প্রধানমন্ত্রীগী লোইশঙ
পি.এম.না জুন 24, 2025দা শ্রী নারায়ন গুরু অমসুং মহাত্মা গান্ধীগী মরক্তা ৱারী শাখিবা চহি চাম্মা মপুং ফাবগী পালন থৌরম হৌদোক্কনি
23 JUN 2025 5:24PM by PIB Imphal
প্রধান মন্ত্রী শ্রী নরেন্দ্র মোদীনা জুন 24, 2025গী অয়ুক পুং 11 রোম তাবদা ভারতকী খ্বাইদগী চাউবা স্পিরিচুএল অমসুং মোরেল লিদর অনি শ্রী নারায়ন গুরু অমসুং মহাত্মা গান্ধীগী মরক্তা পুৱারী ওইরবা ৱারী শাখিবা অদুনা চহি চাম্মা মপুং ফারকপগী পালন থৌরম নই দিল্লীগী বিজ্ঞান ভবনদা হৌদোক্কনি। থৌরম অদুদা মহাক্না মীয়ামদা ৱা ঙাংগনি।
মহাত্মা গান্ধীগী খোংচৎ মনুংদা 1925গী মার্চ 12দা সিবাগিরি মত্তা পুৱারী ওইরবা ৱারী শাবগী থৌদোক অসি থোকখি অমসুং ৱারী শাখিবা অদুনা বৈকোম সত্যাগ্রহ, ধর্ম ওন্থোকপা, অহিংসা, শোক্না শম্নবা য়াদবা মুথৎপা, সেলভেসন ফংহনবা, তুহৎপীরবশিংগী পুন্সিদা অহোংবা পুরকপা অসিনচিংবশিংদা মীৎয়েং থমখি।
শ্রী নারায়ন ধর্ম সংঘোম ত্রস্তনা শীনবা, থৌরম অসিনা ভারতকী সোসিএল অমসুং মোরেল ফেব্রিক মখা তানা শেমগৎলিবা ভিজনরী দাইলোগ অদুগী মরমদা খন্ননবা অমসুং নীংশিং থৌরম পাংথোক্নবগীদমক স্পিরিচুএল লিদরশিং অমসুং অতোপ্পা মেম্বরশিং পুনশিনগনি। মসিনা শ্রী নারায়ন গুরু অমসুং মহাত্মা গান্ধী অনিমক্না শৌগৎখিবা খুন্নাইগী অচুম্বা ৱায়েল, অমত্তা ওইবগী ৱাখল্লোন অমসুং স্পিরিচুএল হার্মোনি অদুবু চাউনা ইকাই খুম্নবা উৎপা অমা ওইরি।

Prime Minister's Office
PM to inaugurate Centenary celebration of conversation between Sree Narayana Guru and Mahatma Gandhi on 24th June, 2025
23 JUN 2025 5:24PM by PIB Delhi
Prime Minister Shri Narendra Modi will inaugurate the centenary celebration of the historic conversation between two of India’s greatest spiritual and moral leaders Sree Narayana Guru and Mahatma Gandhi on 24th June, 2025 at around 11 AM in Vigyan Bhawan, New Delhi. He will also address the gathering on the occasion.
The historic conversation took place at Sivagiri Mutt on 12 March 1925 during Mahatma Gandhi’s visit and centred around Vaikom Satyagraha, religious conversions, non-violence, abolition of untouchability, attainment of salvation, the uplift of the downtrodden among others.
Organised by Sree Narayana Dharma Sanghom Trust, the celebration will bring together spiritual leaders and other members to reflect upon and commemorate the visionary dialogue that continues to shape India’s social and moral fabric. It stands as a powerful tribute to the shared vision of social justice, unity, and spiritual harmony championed by both Sree Narayana Guru and Mahatma Gandhi.