ପ୍ରଧାନମନ୍ତ୍ରୀଙ୍କ କାର୍ଯ୍ୟାଳୟ
ଜି-୭ ଶିଖର ସମ୍ମିଳନୀରେ ବ୍ରିଟେନ ପ୍ରଧାନମନ୍ତ୍ରୀଙ୍କ ସହ ଆଲୋଚନା କଲେ ପ୍ରଧାନମନ୍ତ୍ରୀ
18 JUN 2025 2:55PM by PIB Bhubaneswar
ପ୍ରଧାନମନ୍ତ୍ରୀ ଶ୍ରୀ ନରେନ୍ଦ୍ର ମୋଦୀ ୧୭ ଜୁନ ୨୦୨୫ରେ କାନାଡାର କାନାନାସ୍କିସଠାରେ ୫୧ତମ ଜି-୭ ଶିଖର ସମ୍ମିଳନୀରେ ବ୍ରିଟେନ ପ୍ରଧାନମନ୍ତ୍ରୀ ମହାମହିମ ଶ୍ରୀ କୀର ଷ୍ଟାର୍ମରଙ୍କ ସହ ଆଲୋଚନା କରିଛନ୍ତି। ଶ୍ରୀ ମୋଦୀ କହିଛନ୍ତି, ଭାରତ ଏବଂ ଯୁକ୍ତରାଜ୍ୟର ସମ୍ପର୍କ ଅଧିକ ମଜବୁତ ହେଉଛି, ଯାହା ବ୍ୟବସାୟ ଏବଂ ବାଣିଜ୍ୟ ଭଳି ଆମେ ସାମିଲ କରିଥିବା କ୍ଷେତ୍ରରେ ପ୍ରତିଫଳିତ ହେଉଛି।
ଗୋଟିଏ ଏକ୍ସ ପୋଷ୍ଟରେ ସେ ଲେଖିଛନ୍ତି:
‘‘ବ୍ରିଟେନ ପ୍ରଧାନମନ୍ତ୍ରୀ କୀର ଷ୍ଟାର୍ମରଙ୍କ ସହ ଫଳପ୍ରଦ ଆଲୋଚନା ହେଲା! ଭାରତ ଏବଂ ଯୁକ୍ତରାଜ୍ୟର ସମ୍ପର୍କ ଅଧିକ ମଜବୁତ ହେଉଛି, ଯାହା ବ୍ୟବସାୟ ଏବଂ ବାଣିଜ୍ୟ ଭଳି ଆମେ ସାମିଲ କରିଥିବା କ୍ଷେତ୍ରରେ ପ୍ରତିଫଳିତ ହେଉଛି। ଏହି ସୁନ୍ଦର ବନ୍ଧୁତାକୁ ଆହୁରି ଆଗେଇ ନେବା ଲାଗି ଆମେ ଏକାଠି କାର୍ଯ୍ୟ କରିବା ଜାରି ରଖିବୁ। @Keir_Starmer”

Prime Minister's Office
Prime Minister interacts with Prime Minister of United Kingdom at G7 summit
18 JUN 2025 2:55PM by PIB Delhi
The Prime Minister Shri Narendra Modi interacted with the Prime Minister of United Kingdom, H.E Mr. Keir Starmer at the 51st G7 Summit at Kananaskis, Canada on 17th June 2025. Shri Modi remarked that India and UK ties are getting stronger, reflecting in the ground we’ve covered in areas like trade and commerce.
In a post on X, he wrote:
“An exceptional conversation with Prime Minister Keir Starmer! India and UK ties are getting stronger, reflecting in the ground we’ve covered in areas like trade and commerce. We will keep working together to add even more momentum to this wonderful friendship. @Keir_Starmer”