ପ୍ରଧାନମନ୍ତ୍ରୀଙ୍କ କାର୍ଯ୍ୟାଳୟ
ଶ୍ରୀ ଅରବିନ୍ଦଙ୍କ ଜୟନ୍ତୀରେ ତାଙ୍କୁ ଶ୍ରଦ୍ଧାଞ୍ଜଳି ଅର୍ପଣ କଲେ ପ୍ରଧାନମନ୍ତ୍ରୀ ନରେନ୍ଦ୍ର ମୋଦୀ
15 AUG 2025 3:48PM by PIB Bhubaneswar
ପ୍ରଧାନମନ୍ତ୍ରୀ ଶ୍ରୀ ନରେନ୍ଦ୍ର ମୋଦୀ ଆଜି ଶ୍ରୀ ଅରବିନ୍ଦଙ୍କ ଜୟନ୍ତୀ ଅବସରରେ ତାଙ୍କୁ ଶ୍ରଦ୍ଧାଞ୍ଜଳି ଅର୍ପଣ କରିଛନ୍ତି ।
ଏକ୍ସରେ ଏକ ପୋଷ୍ଟରେ ଶ୍ରୀ ମୋଦୀ କହିଛନ୍ତି;
“ଶ୍ରୀ ଅରବିନ୍ଦ ଆମକୁ ଦେଖାଇଥିଲେ କିପରି ଦର୍ଶନ, ଆଧ୍ୟାତ୍ମିକତା ଏବଂ ରାଷ୍ଟ୍ର ନିର୍ମାଣ ଏକ ଉଚ୍ଚତର ଉଦ୍ଦେଶ୍ୟ ପାଇଁ ଏକତ୍ର ହୋଇଥାଏ । ତାଙ୍କର ଚିନ୍ତାଧାରା ଆମକୁ ଏପରି ଏକ ଭାରତ ନିର୍ମାଣ ପାଇଁ ପ୍ରେରିତ କରିଥାଏ, ଯିଏ ନିଜର ସମ୍ପୂର୍ଣ୍ଣ କ୍ଷମତାର ସଦୁପଯୋଗ କରେ । ତାଙ୍କ ଜୟନ୍ତୀରେ ତାଙ୍କୁ ଶ୍ରଦ୍ଧାଞ୍ଜଳି ।”

Prime Minister's Office
Prime Minister Narendra Modi pays tribute to Sri Aurobindo on his Birth Anniversary
15 AUG 2025 3:48PM by PIB Delhi
Prime Minister Shri Narendra Modi paid homage to Sri Aurobindo, on the occasion of his birth anniversary today.
In a post on X, Shri Modi said,
"Sri Aurobindo showed us how philosophy, spirituality and nation-building come together in service of a higher purpose. His thoughts inspire us to strive for an India that realises its fullest potential. Paying homage to him on his birth anniversary."