Prime Minister's Office
PM welcomes return of Sacred Piprahwa Relics after 127 years
30 JUL 2025 2:44PM by PIB Delhi
Prime Minister Shri Narendra Modi today hailed the return of the sacred Piprahwa relics of Bhagwan Buddha to India after 127 long years, calling it a proud and joyous moment for the nation’s rich cultural heritage.
In a statement reflecting the spirit of Vikas Bhi Virasat Bhi, the Prime Minister underscored the deep reverence India holds for Bhagwan Buddha’s teachings and the nation’s unwavering commitment to preserving its spiritual and historical legacy.
In a thread post on X, Shri Modi wrote:
“A joyous day for our cultural heritage!
It would make every Indian proud that the sacred Piprahwa relics of Bhagwan Buddha have come home after 127 long years. These sacred relics highlight India’s close association with Bhagwan Buddha and his noble teachings. It also illustrates our commitment to preserving and protecting different aspects of our glorious culture. #VikasBhiVirasatBhi”
“It may be recalled that the Piprahwa relics were discovered in 1898 but were taken away from India during the colonial period. When they appeared in an international auction earlier this year, we worked to ensure they returned home. I appreciate all those who have been involved in this effort.”

প্রধানমন্ত্রীগী লোইশঙ
চহি 127গী মতুংদা শেংলবা পিপরহৱা রেলিক্স অমুক হল্লকপদা পি.এম.না তরাম্না ওকখ্রে
30 JUL 2025 2:44PM by PIB Imphal
প্রধান মন্ত্রী শ্রী নরেন্দ্র মোদীনা ঙসি ভগৱান বুদ্ধগী শেংলবা পিপরহৱা রেলিকশিং চহি 127গী মতুংদা ভারত্তা হল্লকপদা থাগৎপা ফোংদোক্লদুনা মসি লৈবাক অসিগী কলচরেল হেরিতেজগীদমক চাউথোকচনীংঙাই অমসুং নুংঙাইরবা মীকুপ অমনি হায়না মহাক্না হায়খি।
'বিকাশ ভী বিরাসত ভী'গী ৱাখল্লোন অদু উৎলিবা ৱারোল অমদা, প্রধান মন্ত্রীনা ভগৱান বুদ্ধগী পাউতাকশিং অদুগীদমক ভারতনা থম্লিবা থোইদোক হেন্দোকপা ইকাই খুম্নবা অমসুং লৈবাক অসিনা মাগী স্পিরিচুএল অমসুং পুৱারী ওইরবা লেগেসী অসি ঙাকশেনবগী অচেৎপা ফিরেপ লৌরিবা অদু ফোংদোকখি।
Xকী থ্রেদ পোস্ত অমদা শ্রী মোদীনা ইখি:
“ঐখোয়গী কলচরেল হেরিতেজকীদমক নুংঙাইরবা নুমিৎ অমা!
চহি 127গী মতুংদা ভগৱান বুদ্ধগী শেংলবা পিপরহৱা রেলিকশিং অসি ভারত্তা হল্লকপা অসিদা ভারত মচা খুদিংমক্না চাউথোকচবা পোক্কনি। মসিগী শেংলবা রেলিকশিং অসিনা ভগৱান বুদ্ধ অমসুং মহাক্কী অফবা পাউতাকশিংগা লোয়ননা ভারতকা লৈনরিবা অচেৎপা মরী অদু উৎলি। মসিনা ঐখোয়গী মতিক-ময়াই লৈরবা নাৎকী তোঙান-তোঙানবা মগুনশিংবু ঙাক-শেন্দুনা থম্নবগী ঐখোয়গী অচেৎপা ফিরেপ অদুসু উৎলি। #VikasBhiVirasatBhi”
“নীংশিংবা য়াই মদুদি পিপরহৱা রেলিকশিং অসি 1898দা ফংখি অদুবু লোইলমগী মতমগী মনুংদা ভারত্তগী পুদুনা চৎখি। চহি অসিগী অঙনবা শরুক্তা মখোয় অসি ইন্তর্নেস্নেল ওক্সন অমদা পুথোরকপা মতমদা, মখোয় অসি য়ুমদা অমুক পুরক্নবা ঐখোয়না হোৎনখি। ঐহাক্না মসিগী খোঙথাং অসিদা শরুক য়াখিবা পুম্নমকপু থাগৎচরি।”