Cabinet
Cabinet approves submission of bid for the Commonwealth Games (CWG) 2030
Cabinet Approves Signing of Host Collaboration Agreement and Grant-in-Aid Sanction for Gujarat Government if CWG 2030 Bid gets accepted
Ahmedabad: An ideal host city offering world class stadiums, cutting-edge training facilities, and a passionate sporting culture
Narendra Modi Stadium - the largest stadium in the world - has already demonstrated its capability by successfully hosting the 2023 ICC Cricket World Cup Final
Games to witness large-scale participation from 72 countries
Event to generate jobs, boost tourism and create professional opportunities across diverse sectors beyond sports
27 AUG 2025 3:38PM by PIB Delhi
The Union Cabinet, chaired by Prime Minister Shri Narendra Modi approved the proposal of the Ministry of Youth Affairs & Sports for submission of bid for the Commonwealth Games (CWG) 2030. It also gave its approval to sign the Host Collaboration Agreement (HCA) along with the required Guarantees from concerned Ministries, Departments and Authorities and sanction of required grant-in-aid to Gujarat Government, in case the bid gets accepted.
Athletes from 72 countries will participate in the Commonwealth Games. It will also include participation of a large number of athletes, coaches, technical officials, tourists, media persons among others visiting India during the Games, benefiting local businesses and generating revenue.
Ahmedabad is an ideal host city offering world class stadiums, cutting-edge training facilities, and a passionate sporting culture. Narendra Modi Stadium, the largest stadium in the world, has already demonstrated its capability by successfully hosting the 2023 ICC Cricket World Cup Final.
Beyond sports, hosting the CWG in India would leave a lasting impact boosting tourism, creating jobs and inspiring millions of young athletes. Apart from that, a large number of professionals will be getting opportunities in Sports science, Event Operations and Management, Logistics and transport coordinators, Broadcast and media, IT and communications, Public relations and communications and in other fields as well.
Hosting such a globally prestigious event will foster a strong sense of national pride and unity. It will provide a shared national experience and boost the morale of our Nation. It will inspire a new generation of athletes to enter into Sports as a career option and encourage greater participation in sports at all levels.

মন্ত্রীমন্দল
