প্রধানমন্ত্রীগী লোইশঙ
প্রধান মন্ত্রী শ্রী নরেন্দ্র মোদীনা লৈবাক্কী মীয়ামদা ৱা ঙাংখ্রে
ঙসি, ঐখোয়গী ইচলশিং অমসুং ইচানুপীশিংগী লাইবক্কী সিন্দুরশিং মুৎথৎলুবগী চৈথেংশিং তেরোরিস্ত খুদিংমক্না খঙলে: প্রধান মন্ত্রী
ওপরেসন সিন্দুর অচুম্বা ৱায়েন ফংনবা লেংদ্রবা ৱাশক অমনি: প্রধান মন্ত্রী
তেরোরিস্তশিংনা অকিবা লৈতনা ঐখোয়গী ইচলশিংগী লাইবকশিংদগী সিন্দুর মুৎথৎখি; মরম অদুনা ভারতনা তেররগী হেদক্বার্তর খুদিংমক থুগায়রিবনি: প্রধান মন্ত্রী
ঐখোয়গী ঙমখৈশিংদা লান্দানবা পাকিস্তান্না থৌরাং তৌখি; অদুবু ভারতনা মখোয়গী লৈবাক মনুংদা মখোয়দা লান্দাখি: প্রধান মন্ত্রী
পরেসন সিন্দুরনা তেররগী মায়োক্ত থেংনবা অমুক হন্না মশক তাক্লে… অনৌবা থাক অমা, অনৌবা চৎনবী অমা শেম্লে: প্রধান মন্ত্রী
হৌজিক লালগী মতম নত্তে, অদুবু হৌজিক অসি তেরোরিজমগী মতম অমশু নত্তে: প্রধান মন্ত্রী
তেরোরিজমগী মায়োক্ত খাংদুনা লৈথোক্তবা হায়বসি অহেন্না ফবা মালেম অমগী তঙাইফদবনি: প্রধান মন্ত্রী
পাকিস্তানগা ৱারি শানবদা তেরোরিজম অমসুং পি.ও.কেদা মীৎয়েং থমগনি: প্রধান মন্ত্রী
12 MAY 2025 8:36PM by PIB Imphal
ঙসি প্রধান মন্ত্রী শ্রী নরেন্দ্র মোদীনা ভিদিও কনফরেন্সকী খুৎথাংদা লৈবাক্কী মীয়ামদা ৱা ঙাংখ্রে। মহাক্না ৱা ঙাংবদা, প্রধান মন্ত্রীনা হায়খি মদুদি নুমিৎ খরনি অসিদা ভারতকী মপাঙ্গল অমসুং খাংবা কনবা লৈবাক অসিনা উবা ফংলে। ভারতকী মীয়ামগি মহুৎ শীন্দুনা মাইথিবা পীবা ঙমদ্রবা লৈবাক অসিগী আর্মদ ফোর্সশিং, ইন্তিলিজেন্স এজেন্সিশিং অমসুং সাইন্তিস্তশিং থাগৎপা ফোঙদোকচরি। ওপরেসন সিন্দুরগী পান্দমশিং ফংনবা ভারতকী থৌনা ফরবা লান্মীশিংনা অঙকপা থৌনা উৎখি, মখোয়গী থৌনা অদু থাগৎপা ফোঙদোকচরি। লাম্বা লৈতবা থৌনা অসি লৈবাক অসিগী ইমা, ইচল অমসুং ইচানুপী খুদিংমক্ত কৎথোকচরি।
এপ্রিল ২২ দা পেহেলগামদা তেরোরিস্তশিংনা তমথিনা লান্দারকখিবা অদু য়ানিংদবা ফোঙদোক্লদুনা, প্রধান মন্ত্রীনা হায়খি মদুদি থৌদোক আসিনা লৈবাক অসি অমসুং মালেম অনিমক থম্মোয় কায়হল্লে। মীচমশিং মখোয়গী ইমুং-মনুং অমসুং অঙাংশিংগী মমাঙদা মখোয়গী লাইনিং হংলবা মতুংদা মখোয়গী লম কোয়বা লাকপদা তমথিনা হাৎখিবা অসি তেরর মশক তাকখিবা থৌওং অমনি। মসি তমথিরবা থবক অমা ওইবা খক নত্তনা লৈবাক অসিদা নুংশিন্না হিংমিন্নরিবা অসি থুগায়নবা হোৎনবা থবক অমনি। তেরোরিজমগী মায়োক্ত লৈবাক শীনবা থুংনা, মীওই খুদিংমক, কাংলুপ খুদিংমক, খুন্নাইগী ফুরুপ খুদিংমক অমসুং রাজনিতি দল খুদিংমক লৈখি, তেরোরিজমগী মথক্ত অকনবা থবক লৌখৎনবা অমতা ওইনা লাউখি। তেরোরিস্তশিং হাৎনবা সরকারনা আর্মদ ফোর্সশিং নিংতম্বা মপুংফানা পীরে। লৈবাক অসিগী নুপীশিংগী ইকায়খুম্নবা মাঙহন্নবা হোৎনখিবগী ফলশিং হোজিক মখোয়না মপুংফানা ফংলে।
