প্ৰধানমন্ত্ৰীৰ কাৰ্যালয়
আদমপুৰ বায়ু সেনা ষ্টেচনত সাহসী বায়ু যোদ্ধা আৰু জোৱানসকলৰ সৈতে মত বিনিময় প্ৰধানমন্ত্ৰী শ্ৰী নৰেন্দ্ৰ মোদীৰ
বায়ু যোদ্ধা আৰু সৈনিকৰ সৈতে মত বিনিময় কৰি আমাৰ দেশ ৰক্ষাৰ ক্ষেত্ৰত তেওঁলোকৰ সাহস আৰু পেছাদাৰিত্ব প্ৰশংসনীয়ঃ প্ৰধানমন্ত্ৰী
'ভাৰত মাতা কি জয়' কেৱল শ্লোগান নহয়, নিজৰ দেশৰ সন্মান আৰু মৰ্যাদাৰ বাবে নিজৰ প্ৰাণ বাজি লগোৱা প্ৰতিজন জোৱানৰ শপত: প্ৰধানমন্ত্ৰী
অপাৰেচন সিন্দুৰ হৈছে ভাৰতৰ নীতি, উদ্দেশ্য আৰু নিৰ্ণায়ক সামৰ্থ্যৰ ত্ৰিত্বঃ প্ৰধানমন্ত্ৰী
13 MAY 2025 5:13PM by PIB Guwahati
প্ৰধানমন্ত্ৰী শ্ৰী নৰেন্দ্ৰ মোদীয়ে আজি আদমপুৰস্থিত বায়ুসেনা ষ্টেচনত সাহসী বায়ু যোদ্ধা আৰু জোৱানসকলৰ সৈতে পৰিদৰ্শন কৰি মত বিনিময় কৰে। সেনা জোৱানসকলক সম্বোধন কৰি তেওঁ ‘ভাৰত মাতা কি জয়’ শ্লোগানৰ শক্তিৰ ওপৰত আলোকপাত কৰি এই কথাত গুৰুত্ব আৰোপ কৰে যে বিশ্বই মাত্ৰ ইয়াৰ শক্তিৰ সাক্ষী হৈছে। এয়া কেৱল এটা শ্লোগান নহয় বৰঞ্চ ভাৰত মাতৃৰ মৰ্যাদা ৰক্ষাৰ বাবে নিজৰ জীৱনকো তুচ্ছজ্ঞান কৰা প্ৰতিজন জোৱানৰ গম্ভীৰ শপত বুলি মন্তব্য কৰি প্ৰধানমন্ত্ৰীয়ে উল্লেখ কৰে যে এই শ্লোগান হৈছে দেশৰ বাবে জীয়াই থাকিব বিচৰা আৰু অৰ্থপূৰ্ণ অৱদান আগবঢ়াব বিচৰা প্ৰতিজন নাগৰিকৰ কণ্ঠ। তেওঁ দৃঢ়তাৰে কয় যে ‘ভাৰত মাতা কি জয়’ যুদ্ধক্ষেত্ৰ আৰু গুৰুত্বপূৰ্ণ অভিযান দুয়োটাতে প্ৰতিধ্বনিত হয়। তেওঁ দৃঢ়তাৰে কয় যে ‘ভাৰত মাতা কি জয়’ যুদ্ধক্ষেত্ৰত আৰু গুৰুত্বপূৰ্ণ অভিযানৰ সময়ত দুয়োটাতে প্ৰতিধ্বনিত হয়। ভাৰতীয় জোৱানে ভাৰত মাতা কি জয় শ্লোগান চিঞৰিলে শত্ৰুৰ মেৰুদণ্ডত কঁপনি উঠে বুলিও তেওঁ কয়। ভাৰতৰ সামৰিক শক্তিৰ ওপৰত গুৰুত্ব আৰোপ কৰি তেওঁ কয় যে যেতিয়া ভাৰতীয় ড্ৰোনে শত্ৰুৰ দুৰ্গ ধ্বংস কৰে আৰু যেতিয়া ক্ষেপণাস্ত্ৰই নিখুঁত আক্ৰমণ কৰে তেতিয়া শত্ৰুৱে মাত্ৰ এটা বাক্যহে শুনে-‘ভাৰত মাতা কি জয়’। প্ৰধানমন্ত্ৰী শ্ৰী মোদীয়ে কয় যে আন্ধাৰ ৰাতিতো আকাশ পোহৰাই তোলাৰ ক্ষমতা ভাৰতত আছে, যাৰ ফলত শত্ৰুৱে দেশৰ অদম্য মনোভাৱ উপলব্ধি কৰে। তেওঁ কয় যে যেতিয়া ভাৰতীয় সেনাই পাৰমাণৱিক ব্লেকমেইলৰ ভাবুকি নষ্ট কৰে, তেতিয়া আকাশ আৰু পৃথিৱীত মাত্ৰ এটা বাৰ্তাহে প্ৰতিধ্বনিত হয়-‘ভাৰত মাতা কি জয়’।
ভাৰতৰ সশস্ত্ৰ বাহিনীৰ সাহস আৰু দৃঢ়তাক প্ৰশংসা কৰি, লাখ লাখ ভাৰতীয়ৰ হৃদয় গৌৰৱেৰে ভৰাই তোলা বুলি উল্লেখ কৰি শ্ৰী মোদীয়ে মন্তব্য কৰে যে তেওঁলোকৰ অতুলনীয় বীৰত্ব আৰু ঐতিহাসিক কৃতিত্বৰ বাবেই আজি প্ৰতিজন ভাৰতীয়ই শিৰ উচ্ছ কৰি থিয় দিছে। তেওঁ লগতে কয় যে সাহসী বীৰসকলক সাক্ষাৎ কৰাটো সঁচাকৈয়ে এক বৃহৎ সৌভাগ্যৰ কথা, এই কথাত গুৰুত্ব আৰোপ কৰি তেওঁ কয় যে এতিয়াৰ পৰা দশক দশক পিছত যেতিয়া দেশৰ বীৰত্বৰ বিষয়ে আলোচনা কৰা হ’ব, তেতিয়া এই অভিযানৰ নেতৃত্ব দিয়া জোৱানসকল আটাইতকৈ প্ৰখ্যাত ব্যক্তি হ’ব। তেওঁ দৃঢ়তাৰে