প্রধানমন্ত্রীগী লোইশঙ
জি-৭ মীফমদা প্রধান মন্ত্রীনা খা অফ্রিকা অমসুং ব্রাজিলগী রাষ্ট্রপতিশিংগা উনখ্রে
মরুওইবশিং শরুক য়ামিন্নবা খুমাঙচাউশিন্নবা প্রধান মন্ত্রীনা গ্লোবেল সাউথকী লুচিংবশিংগা উনখ্রে
18 JUN 2025 3:05PM by PIB Imphal
কনাদাগী কনানাস্কিদা পাংথোক্লিবা জি-৭ মীফমদা জুন ১৭,২০২৫ দা প্রধান মন্ত্রী শ্রী নরেন্দ্র মোদীনা খা অফ্রিকাগী রাষ্ট্রপতি সাইরিল রামাফোসা অমসুং ব্রাজিলগী রাষ্ট্রপতি লুইজ ইনাসিও লুলা দা সিলভাগা লোয়ননা মরুওইবা হিরম কয়াদা ৱারি শানখ্রে। গ্লোবেল সাউথকীদমক মাঙজিল থানবা ভারতনা হনবা লৈতনা পায়খৎলিবা থবকশিং প্রধান মন্ত্রীনা অমুক হন্না ফোঙদোকখি।
এক্সতা ব্রাজিলগী রাষ্ট্রপতিগী পোস্ত অমগী পাউখুম পীরদুনা, প্রধান মন্ত্রীনা হায়খি;
“নুংশিরবা মরুপ অনি খা অফ্রিকাগী রাষ্ট্রপতি সাইরিল রামাফোসা অমসুং ব্রাজিলগী রাষ্ট্রপতি লুইজ ইনাসিও লুলা দা সিলভাগা লোয়ননা মরুওইবা হিরম কয়াদা ৱারি শানখ্রে। গ্লোবেল সাউথকী ৱাফমশিং ঙাংনবা ঐখোয়না চিংনবা লৈতনা থবক পায়খৎলি। হেন্না ফবা লমদম অমা ওইনা শেমগৎনবা করিগুম্বা খর পাংথোক্নবা ঐখোয়না চপ মান্ননা ৱারেপ লৌরে…”।

Prime Minister's Office
Prime Minister interacts with Presidents of the South Africa and Brazil at G7 summit
PM engages with Global South Leaders to Advance Shared Priorities
18 JUN 2025 3:05PM by PIB Delhi
The Prime Minister Shri Narendra Modi held substantive and heartfelt conversations with President of Republic of South Africa, H.E Mr. Cyril Ramaphosa and President of Brazil, H.E Mr. Luiz Inácio Lula da Silva at the G7 Summit at Kananaskis, Canada on 17th June 2025. He reaffirmed India’s unwavering commitment to championing the cause of the Global South.
Responding to a post by President of Brazil on X, Shri Modi wrote:
“Outstanding conversations with two dear friends, President Ramaphosa of South Africa and President Lula of Brazil. We are unwavering in our commitment to speaking about issues that matter to the Global South. We are equally determined to do whatever it takes to build a better…”