প্ৰধানমন্ত্ৰীৰ কাৰ্যালয়
১০ বছৰ পূৰ্তিত ডিজিটেল ইণ্ডিয়া পদক্ষেপক প্ৰশংসা প্ৰধানমন্ত্ৰীৰ
01 JUL 2025 9:40AM by PIB Guwahati
প্ৰধানমন্ত্ৰী শ্ৰী নৰেন্দ্ৰ মোদীয়ে সফলতাৰে ১০ বছৰ পূৰ্ণ কৰা ডিজিটেল ইণ্ডিয়া পদক্ষেপক প্ৰশংসা কৰিছে। তেখেতে কয় যে এটা দশকৰ পাছত আমি এনে এক যাত্ৰা প্ৰত্যক্ষ কৰিছোঁ, যিয়ে অগণন জীৱনক স্পৰ্শ আৰু সবলীকৰণৰ এক নতুন যুগৰ সূচনা কৰিছে। শ্ৰী মোদীয়ে কয়, “ভাৰতে ডিজিটেল পেমেন্টৰ ক্ষেত্ৰত বহু অগ্ৰগতি লাভ কৰিছে, ১৪০ কোটি ভাৰতীয়ৰ সামূহিক সংকল্পই ইয়াক চালিত কৰিছে।“
এক্স-ত মাইগভইণ্ডিয়া-ৰ এটা থ্ৰেড শ্বেয়াৰেৰে প্ৰধানমন্ত্ৰীগৰাকীয়ে এইদৰে লিখিছেঃ
"আজি হৈছে এটি ঐতিহাসিক দিন, কাৰণ আমি #10YearsOfDigitalIndia-ত উপনীত হৈছোঁ!
দহ বছৰ পূৰ্বে ডিজিটেল ইণ্ডিয়াৰ জৰিয়তে আমাৰ ৰাষ্ট্ৰখনক ডিজিটেলভাৱে সবল আৰু প্ৰযুক্তিগতভাৱে উন্নত সমাজলৈ ৰূপান্তৰিতকৰণৰ এক পদক্ষেপৰ সূচনা হৈছিল।
এটা দশকৰ পাছত আমি এনে এক যাত্ৰা প্ৰত্যক্ষ কৰিছোঁ, যিয়ে অগণন জীৱনক স্পৰ্শ আৰু সবলীকৰণৰ এক নতুন যুগৰ সূচনা কৰিছে। ভাৰতে ডিজিটেল পেমেন্টৰ ক্ষেত্ৰত বহু অগ্ৰগতি লাভ কৰিছে, ১৪০ কোটি ভাৰতীয়ৰ সামূহিক সংকল্পই ইয়াক চালিত কৰিছে। স্বাস্থ্য আৰু শিক্ষাৰ দৰে খণ্ডও এই পদক্ষেপৰ জৰিয়তে উপকৃত হৈছে।
এই থ্ৰেডে ৰূপান্তৰ আৰু ইয়াৰ পৰিসৰৰ আভাস দাঙি ধৰিছে!"

Prime Minister's Office
PM lauds 10 years of the Digital India initiative
01 JUL 2025 9:40AM by PIB Delhi
The Prime Minister, Shri Narendra Modi has lauded the successful completion of 10 years of the Digital India initiative. He remarked that a decade later, we stand witness to a journey that has touched countless lives and ushered in a new era of empowerment. "India has made many strides in digital payments, powered by the collective resolve of 140 crore Indians" Shri Modi stated.
Sharing a thread on X by MyGovIndia, the Prime Minister wrote:
"Today is a historic day as we mark #10YearsOfDigitalIndia!
Ten years ago, Digital India began as an initiative to transform our nation into a digitally empowered and technologically advanced society.
A decade later, we stand witness to a journey that has touched countless lives and ushered in a new era of empowerment. India has made many strides in digital payments, powered by the collective resolve of 140 crore Indians. Sectors like health and education have also benefitted from this initiative.
This thread offers a glimpse of the transformation and its scale!"