কয় যে তেওঁলোক কেৱল বৰ্তমানৰ বাবেই নহয়, ভৱিষ্যত প্ৰজন্মৰ বাবেও প্ৰেৰণা হৈ পৰিছে। বীৰ যোদ্ধাৰ ভূমিৰ পৰা সশস্ত্ৰ বাহিনীক সম্বোধন কৰি তেওঁ বায়ুসেনা, নৌসেনা, সেনা, সীমান্ত সুৰক্ষা বাহিনীৰ (বি এছ এফ) সাহসী জোৱানসকলক প্ৰণাম জনায়। তেওঁ তেওঁলোকৰ বীৰত্বপূৰ্ণ প্ৰচেষ্টাক প্ৰশংসা কৰি ঘোষণা কৰে যে অপাৰেচন সিন্দুৰৰ প্ৰভাৱ সমগ্ৰ দেশতে প্ৰতিধ্বনিত হৈছে। তেওঁ উল্লেখ কৰে যে অভিযানৰ সময়ত প্ৰতিজন ভাৰতীয়ই জোৱানসকলৰ সৈতে দৃঢ়তাৰে থিয় হৈ প্ৰাৰ্থনা আৰু অদম্য সমৰ্থন আগবঢ়াইছিল। তেওঁ সৈনিক আৰু তেওঁলোকৰ পৰিয়ালৰ প্ৰতি তেওঁলোকৰ ত্যাগক স্বীকৃতি দি সমগ্ৰ দেশৰ প্ৰতি গভীৰ কৃতজ্ঞতা প্ৰকাশ কৰে।
“অপাৰেচন সিন্দুৰ এটা সাধাৰণ সামৰিক অভিযান নহয় বৰঞ্চ ভাৰতৰ নীতি, উদ্দেশ্য আৰু নিৰ্ণায়ক সামৰ্থ্যৰ ত্ৰিত্ব”। ভাৰত বুদ্ধ আৰু গুৰু গোবিন্দ সিং জী উভয়ৰে ভূমি বুলি আলোকপাত কৰি প্ৰধানমন্ত্ৰীয়ে এই কথাত গুৰুত্ব আৰোপ কৰে, যিয়ে ঘোষণা কৰে, "মই এজন যোদ্ধাক ১ লাখ ২৫ হাজাৰৰ বিৰুদ্ধে যুঁজ দিম... মই বাজক পৰাস্ত কৰিবলৈ ঘনচিৰিকা হ’ম... তেতিয়াহে মোক গুৰু গোবিন্দ সিং বুলি কোৱা হ'ব।" তেওঁ মন্তব্য কৰে যে ন্যায় প্ৰতিষ্ঠাৰ বাবে অন্যায়ৰ বিৰুদ্ধে অস্ত্ৰ উঠাটো সদায় ভাৰতৰ পৰম্পৰা হৈ আহিছে। তেওঁ দৃঢ়তাৰে কয় যে যেতিয়া সন্ত্ৰাসবাদীয়ে ভাৰতৰ কন্যাক আক্ৰমণ কৰি ক্ষতি কৰিবলৈ সাহস কৰিছিল, তেতিয়া ভাৰতীয় বাহিনীয়ে তেওঁলোকক নিজৰ গোপন ঘাটিত চেপি ধৰিছিল। তেওঁ উল্লেখ কৰে যে এই আক্ৰমণকাৰীসকলে কাক প্ৰত্যাহ্বান জনাইছিল সেই কথা পাহৰি কাপুৰুষৰ দৰে গোপনে আহিছিল— শক্তিশালী ভাৰতীয় সশস্ত্ৰ বাহিনীৰ কথা পাহৰি গৈছিল। তেওঁ ভাৰতৰ জোৱানসকলৰ বীৰত্বক প্ৰশংসা কৰি উল্লেখ কৰে যে তেওঁলোকে পোনপটীয়াকৈ আঘাত কৰিছিল, ডাঙৰ ডাঙৰ সন্ত্ৰাসবাদী কেন্দ্ৰসমূহ ভাঙি পেলাইছিল। ৯টা সন্ত্ৰাসবাদীৰ গোপন ঘাটি ধ্বংস কৰা হয় আৰু ১০০ৰো অধিক সন্ত্ৰাসবাদীক নিঃশেষ কৰা হয়। প্ৰধানমন্ত্ৰীয়ে ঘোষণা কৰে যে সন্ত্ৰাসবাদৰ মাষ্টাৰমাইণ্ডসকলে এতিয়া ভাৰতক উচটনি দিয়াৰ এটা পৰিণতি নিশ্চয় বুজি পাইছে— ধ্বংস নিশ্চিত। ভাৰতত নিৰীহৰ তেজ বোৱাই দিয়াৰ যিকোনো প্ৰচেষ্টাই কেৱল ধ্বংসলীলাহে কৰিব বুলি দৃঢ়তাৰে উল্লেখ কৰি তেওঁ এই সন্ত্ৰাসবাদীক আশ্ৰয় দিয়া পাকিস্তানী সেনা ভাৰতীয় সেনা, বায়ুসেনা আৰু নৌসেনাৰ হাতত নিৰ্ণায়কভাৱে পৰাস্ত হৈছে বুলি দৃঢ়তাৰে কয়। “ভাৰতীয় সশস্ত্ৰ বাহিনীয়ে পাকিস্তানলৈ এটা স্পষ্ট বাৰ্তা প্ৰেৰণ কৰিছে—সন্ত্ৰাসবাদীৰ বাবে কোনো নিৰাপদ আশ্ৰয়স্থল বাকী নাই”, ভাৰতে তেওঁলোকৰ নিজৰ ভূখণ্ডৰ ভিতৰতে আক্ৰমণ কৰিব, পলায়নৰ কোনো সম্ভাৱনা নাথাকিব বুলি দৃঢ়তাৰে কয়। তেওঁ ঘোষণা কৰে যে ভাৰতৰ ড্ৰোন আৰু ক্ষেপণাস্ত্ৰই এনে আশংকা জগাই তুলিছে যে কেৱল সেইবোৰৰ কথা ভাবিলেই পাকিস্তানে দিনে দিনে টোপনি হেৰুৱাব। মহাৰাণা প্ৰতাপৰ বিখ্যাত ঘোঁৰা চেতকৰ বিষয়ে লিখা শাৰীৰ উদ্ধৃতি দি তেওঁ মন্তব্য কৰে যে এই শব্দবোৰ এতিয়া ভাৰতৰ উন্নত আধুনিক অস্ত্ৰ-শস্ত্ৰৰ সৈতে নিখুঁতভাৱে অনুৰণন ঘটিছে।
