রাস্ত্রপতিগী লোইশঙ
রাস্ত্রপতি দ্রৌপদি মুরমু ওফিস পায়রকপা চহি অহুম মপুং ফারে রাস্ত্রপতি ভবন্দা থৌশিল কয়া হৌদোকখ্রে
প্রেসিদেন্তকী এস্তেত মীমান্নদ্রবশিংগা চুনবা ওইহল্লে
হৌজিক রাস্ত্রপতি ভবনগী ৱেবসাইতসু লোল ২২ দা ফংলে
25 JUL 2025 3:33PM by PIB Imphal
ভারতকী রাস্ত্রপতি, শ্রীমতী দ্রৌপদি মুরমুনা ওফিস পায়রকপা ঙসি (জুলাই ২৫, ২০২৫) চহি অহুম মপুং ফারে।
মহাক্কী তর্ম চহি অহুম মপুং ফারকপগা লোয়ননা, রাস্ত্রপতি দ্রৌপদি মুরমুনা রাস্ত্রপতি ভবন অমদি প্রেসিদেন্তকী এস্তেত্তা পায়খৎপা তোঙান তোঙানবা মরুওইবা থৌশিল কয়াদা শরুক য়াখি। মখোয়শিং অদুদি:
প্রেসিদেন্তকী এস্তেতবু মীমান্নদ্রবশিংগী চুনবা ওইরে হায়না লাউথোকপা। রাস্ত্রপতি ভবন, অমৃত উদয়ন, অমদি রাস্ত্রপতি ভবন ম্যুজিয়ম, পন্দিত দীনদয়াল উপধ্যায় নেস্নেল ইন্সতিত্যুৎ ওফ পর্সন্স ৱিথ ফীজিকেল দিসএবিলিতিজনা পীবা পোইন্ত ৫০ গী রিকমেন্দেসন পায়খৎলবা মতুংদা মীমান্নদ্রবশিংগা চুনবা মফম ওইরকখিবনি।
রাস্ত্রপতি ভবন ৱেবসাইত ভারতকী লোল ২২ দা লোঞ্চ তৌবা। রাস্ত্রপতি ভবনগী ওফিসিএল ৱেবসাইত - https://www.rashtrapatibhavan.gov.in/ অমদি https://www.presidentofindia.gov.in/ – হৌজিক্তি ভারতকী লোল ২২ দা ফংলে।
রাস্ত্রপতি ভবনগী ভিজিতর ফেসিলিতেসন সেন্তর, রাস্ত্রপতি নিলয়াম, হায়দ্রবাদকী নিলয়াম নিকুঞ্জ, রাস্ত্রপতি নিৱাস, মসোব্রাদা কেফেতরিয়া, সোভেনর দুকান, অমসুং রিসেপ্সন, অমদি প্রেসিদেন্তকী এস্তেত্তা নৌনা শেমজিন শাজিল্লবা জীম অমা অসিনচিংবা তোঙান তোঙানবা ভিজিতর অমদি রেসিদেন্তশিংগী ফেসিলিতীশিং প্রেসিদেন্তকী এস্তেত্তা শঙ্গাখি।
পোৎলম ২৫০ হেন্না নিলাম লাউথোক্নবা ই-উপহার সীজন ২ হৌদোকখি। নিলাম অসিদগী লাকপা শেনফম পুম্নমক অঙাংশিংগী য়াইফ থৌরাংদা ঙাক্লৌ পীবা থৌশিলশিংদা কত্থোক্কনি। অকুপ্পা ৱারোল - https://upahaar.rashtrapatibhavan.gov.in/
ই-বুক ফোঙবা – প্রেসিদেন্সীগী হৌখিবা চহি অমগী শক্তমশিং (link https://rb.nic.in/ebook25.htm).
