Prime Minister's Office
Prime Minister Shri Narendra Modi lays foundation stone, inaugurates development works worth over ₹5,400 crore in Durgapur, West Bengal
Today the entire world is discussing our resolve for Viksit Bharat reflecting the changes, especially in infrastructure, on which the edifice of a developed India is being built: PM
We have worked on the vision of One Nation, One Gas Grid, created Pradhan Mantri Urja Ganga Pariyojana: PM
We have to make India developed by 2047, Our path is - Empowerment through development, Self-reliance through employment and good governance through responsiveness: PM
18 JUL 2025 5:10PM by PIB Delhi
The Prime Minister Shri Narendra Modi laid the foundation stone, inaugurated and dedicated to the nation development projects worth over Rs 5,400 crore in Durgapur, West Bengal today. Addressing the gathering, the Prime Minister remarked that Durgapur, known as a Steel City, is also a major hub of India’s labour force. He acknowledged the significant contribution to India’s development and stated that today presents an opportunity to further strengthen that role. Shri Modi emphasized that the projects launched today will enhance connectivity in the region and boost gas-based transport and the gas-based economy and reinforce Durgapur’s identity as a Steel City. The Prime Minister added that these projects align with the vision of “Make in India, Make for the World,” and will help propel West Bengal forward. He affirmed that numerous new employment opportunities will be created for the youth of the region. He extended heartfelt congratulations to all for these development projects.
The Prime Minister stated that the global discourse today revolves around India’s resolve to become a developed nation. He attributed this to the transformative changes underway in India, which are laying the foundation for a developed Bharat. Emphasising that a major aspect of these changes is infrastructure including social, physical, and digital, Shri Modi highlighted key achievements: over 4 crore pucca houses for the poor, crores of toilets, more than 12 crore tap water connections, thousands of kilometers of new roads and highways, new railway lines, airports in small towns, and widespread internet access reaching every village and household. He affirmed that this modern infrastructure is benefiting every state, including West Bengal. The Prime Minister also noted unprecedented progress in train connectivity in West Bengal, stating that Bengal is among the leading states operating a large number of Vande Bharat trains. He highlighted the rapid expansion of the Kolkata Metro and ongoing work on new rail lines, track doubling, and electrification. Shri Modi further mentioned that numerous railway stations are being modernized and a large number of rail overbridges are being constructed. He announced that two more railway overbridges have been inaugurated in West Bengal today, adding that all these efforts will significantly ease the lives of the people of Bengal.
Highlighting that the region’s airport has been integrated with the UDAN scheme, Shri Modi pointed out that over 5 lakh passengers have traveled through this facility in the past year alone. He emphasized that such infrastructure not only enhances convenience but also generates employment for thousands of youth. He noted that even the production of raw materials used in these projects is creating substantial job opportunities.
Underlining that in the past 10–11 years, India has made unprecedented progress in gas connectivity, the Prime Minister stated that LPG has reached households across the country during this decade, earning global recognition. He emphasized the government’s work on the “One Nation, One Gas Grid” vision and the launch of the Pradhan Mantri Urja Ganga Yojana. Under this initiative, gas pipelines are being laid across six eastern states, including West Bengal. Noting that the goal is to deliver affordable piped gas to industries and kitchens in these states, the Prime Minister remarked that gas availability will enable vehicles to run on CNG and industries to adopt gas-based technologies. He expressed satisfaction that Durgapur’s industrial region has now become part of the National Gas Grid. Shri Modi stated that this project will benefit industries in the area and deliver affordable piped gas to nearly 30 lakh households in West Bengal. He affirmed that this will ease the lives of millions of families, especially mothers and sisters, and generate employment for thousands.
The Prime Minister announced that major steel and power plants in Durgapur and Raghunathpur have been upgraded with new technology, stating that an investment of approximately ₹1,500 crore has been made in these facilities. He emphasized that these plants are now more efficient and capable of competing globally. He extended special congratulations to the people of Bengal on the successful completion of these projects.
The Prime Minister stated that whether in India’s factories or its fields, every effort is being driven by a single resolve—to make India a developed nation by 2047. He outlined the government’s path forward: empowerment through development, self-reliance through employment, and good governance through responsiveness. Shri Modi concluded by affirming that by upholding these values, West Bengal will be made a strong engine of India’s development journey.
The Governor of West Bengal, Dr. C.V. Ananda Bose, Union Ministers Shri Hardip Singh Puri, Shri Shantanu Thakur, Dr. Sukanta Majumdar were present among other dignitaries at the event.