“অপাৰেচন সিন্দুৰৰ সফলতাই দেশৰ সংকল্প শক্তিশালী কৰিছে, দেশক একত্ৰিত কৰিছে, ভাৰতৰ সীমা সুৰক্ষিত কৰিছে আৰু ভাৰতৰ গৌৰৱক নতুন উচ্চতালৈ উন্নীত কৰিছে”, সশস্ত্ৰ বাহিনীৰ অসাধাৰণ প্ৰচেষ্টাক প্ৰশংসা কৰি শ্ৰী মোদীয়ে কয়, তেওঁলোকৰ কাৰ্যক অভূতপূৰ্ব, অকল্পনীয় আৰু উল্লেখযোগ্য বুলি অভিহিত কৰি। তেওঁ ভাৰতীয় বায়ুসেনাৰ আক্ৰমণৰ গভীৰ নিখুঁততাক আলোকপাত কৰি কয় যে তেওঁলোকে পাকিস্তানৰ গভীৰতম সন্ত্ৰাসবাদীৰ গোপন ঘাটিক সফলতাৰে লক্ষ্য কৰি লৈছিল। শ্ৰী মোদীয়ে মন্তব্য কৰে যে মাত্ৰ ২০-২৫ মিনিটৰ ভিতৰতে ভাৰতীয় বাহিনীয়ে সীমা অতিক্ৰম কৰি নিৰপেক্ষভাৱে আক্ৰমণ চলাইছিল, পিনপইণ্ট টাৰ্গেটত আঘাত কৰিছিল। তেওঁ দৃঢ়তাৰে কয় যে এনে অভিযান কেৱল আধুনিক, প্ৰযুক্তিগতভাৱে সজ্জিত আৰু অতি পেছাদাৰী শক্তিয়েহে কৰিব পাৰে। তেওঁ ভাৰতৰ সামৰিক বাহিনীৰ গতি আৰু নিখুঁততাৰ প্ৰশংসা কৰি কয় যে তেওঁলোকৰ দ্ৰুত আৰু নিৰ্ণায়ক কাৰ্য্যই শত্ৰুক সম্পূৰ্ণৰূপে স্তম্ভিত কৰি তুলিছে। তেওঁ মন্তব্য কৰে যে বিৰোধীসকলৰ কোনো ধাৰণা নাছিল যে তেওঁলোকৰ দুৰ্গ কেতিয়া ধ্বংসাৱশেষলৈ পৰিণত হয়।
ভাৰতৰ উদ্দেশ্য আছিল পাকিস্তানৰ ভিতৰৰ গভীৰতাত সন্ত্ৰাসবাদী মুখ্য কাৰ্যালয়ত আক্ৰমণ কৰা আৰু গুৰুত্বপূৰ্ণ সন্ত্ৰাসবাদী কৰ্মীক নিৰ্মূল কৰা বুলি আলোকপাত কৰি প্ৰধানমন্ত্ৰীয়ে উল্লেখ কৰে যে পাকিস্তানে অসামৰিক বিমানক আৱৰণ হিচাপে ব্যৱহাৰ কৰি নিজৰ কাৰ্যকলাপ ৰক্ষাৰ চেষ্টা চলোৱাৰ পিছতো ভাৰতীয় বাহিনীয়ে অতি সাৱধানতা আৰু নিখুঁততাৰে প্ৰত্যুত্তৰ প্ৰকাশ কৰে। সতৰ্কতা আৰু দায়িত্ব বজাই ৰাখি সশস্ত্ৰ বাহিনীয়ে নিজৰ অভিযান সফলতাৰে পালন কৰাৰ বাবে তেওঁ প্ৰশংসা কৰে। তেওঁ গৌৰৱেৰে ঘোষণা কৰিছিল যে ভাৰতীয় সৈন্যই নিৰপেক্ষ সঠিকতা আৰু দৃঢ়তাৰে নিজৰ উদ্দেশ্য পূৰণ কৰিছিল। তেওঁ আলোকপাত কৰে যে এই অভিযানে পাকিস্তানৰ ভিতৰত সন্ত্ৰাসবাদী গোপন ঘাটি আৰু বিমান ঘাটিসমূহ ভাঙি পেলোৱাই নহয়, তেওঁলোকৰ দুৰ্নীতিপৰায়ণ উদ্দেশ্য আৰু অসাৱধান সাহসকো চেপি ধৰিছে।
শ্ৰী মোদীয়ে উল্লেখ কৰে যে অপাৰেচন সিন্দুৰৰ পিছত শত্ৰুৱে হতাশাত বাৰে বাৰে একাধিক ভাৰতীয় বিমানঘাটিক লক্ষ্য কৰি লোৱাৰ চেষ্টা কৰিছিল। কিন্তু পাকিস্তানৰ আক্ৰমণৰ প্ৰতিটো প্ৰচেষ্টা নিৰ্ণায়কভাৱে বিফল হ’ল। তেওঁ আলোকপাত কৰি কয় যে ভাৰতৰ শক্তিশালী বায়ু প্ৰতিৰক্ষা ব্যৱস্থাৰ আগত পাকিস্তানী ড্ৰোন, ইউএভি, বিমান আৰু মিছাইল সকলো বিকল হৈ পৰিছিল। তেওঁ এই কথাত গুৰুত্ব আৰোপ কৰে যে ভাৰতৰ প্ৰস্তুতি আৰু প্ৰযুক্তিগত শক্তিয়ে শত্ৰুৰ ভাবুকিৰ সম্পূৰ্ণ নিষ্ক্ৰিয়কৰণ নিশ্চিত কৰিছে। তেওঁ দেশৰ বিমানঘাটিসমূহ চোৱাচিতা কৰা নেতৃত্বৰ প্ৰতি গভীৰ শলাগ লৈ ভাৰতীয় বায়ুসেনাৰ প্ৰতিজন বায়ুযোদ্ধাৰ প্ৰতি আন্তৰিক প্ৰশংসা প্ৰকাশ কৰে। দেশৰ ৰক্ষাৰ ক্ষেত্ৰত তেওঁলোকৰ অসাধাৰণ প্ৰদৰ্শন আৰু অদম্য নিষ্ঠাক তেওঁ প্ৰশংসা কৰে।
