ପ୍ରଧାନମନ୍ତ୍ରୀଙ୍କ କାର୍ଯ୍ୟାଳୟ
ଦେଶବାସୀଙ୍କୁ ସମ୍ବୋଧିତ କରିଛନ୍ତି ପ୍ରଧାନମନ୍ତ୍ରୀ ଶ୍ରୀ ନରେନ୍ଦ୍ର ମୋଦୀ
ଆଜି ପ୍ରତ୍ୟେକ ଆତଙ୍କବାଦୀ ଜାଣନ୍ତି ଯେ ଆମର ଭଉଣୀ ଏବଂ ଝିଅମାନଙ୍କ କପାଳରୁ ସିନ୍ଦୂର ପୋଛି ଦେବାର ପରିଣାମ କ'ଣ: ପ୍ରଧାନମନ୍ତ୍ରୀ
ଅପରେସନ୍ ସିନ୍ଦୂର ହେଉଛି ନ୍ୟାୟ ପାଇଁ ଏକ ଅଟଳ ପ୍ରତିଜ୍ଞା: ପ୍ରଧାନମନ୍ତ୍ରୀ
ଆତଙ୍କବାଦୀମାନେ ଆମ ଭଉଣୀମାନଙ୍କ କପାଳରୁ ସିନ୍ଦୂର ପୋଛି ଦେବାକୁ ସାହସ କରିଥିଲେ; ଯାହାର ଫଳସ୍ବରୂପ ଭାରତ ଆତଙ୍କବାଦର ମୁଖ୍ୟାଳୟକୁ ଧ୍ୱଂସ କରିଥିଲା: ପ୍ରଧାନମନ୍ତ୍ରୀ
ପାକିସ୍ତାନ ଆମ ସୀମାରେ ଆକ୍ରମଣ କରିବାକୁ ପ୍ରସ୍ତୁତ ଥିଲା, କିନ୍ତୁ ଭାରତ ସେମାନଙ୍କୁ ସେମାନଙ୍କ ମୂଳରେ ପ୍ରହାର କରିଛି: ପ୍ରଧାନମନ୍ତ୍ରୀ
ଅପରେସନ୍ ସିନ୍ଦୂର ଆତଙ୍କବାଦ ବିରୁଦ୍ଧରେ ଲଢ଼େଇକୁ ପୁନଃପରିଭାଷିତ କରିଛି, ଏକ ନୂତନ ମାନଦଣ୍ଡ ସ୍ଥାପନ କରିଛି: ପ୍ରଧାନମନ୍ତ୍ରୀ
ଏହା ଯୁଦ୍ଧର ଯୁଗ ନୁହେଁ, କିନ୍ତୁ ଏହା ଆତଙ୍କବାଦର ମଧ୍ୟ ଯୁଗ ନୁହେଁ: ପ୍ରଧାନମନ୍ତ୍ରୀ
ଆତଙ୍କବାଦ ବିରୁଦ୍ଧରେ ଶୂନ୍ୟ ସହନଶୀଳତା ହେଉଛି ଏକ ଉନ୍ନତ ବିଶ୍ୱର ଗ୍ୟାରେଣ୍ଟି: ପ୍ରଧାନମନ୍ତ୍ରୀ
ପାକିସ୍ତାନ ସହିତ ଯେକୌଣସି ଆଲୋଚନା ଆତଙ୍କବାଦ ଏବଂ ପିଓକେ ଉପରେ କେନ୍ଦ୍ରିତ ହେବ: ପ୍ରଧାନମନ୍ତ୍ରୀ
12 MAY 2025 8:36PM by PIB Bhubaneswar
ପ୍ରଧାନମନ୍ତ୍ରୀ ଶ୍ରୀ ନରେନ୍ଦ୍ର ମୋଦୀ ଆଜି ଭିଡିଓ କନଫରେନ୍ସ ମାଧ୍ୟମରେ ଦେଶବାସୀଙ୍କୁ ସମ୍ବୋଧିତ କରିଛନ୍ତି। ତାଙ୍କ ଅଭିଭାଷଣରେ ସେ କହିଛନ୍ତି ଯେ ଦେଶ ଗତ କିଛି ଦିନ ମଧ୍ୟରେ ଭାରତର ଶକ୍ତି ଏବଂ ସଂଯମ ଉଭୟ ଦେଖିଛି। ସେ ପ୍ରତ୍ୟେକ ଭାରତୀୟ ନାଗରିକଙ୍କ ପକ୍ଷରୁ ଦେଶର