ପ୍ରଧାନମନ୍ତ୍ରୀଙ୍କ କାର୍ଯ୍ୟାଳୟ
ପ୍ରଧାନମନ୍ତ୍ରୀ ୨୪ ଜୁନ୍, ୨୦୨୫ରେ ଶ୍ରୀ ନାରାୟଣ ଗୁରୁ ଏବଂ ମହାତ୍ମା ଗାନ୍ଧୀଙ୍କ ମଧ୍ୟରେ ହୋଇଥିବା ବାର୍ତ୍ତାଳାପର ଶତାବ୍ଦୀ ସମାରୋହର ଶୁଭାରମ୍ଭ କରିବେ
23 JUN 2025 5:24PM by PIB Bhubaneshwar
ପ୍ରଧାନମନ୍ତ୍ରୀ ଶ୍ରୀ ନରେନ୍ଦ୍ର ମୋଦି ୨୪ ଜୁନ୍, ୨୦୨୫ ପୂର୍ବାହ୍ନ ପ୍ରାୟ ୧୧ଟାରେ ଦିଲ୍ଲୀର ବିଜ୍ଞାନ ଭବନରେ ଭାରତର ଦୁଇ ମହାନ୍ ଆଧ୍ୟାତ୍ମିକ ଏବଂ ନୈତିକ ବ୍ୟକ୍ତି ଶ୍ରୀ ନାରାୟଣ ଗୁରୁ ଏବଂ ଶ୍ରୀ ମହାତ୍ମା ଗାନ୍ଧୀଙ୍କ ମଧ୍ୟରେ ହୋଇଥିବା ବାର୍ତ୍ତାଳାପର ଶତାବ୍ଦୀ ସମାରୋହର ଶୁଭାରମ୍ଭ କରିବେ । ପ୍ରଧାନମନ୍ତ୍ରୀ ଏହି ଅବସରରେ ଉପସ୍ଥିତ ଜନ ସମାବେଶକୁ ସମ୍ବୋଧିତ କରିବେ ।
ଏହି ଐତିହାସିକ ବାର୍ତ୍ତାଳାପ ୧୨ ମାର୍ଚ୍ଚ, ୧୯୨୫ରେ ମହାତ୍ମା ଗାନ୍ଧୀଙ୍କ ଯାତ୍ରା ଅବସରରେ ଶିବଗିରି ମଠରେ ହୋଇଥିଲା । ଏହା ଭୈକୋମ ସତ୍ୟାଗ୍ରହ, ଧର୍ମାନ୍ତରଣ, ଅହିଂସା, ଅସ୍ପୃଶ୍ୟତା ବିଲୋପ, ମୋକ୍ଷ ପ୍ରାପ୍ତି, ଦଳିତଙ୍କ ବିକାଶ ଆଦି ପ୍ରସଙ୍ଗ ଉପରେ କେନ୍ତ୍ରିତ ଥିଲା ।
ଶ୍ରୀ ନାରାୟଣ ଧର୍ମ ସଂଘମ ଟ୍ରଷ୍ଟ ଦ୍ୱାରା ଆୟୋଜିତ ଏହି ସମାରୋହରେ ଆଧ୍ୟାତ୍ମିକ ଗୁରୁ ଏବଂ ଅନ୍ୟ ସଦସ୍ୟ ମାନେ ଏକାଠି ହେବେ । ସେମାନେ ସାମାଜିକ ଏବଂ ନୈତିକତାକୁ ରୂପ ଦେବା ଦିଗରେ ଦୂରଦର୍ଶୀ ପ୍ରସଙ୍ଗରେ ବିଚାର କରିବେ ଏବଂ ଏହାକୁ ସ୍ମରଣ କରିବେ । ଏହା ଶ୍ରୀ ନାରାୟଣ ଗୁରୁ ଏବଂ ମହାତ୍ମା ଗାନ୍ଧୀ ଉଭୟଙ୍କ ଦ୍ୱାରା ସମର୍ଥିତ ସାମାଜିକ ନ୍ୟାୟ, ଏକତା ଏବଂ ଆଧ୍ୟାତ୍ମିକ ସଦଭାବକୁ ମିଳିତ ଭାବେ ଏକ ମହତ୍ୱପୂର୍ଣ୍ଣ ଶ୍ରଦ୍ଧାଞ୍ଜଳି ।

Prime Minister's Office
PM to inaugurate Centenary celebration of conversation between Sree Narayana Guru and Mahatma Gandhi on 24th June, 2025
23 JUN 2025 5:24PM by PIB Delhi
Prime Minister Shri Narendra Modi will inaugurate the centenary celebration of the historic conversation between two of India’s greatest spiritual and moral leaders Sree Narayana Guru and Mahatma Gandhi on 24th June, 2025 at around 11 AM in Vigyan Bhawan, New Delhi. He will also address the gathering on the occasion.
The historic conversation took place at Sivagiri Mutt on 12 March 1925 during Mahatma Gandhi’s visit and centred around Vaikom Satyagraha, religious conversions, non-violence, abolition of untouchability, attainment of salvation, the uplift of the downtrodden among others.
Organised by Sree Narayana Dharma Sanghom Trust, the celebration will bring together spiritual leaders and other members to reflect upon and commemorate the visionary dialogue that continues to shape India’s social and moral fabric. It stands as a powerful tribute to the shared vision of social justice, unity, and spiritual harmony championed by both Sree Narayana Guru and Mahatma Gandhi.