সন্ত্ৰাসবাদৰ বিৰুদ্ধে ভাৰতৰ স্থিতি এতিয়া দ্বিধাহীনভাৱে স্পষ্ট বুলি দৃঢ়তাৰে প্ৰধানমন্ত্ৰীয়ে ঘোষণা কৰে যে যদি ভাৰতত পুনৰ সন্ত্ৰাসবাদী আক্ৰমণ হয় তেন্তে দেশে নিৰ্ণায়ক আৰু বলপূৰ্বকভাৱে প্ৰতিক্ৰিয়া প্ৰকাশ কৰিব। তেওঁ বিগত ছাৰ্জিকেল আক্ৰমণ আৰু বিমান আক্ৰমণৰ সময়ত ভাৰতৰ দৃঢ় পদক্ষেপৰ কথা মনত পেলাই কয় যে অপাৰেচন সিন্দুৰ এতিয়া ভাবুকিৰ মোকাবিলা কৰাৰ ক্ষেত্ৰত দেশৰ নতুন স্বাভাৱিক হৈ পৰিছে। যোৱা নিশা দেশবাসীক দিয়া ভাষণত তেওঁ প্ৰকাশ কৰা তিনিটা মূল নীতি পুনৰবাৰ উল্লেখ কৰে। প্ৰথমতে, যদি ভাৰতক সন্ত্ৰাসবাদী আক্ৰমণৰ লক্ষ্য কৰি লোৱা হয়, তেন্তে ইয়াৰ প্ৰতিক্ৰিয়া নিজস্ব চৰ্ত আৰু নিয়মত হ’ব। দ্বিতীয়তে, ভাৰতে কোনো ধৰণৰ পাৰমাণৱিক ব্লেকমেইল সহ্য নকৰে। তৃতীয়টো হ’ল, ভাৰতে আৰু সন্ত্ৰাসবাদী মাষ্টাৰমাইণ্ড আৰু তেওঁলোকক আশ্ৰয় দিয়া চৰকাৰসমূহৰ মাজত পাৰ্থক্য নকৰে। “ৰাষ্ট্ৰীয় নিৰাপত্তা আৰু সন্ত্ৰাসবাদ বিৰোধীতাৰ প্ৰতি নিজৰ দৃঢ় দৃষ্টিভংগীৰ লগত খাপ খুৱাই বিশ্বই এতিয়া এই নতুন আৰু সংকল্পবদ্ধ ভাৰতক স্বীকৃতি দিছে”, প্ৰধানমন্ত্ৰীয়ে দৃঢ়তাৰে কয়।
“অপাৰেচন সিন্দুৰৰ প্ৰতিটো মুহূৰ্ত ভাৰতৰ সশস্ত্ৰ বাহিনীৰ শক্তি আৰু সামৰ্থ্যৰ প্ৰমাণ হিচাপে থিয় দিছে”, সেনা, নৌসেনা আৰু বায়ুসেনাৰ মাজত ব্যতিক্ৰমী সমন্বয়ৰ প্ৰশংসা কৰি শ্ৰী মোদীয়ে উচ্চাৰণ কৰি কয় যে তেওঁলোকৰ সহযোগিতা উল্লেখযোগ্য আছিল। তেওঁ সাগৰত নৌসেনাৰ আধিপত্য, সীমান্ত সেনাই শক্তিশালী কৰা আৰু আক্ৰমণ আৰু প্ৰতিৰক্ষাৰ ক্ষেত্ৰত ভাৰতীয় বায়ুসেনাৰ দ্বৈত ভূমিকাক আলোকপাত কৰে। তেওঁ সীমান্ত সুৰক্ষা বাহিনী (বিএছএফ) আৰু অন্যান্য নিৰাপত্তা বাহিনীক তেওঁলোকৰ অসাধাৰণ প্ৰদৰ্শনৰ বাবে প্ৰশংসা কৰে। তেওঁ ভাৰতৰ সংহত আকাশ আৰু স্থল যুদ্ধ ব্যৱস্থাৰ ফলপ্ৰসূতাক আলোকপাত কৰি ঘোষণা কৰে যে এই স্তৰৰ যৌথতা এতিয়া ভাৰতৰ সামৰিক শক্তিৰ এক নিৰ্ণায়ক বৈশিষ্ট্য হৈ পৰিছে।
অপাৰেচন সিন্দুৰৰ সময়ত জনশক্তি আৰু উন্নত সামৰিক প্ৰযুক্তিৰ মাজত থকা উল্লেখযোগ্য সমন্বয়ৰ ওপৰত আলোকপাত কৰি প্ৰধানমন্ত্ৰীয়ে উল্লেখ কৰে যে ভাৰতৰ পৰম্পৰাগত বায়ু প্ৰতিৰক্ষা ব্যৱস্থা, যিবোৰে একাধিক যুদ্ধৰ সাক্ষী হৈ আহিছে, আকাশৰ দৰে থলুৱা মঞ্চ আৰু এছ-৪০০ৰ দৰে আধুনিক, শক্তিশালী ব্যৱস্থাৰ দ্বাৰা শক্তিশালী কৰা হৈছিল। তেওঁ দৃঢ়তাৰে কয় যে ভাৰতৰ শক্তিশালী নিৰাপত্তাৰ ঢাল এক সংজ্ঞায়িত শক্তিত পৰিণত হৈছে। পাকিস্তানে বাৰে বাৰে চেষ্টা কৰাৰ পিছতো ভাৰতীয় বিমানঘাটি আৰু মূল প্ৰতিৰক্ষা আন্তঃগাঁথনি সম্পূৰ্ণৰূপে সুৰক্ষিত হৈ আছিল। প্ৰধানমন্ত্ৰীয়ে এই সফলতাৰ কৃতিত্ব সীমান্তত নিয়োজিত প্ৰতিজন জোৱান আৰু অভিযানৰ লগত জড়িত প্ৰতিজন ব্যক্তিৰ নিষ্ঠা আৰু বীৰত্বৰ বাবে বুলি কয়। ভাৰতৰ অদম্য ৰাষ্ট্ৰীয় প্ৰতিৰক্ষাৰ ভেটি হিচাপে তেওঁলোকৰ দায়বদ্ধতাক তেওঁ স্বীকাৰ কৰে।