প্রধান মন্ত্রীনা হায়খি ওপরেসন সিন্দুর শুপ্নগী মমিং অমা খক নত্তে, মসি ভারতমচা মিল্লিয়ন কয়াগী পুক্নিংগী ইহুলশিংগী মমি অমনি। মে ৬-৭ দা মালেম্না উখিবা ওপরেসন সিন্দুর অসি অচুম্বা ৱায়েন ফংনবা অচেৎপা ৱাশক অমনি। ভারতকী আর্মদ ফোর্সশিংনা পাকিস্তান্দা লৈরিবা তেরোরিস্তশিংগী লোৎফমশিং অমসুং ত্রেনিং সেন্তরশিংদা লান্দাখি, অকনবা শাফু অমা পীখি। ভারতনা অসিগুম্বা অকনবা থবক অমা লৌখৎলক্কনি হায়বা তেরোরিস্তশিংনা কৈদৌঙৈদা খনখিদে, অদুবু লৈবাক্কী থবক্না হান্নবা হায়বা পান্দম অসিনা লৈবাক অসি লমজিংদুনা লৈবাক অসিনা অমতা ওইনা লেপ্পা মতমদা, অচেৎপা ৱারেপশিং লৌখি অমসুং অকনবা শাফুশিং পীখি। ভারতকী মিসাইলশিং অমসুং দ্রোনশিংনা পাকিস্তান্দা লৈবা তেরোরিস্তশিংগী মফমশিং মাঙহনবা খক নত্তনা মখোয়গী মোরেলশু মাংহনখি। বাহাৱালপুর অমসুং মরুদকে অসি মালেমগী তেরোরিজমগী সেন্তরশিং ওইনা থবক তৌরিবনি, মফমশিং অসিগা য়ু.এস গী ৯/১১ থৌদোক, লন্দন তুবদা বোম্ব পোকখায়হনখিবা অমসুং ভারত্ত চহি কয়া তেরোরিস্তশিংগী থৌদোকশিংগা শম্নরি। ভারতকী নুপীশিংগী ইকায়খুম্নবা মাঙহন্নবা তেরোরিস্তশিংনা হোৎনরকপদগী, ভারতনা তেররগী হেদক্বার্তরশিং মাঙহল্লে। চহি কয়া ভারতকী মায়োক্ত থবক তৌরকখিবা মশক নাইবা মীওইশিং য়াওনা তমথিরবা তেরোরিস্ত ১০০ হেন্না ওপরেসন অসিদা হাৎখ্রে। ভারতকী মায়োক্ত শিংনরকপা মীওইশিং অথুবা মতমদা হাৎখ্রে।
প্রধান মন্ত্রী মোদীনা হায়খি মদুদি ভারতনা খুৎ চুম্না অমসুং য়াম্না কন্না লান্দাখিবশিং অদুদা পাকিস্তান য়াম্না শাওখি, লৈবাক অসি নিংবা কাইখি। মসিদগী পাকিস্তান্না মালেম্না তেরোরিজমগী থেংনরিবা অসি শরুক য়াবগী মহুত্ত- লৈবাক অসিনা ভারতকী স্কুলশিং, কলেজশিং, গুরুদ্বাৱারশিং, লাইশঙশিং অমসুং মীচমশিংগী য়ুমশিং অমসুং মিলিতরি বেজশিংদা খুৎ থারকখি। মসিগী থবকশিং অসিনা পাকিস্তান অসি কয়া য়াম্না খুদোংথিনিঙাই ওইবগে হায়বা খঙলে, ভারতনা অফবা এয়র দিফেন্স সিস্তেমশিংগী মমাঙদা লৈবাক অসিগী দ্রোনশিং অমসুং মিসাইলশিং চরুগুম নিংখায়খি, মখোয় অতিয়াদা মাঙহনখি। পাকিস্তান্না ভারতকী ঙমখৈশিংদা লান্দানবা হোৎনরিঙৈদা, ভারতনা পাকিস্তানগী ময়াইদা অকনবা শাফু অমা পীখি। ভারতকী দ্রোনশিং অমসুং মিসাইলশিংনা খুৎ য়াম্না চুম্না কাপশিনখি, মতম কয়াগী মমাঙদগী মখোয়না চাউথোকচরিবা পাকিস্তানগী এয়রবেজশিং মাঙহনখি। ভারতনা লান্দাবা হৌখিবা অহানবা নুমিৎ হুমনিদা, লৈবাক অসিনা থাজবগী ৱাংমদা পাকিস্তান অমাং-অতা থেংনখি। ভারতনা য়াম্না কন্না লান্দারকপদগী, পাকিস্তান্না লাল লেপ্নবা লম্বীশিং থিরকখি, লাল ফাদনবা মালেমগী লৈবাকশিংদা হায়জখি। অমাং-অতা য়াম্না থোক্লবা মতুংদা, মে ১০ গী মতুংদা পাকিস্তানগী মিলিতরিনা ভারতকী দি.জি.এম.ওদা পাউ ফাওরকখি। মতম অদুদা, ভারতনা মাঙজৌননা য়াম্লবা তেরোরিস্ত ইনফ্রাস্ত্রকচরশিং মাঙহনখ্রে, মরুওইবা মিলিতেন্তশিং হাৎখ্রে অমসুং পাকিস্তানগী তেরর হবশিং উৎ ওনহনখ্রে। লৈবাক অসিনা তেরোরিস্তকী থবকশিং অমসুং ভারতকী মায়োক্ত মিলিতরিগী থবকশিং লেপকনি হায়না পাকিস্তান্না থাজবা পীখি। ৱারোল অসিদগী, ভারতনা ফিবম অসি হন্না য়েংশিনখি অমসুং পাকিস্তানগী তেরোরিস্তশিং অমসুং মিলিতরি ইন্সতোলেসনশিংগী মথক্ত লৈবাক অসিনা লান্দাবা মতম খর লেপ্নবা ৱারেপ লৌরে। লেপ্লিবা অসিনা ৱারোইশিন পুরকপা নত্তে- লাক্লিবা নুমিৎ খরনি অসিদা ভারতনা মখা তানা পাকিস্তানগী খোঙথাং খুদিংমক য়েংশিনগনি, লৈবাক অসিগী তুংগী থবকশিংগা লৈবাক অসিনা পীখিবা থাজবশিংগা চানবরা হায়বা য়েংগনি।