Background
Prime Minister laid the foundation stone, inaugurated and dedicated to the nation multiple development projects catering to Oil and Gas, Power, Road and Rail sectors.
In a major boost to Oil and Gas infrastructure in the region, Prime Minister laid the foundation stone for Bharat Petroleum Corp. Ltd (BPCL) City Gas Distribution (CGD) project in Bankura and Purulia district of West Bengal worth around Rs 1,950 crore. It will provide PNG connections to households, commercial establishments and industrial customers, and provide CNG at the retail outlets and also create employment opportunities in the region.
Prime Minister also dedicated to the nation Durgapur to Kolkata section (132 Km) of Durgapur-Haldia Natural Gas Pipeline, which has been laid as a part of ambitious Jagdishpur-Haldia and Bokaro-Dhamra Pipeline also known as Pradhan Mantri Urja Ganga (PMUG) Project. The Durgapur to Kolkata section worth over Rs 1,190 crore is passing through the districts of Purba Bardhman, Hooghly and Nadia in West Bengal. The pipeline provided direct and indirect employment during its implementation phase and will now facilitate supply of natural gas to lakhs of households in the region.
In line with his commitment to clean air and health security for all, Prime Minister also dedicated to the nation Retrofitting Pollution Control System-Flue Gas Desulphurization (FGD) of Durgapur Steel Thermal Power Station and Raghunathpur Thermal Power Station of Damodar Valley Corporation, worth over Rs 1,457 crore. It will benefit the region by supporting cleaner energy production and creating employment opportunities in the region.
Boosting rail infrastructure in the region, Prime Minister also dedicated to the nation the doubling of Purulia – Kotshila Rail Line (36 KM) in Purulia worth over Rs 390 crore. It will improve rail connectivity between industries from Jamshedpur, Bokaro and Dhanbad with Ranchi and Kolkata and efficient movement of goods trains, reducing travel time and improving logistics for industries and businesses.