পাকিস্তানে তুলনা কৰিব নোৱাৰা অত্যাধুনিক প্ৰযুক্তি ভাৰতত এতিয়া আছে বুলি দৃঢ়তাৰে উল্লেখ কৰি শ্ৰী মোদীয়ে কয় যে বিগত দশকত ভাৰতীয় বায়ুসেনা আৰু অন্যান্য সামৰিক শাখাসমূহে বিশ্বৰ কিছুমান উন্নত প্ৰতিৰক্ষা প্ৰযুক্তিৰ সুবিধা লাভ কৰিছে। তেওঁ স্বীকাৰ কৰে যে নতুন প্ৰযুক্তিৰ লগে লগে উল্লেখযোগ্য প্ৰত্যাহ্বান আহে আৰু জটিল আৰু অত্যাধুনিক ব্যৱস্থাসমূহ ৰক্ষণাবেক্ষণ আৰু দক্ষতাৰে চলাবলৈ অপৰিসীম দক্ষতা আৰু নিখুঁততাৰ প্ৰয়োজন। ভাৰতৰ সশস্ত্ৰ বাহিনীক কৌশলগত বিশেষজ্ঞতাৰ সৈতে নিৰৱচ্ছিন্নভাৱে একত্ৰিত কৰা, আধুনিক যুদ্ধত নিজৰ শ্ৰেষ্ঠত্ব প্ৰদৰ্শন কৰাৰ বাবে প্ৰশংসা কৰি শ্ৰী মোদীয়ে ঘোষণা কৰে যে ভাৰতীয় বায়ুসেনাই এতিয়া কেৱল অস্ত্ৰৰে নহয়, ডাটা আৰু ড্ৰোনেৰেও বিৰোধীক প্ৰতিহত কৰাৰ কলা আয়ত্ত কৰিছে।
পাকিস্তানৰ আবেদনৰ প্ৰতি সঁহাৰি জনাইহে ভাৰতৰ সামৰিক কাৰ্যকলাপ সাময়িকভাৱে বন্ধ কৰা হৈছে বুলি উল্লেখ কৰি প্ৰধানমন্ত্ৰীয়ে দৃঢ়তাৰে কয় যে যদি পাকিস্তানে আৰু কোনো সন্ত্ৰাসবাদী কাৰ্যকলাপ বা সামৰিক প্ৰৰোচনাত লিপ্ত হয় তেন্তে ভাৰতে সম্পূৰ্ণ শক্তিৰে প্ৰতিশোধ ল’ব। তেওঁ দৃঢ়তাৰে কয় যে ভাৰতৰ সঁহাৰি কেৱল নিজৰ চৰ্ত আৰু নিয়মৰ ওপৰত নিৰ্ধাৰিত হ’ব। তেওঁ এই নিৰ্ণায়ক স্থিতিৰ কৃতিত্ব দেশৰ সশস্ত্ৰ বাহিনীৰ সাহস, বীৰত্ব আৰু সতৰ্কতা বুলি কয়। ভাৰতবৰ্ষই সকলো সময়তে সজাগ আৰু প্ৰস্তুত হৈ থাকিব লাগিব বুলি দৃঢ়তাৰে জোৱানসকলক নিজৰ অদম্য দৃঢ়তা, আবেগ, প্ৰস্তুতি বজাই ৰাখিবলৈ আহ্বান জনাই প্ৰধানমন্ত্ৰীয়ে ঘোষণা কৰি সামৰণিত কয় যে এয়া এখন নতুন ভাৰত—যি ভাৰতে শান্তিৰ কামনা কৰে কিন্তু মানৱতাৰ প্ৰতি ভাবুকি আহিলে বিৰোধীক ডিঙি চেপি ধৰিবলৈ কুণ্ঠাবোধ নকৰে।

Prime Minister's Office
Prime Minister Shri Narendra Modi interacts with the brave air warriors and soldiers at Adampur Air Force Station
The courage and professionalism of our air warriors and soldiers in protecting our nation are commendable: PM
‘Bharat Mata ki Jai’ is not just a slogan, This is the oath of every soldier who puts his life at stake for the honour and dignity of his country: PM
Operation Sindoor is a trinity India's policy, intent, and decisive capability: PM
When the Sindoor of our sisters and daughters was wiped away, we crushed the terrorists in their hideouts: PM
The masterminds of terror now know that raising an eye against India will lead to nothing but destruction: PM
Not only were terrorist bases and airbases in Pakistan destroyed, but their malicious intentions and audacity were also defeated: PM
India's Lakshman Rekha against terrorism is now crystal clear,If there is another terror attack, India will respond and it will be a decisive response: PM
