Prime Minister's Office
Prime Minister conferred with the highest national honour of Brazil – “The Grand Collar of the National Order of the Southern Cross”
09 JUL 2025 12:58AM by PIB Delhi
​The President of Brazil, H.E. Luiz Inácio Lula da Silva, today conferred upon Prime Minister Shri Narendra Modi, Brazil’s highest national honour – "The Grand Collar of the National Order of the Southern Cross”.
Prime Minister expressed his heartfelt gratitude to the President, the Government, and the people of Brazil for the distinguished honour. Accepting the award, he noted that the honour was a tribute to the 1.4 billion people of India, and to the enduring bonds of friendship between India and Brazil. He further stated that President Lula was the architect of India-Brazil Strategic Partnership, and the award was as much an honour to his untiring efforts to take the bilateral ties to greater heights.
Prime Minister underlined that the accolade would inspire the people of the two countries to further deepen their warm and friendly ties.

প্রধানমন্ত্রীগী লোইশঙ
প্রধান মন্ত্রীদা ব্রাজিলগী খ্বাইদগী চাউবা মনা- “দ গ্রান্দ কোল্লার ওফ দ নেসনেল ওর্দর ওফ দ সাউথর্ন ক্রোস” পীখ্রে
09 JUL 2025 12:58AM by PIB Imphal
ঙসি প্রধান মন্ত্রী শ্রী নরেন্দ্র মোদীদা ব্রাজিলগী রাষ্ট্রপতি লুইজ ইনাসিও লুলা দ সিলভানা ব্রাজিলগী খ্বাইদগী চাউবা মনা- “দ গ্রান্দ কোল্লার ওফ দ নেসনেল ওর্দর ওফ দ সাউথর্ন ক্রোস” পীখ্রে।
মনা অসি পীবগীদমক প্রধান মন্ত্রীনা ব্রাজিলগী রাষ্ট্রপতি, সরকার অমসুং মীয়াম থাগৎপা ফোঙদোকখি। মনা অসি লৌরদুনা, প্রধান মন্ত্রীনা হায়খি মনা অসি ভারতকী মীওই বিল্লিয়ন ১.৪ দা ইকায়খুম্নবা উৎপা অমনি অমসুং মসিনা ভারত অমসুং ব্রাজিলগী মরক্ত লৈনরিবা মরুপ-মপাং ওইবা মরী হেন্না ফগৎহল্লগনি। রাষ্ট্রপতি লুলা অসি ইন্দিয়া-ব্রাজিল স্ত্রাতেজিক পার্তনরশিপগী আর্কিতেক অমনি অমসুং লৈবাক অনিগী মরীশিং হেন্না ফগৎনবা মহাক্না চোকথবা লৈতনা হোৎনরিবা অসি মনা অসিগুম্না ইকায়খুম্নবা অমনি।
প্রধান মন্ত্রীনা হায়খি মনা অসিনা লৈবাক অনিগী মরীশিং হেন্না ফগৎনবা মীয়ামদা ইথিল পীরগনি।