Ministry of Health and Family Welfare
India Reaffirms Global Health commitment at the 78th World Health Assembly
Ayushman Bharat has expanded access to comprehensive healthcare, improved infrastructure, provided financial protection for advanced treatments and accelerated digital health adoption – paving the way toward Universal Health Coverage: Union Health Secretary
“India was recently certified as Trachoma-Free by WHO, and the nation is committed to eliminating diseases such as TB, Leprosy, Lymphatic Filariasis, Measles, Rubella, and Kala-azar”
“The Pandemic agreement must ensure equitable access to medical countermeasures, timely and transparent data and pathogen sharing; and promote technology sharing and capacity building, particularly for the Global South”
21 MAY 2025 2:31PM by PIB Delhi
India addressed the plenary session of the 78th World Health Assembly today, reaffirming its commitment to global health equity under the theme “One World for Health.” Representing the Indian delegation, Union Health Secretary, Smt. Punya Salila Srivastava congratulated the newly elected committee chairs and welcomed the opportunity for meaningful international dialogue and collaboration.
Speaking on India’s commitment to inclusive and universal health, Smt. Srivastava emphasized on the transformative strides made under flagship initiatives like Ayushman Bharat, which has dramatically expanded access to comprehensive healthcare. “The program has expanded access to comprehensive healthcare, improved infrastructure, provided financial protection for advanced treatments and accelerated digital health adoption – paving the way toward Universal Health Coverage”, she stated.
The Union Health Secretary highlighted that India’s efforts in Maternal Health, Family Planning, childhood mortality and stillbirths’ reduction have been acknowledged by global bodies, including the United Nations Population Fund and the UN Inter-Agency Group. She informed that “India was recently certified as Trachoma-Free by WHO, and the nation is committed to eliminating diseases such as TB, Leprosy, Lymphatic Filariasis, Measles, Rubella, and Kala-azar.”
She pointed out that in a major policy step, India has extended health coverage under the Ayushman Bharat Pradhan Mantri Jan Arogya Yojana to all citizens above 70 years of age, regardless of economic status. “We have also doubled the number of medical colleges from 387 to 780 in the past decade to train future healthcare professionals”, she stated.
The Union Health Secretary also reiterated India’s strong support for a legal, binding framework that enhances global cooperation while respecting national sovereignty and capacities. “The Pandemic agreement must ensure equitable access to medical countermeasures, timely and transparent data and pathogen sharing; and promote technology sharing and capacity building, particularly for the Global South”, she added.
She concluded her address by congratulating the WHO and member states on the historic progress made toward advancing the Pandemic Treaty, while emphasizing the importance of confronting future health challenges with a commitment to ensuring that no one is left behind.