প্রধান মন্ত্রীনা হায়খি মদুদি ভারতকী আর্মদ ফোর্সশিং- লান্মী, নেভি, এয়র ফোর্স, বি.এস.এফ অমসুং পেরামিলিতরি ফোর্সশিং মিকুপ নাহুম শিংনা লৈরি, মতম পুম্নমক্ত লৈবাক অসি ঙাক-শেল্লি। ওপরেসন সিন্দুর অসি তেরোরিজম থেংন্নবা হৌজিক ভারতকী লেংদ্রবা থৌশিল ওইরে, ভারতকী লাল্লোংদা অহোংবা অমা লাক্লে। ওপরেসন অসিনা অনৌবা থাক অমা শেম্লে, তেরোরিজম থেংন্নবা অনৌবা চৎনবী অমা ওইরে। ভারতকী সেকুরিতিগী মরুওইবা ৱারেপ অহুমদি; অহানবদা, তেরোরিস্ত অমনা ভারত্ত খুৎ থারকপদা ভারতনা অকনবা মওংদা খুৎ হনগনি। ভারতনা তেরর হবশিংদা লান্দাগনি। অনিশুবদা ন্যুক্লিয়ার ব্লেকমেল খাংদুনা লৈথোক্লোই; ন্যুক্লিয়ারগী কিহল্লকপদা ভারতনা মাই লৈদুনা চেল্লোই। কিহন্দুনা তেরোরিস্তশিংনা থবক তৌরকপদা য়াম্না কন্না লান্দাগনি। অহুমশুবদা, তেরর য়োকখৎলিবশিং অমসুং তেরোরিস্তশিংগী মরক্ত খেন্নবা অমতা লৈতে; ভারতনা মখা তানা তেরোরিস্তশিং অমসুং মখোয় চঙজফম পীরিবা সরকারশিং তোঙান তোঙান্না উরোই। ওপরেসন সিন্দুর মনুংদা, মালেম্না পাকিস্তানগী ফত্তবা শক্তম অদু অমুক হন্না উরে- তেরোরিস্তশিংগী অরোইবা মথৌ-মঙম পাংথোকপদা পাকিস্তানগী মিলিতরি ওফিসিএলশিং ফোঙনা শরুক য়াখি, লৈঙাক্না শৌগৎপা তেরোরিজমগী থবকশিংদা পাকিস্তান শরুক য়াই হায়বা খুদম ফংলে। শিংনরকপা খুদিংমক্তগী লৈবাক অসিগী মীয়াম ঙাকথোক্নবা ভারতনা মখা তানা অকনবা থবকশিং পায়খৎকনি।
প্রধান মন্ত্রীনা হায়খি মদুদি লালফমদা ভারতনা পাকিস্তান মপুংফানা মাইথিবা পীরে অমসুং লৈবাক অসিগী লান্মীগী শক্তিদা ওপরেসন সিন্দুরনা অনৌবা মাইওন অমা পীরে। লৈকংলা অমসুং চীংগী লাল্লোং অনিমক্ত ভারত শিংথাবা য়ানা থবক পায়খৎলে অমসুং অনৌবা যুগকী লালদা মাঙজিল থাবা ঙম্লে। ওপরেসন অসিগী মনুংদা, ভারত্ত শাবা ঙাক-শেনগী খুৎলায়শিং ফজনা শীজিন্নবা য়ারে হায়বা ফজনা খঙবা ঙম্লে। ২১শুবা চহিচাগী লাল্লোংগী মাইথিবা পীবা ঙমদবা ফোর্স অমা ওইনা ভারতনা শাবা ঙাক-শেনগী খুৎলায়শিং থুংলবা হৌজিক মালেম্না উরে।
মখল খুদিংমক্কী তেরোরিজম থেংনবদা ভারতকী অপুনবা অসিনা খ্বাইদগী কনবা মপাঙ্গলনি। হৌজিক লালগী যুগ নত্তে, হৌজিক তেরোরিজমগী মতমশু নত্তে। তেরোরিজমগী মায়োক্ত খাংদুনা লৈথোক্তবা হায়সি হেন্না ফবা অমসুং অশোই-অঙাম লৈতবা মালেম অমগী গরেন্তিনি হায়না প্রধান মন্ত্রীনা লাউথোকখি।
