ଯୁବ ବ୍ୟାପାର ଓ କ୍ରୀଡା ମନ୍ତ୍ରଣାଳୟ
ଦେଶପ୍ରେମ ଜାଗ୍ରତ ଓ ତ୍ରିରଙ୍ଗା ସମ୍ବନ୍ଧରେ ସଚେତନତା ବୃଦ୍ଧି ପାଇଁ ଜାତୀୟ ପତାକା କୁଇଜ ଘୋଷଣା କଲା ମେରା ଯୁବା ଭାରତ (ମାଇଁ ଭାରତ) ପ୍ଲାଟଫର୍ମ
କେନ୍ଦ୍ର ଯୁବ ବ୍ୟାପାର ଓ କ୍ରୀଡା ମନ୍ତ୍ରୀଙ୍କ ସହ ସିଆଚେନ ଗସ୍ତ କରିବାର ସୁଯୋଗ
07 AUG 2025 11:26AM by PIB Bhubaneswar
ଦେଶପ୍ରେମ ଜାଗ୍ରତ ତଥା ତ୍ରିରଙ୍ଗା ସମ୍ବନ୍ଧରେ ଜନ ଜାଗରଣ ସୃଷ୍ଟି କରିବା ଲକ୍ଷ୍ୟରେ କେନ୍ଦ୍ର ଯୁବ ବ୍ୟାପାର ମନ୍ତ୍ରଣାଳୟ ପକ୍ଷରୁ ମେରା ଯୁବା ଭାରତ (ମାଇଁ ଭାରତ) ପ୍ଲାଟଫର୍ମ ପକ୍ଷରୁ ଜାତୀୟସ୍ତରୀୟ କୁଇଜ ପ୍ରତିଯୋଗିତାର ଆୟୋଜନ କରାଯାଇଛି । ମାଇଁ ଭାରତ ପୋର୍ଟାଲ (ମାଇଁଭାରତ ଡଟ ଗଭ ଡଟ ଇନ)ରେ ନାଗରିକମାନଙ୍କୁ ତ୍ରିରଙ୍ଗା ସମ୍ପର୍କରେ ଜ୍ଞାନ ସମ୍ବନ୍ଧିତ ଅନଲାଇନ କୁଇଜରେ ଅଂଶଗ୍ରହଣ କରିବାକୁ କୁହାଯାଇଛି ।
ସବୁ ଅଂଶଗ୍ରହଣକାରୀମାନଙ୍କ ପାଇଁ ଏହି କୁଇଜଟି ବେଶ ଶିକ୍ଷାପ୍ରଦ ହେବ । ଏଥିରେ ବିଭିନ୍ନ ପ୍ରକାର ମଲଟିପଲ ଚଏସ ପ୍ରଶ୍ନ (ଏମସିକ୍ୟୁ) ରହିବ । ପ୍ରତ୍ୟେକ ପ୍ରଶ୍ନର ଗୋଟିଏ ସଠିକ ଉତର ସହ ଚାରିଟି ଉତର ରହିବ । ସବୁ ଅଂଶଗ୍ରହଣକାରୀମାନଙ୍କୁ ଗୋଟି ଗୋଟିଏ ଇ-ସାର୍ଟିଫିକେଟ ମିଳିବ ।
ପରୀକ୍ଷାରେ ଭଲ ପ୍ରଦର୍ଶନ କରିଥିବା ପଚିଶ ଜଣ ଅଂଶଗ୍ରହଣକାରୀଙ୍କୁ କେନ୍ଦ୍ର କେନ୍ଦ୍ର ଯୁବ ବ୍ୟାପାର ଓ କ୍ରୀଡା ମନ୍ତ୍ରୀ ମନସୁଖ ମାଣ୍ଡଭ୍ୟଙ୍କ ସହ ସିଆଚେନ ଗସ୍ତ କରିବାର ସୁଯୋଗ ମିଳିବ । ମାଇଁ ଭାରତ ପ୍ଲାଟର୍ଫମର ସମସ୍ତ ପଞ୍ଜିକୃତ ବ୍ୟବହାରକାରୀ କୁଇଜରେ ଅଂଶଗ୍ରହଣ କରିବା ପାଇଁ ଖୋଲା ରହିଥିବା ବେଳେ କେବଳ ୨୧ରୁ ୨୯ ବର୍ଷ ପର୍ଯ୍ୟନ୍ତ ବୟସର ବିଜେତାମାନଙ୍କୁ ସିଆଚେନ ଗସ୍ତ କରିବାର ସୁଯୋଗ ମିଳିବ । ସର୍ବୋଚ୍ଚ ନମ୍ବର ରଖିଥିବା ପଚିଶ ଜଣ ବିଜେତାଙ୍କୁ କମ୍ପ୍ୟୁଟର ଲଟେରୀ ମାଧ୍ୟମରେ ଚୟନ କରାଯିବ ।
ଏହି କୁଇଜରେ ଅଂଶଗ୍ରହଣ କରିବା ପାଇଁ କୌଣସି ପ୍ରବେଶ ଶୁଳ୍କ ନାହିଁ । ପୁରସ୍କାର ଗ୍ରହଣ କରିବା ପାଇଁ ମାଇଁ ଭାରତ ପୋର୍ଟାଲରେ ଦେଇଥିବା ପ୍ରୋଫାଇଲକୁ ଅଂଶଗ୍ରହଣକାରୀମାନେ ସଠିକ ଲେଖିବା ଉଚିତ ।
ଏହି ଦେଶର ନାଗରିକମାନଙ୍କ ପାଇଁ ମେରା ଯୁବା ଭାରତ ସବୁ ସେବା ଯୋଗାଉଥିବା ଏକମାତ୍ର ପ୍ଲାଟଫର୍ମ । ଏହି ପ୍ଲାଟଫର୍ମରେ ଅଂଶଗ୍ରହଣକାରୀମାନଙ୍କ ପାଇଁ ପ୍ରୋଫାଇଲ ସୃଷ୍ଟି ହେଇଥାଏ । ବିଭିନ୍ନ ପ୍ରକାର ସ୍ୱେଚ୍ଛାସେବା ଓ ଶିକ୍ଷା ସମ୍ବନ୍ଧିତ କାର୍ଯ୍ୟକ୍ରମରେ ଅଂଶଗ୍ରହଣ କରିବା ପାଇଁ ସୁଯୋଗ ସୃଷ୍ଟି ହୋଇଥାଏ । ଏକ୍ସପର୍ଟମାନଙ୍କଠାରୁ ମାର୍ଗଦର୍ଶନକୁ ସୁନିଶ୍ଚିତ କରିଥାଏ । ଅନ୍ୟ ଯୁବକମାନଙ୍କ ସହ ଯୋଗସୂତ୍ର ରକ୍ଷା କରିବାର ବାଟ ଫିଟାଇଥାଏ । ଏହି ପ୍ଲାଟଫର୍ମରେ ବିଭିନ୍ନ ଏକ୍ସପେରିଏନସିଆଲ ଲର୍ଣ୍ଣିଂ କାର୍ଯ୍ୟକ୍ରମ (ଇଏଲପି) ରହିଥାଏ । ଅନ୍ୟ ମନ୍ତ୍ରୀ, ଅନୁଷ୍ଠାନ, ଶିଳ୍ପ ଓ ଯୁବ ସଂଘକୁ ଏହା ୱେବ ସ୍ପେଶ ଦେଇଥାଏ । ଏହି ପ୍ଲାଟଫର୍ମରେ ଏଯାଏ ପ୍ରାୟ ୧.୭୬ କୋଟି ଯୁବକ ପଞ୍ଜିକୃତ କରିସାରିଲେଣି ।

Ministry of Youth Affairs and Sports
Mera Yuva Bharat (MYBharat) Platform announces National Flag Quiz; aims to foster patriotism & enhance awareness about Tricolour
