कृषि मन्त्रालय र किसान कल्याण
केन्द्रीय कृषि मन्त्री श्री शिवराज सिंह चौहानको किसानहरूको नाममा सन्देश
श्री चौहानले किसानहरूलाई पीएम-किसान सम्मान निधिको किस्ता जारी गर्ने कार्यक्रममा सामेल हुन आग्रह गरे
प्रधानमन्त्री श्री नरेन्द्र मोदीले 2 अगस्तमा वाराणसीबाट 20औँ किस्ता जारी गर्नेछन्
30 JUL 2025 3:04PM by PIB Gangtok
केन्द्रीय कृषि, किसान कल्याण तथा ग्रामीण विकास मन्त्री श्री शिवराज सिंह चौहानले 2 अगस्तमा प्रधानमन्त्री किसान सम्मान निधिको 20औँ किस्ता जारी गर्ने सम्बन्धमा एक उच्चस्तरीय बैठकको अध्यक्षता गरे। उनले एक भिडियो सन्देश पनि जारी गरे, जसमा देशभरिका किसानहरूलाई यो कार्यक्रममा सामेल हुन आग्रह गरेका छन्।
आफ्नो भिडियो सन्देशमा, केन्द्रीय कृषि मन्त्रीले भने, “प्रिय किसान दाजुभाइ तथा दिदीबहिनीहरू, तपाईँहरू सबैलाई हार्दिक अभिनन्दन। खरीफको फसल राम्रो हुने अपेक्षा गरिएको छ। यसैबीच, एक अर्को खुशीको खबर छ - प्रधानमन्त्री श्री नरेन्द्र मोदीले 2 अगस्तमा ठीक 11 बजे पीएम-किसान सम्मान निधि राशि सिधै तपाईँहरूको खातामा हस्तान्तरित गर्नेछन्। यस अवसरमा उनले तपाईँहरूलाई सम्बोधन पनि गर्नेछन्। अतः म तपाईँहरू सबैलाई 2 अगस्तमा बिहान 11 बजे आयोजना हुने कुनै एक कार्यक्रममा अवश्य सामेल हुन हार्दिक अनुरोध गर्दछु। यी कार्यक्रमहरू तपाईँहरूको गाउँहरूमा, कृषि विज्ञान केन्द्रहरू (केभीके), आईसीएआर संस्थानहरूमा, कृषि विश्वविद्यालयहरूमा, मण्डीहरूमा र पीएसीएस मुख्यालयहरूमा हुनेछन्। कृपया तपाईँको निकटतमको कार्यक्रम कहाँ आयोजना भइरहेको छ पत्ता लगाउनुहोस् र उपस्थित हुने निश्चित गर्नुहोस्। प्रधानमन्त्रीको सम्बोधन सुन्नुहोस्। म अवश्य पनि उपस्थित हुनेछु - म तपाईँहरू सबैलाई पनि यसमा सामेल हुन आग्रह गर्दछु। धन्यवाद।“

Ministry of Agriculture & Farmers Welfare
Message from Union Agriculture Minister Shri Shivraj Singh Chouhan to farmers
Shri Chouhan urges farmers to join the event for release of PM-Kisan Samman Nidhi installment
Prime Minister Shri Narendra Modi to release the 20th installment from Varanasi on August 2
30 JUL 2025 3:04PM by PIB Delhi
Union Minister for Agriculture, Farmers Welfare, and Rural Development, Shri Shivraj Singh Chouhan, held a high-level meeting regarding the upcoming release of the 20th installment of the Pradhan Mantri Kisan Samman Nidhi on August 2. He also issued a video message, urging farmers across the country to participate in the event.
In his video message, the Union Agriculture Minister said, “Dear farmer brothers and sisters, greetings to you all. The Kharif crop season is expected to be good. Meanwhile, there is more good news — Prime Minister Shri Narendra Modi will transfer the PM-Kisan Samman Nidhi amount directly into your accounts on August 2 at exactly 11 am. He will also address you on this occasion. Therefore, I sincerely request all of you to join one of the programmes being held at 11 am on August 2. These programmes will take place in your villages, at Krishi Vigyan Kendras (KVKs), at ICAR institutes, in agricultural universities, at market yards, and at PACS headquarters. Please find out where the nearest programme is being held and make sure to attend. Listen to the Prime Minister’s address. I will certainly be attending — I urge you to do the same. Thank you.”