প্ৰধানমন্ত্ৰীৰ কাৰ্যালয়
কোৰিয়া ৰিপাব্লিকৰ ৰাষ্ট্ৰপতিৰ বিশেষ দূতৰ প্ৰতিনিধি দলে প্ৰধানমন্ত্ৰী মোদীক সাক্ষাৎ কৰে
প্ৰধানমন্ত্ৰীয়ে ভাৰত আৰু কোৰিয়াৰ মাজত বিশেষ কৌশলগত অংশীদাৰিত্বৰ গুৰুত্বৰ ওপৰত আলোকপাত কৰি মূল খণ্ডসমূহত গভীৰ সহযোগিতা আৰু বিনিয়োগৰ সম্ভাৱনাৰ কথা উল্লেখ কৰে
প্ৰধানমন্ত্ৰীয়ে পুনৰবাৰ ৰাষ্ট্ৰপতি লি জে-ম্যুঙক ভাৰত ভ্ৰমণৰ আমন্ত্ৰণ জনায়
17 JUL 2025 8:35PM by PIB Guwahati
কোৰিয়া গণৰাজ্যৰ ৰাষ্ট্ৰপতি লি জে-ম্যুঙৰ বিশেষ দূত কিম বু-কিউমৰ নেতৃত্বত এটা প্ৰতিনিধি দলে আজি প্ৰধানমন্ত্ৰী শ্ৰী নৰেন্দ্ৰ মোদীক সাক্ষাৎ কৰে।
প্ৰধানমন্ত্ৰীয়ে ২০২৫ চনৰ জুন মাহত জি-৭ শীৰ্ষ সন্মিলনৰ সময়ত ৰাষ্ট্ৰপতি লি জে-ম্যুঙৰ সৈতে হোৱা উষ্ম আৰু ইতিবাচক সাক্ষাৎকাৰৰ কথা মনত পেলাই ৰাষ্ট্ৰপতি লীয়ে ভাৰতলৈ উচ্চ পৰ্যায়ৰ প্ৰতিনিধি দল প্ৰেৰণৰ সিদ্ধান্তক উষ্ম শলাগ লয়।
কিম ডাঙৰীয়াই প্ৰধানমন্ত্ৰীৰ সৈতে ৰাষ্ট্ৰপতি লি জে-ম্যুঙৰ শুভেচ্ছা ভাগ কৰি ভাৰতৰ সৈতে কোৰিয়া গণৰাজ্যই নিজৰ বিশেষ কৌশলগত অংশীদাৰিত্বৰ প্ৰতি থকা গুৰুত্বৰ কথা পুনৰ দৃঢ় কৰি বাৰ্তা প্ৰেৰণ কৰে।
বিশেষকৈ ভাৰত-প্ৰশান্ত মহাসাগৰীয় অঞ্চলত দুয়োখন গণতন্ত্ৰৰ মাজত শক্তিশালী আৰু বহুমুখী সম্পৰ্কই লোৱা সুস্থিৰ ভূমিকাক প্ৰধানমন্ত্ৰীয়ে উল্লেখ কৰে।
প্ৰধানমন্ত্ৰীয়ে ভাৰতৰ অৰ্থনৈতিক আৰু উৎপাদন বৃদ্ধিৰ কথাও কয়, যিয়ে প্ৰযুক্তি, জাহাজ নিৰ্মাণ, প্ৰতিৰক্ষা, ইলেক্ট্ৰনিকছ, সেউজ হাইড্ৰজেন আৰু বেটাৰীৰ দৰে গুৰুত্বপূৰ্ণ খণ্ডসমূহত বিনিয়োগ আৰু সহযোগিতাৰ অপৰিসীম সুযোগ মুকলি কৰি আছে। প্ৰধানমন্ত্ৰীয়ে ভাৰতৰ জনগাঁথনিগত লভ্যাংশ আৰু দক্ষ মানৱ সম্পদক দুয়োখন দেশৰ অৰ্থনীতিৰ বাবে এক পৰিৱৰ্তনশীল শক্তি হিচাপে ক্ষমতাৰ ওপৰত গুৰুত্ব আৰোপ কৰে।
দুয়োপক্ষই দ্বিপাক্ষিক সম্পৰ্কক আৰু অধিক উচ্চতালৈ লৈ যোৱাৰ দিশত কাম কৰাৰ প্ৰতিশ্ৰুতি পুনৰবাৰ প্ৰকাশ কৰে।
প্ৰধানমন্ত্ৰীয়ে প্ৰতিনিধি দলটোক তেওঁলোকৰ এই প্ৰচেষ্টাত সফলতা কামনা কৰি ভাৰতত ৰাষ্ট্ৰপতি লি জে-ম্যুঙক আতিথ্য প্ৰদানৰ আগতীয়া সুযোগ পোৱাৰ আশা প্ৰকাশ কৰে।

Prime Minister's Office
Delegation of Special Envoys of President of Republic of Korea calls on Prime Minister Modi
Prime Minister underscores the importance of the special strategic partnership between India and the Republic of Korea, and highlights potential for deeper cooperation and investment in key sectors
Prime Minister reiterates invitation to President Lee Jae Myung to visit India
17 JUL 2025 8:35PM by PIB Delhi
A delegation led by Mr. Kim Boo Kyum, Special Envoy of Mr. Lee Jae Myung, President of Republic of Korea, called on Prime Minister Shri Narendra Modi today.
Prime Minister recalled his very warm and productive meeting with President Lee Jae Myung on the sidelines of the G7 Summit in June 2025 and conveyed his deep appreciation for President Lee’s gesture of sending a high-powered delegation to India.
Mr. Kim shared greetings from President Lee Jae Myung with the Prime Minister and a message reaffirming the importance that the Republic of Korea attaches to its Special Strategic Partnership with India.
Prime Minister underscored the stabilizing role played by the deep and multifaceted relations between the two democracies, especially in the Indo-Pacific.
Prime Minister highlighted the economic and manufacturing growth in India that unlocks deeper investment opportunities and cooperation in key sectors such as emerging technologies, ship-building, defence, electronics, green hydrogen, and batteries. Prime Minister also emphasized on the potential of India’s demographic dividend and skilled human-resource as a transformative force for the economies of both countries.
Both sides reiterated their commitment to work towards elevation of bilateral relations to greater heights.
Prime Minister wished the delegation success in their endeavours, and looked forward to an early opportunity to host President Lee Jae Myung in India.