Ministry of Women and Child Development
Special Registration Drive for Pradhan Mantri Matru Vandana Yojana Extended Till August 15, 2025
4.05 Cr Women receive benefits under Pradhan Mantri Matru Vandana Yojana since its inception
04 AUG 2025 3:13PM by PIB Delhi
The Ministry of Women and Child Development has extended the special registration drive for the Pradhan Mantri Matru Vandana Yojana (PMMVY) till 15 August, 2025. The ongoing door-to-door awareness-cum-enrolment campaign, led by Anganwadi and ASHA workers, aims to reach out to all eligible pregnant and lactating women and ensure their timely registration under the scheme. PMMVY provides financial assistance to support nutritious diets and improve health seeking behaviour amongst the Pregnant Women & Lactating Mothers (PW&LM), along with promoting positive attitudes toward the girl child.
The PMMVY offers cash incentives as partial compensation for wage loss to enable mothers to rest before and after delivery of the first child. Since the scheme's inception and up to 31st July 2025, more than 4.05 crore beneficiaries have been paid the maternity benefit (at least one instalment) amounting to ₹19,028/- Cr. through direct benefit transfer in their bank/post office accounts.
The Pradhan Mantri Matru Vandana Yojana is a centrally sponsored scheme under Mission Shakti’s sub-scheme 'Samarthya', providing direct financial assistance through the Direct Benefit Transfer (DBT) mode. Under PMMVY, a cash incentive of ₹5,000 is provided in two installments for the first child, and ₹6,000 is provided in one installment post-birth for the second girl child, in accordance with Mission Shakti Scheme Guidelines. The scheme aims to improve health-seeking behaviour among Pregnant Women and Lactating Mothers and ensure better maternal and child health outcomes across the country.
The implementation of the Scheme is done by officials of States and UTs through their field functionaries using the new Pradhan Mantri Matru Vandana Yojana Software (PMMVYSoft) that was launched in March, 2023. Under PMMVYSoft, Aadhaar authentication through UIDAI is done digitally and National Payment Corporations of India (NPCI) verification is ensured so that funds are directly transferred to their DBT-enabled Aadhaar-seeded bank or post office accounts. A number of reforms have been introduced in the PMMVY portal, to ensure smoother delivery and greater coverage of the scheme, such as introduction of Integrated Grievance Module, Multi-lingual and Toll-free PMMVY Helpline (14408), Aadhar-based biometric authentication using Facial Recognition System (FRS) and Due-list of potential PMMVY beneficiaries.

নুপী অমসুং অঙাংশিংগী চাউখৎ থৌরাং মন্ত্রালয়
প্রধান মন্ত্রী মাত্রি মাত্রু বন্দনা য়োজনাগী অখন্নবা রেজিষ্ট্রেসন্নগী থবক ওগষ্ট ১৫,২০২৫ ফাওবা শাংদোক্লে
প্রধান মন্ত্রী মাত্রি মাত্রু বন্দনা য়োজনা হৌদোকপদগী হৌজিক ফাওবদা নুপী করোর ৪.০৫ মসিগী কান্নবা ফংখ্রে
04 AUG 2025 3:13PM by PIB Imphal
ৱুমেন অমসুং চাইল্দ দিবলপমেন্ত মিনিষ্ট্রিনা প্রধান মন্ত্রী মাত্রি মাত্রু বন্দনা য়োজনাগী অখন্নবা রেজিষ্ট্রেসন্নগী থবক ওগষ্ট ১৫,২০২৫ ফাওবা শাংদোক্লে। কান্নবা ফংবা য়ারবা খোমজিংবী মমাশিং অমসুং মীরোনবীশিং কোনশিন্নবা পান্দমগা লোয়ননা অঙ্গনৱাদি অমসুং অসা ৱার্করশিংনা লমজিংদুনা হৌজিক ৱাখল তাহনবা অমসুং মিং চনবগী খোঙজং পায়খৎলি অমসুং স্কিম অসিগী মখাদা মতম চানা রেজিষ্টার তৌবা ঙমলে। মীরোনবীশিং অমসুং খোমজিংবা মমাশিংগী মরক্ত মচি ওইবা চীঞ্জাকশিং চাবদা অমসুং হকশেলগী ফিবম ফগৎহনবদা মতেং পাংনবা প্রধান মন্ত্রী মাত্রি মাত্রু বন্দনা য়োজনানা শেনগী মতেং পাংলি অমসুং মসিগা লোয়ননা নুপীমচাশিংদা অফবা মীৎয়েং য়েংহন্নবা পুক্নিং থৌগৎলি।
অহানবা অঙাং উনবগীদমক অঙাং উনদ্রিঙৈ অমসুং পোক্লবা মতুংদা মমাশিং পোথাবা ঙম্নবা মখোয়গী খুৎশুমল মাঙখিবা অদু মতেং পাংবা ওইনা প্রধান মন্ত্রী মাত্রি মাত্রু বন্দনা য়োজনানা শেনফম খর পীরি। স্কিম অসি হেক চৎনবা হৌরকপদগী অমসুং জুলাই ৩১,২০২৫ ফাওবদা বেনিফিসরি করোর ৪.০৫ হেনবদা লুপা করোর ১৯,০২৮ রোমগী মেতিরনিতি বেনিফিত মখোয়গী বেঙ্ক/পোষ্ট ওফিস একাউন্তশিংগী খুৎথাংদা ফংহনখ্রে।
প্রধান মন্ত্রী মাত্রি মাত্রু বন্দনা য়োজনা অসি মিসন শক্তিগী সব-স্কিম ‘সমারথ্যা’গী মখাদা কেন্দ্র সরকারগী স্কিম অমনি, মসি দি.বি.তিগী খুৎথাংদা হকথেংননা শেনগী মতেং পাংলি। প্রধান মন্ত্রী মাত্রি মাত্রু বন্দনা য়োজনাগী মখাদা, অহানবা অঙাংগী ওইনা ইন্সতোলমেন্ত অনি থোক্নবা লুপা ৫,০০০ পীরি অমসুং অনিশুবা অঙাং নুপীমচা পোক্লবা মতুংদা ইন্সতোলমেন্ত অমদা লুপা ৬,০০০ পীরি, মসি মিসন শক্তি স্কিমগী চৎন-কাংলোনশিংগী মতুংইন্না পীবনি। লৈবাক শীনবা থুংনা মীরোনবীশিং অমসুং খোমজিংবী মমাশিংগী হকশেলগী ফিবম ফগৎনবা অমসুং হেন্না ফবা মমা অমসুং অঙাংগী হকশেল লৈহন্নবা প্রধান মন্ত্রী মাত্রি মাত্রু বন্দনা য়োজনানা পান্দম থম্লি।
মার্চ ২০২৩ দা হৌদোকখিবা অনৌবা প্রধান মন্ত্রী মাত্রি মাত্রু বন্দনা য়োজনা সোফৱার শীজিন্নদুনা স্কিম অসি রাজ্যশিং অমসুং য়ু.তিশিংনা মখোয়গী ফিল্দ ফঙ্কসন্নরিশিংগী খুৎথাংদা পায়খৎলি। অনৌবা প্রধান মন্ত্রী মাত্রি মাত্রু বন্দনা য়োজনা সোফৱারগী মখাদা, য়ুদাইগী খুৎথাংদা আধার মশক খঙদোকপগী থবক দিজিতেল ওইনা পাংথোক্লে অমসুং নেসনেল পেমেন্ত কোর্পোরেসন্স ওফ ইন্দিয়াগী ভেরিফিকেসন অসিনা মখোয়গী দি.বি.তি য়ারবা আধারগা শম্নরবা বেঙ্ক নত্ত্রগা পোষ্ট ওফিস একাউন্তশিংদা হকথেংননা ফন্দশিং হাপচিল্লে। স্কিম অসিনা পাক-চাউনা কোনশিনবা ঙম্নবা অনৌবা প্রধান মন্ত্রী মাত্রি মাত্রু বন্দনা য়োজনা পোর্তেলদা অনৌবা কয়া হাপচিল্লে, মসিদা ইন্তিগ্রেতেদ গ্রিভান্স মোদুল, মল্তি-লিঙ্গুইল অমসুং তোল-ফ্রি অনৌবা প্রধান মন্ত্রী মাত্রি মাত্রু বন্দনা য়োজনা হেল্পলাইন (১৪৪০৮), ফেসিএল রিকক্নিসন সিষ্টেম শীজিন্নদুনা আধার বেজ বাইওমেত্রিক মশক খঙদোকপা অমসুং য়োজনা অসিগী বেনিফিসরি ওইবা য়ারবশিংগী দ্যু-লিষ্ট য়াওরে।