ଶକ୍ତିଶାଳୀ ସଶସ୍ତ୍ର ବାହିନୀ, ଗୁଇନ୍ଦା ସଂସ୍ଥା ଏବଂ ବୈଜ୍ଞାନିକମାନଙ୍କୁ ସାଲ୍ୟୁଟ୍ କରିଛନ୍ତି। ପ୍ରଧାନମନ୍ତ୍ରୀ ଅପରେସନ ସିନ୍ଦୂରର ଉଦ୍ଦେଶ୍ୟ ହାସଲ କରିବାରେ ଭାରତର ସାହସୀ ସୈନିକମାନଙ୍କ ଦ୍ୱାରା ପ୍ରଦର୍ଶିତ ଅଦମ୍ୟ ସାହସକୁ ପ୍ରଶଂସା କରିଛନ୍ତି, ସେମାନଙ୍କ ବୀରତ୍ୱ, ସ୍ଥିରତା ଏବଂ ଅତୁଳନୀୟ ଉତ୍ସାହକୁ ସ୍ୱୀକାର କରିଛନ୍ତି। ସେ ଏହି ସାହସକୁ ଦେଶର ପ୍ରତ୍ୟେକ ମା, ଭଉଣୀ ଏବଂ ଝିଅଙ୍କୁ ଉତ୍ସର୍ଗ କରିଛନ୍ତି।
ଏପ୍ରିଲ ୨୨ ତାରିଖରେ ପହଲଗାମରେ ହୋଇଥିବା ବର୍ବର ଆତଙ୍କବାଦୀ ଆକ୍ରମଣକୁ ଦୃଢ଼ ନିନ୍ଦା କରି କହିଛନ୍ତି ଯେ ଏହା ଦେଶ ଏବଂ ବିଶ୍ୱ ଉଭୟକୁ ଆଶ୍ଚର୍ଯ୍ୟ କରିଛି, ଶ୍ରୀ ମୋଦୀ ଏହି କାର୍ଯ୍ୟକୁ ଆତଙ୍କବାଦର ଏକ ଭୟଙ୍କର ନିଦର୍ଶନ ବୋଲି ବର୍ଣ୍ଣନା କରିଛନ୍ତି, ଯେଉଁଠାରେ ଛୁଟି ଉପଭୋଗ କରୁଥିବା ନିର୍ଦ୍ଦୋଷ ନାଗରିକମାନଙ୍କୁ ସେମାନଙ୍କ ପରିବାର ଏବଂ ପିଲାମାନଙ୍କ ସମ୍ମୁଖରେ ସେମାନଙ୍କ ଧର୍ମ ବିଷୟରେ ପ୍ରଶ୍ନ କରାଯିବା ପରେ ନିର୍ମମ ଭାବରେ ହତ୍ୟା କରାଯାଇଥିଲା। ସେ ଜୋର ଦେଇ କହିଛନ୍ତି ଯେ ଏହା କେବଳ ନିଷ୍ଠୁରତା ନୁହେଁ ବରଂ ଦେଶର ସଦଭାବନାକୁ ଭାଙ୍ଗିବା ପାଇଁ ଏକ ହୀନ ପ୍ରୟାସ। ଏହି ଆକ୍ରମଣ ପ୍ରତି ତାଙ୍କର ଗଭୀର ବ୍ୟକ୍ତିଗତ ଦୁଃଖ ପ୍ରକାଶ କରି, ସେ କିପରି ସମଗ୍ର ଦେଶ - ପ୍ରତ୍ୟେକ ନାଗରିକ, ପ୍ରତ୍ୟେକ ସମ୍ପ୍ରଦାୟ, ସମାଜର ପ୍ରତ୍ୟେକ ବର୍ଗ ଏବଂ ପ୍ରତ୍ୟେକ ରାଜନୈତିକ ଦଳ - ଆତଙ୍କବାଦ ବିରୁଦ୍ଧରେ ଦୃଢ଼ କାର୍ଯ୍ୟାନୁଷ୍ଠାନ ଦାବିରେ ଏକତ୍ରିତ ହୋଇଥିଲେ ତାହା ଉପରେ ଆଲୋକପାତ କରିଥିଲେ। ସେ ଦୃଢ଼ ଭାବରେ କହିଥିଲେ ଯେ ସରକାର ସଶସ୍ତ୍ର ବାହିନୀକୁ ଆତଙ୍କବାଦୀଙ୍କୁ ନିପାତ କରିବା