প্রধান মন্ত্রীনা হায়খি পাকিস্তানগী মিলিতরি অমসুং সরকারনা লেপ্তনা তেরোরিজম শৌগৎতুনা লাক্লি, অসিগুম্বা থবকশিংনা পাকিস্তান মশা মরোমদোমগী মাঙজবা ওইরক্কনি। করিগুম্বা পাকিস্তান্না হিংবা পাম্লবদি, লৈবাক অসিনা মসিগী তেরর ইনফ্রাস্ত্রচরশিং মাঙহনগদবনি- মসি নত্তনা শান্তি পুরক্নবা লম্বী লৈতে। তেরর অমসুং ৱারি শানবা পুন্না পাংথোকপা য়ারোই, তেরর অমসুং ললোন-ইতিক পুন্না লৈমিন্নবা য়ারোই অমসুং ঈ অমসুং ঈশিং পুন্না চেনমিন্নবা য়ারোই। পাকিস্তানগা ৱারি শানবা তেরোরিজম খক্তদা মীৎয়েং থমগনি অমসুং পাকিস্তানগা ৱারি শানবা খুদিংমক পাকিস্তান-ওক্কুপাইদ কাস্মির (পি ও কে) দা য়ু্‌ম্ফম ওইগনি।
বুদ্ধ পুর্নিমা থৌরমদা ভগবান বুদ্ধগী পাউতাকশিং নিংশিংলদুনা, প্রধান মন্ত্রীনা হায়খি শান্তি পুরক্নবা লম্বী অদু থৌনানা লমজিংগদবনি। মীওইবা খুন্নাইনা শান্তি অমসুং নুংঙাই-য়াইফবা মাইকৈদা চঙশিনগদবনি, ভারতমচা খুদিংমক চিংলেম্না হিংগদবনি অমসুং বিকসিত ভারত অমগী মঙলান মঙফাওনহনগদনি। ভারতকীদমক শান্তি পুরক্কদবনি, লৈবাক অসি মপাঙ্গল কনহনগদবনি অমসুং দরকার ওইরকপা মতমদা, মপাঙ্গল শীজিন্নগদবনি। হন্দক্কী থৌদোকশিং অসিনা লৈবাক অসিগী অচুম্বা ফিদমশিং ঙাক্নবা ভারতকী ৱাশক অদু উৎলে। ভারতকী আর্মদ ফোর্সশিংগী থৌনা অমুক হন্না ইকায়খুম্নবা উৎচরি অমসুং ভারতকী মীয়ামগী থৌনা অমসুং অপুনবা ইকায়খুম্নবা উৎচরি।

Prime Minister's Office
Prime Minister Shri Narendra Modi addresses the nation
Today, every terrorist knows the consequences of wiping Sindoor from the foreheads of our sisters and daughters: PM
Operation Sindoor is an unwavering pledge for justice: PM
Terrorists dared to wipe the Sindoor from the foreheads of our sisters; that's why India destroyed the very headquarters of terror: PM
Pakistan had prepared to strike at our borders,but India hit them right at their core: PM
Operation Sindoor has redefined the fight against terror, setting a new benchmark, a new normal: PM
This is not an era of war, but it is not an era of terrorism either: PM
Zero tolerance against terrorism is the guarantee of a better world: PM
Terror and talks cannot coexist, Terror and trade cannot go hand in hand and Water and blood can never flow together: PM
Any talks with Pakistan will focus on terrorism and PoK: PM
12 MAY 2025 8:36PM by PIB Delhi
The Prime Minister Shri Narendra Modi addressed the nation via videoconference today. In his address, he remarked that the nation has witnessed both India's strength and restraint in recent days. He extended his salute to the country's formidable armed forces, intelligence agencies, and scientists on behalf of every Indian citizen. The Prime Minister highlighted the unwavering courage displayed by India's brave soldiers in achieving the objectives of Operation Sindoor, acknowledging their valor, resilience, and indomitable spirit. He dedicated this unparalleled bravery to every mother, sister, and daughter of the nation.
