Prime Minister's Office
Prime Minister highlights 11 Years of Infrastructure Revolution in India
11 JUN 2025 10:17AM by PIB Delhi
Prime Minister Shri Narendra Modi marked a significant milestone in India's growth journey, celebrating 11 Years of Infrastructure Revolution, a decade-plus of transformative infrastructure development that has propelled the nation forward. Shri Modi emphasized India's outstanding strides in infrastructure—spanning railways, highways, ports, and airports—leading to enhanced connectivity, economic expansion, and improved Ease of Living and enhanced prosperity for citizens.
He reiterated that India's push for next-generation infrastructure is driven by sustainability and long-term vision, laying the foundation of a self-reliant India.
Responding to separate posts by MyGovIndia on X, Shri Modi wrote:
“It’s been #11YearsOfInfraRevolution, with outstanding infrastructure being added that has enhanced India’s growth trajectory. From railways to highways, ports to airports, India’s rapidly expanding infra network is boosting ‘Ease of Living’ and enhancing prosperity.”
“India’s push for next-gen infrastructure is powered by sustainability and long term vision. It is laying the foundations of a self-reliant India!
#11YearsOfInfraRevolution”

ପ୍ରଧାନମନ୍ତ୍ରୀଙ୍କ କାର୍ଯ୍ୟାଳୟ
ଭାରତର ୧୧ ବର୍ଷର ଭିତ୍ତିଭୂମି ବିପ୍ଳବ ଉପରେ ଆଲୋକପାତ କଲେ ପ୍ରଧାନମନ୍ତ୍ରୀ
11 JUN 2025 10:17AM by PIB Bhubaneswar
ଭିତ୍ତିଭୂମି ବିପ୍ଳବର ୧୧ ବର୍ଷ ପାଳନ କରିବା ସହ ପ୍ରଧାନମନ୍ତ୍ରୀ ଶ୍ରୀ ନରେନ୍ଦ୍ର ମୋଦୀ ଭାରତର ଅଭିବୃଦ୍ଧି ଯାତ୍ରାରେ ଏକ ଗୁରୁତ୍ୱପୂର୍ଣ୍ଣ ମାଇଲଖୁଣ୍ଟ ସ୍ଥାପନ କରିଛନ୍ତି । ଏହା ଦଶ ବର୍ଷରୁ ଅଧିକ ସମୟ ଧରି ଚାଲିଥିବା ପରିବର୍ତ୍ତନକାରୀ ଭିତ୍ତିଭୂମି ବିକାଶ ଯାହା ଦେଶକୁ ପ୍ରଗତି ପଥରେ ଆଗକୁ ବଢ଼ାଇଛି । ଶ୍ରୀ ମୋଦୀ ଭିତ୍ତିଭୂମି କ୍ଷେତ୍ରରେ ଭାରତର ଉଲ୍ଲେଖନୀୟ ଅଗ୍ରଗତି ଉପରେ ଗୁରୁତ୍ୱାରୋପ କରିଛନ୍ତି – ରେଳପଥ, ରାଜପଥ, ବନ୍ଦର ଏବଂ ବିମାନବନ୍ଦର - ଯାହା ଦ୍ୱାରା ଉନ୍ନତ ସଂଯୋଗୀକରଣ, ଅର୍ଥନୈତିକ ପ୍ରସାର ଏବଂ ଉନ୍ନତ ଜୀବନଯାପନ ଏବଂ ନାଗରିକମାନଙ୍କ ପାଇଁ ସମୃଦ୍ଧି ବୃଦ୍ଧି ପାଇଛି ।
ସେ ପୁନରାବୃତ୍ତି କରିଛନ୍ତି ଯେ, ପରବର୍ତ୍ତୀ ପିଢ଼ିର ଭିତ୍ତିଭୂମି ପାଇଁ ଭାରତର ପ୍ରୟାସ ସ୍ଥାୟୀତ୍ୱ ଏବଂ ଦୀର୍ଘକାଳୀନ ଦୃଷ୍ଟିକୋଣ ଦ୍ୱାରା ପରିଚାଳିତ, ଯାହା ଏକ ଆତ୍ମନିର୍ଭରଶୀଳ ଭାରତର ମୂଳଦୁଆ ସ୍ଥାପନ କରୁଛି ।
ମାଇଗଭ୍ଇଣ୍ଡିଆ ପକ୍ଷରୁ ଏକ୍ସରେ କରାଯାଇଥିବା ପୃଥକ ପୋଷ୍ଟର ଉତ୍ତର ଦେଇ ଶ୍ରୀ ମୋଦୀ ଲେଖିଛନ୍ତି;
“୧୧ ବର୍ଷର ଭିତ୍ତିଭୂମି ବିପ୍ଳବ ହୋଇଛି, ଯାହା ସହିତ ଉତ୍କୃଷ୍ଟ ଭିତ୍ତିଭୂମି ଯୋଡା ହୋଇଛି ଏବଂ ଏହା ଭାରତର ଅଭିବୃଦ୍ଧି ପଥକୁ ଅଧିକ ପ୍ରଶସ୍ତ କରିଛି । ରେଳପଥରୁ ରାଜପଥ, ବନ୍ଦରଠାରୁ ବିମାନବନ୍ଦର ପର୍ଯ୍ୟନ୍ତ, ଭାରତର ଦ୍ରୁତ ବିସ୍ତାରିତ ଭିତ୍ତଭୂମି ନେଟୱାର୍କ ‘ସହଜ ଜୀବନଯାପନ’କୁ ତ୍ୱରାନ୍ୱିତ କରିବା ସହ ସମୃଦ୍ଧି ବୃଦ୍ଧି କରୁଛି ।”
“ପରବର୍ତ୍ତୀ ପିଢ଼ିର ଭିତ୍ତିଭୂମି ପାଇଁ ଭାରତର ପ୍ରୟାସ ସ୍ଥାୟୀତ୍ୱ ଏବଂ ଦୀର୍ଘକାଳୀନ ଦୃଷ୍ଟିକୋଣ ଦ୍ୱାରା ପ୍ରେରିତ । ଏହା ଏକ ଆତ୍ମନିର୍ଭରଶୀଳ ଭାରତର ମୂଳଦୁଆ ସ୍ଥାପନ କରୁଛି!
#11YearsOfInfraRevolution”