প্রধানমন্ত্রীগী লোইশঙ
লমদম অসিগী হৌজিক ওইরিবা ফিবমগী মতাংদা প্রধান মন্ত্রীনা ইরানগী রাষ্ট্রপতিগা ৱারি শানখ্রে
খুদক্ত উংখৎনবা লেপ্নবা, লমদম অসিদা অথুবা মতমদা শান্তি, সেকুরিতি অমসুং তংদু-লৈতাবা পুরক্নবা ৱারি শানবা অমসুং কুতনিতিগী থবক পায়খৎনবা প্রধান মন্ত্রীনা অমুক হন্না ফোঙদোকখ্রে
22 JUN 2025 3:36PM by PIB Imphal
ঙসি প্রধান মন্ত্রী শ্রী নরেন্দ্র মোদীনা ইরানগী রাষ্ট্রপতি দোক্তর মাসৌদ পেজেস্কিয়ানগা লোয়ননা লমদম অসিদা হৌজিক ওইরক্লিবা ফিবমগী মতাংদা য়াম্না কুপ্না ৱারি শানখ্রে।
ৱারি শানবা অদুদা, হৌজিক উংখৎনবা হেনগৎলক্লিবা মতাংদা নুংনাংবা ফোঙদোকখি। ৱারি শানবা অমসুং কুতনিতিগী মরুওইবা পল্লদুনা, প্রধান মন্ত্রীনা হায়খি মদুদি লমদম অসিদা অথুবা মতমদা শান্তি, সেকুরিতি অমসুং তংদু-লৈতাবা পুরক্নবা মুক্নবা হন্থহনবা অসি য়াম্না মরুওই।
এক্সতা পোস্ত অমদা, প্রধান মন্ত্রীনা হায়খি;
“ইরানগী রাষ্ট্রপতি @drpezeshkian গা ৱারি শানরে। হৌজিক ওইরিবা ফিবমগী মতাংদা ঐখোয় কুপ্না খন্নরে। হৌজিক উংখৎনবা হেনগৎলক্লিবা মতাংদা নুংনাংবা ফোঙদোক্লি। লমদম অসিদা অথুবা মতমদা শান্তি, সেকুরিতি অমসুং তংদু-লৈতাবা পুরক্নবা ৱারি শানবা অমসুং কুতনিতিগী থবক পায়খৎনবা খুদক্ত উংখৎনবা লেপ্নবা ঐখোয়না অমুক তকশিল্লি”।

Prime Minister's Office
PM speaks with President of Iran regarding prevailing situation in the region
PM reiterates immediate de-escalation, dialogue and diplomacy as the way forward for early restoration of regional peace, security and stability
22 JUN 2025 3:36PM by PIB Delhi
Prime Minister Shri Narendra Modi today held a detailed conversation with the President of Iran, H.E Dr. Masoud Pezeshkian, to discuss the prevailing situation in the region.
During the exchange, the Prime Minister expressed deep concern over the recent escalations. Emphasizing the importance of dialogue and diplomacy, Shri Modi reiterated that de-escalation is imperative for ensuring long-term regional peace, security, and stability.
In a post on X, he said:
“Spoke with President of Iran @drpezeshkian. We discussed in detail about the current situation. Expressed deep concern at the recent escalations. Reiterated our call for immediate de-escalation, dialogue and diplomacy as the way forward and for early restoration of regional peace, security and stability.”