Prime Minister inaugurated two road over bridges (ROBs) constructed under Setu Bharatam Programme, worth over Rs 380 crore, at Topsi and Pandabeshwar in Paschim Bardhaman. It will improve connectivity and also help in preventing accidents on Railway level crossing.

প্ৰধানমন্ত্ৰীৰ কাৰ্যালয়
প্ৰধানমন্ত্ৰী শ্ৰী নৰেন্দ্ৰ মোদীয়ে পশ্চিম বংগৰ দুৰ্গাপুৰত ৫,৪০০ কোটি টকাৰো অধিক মূল্যৰ উন্নয়নমূলক কামৰ আধাৰশিলা স্থাপন, উদ্বোধন কৰে
আজি সমগ্ৰ বিশ্বই আমাৰ বিকশিত ভাৰতৰ সংকল্পক লৈ আলোচনা কৰিছে, যি সংকল্পই এখনি উন্নত ভাৰতৰ ভেটি গঢ়া বিশেষকৈ আন্তঃগাঁথনিগত পৰিৱৰ্তনক প্ৰতিফলিত কৰিছেঃ প্ৰধানমন্ত্ৰী
আমি এক ৰাষ্ট্ৰ, এক গেছ গ্ৰীডৰ দৃষ্টিভংগীৰে কাম কৰিছোঁ, প্ৰধানমন্ত্ৰী উৰ্জা গংগা পৰিযোজনা ৰূপায়ণ কৰিছোঁঃ প্ৰধানমন্ত্ৰী
আমি ২০৪৭-ৰ ভিতৰত ভাৰতক বিকশিত ৰাষ্ট্ৰ হিচাপে গঢ়ি তুলিব লাগিব, আমাৰ পথ হ'ল - উন্নয়নৰ জৰিয়তে সবলীকৰণ, নিয়োগৰ জৰিয়তে আত্ম-নিৰ্ভৰতা আৰু সঁহাৰিৰ জৰিয়তে সুশাসন প্ৰৱৰ্তনঃ প্ৰধানমন্ত্ৰী
18 JUL 2025 5:10PM by PIB Guwahati
প্ৰধানমন্ত্ৰী শ্ৰী নৰেন্দ্ৰ মোদীয়ে আজি পশ্চিমবংগৰ দুৰ্গাপুৰত ৫,৪০০ কোটি টকাৰো অধিক মূল্যৰ উন্নয়ন প্ৰকল্পৰ আধাৰশিলা স্থাপন, উদ্বোধন আৰু ৰাষ্ট্ৰলৈ উৎসৰ্গা কৰে। ইয়াত সমবেতসকলক সম্বোধনেৰে প্ৰধানমন্ত্ৰীগৰাকীয়ে কয় যে ষ্টীল চিটি হিচাপে পৰিচিত দুৰ্গাপুৰ ভাৰতৰ শ্ৰমিক শক্তিৰো এক প্ৰধান কেন্দ্ৰ। তেখেতে ভাৰতৰ উন্নয়নৰ ক্ষেত্ৰত ইয়াৰ উল্লেখযোগ্য অৱদানক স্বীকাৰেৰে কয় যে আজি সেই ভূমিকাক অধিক সুদৃঢ়কৰণৰ অৰ্থে সুযোগৰ উন্মেষ ঘটিছে। শ্ৰী মোদীয়ে কয় যে আজি শুভাৰম্ভ কৰা প্ৰকল্পসমূহে অঞ্চলটোৰ যোগাযোগ ব্যৱস্থাৰ বৰ্ধন ঘটাব, গেছ-ভিত্তিক পৰিবহণ আৰু গেছ-ভিত্তিক অৰ্থনীতিক উদ্দীপনা যোগাব আৰু ষ্টীল চিটি হিচাপে দুৰ্গাপুৰৰ পৰিচয়ক সমৃদ্ধ কৰিব। প্ৰধানমন্ত্ৰীগৰাকীয়ে লগতে কয় যে এই প্ৰকল্পসমূহ “মেক ইন ইণ্ডিয়া, মেক ফৰ দ্য ৱৰ্ল্ড” দৃষ্টিভংগীৰে সংগতিপূৰ্ণ আৰু ই পশ্চিম বংগক আগুৱাই যোৱাত সহায় কৰিব। তেখেতে দৃঢ়তাৰে কয় যে ইয়াৰ জৰিয়তে অঞ্চলটোৰ যুৱক-যুৱতীসকলৰ বাবে অসীম নতুন কৰ্মসংস্থাপনৰ সুযোগ সৃষ্টি হ’ব। এই উন্নয়নমূলক প্ৰকল্পসমূহৰ বাবে তেখেতে সকলোকে আন্তৰিক অভিনন্দন জ্ঞাপন কৰে।
