প্ৰধানমন্ত্ৰীৰ কাৰ্যালয়
প্ৰধানমন্ত্ৰীয়ে ১২ জুলাইত ৰোজগাৰ মেলাৰ অধীনত চৰকাৰী বিভাগ আৰু সংস্থাসমূহত নৱ-নিযুক্ত ৫১,০০০ ৰো অধিক যুৱক-যুৱতীৰ মাজত নিযুক্তি পত্ৰ বিতৰণ কৰিব
11 JUL 2025 11:20AM by PIB Guwahati
প্ৰধানমন্ত্ৰী শ্ৰী নৰেন্দ্ৰ মোদীয়ে অহা ১২ জুলাইৰ পুৱা প্ৰায় ১১ বজাত ভিডিঅ’ কনফাৰেন্সিঙৰ জৰিয়তে ভিন্ন চৰকাৰী বিভাগ আৰু সংস্থাত নৱ-নিযুক্ত ৫১,০০০ ৰো অধিক যুৱক-যুৱতীৰ মাজত নিযুক্তি পত্ৰ বিতৰণ কৰিব। ইয়াতে তেখেতে নিযুক্তিপ্ৰাপ্তসকলক সম্বোধনো কৰিব।
ৰোজগাৰ মেলা হৈছে প্ৰধানমন্ত্ৰীৰ নিয়োগ সৃষ্টি কাৰ্য্যক সৰ্বোচ্চ অগ্ৰাধিকাৰ প্ৰদানৰ অংগীকাৰ পৰিপূৰণৰ দিশত এটি পদক্ষেপ। ৰোজগাৰ মেলাই যুৱক-যুৱতীসকলৰ সবলীকৰণ আৰু ৰাষ্ট্ৰ নিৰ্মাণ প্ৰক্ৰিয়াত অংশগ্ৰহণৰ বাবে অৰ্থপূৰ্ণ সুযোগ প্ৰদানৰ ক্ষেত্ৰত এটি উল্লেখযোগ্য ভূমিকা পালন কৰিব। সমগ্ৰ দেশতে ৰোজগাৰ মেলাৰ জৰিয়তে এই পৰ্য্যন্ত ১০ লাখৰো অধিক নিযুক্তি পত্ৰ প্ৰদান কৰা হৈছে।
সমগ্ৰ দেশৰ ৪৭ টা স্থানত ১৬ সংখ্যক ৰোজগাৰ মেলা অনুষ্ঠিত হ’ব। কেন্দ্ৰীয় চৰকাৰৰ মন্ত্ৰালয় আৰু বিভাগসমূহত এই নিযুক্তি প্ৰদান কৰা হৈছে। দেশৰ ভিন্ন প্ৰান্তৰ পৰা নিৰ্বাচিত নৱ-নিযুক্ত প্ৰাৰ্থীসকলে ৰেল মন্ত্ৰালয়, গৃহ পৰিক্ৰমা মন্ত্ৰালয়, ডাক বিভাগ, স্বাস্থ্য আৰু পৰিয়াল কল্যাণ মন্ত্ৰালয়, বিত্তীয় সেৱা বিভাগ, শ্ৰম আৰু নিয়োগ মন্ত্ৰালয়কে প্ৰমুখ্য কৰি আন-আন বিভাগ আৰু মন্ত্ৰালয়ত যোগদান কৰিব।

Prime Minister's Office
Under Rozgar Mela, PM to distribute more than 51,000 appointment letters to newly appointed youth in Government departments and organisations on 12th July
11 JUL 2025 11:20AM by PIB Delhi
Prime Minister Shri Narendra Modi will distribute more than 51,000 appointment letters to newly appointed youth in various Government departments and organisations on 12th July at around 11:00 AM via video conferencing. He will also address the appointees on the occasion.
Rozgar Mela is a step towards fulfilment of Prime Minister’s commitment to accord highest priority to employment generation. The Rozgar Mela will play a significant role in providing meaningful opportunities to the youth for their empowerment and participation in nation building. More than 10 lakh recruitment letters have been issued so far through the Rozgar Melas across the country.
The 16th Rozgar Mela will be held at 47 locations across the country. The recruitments are taking place across Central Government Ministries and Departments. The new recruits, selected from across the country, will be joining the Ministry of Railways, Ministry of Home Affairs, Department of Posts, Ministry of Health & Family Welfare, Department of Financial Services, Ministry of Labour & Employment among other departments and ministries.