invitation to President Stubb to visit India at an early date. The leaders agreed to remain in touch.