প্ৰধানমন্ত্ৰীগৰাকীয়ে কয় যে আজি সমগ্ৰ বিশ্বই আমাৰ বিকশিত ভাৰতৰ সংকল্পক লৈ আলোচনা কৰিছে, যি সংকল্পই এখনি উন্নত ভাৰতৰ ভেটি গঢ়া বিশেষকৈ আন্তঃগাঁথনিগত পৰিৱৰ্তনক প্ৰতিফলিত কৰিছে। শ্ৰী মোদীয়ে মূল কৃতিত্বৰাজিত আলোকপাতেৰে কয় যে দৰিদ্ৰ লোকসকলৰ বাবে ৪ কোটিৰো অধিক পকী ঘৰ, কোটি-কোটি শৌচাগাৰ, ১২ কোটিৰো অধিক টেপৰ পানীৰ সংযোগ, হাজাৰ-হাজাৰ কিলোমিটাৰ নতুন পথ আৰু ঘাইপথ, নতুন ৰেলপথ, সৰু চহৰতো বিমানবন্দৰ আৰু প্ৰতিখন গাঁও তথা ঘৰতে ব্যাপকভাৱে ইন্টাৰনেটৰ ব্যৱহাৰ হৈছে। তেখেতে দৃঢ়তাৰে কয় যে এই আধুনিক আন্তঃগাঁথনিয়ে পশ্চিম বংগকে প্ৰমুখ্য কৰি প্ৰতিখন ৰাজ্যকে উপকৃত কৰিছে। প্ৰধানমন্ত্ৰীগৰাকীয়ে পশ্চিমবংগত ৰেল সংযোগৰ ক্ষেত্ৰত লাভ কৰা অভূতপূৰ্ব অগ্ৰগতিৰ কথা উল্লেখেৰে কয় যে বংগ গৰিষ্ঠ সংখ্যক বন্দে ভাৰত ৰেল চলাচল কৰা আগশাৰীৰ ৰাজ্যসমূহৰ অন্যতম। তেখেতে কলকাতা মেট্ৰৰ দ্ৰুত সম্প্ৰসাৰণ আৰু নতুন ৰেল লাইন, ট্ৰেকৰ দ্বৈতকৰণ আৰু বৈদ্যুতীকৰণৰ অৰ্থে অব্যাহত কাম-কাজত আলোকপাত কৰে। শ্ৰী মোদীয়ে আৰু কয় যে অসংখ্য ৰেল ষ্টেচনৰ আধুনিকীকৰণ কৰা হৈছে আৰু গৰিষ্ঠ সংখ্যক ৰেল অভাৰব্ৰীজ স্থাপন কৰা হৈছে। আজি পশ্চিম বংগত আৰু দুখন ৰেলৱে অভাৰব্ৰীজ উদ্বোধন কৰা হৈছে বুলি ঘোষণাৰে এই সকলোবোৰ প্ৰচেষ্টাই বংগবাসীৰ জীৱন-যাত্ৰাক যথেষ্ট সহজ কৰি তুলিব বুলি উল্লেখ কৰে।
অঞ্চলটোৰ বিমানবন্দৰক উড়ান আঁচনিৰ সৈতে একত্ৰিত কৰা হৈছে বুলি উল্লেখেৰে শ্ৰী মোদীয়ে কয় যে বিগত এটা বছৰতে এই সুবিধাৰ জৰিয়তে ৫ লাখৰো অধিক যাত্ৰীয়ে যাত্ৰা কৰিছে। তেখেতে কয় যে এনে আন্তঃগাঁথনিয়ে কেৱল সুবিধাৰ সম্প্ৰসাৰণেই নহয়, বৰঞ্চ হাজাৰ-হাজাৰ যুৱক-যুৱতীৰ বাবে কৰ্মসংস্থাপনৰ সুযোগৰো সৃষ্টি কৰিছে। তেখেতে উল্লেখ কৰে যে এই প্ৰকল্পসমূহত ব্যৱহৃত কেঁচামালৰ উৎপাদনেও যথেষ্ট নিয়োগৰ সুযোগ সৃষ্টি কৰিছে।
বিগত ১০–১১ বছৰত ভাৰতে গেছ সংযোগৰ ক্ষেত্ৰত অভূতপূৰ্ব অগ্ৰগতি লাভ কৰিছে বুলি উল্লেখেৰে প্ৰধানমন্ত্ৰীগৰাকীয়ে কয় যে এই দশকত এলপিজি সমগ্ৰ দেশৰে গৃহস্থীসমূহত উপনীত হৈ বৈশ্বিক স্বীকৃতি লাভ কৰিছে। তেখেতে কয়, আমি এক ৰাষ্ট্ৰ, এক গেছ গ্ৰীডৰ দৃষ্টিভংগীৰে কাম কৰিছোঁ, প্ৰধানমন্ত্ৰী উৰ্জা গংগা পৰিযোজনা ৰূপায়ণ কৰিছোঁ। এই পদক্ষেপৰ অধীনত পশ্চিম বংগকে