Condemning strongly the barbaric terrorist attack in Pahalgam on April 22, stating that it shocked both the nation and the world, Shri Modi described the act as a gruesome display of terror, where innocent civilians enjoying their holidays were brutally killed after being questioned about their faith—right in front of their families and children. He stressed that this was not just an act of cruelty but also a vile attempt to fracture the nation's harmony. Expressing his deep personal anguish over the attack, he highlighted how the entire nation—every citizen, every community, every section of society, and every political party—stood united in demanding strong action against terrorism. He asserted that the government had given the armed forces full freedom to eliminate the terrorists. He warned all terrorist organizations, declaring that they now fully understand the consequences of attempting to harm the dignity of the nation's women.
“Operation Sindoor is not just a name but a reflection of the emotions of millions of Indians”, emphasised the Prime Minister, describing it as an unwavering pledge to justice, one that the world witnessed being fulfilled on May 6-7. The Prime Minister highlighted that the Indian armed forces executed precise strikes on terrorist hideouts and training centers in Pakistan, delivering a decisive blow. He remarked that the terrorists never imagined India would make such a bold move, but when the nation stands united with Nation First as its guiding principle, firm decisions are taken and impactful results are delivered. He stated that India's missile and drone strikes on terrorist hubs in Pakistan shattered not only their infrastructure but also their morale. The Prime Minister pointed out that locations like Bahawalpur and Muridke had long operated as centers of global terrorism, linking them to major attacks worldwide, including 9/11 attacks of US, the London Tube bombings, and decades of terrorist incidents in India. He declared that since terrorists had dared to destroy the dignity of Indian women, India had eliminated the headquarters of terror. The operation resulted in the elimination of over 100 dangerous terrorists, including key figures who had openly plotted against India for decades, he added, affirming that those who orchestrated threats against India had been swiftly neutralized.