মন্ত্রী-মন্দলনা কম্মনৱেল্থ গেম্স (CWG) 2030 গীদমক বিদ পীশিল্লক্নবা থৌরাং অয়াবা পীখ্রে
মন্ত্রী-মন্দলনা হোস্ত কোলাবোরেসন এগ্রীমেন্ত খুৎয়েক পীবদা অমসুং করিগুম্বা CWG 2030গী বিদ য়ারক্লবদি গুজরাত সরকারদা গ্রান্ত-ইন-এদ সেঙ্কসন তৌবদা অয়াবা পীখ্রে
অহমদাবাদ: মালেমগী থাক্কী স্তেদিয়মশিং, কত্তিং-এদজ ত্রেনিং ফেসিলিতীশিং অমসুং অফবা স্পোর্তিং কলচর পীরিবা অফবা হোস্ত সিতী অমনি
নরেন্দ্র মোদী স্তেদিয়ম – মালেমগী খ্বাইদগী চাউবা স্তেদিয়ম – অসিনা 2023 ICC ক্রিকেৎ ৱার্ল্দ কপ ফাইনেলগী মায়পাক্না য়ুম্বু ওইদুনা মাগী মতিক মগুন অদু হান্ননা উৎখ্রে
গেম্স অসিনা লৈবাক 72দগী চাউনা শরুক য়ারকপা উবা ফংগনি
ইভেন্ত অসিনা স্পোর্তস্তগী হেন্দোক্তুনা থবকশিং পীগনি, তুরিজম থৌগৎকনি অমসুং সেক্তর কয়ামরুমদা প্রোফেস্নেলগী খুদোংচাবশিং পীগনি
27 AUG 2025 3:38PM by PIB Imphal
প্রধান মন্ত্রী শ্রী নরেন্দ্র মোদীনা ময়াই তাংবল লৌদুনা ফমখিবা কেন্দ্রগী মন্ত্রীমন্দলনা কম্মনৱেল্থ গেম্স (CWG) 2030গীদমক বিদ পীশিন্নবগী য়ুথ এফিয়র্স অমসুং স্পোর্তস মন্ত্রালয়গী প্রপোজেল অদু অয়াবা পীখ্রে। হোস্ত কোলাবোরেসন এগ্রীমেন্ত (HCA) দা মরী লৈনবা মন্ত্রালয়শিং, দিপার্তমেন্তশিং অমসুং ওথোরিতীশিংদগী মথৌ তাবা গেরেন্তীশিংগা লোয়ননা খুৎয়েক পীনবা অমসুং বিদ অদু অয়াবা পীরবদি গুজরাত সরকারদা মথৌ তাবা গ্রান্ত-ইন-এদ পীনবা অয়াবা পীখি।
লৈবাক 72গী শান্নরোইশিংনা কম্মনৱেল্থ গেম্সতা শরুক য়াগনি। মসিদা শান্নরোইশিং, কোচশিং, তেক্নিকেল ওফিসিএলশিং, তুরিস্তশিং, মীদিয়া পার্সনশিং অমদি গেম্স মনুংদা ভারত্তা লাক্লিবা অতোপ্পা কয়া য়াওনা মশিং য়াম্লবা মীয়ামসু শরুক য়াগনি মসিনা লোকেল বিজিনেসশিংদা কান্নবা ফংহল্লগনি অমসুং রেভেন্যু লাকহল্লগনি।
অহমদাবাদ অসি মালেমগী থাক্কী স্তেদিয়মশিং, অৱাংবা থাক্কী ত্রেনিং ফেসিলিতীশিং, অমসুং অফবা স্পোর্তস কলচর পীরিবা অফবা হোস্ত সিতী অমনি। মালেমগী খ্বাইদগী চাউবা স্তেদিয়ম ওইরিবা নরেন্দ্র মোদী স্তেদিয়ম অসিনা 2023গী ICC ক্রিকেৎ ৱার্ল্দ কপ ফাইনেল মায় পাক্না পাঙথোক্তুনা মসিগী তৌবা ঙম্বগী মতিক অদু উৎখ্রে।
শান্ন-খোৎনবতা নত্তনা, ভারত্তা CWG হোস্ত তৌবনা তুরিজম হেনগৎহন্দুনা, থবক ফংহন্দুনা অমসুং নহা ওইরিবা শান্নরোই মিলিয়ন কয়াদা ইথিল পীরদুনা তুং কোইনা চৎকদবা কান্নবা অমা পীরগনি। মসিগী মথক্তা, স্পোর্তস সাইন্স, ইভেন্ত ওপরেসন অমসুং মেনেজমেন্ত, লোজিস্তিক্স অমসুং ত্রান্সপোর্ত কোওর্দিনেতর, ব্রোদকাস্ত অমসুং মীদিয়া, IT অমসুং কম্ম্যুনিকেসন, পব্লিক রিলেসন অমসুং কম্ম্যুনিকেসন অমসুং অতোপ্পা লমশিংদা মশীং য়াম্লবা প্রোফেস্নেলশিংনা খুদোংচাবা ফংলগনি।
অসিগুম্বা মালেমগী থাক্তা মমিং লৈরবা থৌরম অমা পাঙথোকপনা জাতিগী চাউথোকচবা অমসুং অপুনবগী শক্তম মপাঙ্গল কনখৎহল্লগনি। মসিনা শেয়র নেস্নেল এক্সপরিয়েন্স অমা ফংহল্লগনি অমসুং ঐখোয়গী জাতিগী মোরেল হেনগৎহল্লগনি। মসিনা শান্নরোইশিংগী অনৌবা মীরোনবু কেরিয়রগী ওপ্সন অমা ওইনা শান্ন-খোৎনবদা চঙশিনবা অমসুং থাক খুদিংমক্তা শান্ন-খোৎনবদা শরুক য়াবা হেনগৎহন্নবা পুক্নিং থৌগৎকনি।