প্ৰমুখ্য কৰি পূবৰ ছখন ৰাজ্যত গেছ পাইপলাইন স্থাপন কৰা হৈছে। ইয়াৰ জৰিয়তে এই ৰাজ্য কেইখনৰ উদ্যোগ আৰু পাকঘৰলৈ সুলভ মূল্যৰ পাইপ গেছ যোগানৰ লক্ষ্য নিৰ্ধাৰণ কৰা হৈছে বুলি উল্লেখেৰে প্ৰধানমন্ত্ৰীগৰাকীয়ে কয় যে গেছ উপলব্ধ হ’লে বাহনসমূহ চিএনজি-ত চলাব পৰা যাব আৰু উদ্যোগসমূহ গেছ-ভিত্তিক প্ৰযুক্তিৰ অভিযোজনা কৰিবলৈ সক্ষম হ’ব। তেখেতে সন্তুষ্টি প্ৰকাশেৰে কয় যে দুৰ্গাপুৰৰ ঔদ্যোগিক অঞ্চলটো এতিয়া ৰাষ্ট্ৰীয় গেছ গ্ৰীডৰ অংশ হৈ পৰিছে। শ্ৰী মোদীয়ে উল্লেখ কৰে যে এই প্ৰকল্পই অঞ্চলটোৰ উদ্যোগসমূহক উপকৃত কৰিব আৰু পশ্চিম বংগৰ প্ৰায় ৩০ লাখ গৃহস্থীলৈ সুলভ মূল্যৰ পাইপ গেছ যোগান ধৰিব। তেখেতে দৃঢ়তাৰে কয় যে ইয়াৰ ফলশ্ৰুতিত লাখ-লাখ পৰিয়ালৰ জীৱন-যাত্ৰা বিশেষকৈ মাতৃ-ভগ্নীসকলৰ জীৱন-নিৰ্বাহ সহজ হৈ পৰিব আৰু হাজাৰ-হাজাৰ লোকৰ বাবে কৰ্মসংস্থাপনৰ সুযোগ সৃষ্টি হ’ব।
প্ৰধানমন্ত্ৰীগৰাকীয়ে ঘোষণা কৰে যে দুৰ্গাপুৰ আৰু ৰঘুনাথপুৰৰ বৃহৎ তীখা আৰু শক্তি কেন্দ্ৰসমূহক নতুন প্ৰযুক্তিৰে উন্নীত কৰা হৈছে, এই সুবিধাসমূহত প্ৰায় ১,৫০০ কোটি টকা বিনিয়োগ কৰা হৈছে বুলি উল্লেখ কৰে। তেখেতে কয় যে ইয়াৰ জৰিয়তে এই উদ্যোগসমূহ এতিয়া অধিক কাৰ্য্যক্ষম হৈ উঠিছে আৰু বিশ্বজুৰি প্ৰতিযোগিতাত অৱতীৰ্ণ হ’বলৈ সক্ষম হৈছে। এই প্ৰকল্পসমূহ লাভৰ বাবে তেখেতে বংগবাসীলৈ বিশেষ অভিনন্দন জ্ঞাপন কৰে।
প্ৰধানমন্ত্ৰীগৰাকীয়ে কয় যে ভাৰতৰ কাৰখানাতেই হওঁক বা ইয়াৰ ক্ষেত্ৰসমূহতেই হওঁক, গ্ৰহণ কৰা সকলো প্ৰচেষ্টা এটাই মাথোঁ সংকল্পৰে পৰিচালিত হৈছে— সেয়া হৈছে ২০৪৭-ৰ ভিতৰত ভাৰতক এখনি উন্নত ৰাষ্ট্ৰ হিচাপে গঢ়ি তোলা। শ্ৰী মোদীয়ে পশ্চিম বংগক ভাৰতৰ উন্নয়ন যাত্ৰাৰ এক শক্তিশালী ইঞ্জিন হিচাপে গঢ়ি তোলা হ’ব বুলি দৃঢ়তাৰে উল্লেখেৰে তেখেতৰ ভাষণৰ সামৰণি মাৰে।
এই কাৰ্য্যসূচীত পশ্চিম বংগৰ ৰাজ্যপাল ডঃ চি.ভি. আনন্দ বসু, কেন্দ্ৰীয় মন্ত্ৰী শ্ৰী হৰদীপ সিং পুৰী, শ্ৰী শান্তনু ঠাকুৰ, ডঃ সুকান্ত মজুমদাৰকে প্ৰমুখ্য কৰি বিশিষ্ট ব্যক্তিসকলে অংশগ্ৰহণ কৰে।
পটভূমি
প্ৰধানমন্ত্ৰীয়ে তেল আৰু গেছ, শক্তি, পথ আৰু ৰেল খণ্ডৰ একাধিক উন্নয়নমূলক প্ৰকল্পৰ আধাৰশিলা স্থাপন, উদ্বোধন আৰু ৰাষ্ট্ৰলৈ উৎসৰ্গা কৰে।