Shri Modi stated that India’s precise and forceful strikes had left Pakistan in deep frustration, pushing it into desperation. In its agitation, Pakistan resorted to a reckless act instead of joining the global fight against terrorism—it launched attacks on Indian schools, colleges, gurudwaras, temples, and civilian homes, also targeting military bases, he added. He highlighted how this aggression exposed Pakistan’s vulnerabilities, as its drones and missiles crumbled like straw before India’s advanced air defense systems, which neutralized them in the sky. He remarked that while Pakistan had prepared to strike India’s borders, India delivered a decisive blow to Pakistan’s core. Indian drones and missiles executed highly accurate strikes, severely damaging Pakistani airbases that it had long boasted about. Within the first three days of India’s response, Pakistan suffered destruction far beyond its expectations. Following India’s aggressive countermeasures, Pakistan began seeking ways to de-escalate, appealing to the global community for relief from rising tensions. He revealed that, after suffering severe losses, Pakistan’s military reached out to India’s DGMO on the afternoon of May 10. By then, India had already dismantled large-scale terrorist infrastructure, eliminated key militants, and reduced Pakistan’s terror hubs to ruins. Shri Modi noted that Pakistan, in its appeal, assured that it would cease all terrorist activities and military aggression against India. In light of this statement, India reviewed the situation and decided to temporarily suspend its counter-operations against Pakistan’s terrorist and military installations. He reiterated that this suspension is not a conclusion—India will continue to assess Pakistan’s every move in the coming days, ensuring that its future actions align with its commitments.
The Prime Minister emphasized that India's armed forces—the Army, Air Force, Navy, Border Security Force (BSF), and paramilitary units—remain on high alert, ensuring national security at all times. “Operation Sindoor is now India's established policy in the fight against terrorism, marking a decisive shift in India's strategic approach”, he declared, stating that the operation has set a new standard, a new normal in counter-terrorism measures. The Prime Minister outlined three key pillars of India's security doctrine; firstly the Decisive Retaliation, when Any terrorist attack on India will be met with a strong and resolute response. India will retaliate on its own terms, targeting terror hubs at their roots. The second is No Tolerance for Nuclear Blackmail; India will not be intimidated by nuclear threats. Any terrorist safe haven operating under this pretext will face precise and decisive strikes. Third pillar being No Distinction Between Terror Sponsors and Terrorists; India will no longer see terrorist leaders and the governments sheltering them as separate entities. He pointed out that during Operation Sindoor, the world once again witnessed Pakistan's disturbing reality—senior Pakistani military officials openly attending funerals of eliminated terrorists, proving Pakistan's deep involvement in state-sponsored terrorism. The Prime Minister reaffirmed that India will continue taking decisive steps to safeguard its citizens against any threat.
Asserting that India has consistently defeated Pakistan on the battlefield, and Operation Sindoor has added a new dimension to the nation's military prowess, Shri Modi highlighted India's remarkable capability in both desert and mountainous warfare while also establishing superiority in New Age Warfare. He emphasized that during the operation, the effectiveness of Made in India defense equipment was decisively proven. He remarked that the world is now witnessing the arrival of Made in India defense systems as a formidable force in 21st-century warfare.
Underscoring that unity is India's greatest strength in the fight against all forms of terrorism, the Prime Minister reaffirmed that while this era is not one of war, it cannot be one of terrorism either. “Zero Tolerance against terrorism is the guarantee of a better and safer world”, he declared.
Shri Modi asserted that Pakistan’s military and government have continuously nurtured terrorism, warning that such actions will eventually lead to Pakistan’s own downfall. He declared that if Pakistan seeks survival, it must dismantle its terror infrastructure—there is no other path to peace. He reaffirmed India's firm stance, stating that terror and talks cannot coexist, terror and trade cannot run parallel, and blood and water cannot flow together. Addressing the global community, he reiterated India’s long-standing policy that any discussions with Pakistan will focus solely on terrorism and any negotiations with Pakistan will center around Pakistan-Occupied Kashmir (PoK).
On the occasion of Buddha Purnima, the Prime Minister reflected on Lord Buddha’s teachings, emphasizing that the path to peace must be guided by strength. He underscored that humanity must progress towards peace and prosperity, ensuring that every Indian can live with dignity and realize the dream of a Viksit Bharat. The Prime Minister asserted that for India to uphold peace, it must be strong, and when necessary, that strength must be exercised. He stated that recent events have demonstrated India's resolve in safeguarding its principles. Concluding his address, he once again saluted the valor of the Indian armed forces and expressed his deep respect for the courage and unity of the people of India.