Every moment of Operation Sindoor stands as a testament to the strength of India's armed forces: PM
If Pakistan shows any further terrorist activity or military aggression, we will respond decisively, This response will be on our terms, in our way: PM
This is the new India! This India seeks peace, But if humanity is attacked, India also knows how to crush the enemy on the battlefield: PM
13 MAY 2025 5:13PM by PIB Delhi
The Prime Minister Shri Narendra Modi visited and interacted with the brave air warriors and soldiers at the Air Force Station at Adampur today. Addressing them, he highlighted the power of the slogan ‘Bharat Mata Ki Jai’, emphasizing that the world has just witnessed its strength. Remarking that this is not merely a chant but a solemn oath taken by every soldier who risks their life to uphold the dignity of Mother India, the Prime Minister stated that this slogan is the voice of every citizen who wishes to live for the nation and make a meaningful contribution. He underscored that ‘Bharat Mata Ki Jai’ echoes both in the battlefield and in critical missions. He noted that when Indian soldiers chant ‘Bharat Mata Ki Jai’, it sends shivers down the enemy’s spine. He emphasized India's military might, stating that when Indian drones demolish enemy fortifications and when missiles strike with precision, the enemy hears only one phrase—‘Bharat Mata Ki Jai’. Prime Minister Modi asserted that even in the darkest of nights, India has the capability to illuminate the sky, forcing the enemy to witness the indomitable spirit of the nation. He declared that when India's forces dismantle threats of nuclear blackmail, the message reverberates across the heavens and the depths—‘Bharat Mata Ki Jai’.
Praising the courage and determination of India's armed forces, stating that they have filled the hearts of millions of Indians with pride, Shri Modi remarked that every Indian stands taller today because of their unparalleled bravery and historic achievements. He added that it was indeed a great fortune to visit the brave heroes, emphasizing that when the nation's heroism is discussed decades from now, the soldiers leading this mission will be the most celebrated figures. He asserted that they have become an inspiration not only for the present but also for future