হকশেল অমসুং য়াইফ-য়ুম্বাল মন্ত্রালয়
৭৮শুবা ৱার্ল্দ হেল্থ এশেমব্লিদা মালেমগী হকশেলগী মতাংদা ভারতনা অমুক হন্না থাজবা পীখ্রে
অয়ুস্মান ভারতনা অনা-লায়েংগী খুদোংচাবা ফংবা হেনগৎহল্লে, ইনফ্রাস্ত্রকচর ফগৎলে, অৱাংবা থাক্কী লায়েংশিংগীদমক শেন্থং পীরে অমসুং হকশেলগী লমদা দিজিতেল শীজিন্নবা য়াংখৎহল্লে- মীওই খুদিংমক অনা-লায়েংগী খুদোংচাবা ফংহন্নবা লম্বী শেম্লে: য়ুনিয়ন হেল্থ সেক্রেতরি
“ৱার্ল্দ হেল্থ ওর্গনাইজেসন্না হন্দক ভারত ত্রাকোমা লৈত্রে হায়না লাউথোক্লে অমসুং তি.বি, লেপ্রোসি, লিমফেতিক ফিলারিয়ারিস, মিজল, রুবেল্লা অমসুং কালা-অজারগুম্বা লায়নাশিং মুৎথৎনবা লৈবাক অসিনা থবক পায়খৎলে”
“লাইচৎ অসিদা য়ানখিবা অদুনা মীওই খুদিংমক্ত মেদিকেলগী থবকশিং, মতম চানা অমসুং অরোনবা লৈতবা দেতা অমসুং পেথোজেন ফংহনগদবনি; অমসুং মরুওইনা মালেমগী খা থংবা লৈবাকশিংগীদমক তেক্নোলোজি ফংহনবা অমসুং কেপাসিতি হেনগৎহনবা পুক্নিং থৌগৎকদবনি”
21 MAY 2025 2:31PM by PIB Imphal
ঙসি ৭৮শুবা ৱার্ল্দ হেল্থ এশেমব্লিদা ভারতনা ৱা ঙাংখ্রে, “হকশেলগীদমক মালেম অমা” হায়বা পান্দমগী মখাদা মীওই খুদিংমক্ত হকশেলগী খুদোংচাবা ফংহন্নবা লৈবাক অসিগী থাজবা অমুক হন্না ফোঙদোকখ্রে। ভারতকী মহুৎশিল্লিবা, য়ুনিয়ন হেল্থ সেক্রেতরি শ্রীমতি পুন্যা সালিলা শ্রীভাস্তবানা নৌনা খল্লবা কম্মিতি চিয়ারশিং থাগৎপা ফোঙদোকখি অমসুং মালেমগী লৈবাকশিংগা ৱারি শানবা অমসুং পুন্না থবক তৌমিন্নবগী খুদোংচাবা ফংবদা তরাম্না ওকখি।
খুদিংমক কোনশিন্নবা অমসুং মীওই খুদিংমক কান্নবা ফংহন্নবা ভারতনা পায়খৎলিবা থবকশিংগী মতাংদা, য়ুনিয়ন হেল্থ সেক্রেতরিনা হায়খি অয়ুস্মান ভারতকী মখাদা মশক থোকপা অওনবা কয়া পুরক্লে, মসিনা অপুনবা অনা-লায়েংগী খুদোংচাবা ফংবা অঙকপা ফংনা হেনগৎহল্লে। অয়ুস্মান ভারতনা অনা-লায়েংগী খুদোংচাবা ফংবা হেনগৎহল্লে, ইনফ্রাস্ত্রকচর ফগৎলে, অৱাংবা থাক্কী লায়েংশিংগীদমক শেন্থং পীরে অমসুং হকশেলগী লমদা দিজিতেল শীজিন্নবা য়াংখৎহল্লে- মীওই খুদিংমক অনা-লায়েংগী খুদোংচাবা ফংহন্নবা লম্বী শেম্লে।
মহাক্না হায়খি মীরোনবীশিংগী হকশেল, য়াইফ-য়ুম্বাল, অঙাং শিবা অমসুং অঙাং শিনা পোকপা হন্থহন্নবা ভারতনা পায়খৎলিবা থবকশিং য়ুনাইতেদ নেসন্স পোপুলেসন ফন্দ অমসুং য়ু.এন ইন্তর-এজেন্সি গ্রুপ য়াওনা মালেমগী লুপশিংনা মশক খঙলে। ৱার্ল্দ হেল্থ ওর্গনাইজেসন্না হন্দক ভারত ত্রাকোমা লৈত্রে হায়না লাউথোক্লে অমসুং তি.বি, লেপ্রোসি, লিমফেতিক ফিলারিয়ারিস, মিজল, রুবেল্লা অমসুং কালা-অজারগুম্বা লায়নাশিং মুৎথৎনবা লৈবাক অসিনা থবক পায়খৎলে।
মহাক্না হায়খি মদুদি অচৌবা থৌশিল অমদা, ভারতনা অয়ুস্মান ভারত প্রধান মন্ত্রী জন অরোগ্যা য়োজনাগী মখাদা, শেন-থুমগী ফিবম থিদনা চহি ৭০ গী মথক্ত লৈরিবা অহলশিংদা লেম্না লায়েংবগী খুদোংচাবা ফংহল্লে। তুংগী অনা-লায়েংগী শীনফমগী মীওইশিং ত্রেনিং পীনবা ঐখোয়না হৌখিবা চহি ১০ অসিদা মেদিকেল কলেজ ৩৮৭ দগী ৭৮০ দা হেনগৎহল্লে।
য়ুনিয়ন হেল্থ সেক্রেতরিনা হায়খি লৈবাক অমগী মনিংতম্বা অমসুং তৌবা ঙম্বশিং ইকায়খুম্নবগা লোয়ননা মালেমগী ওইনা মতেং পাংনবা হেনগৎহন্নবা আইনগী অমসুং শোইদনা চৎনগদবা ঙাক্লৌ অমগীদমক ভারতনা য়াম্না কন্না শৌগৎলি। লাইচৎ অসিদা য়ানখিবা অদুনা মীওই খুদিংমক্ত মেদিকেলগী থবকশিং, মতম চানা অমসুং অরোনবা লৈতবা দেতা অমসুং পেথোজেন ফংহনগদবনি; অমসুং মরুওইনা মালেমগী খা থংবা লৈবাকশিংগীদমক তেক্নোলোজি ফংহনবা অমসুং কেপাসিতি হেনগৎহনবা পুক্নিং থৌগৎকদবনি।
পেন্দামিক ত্রিতি খুমাঙচাউশিন্নবা পুরৱারি ওইনা চঙশিনবগীদমক ৱার্ল্দ হেল্থ ওর্গনাইজেসন অমসুং মেম্বর লৈবাকশিং থাগৎলদুনা মহাক্কী ৱারোল লোইশিনখি অমসুং কনাগুম্বা অমতা চিৎথহৌদনবা থাজবা অমা পীবগা লোয়ননা তুংদা লাক্কদবা হকশেলগী শিংনবশিং থেংনবগী মরুওইবা অদু তকশিনখি।