প্ৰধানমন্ত্ৰীৰ কাৰ্যালয়
গ্ৰেণ্ডমাষ্টাৰ দিব্যা দেশমুখক প্ৰধানমন্ত্ৰীৰ অভিনন্দন
29 JUL 2025 6:00AM by PIB Guwahati
প্ৰধানমন্ত্ৰী শ্ৰী নৰেন্দ্ৰ মোদীয়ে দিব্যা দেশমুখক কেৱল ২০২৫ চনৰ ফিডে মহিলা বিশ্বকাপ জয় কৰাৰ লগতে গ্ৰেণ্ডমাষ্টাৰ হোৱাৰ বাবেও অভিনন্দন জনাইছে। "তেওঁৰ সাফল্যই বহু লোকক অনুপ্ৰাণিত কৰিব আৰু যুৱক-যুৱতীসকলৰ মাজত দবা খেল অধিক জনপ্ৰিয় হোৱাত অৰিহণা যোগাব", শ্ৰী মোদীয়ে কয়।
প্ৰধানমন্ত্ৰীয়ে এক্সত পোষ্ট কৰিছেঃ
"ভাৰতীয় দবাৰ বাবে এয়া এক অভূতপূৰ্ব দিন!
দিব্যা দেশমুখে কেৱল ২০২৫ চনৰ ফিডে মহিলা বিশ্বকাপ জয় কৰাই নহয়, গ্ৰেণ্ডমাষ্টাৰ হিচাপেও পৰিগণিত হৈছে। তেওঁক অভিনন্দন জনাইছো। তেওঁৰ সাফল্যই বহু লোকক অনুপ্ৰাণিত কৰিব আৰু যুৱক-যুৱতীসকলৰ মাজত দবা খেল অধিক জনপ্ৰিয় হোৱাত অৰিহণা যোগাব"
@DivyaDeshmukh05

Prime Minister's Office
Prime Minister congratulates Divya Deshmukh on becoming a Grandmaster
29 JUL 2025 6:00AM by PIB Delhi
The Prime Minister, Shri Narendra Modi has congratulated Divya Deshmukh on not only winning the 2025 FIDE Women’s World Cup but also becoming a Grandmaster."Her accomplishment will motivate many people and contribute to chess becoming even more popular among the youth”, Shri Modi stated.
The Prime Minister posted on X:
"It’s been a phenomenal day for Indian Chess!
Divya Deshmukh has not only won the 2025 FIDE Women’s World Cup but also become a Grandmaster. Congratulations to her. Her accomplishment will motivate many people and contribute to chess becoming even more popular among the youth."
@DivyaDeshmukh05