generations. Addressing the armed forces from the land of valiant warriors, he saluted the courageous personnel of the Air Force, Navy, Army, and the Border Security Force (BSF). He hailed their heroic efforts, declaring that the impact of Operation Sindoor is resonating across the nation. He noted that during the operation, every Indian stood firmly with the soldiers, offering prayers and unwavering support. He expressed the deep gratitude of the entire nation to its soldiers and their families, recognizing their sacrifices.
“Operation Sindoor is not an ordinary military campaign but a trinity of India's policy, intent, and decisive capability”, emphasised the Prime Minister, highlighting that India is the land of both Buddha and Guru Gobind Singh Ji, who declared, "I will make one warrior fight against 125,000… I will make sparrows defeat hawks… only then will I be called Guru Gobind Singh." He remarked that raising arms against injustice for the establishment of righteousness has always been India's tradition. He affirmed that when terrorists dared to attack and harm India's daughters, the Indian forces crushed them in their own hideouts. He stated that these attackers arrived in cowardly secrecy, forgetting whom they had challenged—the mighty Indian armed forces. He praised the bravery of India's soldiers, noting that they struck directly, demolishing major terror hubs. Nine terrorist hideouts were destroyed, and over 100 terrorists were eliminated. The Prime Minister declared that the masterminds of terrorism now understand one undeniable consequence of provoking India—absolute destruction. Asserting that any attempt to shed innocent blood in India would lead only to devastation, he underscored that the Pakistani army, which harbored these terrorists, has been decisively defeated by the Indian Army, Air Force, and Navy. “The Indian Armed forces have sent a clear message to Pakistan—there is no safe haven left for terrorists”, stated the PM, affirming that India will strike them within their own territory, leaving no chance of escape. He declared that India's drones and missiles have instilled such fear that Pakistan will lose sleep for days merely thinking about them. Quoting lines written about Maharana Pratap's famed horse, Chetak, he remarked that these words now resonate perfectly with India's advanced modern weaponry.
