প্ৰধানমন্ত্ৰীৰ কাৰ্যালয়
প্ৰধানমন্ত্ৰীক ব্ৰাজিলৰ সৰ্বোচ্চ ৰাষ্ট্ৰীয় সন্মান ‘দা গ্ৰেণ্ড কলৰ অৱ দা নেচনেল অৰ্ডাৰ অব দা ছাউডাৰ্ন ক্ৰছ’ প্ৰদান
09 JUL 2025 12:58AM by PIB Guwahati
ব্ৰাজিলৰ ৰাষ্ট্ৰপতি মহামান্য লুইজ ইনাচিঅ' লুলা ডা ছিলভাই আজি প্ৰধানমন্ত্ৰী শ্ৰী নৰেন্দ্ৰ মোদীক ব্ৰাজিলৰ সৰ্বোচ্চ ৰাষ্ট্ৰীয় সন্মান 'দা গ্ৰেণ্ড ক'লৰ অৱ দা নেচনেল অৰ্ডাৰ অৱ দা ছাউডাৰ্ন ক্ৰছ' প্ৰদান কৰে।
প্ৰধানমন্ত্ৰীয়ে এই বিশিষ্ট সন্মানৰ বাবে ব্ৰাজিলৰ ৰাষ্ট্ৰপতি, চৰকাৰ আৰু জনসাধাৰণক আন্তৰিক কৃতজ্ঞতা জ্ঞাপন কৰে। এই বঁটা গ্ৰহণ কৰি তেওঁ এই সন্মান ভাৰতৰ ১.৪০ কোটি জনসাধাৰণৰ বাবে তথা ভাৰত আৰু ব্ৰাজিলৰ মাজত স্থায়ী মিত্ৰতাৰ বন্ধনৰ নামত উৎসৰ্গা কৰে। ৰাষ্ট্ৰপতি লুলাক ভাৰত-ব্ৰাজিল কৌশলগত অংশীদাৰিত্বৰ কৃতিত্ব দি প্ৰধানমন্ত্ৰীয়ে এই বঁটাক দ্বিপাক্ষিক সম্পৰ্ক ত্বৰান্বিত কৰাৰ বাবে তেওঁৰ অক্লান্ত প্ৰচেষ্টাৰ প্ৰতি এক সন্মান আখ্যা দিয়ে।
প্ৰধানমন্ত্ৰীয়ে উল্লেখ কৰে যে এই সন্মানে দুয়োখন দেশৰ জনসাধাৰণক তেওঁলোকৰ উষ্ম আৰু বন্ধুত্বপূৰ্ণ সম্পৰ্ক অধিক গভীৰ কৰিবলৈ অনুপ্ৰাণিত কৰিব।

Prime Minister's Office
Prime Minister conferred with the highest national honour of Brazil – “The Grand Collar of the National Order of the Southern Cross”
09 JUL 2025 12:58AM by PIB Delhi
​The President of Brazil, H.E. Luiz Inácio Lula da Silva, today conferred upon Prime Minister Shri Narendra Modi, Brazil’s highest national honour – "The Grand Collar of the National Order of the Southern Cross”.
Prime Minister expressed his heartfelt gratitude to the President, the Government, and the people of Brazil for the distinguished honour. Accepting the award, he noted that the honour was a tribute to the 1.4 billion people of India, and to the enduring bonds of friendship between India and Brazil. He further stated that President Lula was the architect of India-Brazil Strategic Partnership, and the award was as much an honour to his untiring efforts to take the bilateral ties to greater heights.
Prime Minister underlined that the accolade would inspire the people of the two countries to further deepen their warm and friendly ties.