প্ৰধানমন্ত্ৰীৰ কাৰ্যালয়
বিদেশ ভ্ৰমণৰ কাৰ্যসূচীলৈ ঘানাত উপস্থিত প্ৰধানমন্ত্ৰী মোদী
02 JUL 2025 8:40PM by PIB Guwahati
ভাৰতৰ প্ৰধানমন্ত্ৰী শ্ৰী নৰেন্দ্ৰ মোদীয়ে আজি বিদেশ ভ্ৰমণৰ অংশ হিচাবে ঘানাৰ আক্ৰাত উপস্থিত হয়। বিমানবন্দৰত উপস্থিত হোৱাৰ পিছতে প্ৰধানমন্ত্ৰী মোদীক ঘানাৰ ৰাষ্ট্ৰপতি জন ড্ৰামানী মহামাই আনুষ্ঠানিকভাৱে উষ্ম আদৰণি জনায়। মোদীৰ এই ভ্ৰমণে দুয়ো খন দেশৰ মাজত থকা বন্ধুত্বপূৰ্ণ সম্পৰ্কক অধিক শক্তিশালী কৰাৰ লগতে দেশ দুখনৰ মাজত থকা ঐতিহাসিক বান্ধোনক পুনৰবাৰ উজলাই তুলিছে।
বিগত তিনিটা দশকৰ ভিতৰত এয়া হৈছে ভাৰতৰ প্ৰধানমন্ত্ৰীৰ প্ৰথম ঘানা ভ্ৰমণ । মোদীৰ এই ঐতিহাসিক ভ্ৰমণে ভাৰত আৰু ঘানাৰ মাজত অংশীদাৰিত্বক অধিক গভীৰ কৰি তুলিব তথা আফ্ৰিকা আৰু গ্ল’বেল চাউথ সহযোগীৰ সৈতে ভাৰতৰ সংযোগক শক্তিশালী কৰাৰ প্ৰতিশ্ৰুতিক অধিক দৃঢ় কৰি তুলিব।

Prime Minister's Office
Prime Minister arrives in Ghana on a State Visit
02 JUL 2025 8:40PM by PIB Delhi
Prime Minister Shri Narendra Modi arrived today in Accra on his State Visit to Ghana. In a special gesture, on arrival at the airport, Prime Minister was received by the President of Ghana, H.E. John Dramani Mahama and accorded a ceremonial welcome. This gesture is reflective of the strong and historic bonds of friendship between the two nations.
Prime Minister’s visit to Ghana is the first such visit in the last three decades. This historic visit would further deepen the partnership between India and Ghana, and underscores India’s commitment to strengthening its engagement with Africa and Global South Partners.