“The success of Operation Sindoor has strengthened the nation's resolve, unified the country, safeguarded India's borders and elevated India's pride to new heights”, stated Shri Modi, lauding the extraordinary efforts of the armed forces, describing their actions as unprecedented, unimaginable, and remarkable. He highlighted the deep precision of the Indian Air Force’s strikes, noting that they successfully targeted terrorist hideouts deep within Pakistan. Shri Modi remarked that within just 20-25 minutes, Indian forces executed cross-border strikes with absolute accuracy, hitting pinpoint targets. He asserted that such operations can only be carried out by a modern, technologically equipped, and highly professional force. He commended the speed and precision of India's military, stating that their swift and decisive actions left the enemy completely stunned. He remarked that the adversaries had no idea when their strongholds were reduced to rubble.
Underscoring that India's objective was to strike terrorist headquarters deep inside Pakistan and eliminate key terror operatives, the Prime Minister stated that despite Pakistan’s attempt to shield its activities by using civilian aircraft as cover, the Indian forces responded with utmost caution and precision. He commended the armed forces for successfully executing their mission while maintaining vigilance and responsibility. He proudly declared that Indian soldiers fulfilled their objectives with absolute accuracy and determination. He highlighted that the operation not only dismantled terrorist hideouts and airbases within Pakistan but also crushed their malicious intentions and reckless audacity.
Shri Modi stated that following Operation Sindoor, the enemy, in frustration, repeatedly attempted to target multiple Indian airbases. However, each of Pakistan’s attempts to attack was decisively thwarted. He underlined that Pakistani drones, UAVs, aircraft, and missiles all failed before India’s powerful air defense system. He emphasized that India’s preparedness and technological strength ensured the complete neutralization of enemy threats. He expressed deep appreciation for the leadership overseeing the nation’s airbases and extended heartfelt admiration to every Air Warrior of the Indian Air Force. He commended their outstanding performance and unwavering dedication in defending the country.
Asserting that India’s stance against terrorism is now unequivocally clear, the Prime Minister declared that if there is another terrorist attack on India, the nation will respond decisively and forcefully. He recalled India’s firm actions during past surgical strikes and air strikes, stating that Operation Sindoor has now become the country’s new normal in tackling threats. He reiterated the three key principles which he expressed in his address to the nation last night. Firstly, if India is targeted by a terrorist attack, the response will be on its own terms and conditions. Secondly, India will not tolerate any form of nuclear blackmail. Third being, India will no longer differentiate between terrorist masterminds and the governments that shelter them. “The world is now recognizing this new and resolute India, adjusting to its firm approach toward national security and counterterrorism”, emphasised the Prime Minister.
“Every moment of Operation Sindoor stands as a testament to the strength and capability of India's armed forces”, exclaimed Shri Modi, praising the exceptional coordination among the Army, Navy, and Air Force, stating that their synergy was remarkable. He highlighted the Navy's dominance over the seas, the Army’s reinforcement of the borders, and the Indian Air Force’s dual role in attack and defense. He commended the Border Security Force (BSF) and other security forces for their outstanding performance. He underscored the effectiveness of India's integrated air and land combat systems, declaring that this level of jointness has now become a defining characteristic of India's military prowess.
Highlighting the remarkable coordination between manpower and advanced military technology during Operation Sindoor, the Prime Minister noted that India's traditional air defense systems, which have witnessed multiple battles, were reinforced by indigenous platforms like Akash and modern, powerful systems such as the S-400. He emphasized that India’s robust security shield has become a defining strength. Despite Pakistan’s repeated attempts, Indian airbases and key defense infrastructure remained completely secure. The Prime Minister credited this success to the dedication and valor of every soldier stationed at the borders and every individual involved in the operation. He acknowledged their commitment as the foundation of India's unwavering national defense.
Asserting that India now possesses cutting-edge technology that Pakistan cannot match, Shri Modi said that over the past decade, the Indian Air Force and other military branches have gained access to some of the world's most advanced defense technologies. He acknowledged that with new technology come significant challenges and maintaining and efficiently operating complex and sophisticated systems requires immense skill and precision. Lauding India's armed forces for seamlessly integrating technology with tactical expertise, demonstrating their superiority in modern warfare, Shri Modi declared that the Indian Air Force has now mastered the art of countering adversaries not just with weapons but also with data and drones.
Stating that India's military action has been temporarily halted only in response to Pakistan’s appeal, the Prime Minister stressed that if Pakistan engages in any further terrorist activities or military provocations, India will retaliate with full force. He affirmed that India’s response will be determined solely on its own terms and conditions. He credited this decisive stance to the courage, valor, and vigilance of the nation’s armed forces. Urging the soldiers to maintain their unwavering determination, passion, and readiness, stressing that India must remain alert and prepared at all times, the Prime Minister concluded by declaring that this is a new India—an India that desires peace but will not hesitate to crush adversaries if humanity is threatened.