প্রধানমন্ত্রীগী লোইশঙ
য়ুনাইতেদ কিংদম অমসুং মাল্দিব্স খোঙচৎকী মাঙওইননা প্রধান মন্ত্রীনা ফোঙদোকখিবা ৱারোল
23 JUL 2025 1:06PM by PIB Imphal
ঐহাক জুলাই ২৩ দগী ২৬ ফাওবা য়ু.কে. অমদি মাল্দিব্সকীদমক খোঙশাল্লগনি।
ভারত অমসুং য়ু.কে.গী মরক্তা হৌখিবা চহি খরসিদা মশক থোক্না খুমাঙ চাওশিল্লকখিবা কমপ্রিহেন্সিব স্ত্রেতেজিক পার্ত্নরসিপ অমা লৈরি। ঐখোয়না খুৎশম্ননা চৎমিন্নরিবা অসি লল্লোন ইতিক, ইনভেস্তমেন্ত, তেক্নোলোজী, ইনোভেসন, দিফেন্স, মহৈ মশিং, থিজিন হুমজিনবা, সস্তেনেবিলিতী, হকশেল অমদি মীগা মীগগী মরী য়াওনা হীরম কয়াদা চৎমিন্নরি। রাইত ওনরেবল সর কীর স্তার্মরগা ঐগা উনবা মতমদা, ঐখোয়না ঐখোয়গী ইকনমিক পার্ত্নরসিপ হেন্না ফগৎহন্নবা, নুংঙাই য়াইফবা পুরক্নবা, লৈবাক অনিমক্তা চাওখৎপা পুরক্নবা অমদি থবক হেন্না পীননবা ৱাফম খন্ননবা তাঞ্জা ফংখি। হন্দক্কী খোঙচৎ অসিদা ঐহাক্না হিস মাজেস্তী কিং চার্ল্স ৩ গা উননবা পান্দমসু থম্লি।
মদুগী তুংদা ঐহাক্না মাল্দিব্সকী নীং তম্বগী ৬০শুবা কুমওন থৌরম শরুক য়াননবা প্রেসিদেন্ত হিস এক্সেলেন্স দোক্তর মোহমদ মুইজ্জুনা পাউকৎ পীরকপগী মতুং ইন্না মাল্দিব্সতা চৎকনি। হন্দক্কী চহি অসি লৈবাক অনিগী মরক্তা দিপ্লোমেতিক ওইবা মরী শেমগৎখিবগী ৬০শুবা কুমওনসু তারি। ইন্দিয়ন ওসীন রিজন্দা ইং-তপ্পা, নুংঙাই য়াইফবা অমদি মরা চেৎপা পুরক্নবা ঐখোয়গী তেংবাংনবগী মরী চেৎশিলহন্নবা, অমদি কমপ্রিহেন্সিব ইকনমিক অমসুং মেরিতাইম সিক্যুরিতী পার্ত্নরসিপ অমগী ঐখোয়না পুন্না হোৎনমিন্নরিবা অসি খুমাঙ চাওশিলহন্নবা ঐহাক্না প্রেসিদেন্ত মুইজ্জু অমদি অতৈ রাজনিতীগী লুচিংবশিংগা উননবা পান্দম থম্লি।
খোঙচৎ অসিনা মশক থোকপা মহৈ পুরক্তুনা ঐখোয়গী মীয়ামদা কান্নবা পীগনি অমদি ঐখোয়গী নৈবরহুদ ফর্স্ত পোলিসীবু খুমাঙ চাওশিলহনগনি হায়না ঐনা থাজবা থম্লি।

Prime Minister's Office
Departure Statement by Prime Minister on the eve of the visits to the United Kingdom and the Maldives
23 JUL 2025 1:06PM by PIB Delhi
I am embarking on a visit to the UK and the Maldives from 23 to 26 July.
India and UK share a Comprehensive Strategic Partnership that has witnessed significant progress in recent years. Our collaboration spans a wide range of sectors, including trade, investment, technology, innovation, defence, education, research, sustainability, health and people-to-people ties. During my meeting with Prime Minister Rt Hon Sir Keir Starmer, we will have the opportunity to further enhance our economic partnership, aimed at fostering prosperity, growth and jobs creation in both countries. I also look forward to calling on His Majesty King Charles III during the visit.
I will thereafter travel to the Maldives at the invitation of the President H.E. Dr. Mohamed Muizzu to join the celebrations marking the 60th anniversary of the Independence of Maldives. This year also marks the 60th anniversary of the establishment of diplomatic relations between our two countries. I look forward to my meetings with President Muizzu and other political leadership, to advance our joint vision of a Comprehensive Economic and Maritime Security Partnership, and to strengthen our cooperation for peace, prosperity and stability in the Indian Ocean Region.
I am confident that the visit will yield tangible outcomes, benefiting our people and advancing our Neighbourhood First Policy.