রাস্ত্রপতি ভবনবু মার্চ ২০২৭ ফাওবদা নেত জিরো ওইহন্নবা থৌশিল হৌদোকখি।
তোঙান তোঙানবা থৌশিলশিং হৌদোকপগী থৌরমদা মহাক্না অতেন্বা ৱাহৈ খরা থম্লদুনা, রাস্ত্রপতিনা হৌখিবা চহি অহুমসিদা মীয়ামগী রাস্ত্রপতি ভবনগা তোৎন-তিন্নবগী চাং হেনগৎহন্নবা ৱারেপ কয়া লৌখিবা অমদি থবক কয়া পায়খৎখিবা অসি পেন্নিংঙাই ওই। খুন্নাইগী কাঙলুপ পুম্নমক্কা, মরুওইনা চাকথুং ফিথুংদ্রবা অমদি শোত্থহৌরবা কাঙলুপশিংগা লৈবাক্কী চাওখৎ খোঙচৎকা মরী শম্নহনবা হায়বসিদা মতম চুপ্পদা ঐখোয়না হোৎনখিবা থৌরাংনি। রাস্ত্রপতি ভবন মীমান্নদ্রবশিংনা চঙথোক চঙশিন তৌবদা হেন্না কোমহল্লকপদা মহাক্না হরাওবা ফোঙদোকখি। তুংদসু তোঙান তোঙানবা অনৌবা থৌশিলশিং পায়খৎলকখিগনি হায়না মহাক্না থাজবা ফোঙদোকখি।

President's Secretariat
PRESIDENT DROUPADI MURMU COMPLETES THREE YEARS IN OFFICE LAUNCHES VARIOUS INITIATIVES AT RASHTRAPATI BHAVAN
PRESIDENT’S ESTATE BECOMES DIVYANGJAN FRIENDLY ESTATE
NOW RASHTRAPATI BHAVAN WEBSITE AVAILABLE IN 22 LANGUAGES
25 JUL 2025 3:33PM by PIB Delhi
The President of India, Smt Droupadi Murmu, completed three years in the office today (July 25, 2025).
As she completes the third year of her term, President Droupadi Murmu participated in various important initiatives undertaken in Rashtrapati Bhavan and the President’s Estates, which include:
• Declaration of Divyangjan-friendly President’s Estate. Rashtrapati Bhavan, Amrit Udyan and Rashtrapati Bhavan Museum became divyangjan-friendly premises after implementing the 50-point recommendation by the Pt. Deendayal Upadhyay National Institute for Persons with Physical Disabilities.
• Launch of Rashtrapati Bhavan websites in 22 Indian languages. Official websites of Rashtrapati Bhavan - https://www.rashtrapatibhavan.gov.in/ and https://www.presidentofindia.gov.in/ – now available in 22 Indian languages.
• Inauguration of various facilities for visitors and residents of the President’s Estates, such as the Visitor Facilitation Centre at Rashtrapati Bhavan, Nilayam Nikunj at Rashtrapati Nilayam, Hyderabad, Cafeteria, Souvenir Shop and Reception at Rashtrapati Niwas, Mashobra and a renovated Gym at the President’s Estate.
• Launch of E-Upahaar season 2 to auction over 250 items. All proceeds from the auction will be donated to initiatives supporting the welfare of children. Details - https://upahaar.rashtrapatibhavan.gov.in/
• Launch of e-book – compilation of glimpses of the past one year of the Presidency (link https://rb.nic.in/ebook25.htm).
• Commencement of initiatives to make Rashtrapati Bhavan Net Zero by March 2027.
In her short remarks on the occasion of the launch of various initiatives, the President said that it is a matter of satisfaction that in the past three years, many decisions were taken and works were done which increased the engagement of citizens with Rashtrapati Bhavan. It is always our endeavour to effectively connect all sections of society, especially the underprivileged and backward classes, with the country's development journey. She expressed happiness over the fact that Rashtrapati Bhavan became more accessible for divyangjan. She expressed confidence that various new initiatives will take place in the coming days.