নহারোল অমসুং শান্ন-খোৎনবগী মন্ত্রালয়
মেরা য়ুবা ভারত (মাইভারত) প্লেৎফোর্মনা লৈবাক নুংশিবা পুক্নিং থৌগৎনবা অমসুং তিরঙ্গাগী মরমদা এৱেরনেস হেনগৎহন্নবা পান্দমদা নেস্নেল ফ্লেগ ক্বিজ লাউথোকখ্রে
য়ুথ এফিয়র্স অমসুং স্পোর্তসকী কেন্দ্রগী মন্ত্রীগা লোয়ননা ক্বিজ ৱিন্নরশিংনা সিয়াচেন চৎপগী খুদোংচাবা ফংগনি
07 AUG 2025 11:26AM by PIB Imphal
লৈবাক নুংশিবা পুক্নিং থৌগৎনবা অমসুং ভারতকী নেস্নেল ফ্লেগগী মতাংদা এৱেরনেস হেনগৎহন্নবা অখন্নবা খোংথাং অমা ওইনা, মেরা য়ুবা ভারত (মাইভারত) না য়ুথ এফিয়র্স অমসুং স্পোর্তস মন্ত্রালয়গী মীৎয়েং মখাদা লৈবাক শীনবা থুংনা ক্বিজ কম্পিতিসন অমা লাউথোকখ্রে। মাইভারত পোর্তেল (mybharat.gov.in) দা হোস্ত তৌরিবা ওনলাইন ক্বিজ অসিনা প্রজা পুম্নমকপু শরুক য়ানবা অমসুং তিরঙ্গাগী মরমদা মখোয়গী লৌশিং অদু চাংয়েং তৌনবা বর্তন তৌরি।
ক্বিজ অসি পার্তিসিপেন্ত পুম্নমক্কী ওইনা পুক্নিং চিংশিন্নবা অমসুং এজুকেসনেল ওইবা এক্সপরিয়েন্স ফংহন্নবা দিজাইন তৌই। মসিদা মল্তিপল-চোইস ক্বেসনশিং (MCQশিং) য়াওগনি। ৱাহং খুদিংমক্তা ওপ্সন মরি লৈগনি অমসুং অচুম্বা পাউখুম অমা খক্তমক লৈগনি। মখোয়ন শরুক য়াখিবগীদমক, কন্তেসতেন্ত পুম্নমক্তা ই-সর্তিফিকেৎ অমা পীগনি।
অচৌবা ইন্সেন্তিব অমা ওইনা, তোপ-স্কোরিং পার্তিসিপেন্ত 25বু কেন্দ্রগী য়ুথ এফিয়র্স অমসুং স্পোর্তস মন্ত্রী, দা. মনসুখ মন্দভিয়াগা লোয়ননা সিয়াচেনদা চৎনবা অচৌবা খুদোংচাবা অমগীদমক খনগৎকনি।
ক্বিজ অসি মাইভারত প্লেৎফোর্মদা রেজিস্তার তৌরবা য়ুজর পুম্নমক্তা ওপন ওই, অদুবু সিয়াচেন খোঙচৎকীদমক ৱিন্নরশিং খনগৎপা অসি চহি 21 অমসুং 29গী মরক্তা লৈবা নহারোলশিংগী মরক্তা লেপকনি। তোপ স্কোররশিংগী পুল অদুদগী কম্প্যুতরদা য়ুম্ফম ওইবা লোত্তরী সিস্তেম অমগী খুত্থাংদা ৱিন্নর 25গী অরোইবা সেলেক্সন অদু পাংথোক্কনি।
ক্বিজ অসিদা শরুক য়ানবগীদমক্তা এন্ত্রী ফী অমত্তা লৌদে। পার্তিসিপেন্তশিংনা প্রাইজশিংগীদমক ইলিজিবল ওইনবগীদমক মাইভারত পোর্তেলদা লৈরিবা মখোয়গী প্রোফাইলশিং অদু মরিক চুম্বা অমসুং অপ-তু-দেৎ ওইহনগনি।
মেরা য়ুবা ভারত (https://mybharat.gov.in/) অসি লৈবাক অসিগী নহাশিংগীদমক ৱান স্তোপ সর্বিস প্লেৎফোর্ম অমা ওইনা শেমখি। প্লেৎফোর্ম অসিনা নহাশিংগী প্রোফাইল শেম্বা, তোঙান তোঙানবা ভোলুন্তিয়রিং অমসুং লর্নিং এক্তিবিতীশিংদা শরুক য়াবা, এক্সপর্তশিংগী মেন্তরশিপ ফংহনবা, অতোপ্পা নহাশিংগা শম্নবা অসিনচিংবা ঙমহল্লি। এক্সপরিএন্সিএল লর্নিং প্রোগ্রামশিং (ELPশিং) য়াওনা এঙ্গেজমেন্ত প্রোগ্রাম কয়া অমা প্লেৎফোর্ম অসিদা হোস্ত তৌরি। পোর্তেল অসিনা তোঙান তোঙানবা এঙ্গেজমেন্ত প্রোগ্রামশিং পাংথোক্নবগীদমক অতোপ্পা মন্ত্রালয়শিং, ওর্গনাইজেসনশিং, ইন্দস্ত্রীশিং, য়ুথ ক্লবশিং অসিনচিংবদা ৱেব স্পেসসু পীরি। প্লেৎফোর্ম অসিদা নহারোল করোর 1.76 হেনবনা রেজিস্তর তৌখ্রে।

Ministry of Youth Affairs and Sports
Mera Yuva Bharat (MYBharat) Platform announces National Flag Quiz; aims to foster patriotism & enhance awareness about Tricolour
Opportunity for Quiz Winners to Visit Siachen along with Union Minister of Youth Affairs & Sports
07 AUG 2025 11:26AM by PIB Delhi
In a unique initiative to foster patriotism and enhance awareness about the Indian National Flag, Mera Yuva Bharat (MYBharat), under the aegis of the Ministry of Youth Affairs and Sports, has announced a nationwide quiz competition. This online quiz, hosted on the MYBharat portal ( mybharat.gov.in), invites all citizen to participate and test their knowledge about the Tricolour.
The quiz is designed to be an engaging and educational experience for all participants. It will consist of multiple-choice questions (MCQs), with each question presenting four options and having only one correct answer. In recognition of their participation, all contestants will be awarded an e-certificate.
As a grand incentive, twenty-five top-scoring participants will be selected for a remarkable opportunity to visit Siachen in the company of the Union Minister for Youth Affairs and Sports, Dr. Mansukh Mandaviya.
While the quiz is open to all registered users on the MYBharat platform, the selection of winners for the Siachen visit will be limited to youth between the ages of 21 and 29. The final selection of the twenty-five winners will be conducted through a computer-based lottery system from the pool of top scorers.
There is no entry fee for participation in the quiz. Participants must ensure that their profiles on the MYBharat portal are accurate and up-to-date in order to be eligible for prizes.
Mera Yuva Bharat (https://mybharat.gov.in/) has been envisioned as a one stop service platform for youth of the country. The platform enables the creation of profiles for youth, their participation in various volunteering and learning activities, securing mentorship from experts, connecting with other youth etc. Several engagement programs including Experiential Learning Programs (ELPs) are hosted on the platform. This portal also provides web space to other Ministries, Organizations, Industries, Youth clubs etc. for conducting various engagement programs. More than 1.76 crore youth have registered on the platform.