অঞ্চলটোৰ তেল আৰু গেছৰ আন্তঃগাঁথনিৰ ক্ষেত্ৰত এক বৃহৎ অগ্ৰগতি সাধনেৰে প্ৰধানমন্ত্ৰীয়ে পশ্চিম বংগৰ বাংকুৰা আৰু পুৰুলিয়া জিলাত প্ৰায় ১,৯৫০ কোটি টকা মূল্যৰ ভাৰত পেট্ৰলিয়াম কৰ্পৰেচন লিমিটেডৰ (BPCL) চিটি গেছ বিতৰণ (CGD) প্ৰকল্পৰ আধাৰশিলা স্থাপন কৰে। ইয়াৰ জৰিয়তে গৃহস্থী, বাণিজ্যিক প্ৰতিষ্ঠান আৰু ঔদ্যোগিক গ্ৰাহকসকলক পিএনজি সংযোগ প্ৰদান কৰা হ’ব আৰু খুচুৰা বিপণীসমূহত চিএনজি প্ৰদান কৰা হ’ব। ইয়াৰ ফলশ্ৰুতিত অঞ্চলটোত কৰ্মসংস্থাপনৰ সুযোগো সৃষ্টি হ’ব।
প্ৰধানমন্ত্ৰীয়ে প্ৰধানমন্ত্ৰী উৰ্জা গংগা (PMUG) প্ৰকল্প নামেৰেও জনাজাত অভিলাষী জগদীশপুৰ-হালদিয়া আৰু বোকাৰো-ধমৰা পাইপলাইনৰ অংশ হিচাপে সংস্থাপিত দুৰ্গাপুৰ-হালদিয়া প্ৰাকৃতিক গেছ পাইপলাইনৰ দুৰ্গাপুৰৰ পৰা কলকাতালৈ (১৩২ কিলোমিটাৰ) অংশও ৰাষ্ট্ৰলৈ উৎসৰ্গা কৰে। ১,১৯০ কোটি টকাৰো অধিক মূল্যৰ দুৰ্গাপুৰৰ পৰা কলকাতা অংশ পশ্চিম বংগৰ পূব বর্ধমান, হুগলী আৰু নাদিয়া জিলাৰ মাজেৰে পাৰ হৈ গৈছে। এই পাইপলাইনে ইয়াৰ কাৰ্য্যকৰীকৰণ পৰ্য্যায়ত প্ৰত্যক্ষ আৰু পৰোক্ষভাৱে কৰ্মসংস্থাপনৰ সুযোগ প্ৰদান কৰিছিল তথা এতিয়া অঞ্চলটোৰ লাখ-লাখ গৃহস্থীলৈ প্ৰাকৃতিক গেছৰ যোগানৰ সুবিধা প্ৰশস্ত কৰিব।
সকলোৰে বাবে বিশুদ্ধ বায়ু আৰু স্বাস্থ্য সুৰক্ষাৰ অংগীকাৰেৰে সংগতি ৰাখি প্ৰধানমন্ত্ৰীয়ে ১,৪৫৭ কোটি টকাৰো অধিক মূল্যৰ দুৰ্গাপুৰ ষ্টীল থাৰ্মেল পাৱাৰ ষ্টেচনৰ ৰেট্ৰফিটিং পলিউচন কন্ট্ৰল চিষ্টেম-ফ্লু গেছ ডিছালফাৰাইজেচন (FGD) আৰু দামোদৰ ভেলী কৰ্পৰেচনৰ ৰঘুনাথপুৰ থাৰ্মেল পাৱাৰ ষ্টেচন ৰাষ্ট্ৰলৈ উৎসৰ্গা কৰে। এই প্ৰকল্পই স্বচ্ছ শক্তি উৎপাদনত সহায়েৰে অঞ্চলটোত কৰ্মসংস্থাপনৰ সুযোগ সৃষ্টিৰে অঞ্চলটোক উপকৃত কৰিব।
অঞ্চলটোৰ ৰেল আন্তঃগাঁথনিৰ অগ্ৰগতি সাধনেৰে প্ৰধানমন্ত্ৰীয়ে ৩৯০ কোটি টকাৰো অধিক মূল্যৰ পুৰুলিয়া – কোটশিলা ৰেল লাইনৰ (৩৬ কিমি) দ্বৈতকৰণৰ কামো ৰাষ্ট্ৰলৈ উৎসৰ্গা কৰে। ইয়াৰ জৰিয়তে জামছেদপুৰ, বোকাৰো আৰু ধনবাদৰ পৰা ৰাঁচী আৰু কলকাতাৰ সৈতে উদ্যোগসমূহৰ মাজত ৰেল সংযোগৰ অগ্ৰগতি সাধন আৰু মালবাহী ৰেলৰ সুচল চলাচল, যাতায়াতৰ সময় হ্ৰাস আৰু উদ্যোগ তথা ব্যৱসায়ৰ বাবে লজিষ্টিক ব্যৱস্থাৰ বৰ্ধন ঘটিব।
প্ৰধানমন্ত্ৰীয়ে সেতু ভাৰতম কাৰ্য্যসূচীৰ অধীনত ৩৮০ কোটি টকাৰো অধিক মূল্যৰ দুখন ৰোড অ’ভাৰ ব্ৰীজ (ROB) উদ্বোধন কৰে। পশ্চিম বৰ্ধমানৰ টপছি আৰু পাণ্ডাবেশ্বৰত এয়া নিৰ্মাণ কৰা হৈছে। ই যোগাযোগ ব্যৱস্থাৰ অগ্ৰগতি সাধনৰ লগতে ৰেলৱে লেভেল ক্ৰছিঙত দুৰ্ঘটনা ৰোধত সহায় কৰিব।