Opportunity for Quiz Winners to Visit Siachen along with Union Minister of Youth Affairs & Sports
07 AUG 2025 11:26AM by PIB Delhi
In a unique initiative to foster patriotism and enhance awareness about the Indian National Flag, Mera Yuva Bharat (MYBharat), under the aegis of the Ministry of Youth Affairs and Sports, has announced a nationwide quiz competition. This online quiz, hosted on the MYBharat portal ( mybharat.gov.in), invites all citizen to participate and test their knowledge about the Tricolour.
The quiz is designed to be an engaging and educational experience for all participants. It will consist of multiple-choice questions (MCQs), with each question presenting four options and having only one correct answer. In recognition of their participation, all contestants will be awarded an e-certificate.
As a grand incentive, twenty-five top-scoring participants will be selected for a remarkable opportunity to visit Siachen in the company of the Union Minister for Youth Affairs and Sports, Dr. Mansukh Mandaviya.
While the quiz is open to all registered users on the MYBharat platform, the selection of winners for the Siachen visit will be limited to youth between the ages of 21 and 29. The final selection of the twenty-five winners will be conducted through a computer-based lottery system from the pool of top scorers.
There is no entry fee for participation in the quiz. Participants must ensure that their profiles on the MYBharat portal are accurate and up-to-date in order to be eligible for prizes.
Mera Yuva Bharat (https://mybharat.gov.in/) has been envisioned as a one stop service platform for youth of the country. The platform enables the creation of profiles for youth, their participation in various volunteering and learning activities, securing mentorship from experts, connecting with other youth etc. Several engagement programs including Experiential Learning Programs (ELPs) are hosted on the platform. This portal also provides web space to other Ministries, Organizations, Industries, Youth clubs etc. for conducting various engagement programs. More than 1.76 crore youth have registered on the platform.