ପାଇଁ ପୂର୍ଣ୍ଣ ସ୍ୱାଧୀନତା ଦିଆଯାଇଥିଲା। ସେ ସମସ୍ତ ଆତଙ୍କବାଦୀ ସଂଗଠନକୁ ଚେତାବନୀ ଦେଇ ଘୋଷଣା କରିଥିଲେ ଯେ ସେମାନେ ଏବେ ଦେଶର ମହିଳାଙ୍କ ସମ୍ମାନକୁ କ୍ଷତି ପହଞ୍ଚାଇବାର ପରିଣାମକୁ ସମ୍ପୂର୍ଣ୍ଣ ଭାବରେ ବୁଝିଛନ୍ତି।
"ଅପରେସନ୍ ସିନ୍ଦୂର କେବଳ ଏକ ନାମ ନୁହେଁ ବରଂ ଲକ୍ଷ ଲକ୍ଷ ଭାରତୀୟଙ୍କ ଭାବନାର ପ୍ରତିଫଳନ", ପ୍ରଧାନମନ୍ତ୍ରୀ ଜୋର ଦେଇ ଏହାକୁ ନ୍ୟାୟ ପ୍ରତି ଏକ ଅଟଳ ପ୍ରତିଜ୍ଞା ଭାବରେ ବର୍ଣ୍ଣନା କରିଥିଲେ, ଯାହାକୁ ବିଶ୍ୱ ମେ ୬-୭ ରେ ପୂରଣ ହେବାର ଦେଖିଛି। ପ୍ରଧାନମନ୍ତ୍ରୀ ଉଲ୍ଲେଖ କରିଥିଲେ ଯେ ଭାରତୀୟ ସଶସ୍ତ୍ର ବାହିନୀ ପାକିସ୍ତାନରେ ଆତଙ୍କବାଦୀ ଆଡ୍ଡା ଏବଂ ତାଲିମ କେନ୍ଦ୍ର ଉପରେ ସଠିକ୍ ଆକ୍ରମଣ କରିଛି, ଯାହା ଏକ ନିର୍ଣ୍ଣାୟକ ଆଘାତ ଦେଇଛି। ସେ ମନ୍ତବ୍ୟ ଦେଇଥିଲେ ଯେ ଆତଙ୍କବାଦୀମାନେ କେବେ କଳ୍ପନା କରିନଥିଲେ ଯେ ଭାରତ ଏପରି ସାହସିକ ପଦକ୍ଷେପ ନେବ, କିନ୍ତୁ ଯେତେବେଳେ ଦେଶ ଏହାର ମାର୍ଗଦର୍ଶକ ନୀତି ଭାବରେ ଦେଶ ପ୍ରଥମ ଭାବନା ସହିତ ଏକଜୁଟ ହୁଏ, ସେତେବେଳେ ଦୃଢ଼ ନିଷ୍ପତ୍ତି ନିଆଯାଇଥାଏ ଏବଂ ପ୍ରଭାବଶାଳୀ ଫଳାଫଳ ମିଳିଥାଏ। ସେ କହିଥିଲେ ଯେ ପାକିସ୍ତାନରେ ଆତଙ୍କବାଦୀ କେନ୍ଦ୍ର ଉପରେ ଭାରତର କ୍ଷେପଣାସ୍ତ୍ର ଏବଂ ଡ୍ରୋନ୍ ଆକ୍ରମଣ କେବଳ ସେମାନଙ୍କର ଭିତ୍ତିଭୂମି ନୁହେଁ ବରଂ ସେମାନଙ୍କ ମନୋବଳକୁ ମଧ୍ୟ ଭାଙ୍ଗି ଦେଇଛି। ପ୍ରଧାନମନ୍ତ୍ରୀ ଦର୍ଶାଇଥିଲେ ଯେ ବାହାବଲପୁର ଏବଂ ମୁରିଦକେ ଭଳି ସ୍ଥାନଗୁଡ଼ିକ ଦୀର୍ଘ ସମୟ ଧରି ବିଶ୍ୱ ଆତଙ୍କବାଦର କେନ୍ଦ୍ର ଭାବରେ କାର୍ଯ୍ୟ କରିଆସୁଛି, ଯାହା ସେମାନଙ୍କୁ ଆମେରିକାର ୯/୧୧ ଆକ୍ରମଣ, ଲଣ୍ଡନ ଟ୍ୟୁବ୍ ବୋମା ବିସ୍ଫୋରଣ ଏବଂ ଭାରତରେ ଦଶନ୍ଧି ଧରି ଚାଲିଥିବା ଆତଙ୍କବାଦୀ ଘଟଣା ସମେତ ବିଶ୍ୱବ୍ୟାପୀ ପ୍ରମୁଖ ଆକ୍ରମଣ ସହିତ ଜଡିତ କରିଛି। ସେ ଘୋଷଣା କରିଥିଲେ ଯେ ଆତଙ୍କବାଦୀମାନେ ଭାରତୀୟ ମହିଳାଙ୍କ ସମ୍ମାନ ନଷ୍ଟ କରିବାକୁ ସାହସ କରିଥିବାରୁ, ଭାରତ ଆତଙ୍କବାଦର ମୁଖ୍ୟାଳୟକୁ ନଷ୍ଟ କରିଛି। ଏହି ଅଭିଯାନର ଫଳସ୍ୱରୂପ ୧୦୦ ରୁ ଅଧିକ ଦୁର୍ଦ୍ଧର୍ଷ ଆତଙ୍କବାଦୀଙ୍କୁ ନିପାତ କରାଯାଇଥିଲା, ଯେଉଁଥିରେ ଅନେକ ଆତଙ୍କବାଦୀ ଥିଲେ ଯେଉଁମାନେ ଦଶନ୍ଧି ଧରି ଭାରତ ବିରୁଦ୍ଧରେ ଖୋଲାଖୋଲି ଷଡ଼ଯନ୍ତ୍ର କରିଥିଲେ। ସେ ଦୃଢ଼ୋକ୍ତି ପ୍ରକାଶ କରି କହିଥିଲେ ଯେ ଯେଉଁମାନେ ଭାରତ ବିରୁଦ୍ଧରେ ଆକ୍ରମଣ କରିଥିଲେ ସେମାନଙ୍କୁ ତୁରନ୍ତ ନିଷ୍କ୍ରିୟ କରାଯାଇଛି।
ଶ୍ରୀ ମୋଦୀ କହିଛନ୍ତି ଯେ ଭାରତର ସଠିକ ଏବଂ ଜୋରଦାର ଆକ୍ରମଣ ପାକିସ୍ତାନକୁ ଗଭୀର ହତାଶାରେ ପକାଇଛି, ଏହାକୁ ବିଚଳନତା ଭିତରକୁ ଠେଲି ଦେଇଛି। ଏହାର ଆନ୍ଦୋଳନରେ, ପାକିସ୍ତାନ ଆତଙ୍କବାଦ ବିରୁଦ୍ଧରେ ବିଶ୍ୱ ଲଢ଼େଇରେ ଯୋଗ ଦେବା ପରିବର୍ତ୍ତେ ଏକ ବେପରୁଆ କାର୍ଯ୍ୟ କରିଥିଲା - ଏହା ଭାରତୀୟ ସ୍କୁଲ, କଲେଜ, ଗୁରୁଦ୍ୱାର, ମନ୍ଦିର ଏବଂ ସାଧାରଣ ନାଗରିକଙ୍କ ଘର ଉପରେ ଆକ୍ରମଣ କରିଥିଲା, ଏବଂ ସାମରିକ ଘାଟିଗୁଡ଼ିକୁ ମଧ୍ୟ ଟାର୍ଗେଟ କରିଥିଲା, ବୋଲି ମଧ୍ୟ କହିଥିଲେ। ଏହି ଆକ୍ରମଣ କିପରି ପାକିସ୍ତାନର ଦୁର୍ବଳତାକୁ ପ୍ରକାଶ କରିଥିଲା, କାରଣ ଏହାର ଡ୍ରୋନ ଏବଂ କ୍ଷେପଣାସ୍ତ୍ର ଭାରତର ଉନ୍ନତ ବାୟୁ ପ୍ରତିରକ୍ଷା ପ୍ରଣାଳୀ ସମ୍ମୁଖରେ କୁଟା ପରି ଭାଙ୍ଗି ପଡ଼ିଥିଲା ଏବଂ ଏଗୁଡ଼ିକୁ ଆକାଶରେ ନିରପେକ୍ଷ କରିଦେଇଥିଲା। ସେ ମନ୍ତବ୍ୟ ଦେଇଥିଲେ ଯେ ପାକିସ୍ତାନ ଭାରତର ସୀମାରେ ଆକ୍ରମଣ କରିବାକୁ ପ୍ରସ୍ତୁତ ହୋଇଥିଲେ ମଧ୍ୟ, ଭାରତ ପାକିସ୍ତାନର ମୂଳକୁ ଏକ ନିର୍ଣ୍ଣାୟକ ଆଘାତ ଦେଇଥିଲା। ଭାରତୀୟ ଡ୍ରୋନ ଏବଂ କ୍ଷେପଣାସ୍ତ୍ର ସହାୟତାରେ ଅତ୍ୟନ୍ତ ସଠିକ ଆକ୍ରମଣ କରିଥିଲା, ଯାହା ପାକିସ୍ତାନର ବାୟୁସେନା ଘାଟିଗୁଡ଼ିକୁ ଗୁରୁତର ଭାବରେ କ୍ଷତିଗ୍ରସ୍ତ କରିଥିଲା ଯାହାକୁ ନେଇ ପାକିସ୍ତାନ ଦୀର୍ଘ ଦିନ ଧରି ଗର୍ବ କରୁଥିଲା। ଭାରତର ପ୍ରତିକ୍ରିୟାର ପ୍ରଥମ ତିନି ଦିନ ମଧ୍ୟରେ, ପାକିସ୍ତାନ ତା'ର ଆଶାଠାରୁ ବହୁତ ଅଧିକ ଧ୍ୱଂସ ପାଇଛି। ଭାରତର ଆକ୍ରମଣାତ୍ମକ ପ୍ରତିକାର ପରେ, ପାକିସ୍ତାନ ଉତ୍ତେଜନା ହ୍ରାସ କରିବା ପାଇଁ ଉପାୟ ଖୋଜିବା ଆରମ୍ଭ କରିଥିଲା, ବଢ଼ୁଥିବା ଉତ୍ତେଜନାରୁ ମୁକ୍ତି ପାଇଁ ବିଶ୍ୱ ସମ୍ପ୍ରଦାୟକୁ ଅନୁରୋଧ କରିଥିଲା। ସେ ପ୍ରକାଶ କରିଛନ୍ତି ଯେ, ଗୁରୁତର କ୍ଷତି ସହିବା ପରେ, ପାକିସ୍ତାନର ସାମରିକ ବାହିନୀ ୧୦ ମଇ ଅପରାହ୍ନରେ ଭାରତର ଡିଜିଏମଓଙ୍କ ସହିତ ଯୋଗାଯୋଗ କରିଥିଲା। ସେତେବେଳକୁ, ଭାରତ ବଡ଼ ଧରଣର ଆତଙ୍କବାଦୀ ଭିତ୍ତିଭୂମିକୁ ଭାଙ୍ଗି ଦେଇଥିଲା, ପ୍ରମୁଖ ଆତଙ୍କବାଦୀମାନଙ୍କୁ ନିପାତ କରିଥିଲା ଏବଂ ପାକିସ୍ତାନର ଆତଙ୍କୀ କେନ୍ଦ୍ରଗୁଡ଼ିକୁ ଧ୍ୱଂସ କରିଦେଇଥିଲା। ଶ୍ରୀ ମୋଦୀ ଉଲ୍ଲେଖ କରିଥିଲେ ଯେ ପାକିସ୍ତାନ, ତାର ଅନୁରୋଧରେ, ଭାରତ ବିରୁଦ୍ଧରେ ସମସ୍ତ ଆତଙ୍କବାଦୀ କାର୍ଯ୍ୟକଳାପ ଏବଂ ସାମରିକ ଆକ୍ରମଣ ବନ୍ଦ କରିବ ବୋଲି ପ୍ରତିଶ୍ରୁତି ଦେଇଥିଲା। ଏହି ବିବୃତ୍ତିକୁ ଦୃଷ୍ଟିରେ ରଖି, ଭାରତ ପରିସ୍ଥିତି ସମୀକ୍ଷା କରିଥିଲା ଏବଂ ପାକିସ୍ତାନର ଆତଙ୍କବାଦୀ ତଥା ସାମରିକ ପ୍ରତିଷ୍ଠାନ ବିରୁଦ୍ଧରେ ଏହାର ଆକ୍ରମଣକୁ ଅସ୍ଥାୟୀ ଭାବରେ ସ୍ଥଗିତ ରଖିବାକୁ ନିଷ୍ପତ୍ତି ନେଇଥିଲା। ସେ ପୁନରାବୃତ୍ତି କରିଥିଲେ ଯେ ଏହି ସ୍ଥଗିତତା ଏକ ନିଷ୍କର୍ଷ ନୁହେଁ - ଭାରତ ଆଗାମୀ ଦିନରେ ପାକିସ୍ତାନର ପ୍ରତ୍ୟେକ ପଦକ୍ଷେପର ମୂଲ୍ୟାଙ୍କନ ଜାରି ରଖିବ, ନିଶ୍ଚିତ କରିବ ଯେ ଏହାର ଭବିଷ୍ୟତ କାର୍ଯ୍ୟଗୁଡ଼ିକ ଏହାର ପ୍ରତିଶ୍ରୁତି ସହିତ ସମନ୍ୱିତ।
ପ୍ରଧାନମନ୍ତ୍ରୀ ଗୁରୁତ୍ୱାରୋପ କରିଥିଲେ ଯେ ଭାରତର ସଶସ୍ତ୍ର ବାହିନୀ - ସେନା, ବାୟୁସେନା, ନୌସେନା, ସୀମା ସୁରକ୍ଷା ବଳ (ବିଏସଏଫ), ଏବଂ ଅର୍ଦ୍ଧସାମରିକ ୟୁନିଟ୍ - ସର୍ବଦା ଜାତୀୟ ସୁରକ୍ଷା ସୁନିଶ୍ଚିତ କରି ସତର୍କତାର ସହିତ ରହିବେ। "ଅପରେସନ୍ ସିନ୍ଦୂର ବର୍ତ୍ତମାନ ଆତଙ୍କବାଦ ବିରୋଧରେ ଲଢ଼େଇରେ ଭାରତର ପ୍ରତିଷ୍ଠିତ ନୀତି, ଭାରତର ରଣନୈତିକ ଆଭିମୁଖ୍ୟରେ ଏକ ନିର୍ଣ୍ଣାୟକ ପରିବର୍ତ୍ତନ" ବୋଲି ସେ ଘୋଷଣା କରି କହିଛନ୍ତି ଯେ ଏହି ଅପରେସନ୍ ଆତଙ୍କବାଦ ବିରୋଧୀ ପଦକ୍ଷେପରେ ଏକ ନୂତନ ମାନଦଣ୍ଡ, ଏକ ନୂତନ ସ୍ୱାଭାବିକତା ସ୍ଥାପନ କରିଛି। ପ୍ରଧାନମନ୍ତ୍ରୀ ଭାରତର ସୁରକ୍ଷା ସିଦ୍ଧାନ୍ତର ତିନୋଟି ପ୍ରମୁଖ ସ୍ତମ୍ଭକୁ ଉଲ୍ଲେଖ କରିଛନ୍ତି; ପ୍ରଥମତଃ ନିର୍ଣ୍ଣାୟକ ପ୍ରତିଶୋଧ, ଯେତେବେଳେ ଭାରତ ଉପରେ ଯେକୌଣସି ଆତଙ୍କବାଦୀ ଆକ୍ରମଣକୁ ଏକ ଦୃଢ଼ ଜବାବ ଦିଆଯିବ। ଭାରତ ନିଜ ସର୍ତ୍ତରେ ପ୍ରତିଶୋଧ ନେବ, ସେମାନଙ୍କ ମୂଳରେ ଥିବା ଆତଙ୍କବାଦ କେନ୍ଦ୍ରଗୁଡ଼ିକୁ ଟାର୍ଗେଟ କରି। ଦ୍ୱିତୀୟ ହେଉଛି ପରମାଣୁ ବ୍ଲାକମେଲ୍ ପାଇଁ କୌଣସି ସହନଶୀଳତା ନାହିଁ; ଭାରତ ପରମାଣୁ ଧମକ ଦ୍ୱାରା ଭୟଭୀତ ହେବ ନାହିଁ। ଏହା ସହିତ ଆତଙ୍କବାଦ କାର୍ଯ୍ୟ କରୁଥିବା ଯେକୌଣସି ଆତଙ୍କବାଦୀ ନିରାପଦ ସ୍ଥାନ ସଠିକ୍ ଏବଂ ନିର୍ଣ୍ଣାୟକ ଆକ୍ରମଣର ସମ୍ମୁଖୀନ ହେବ। ତୃତୀୟ ସ୍ତମ୍ଭ ହେଉଛି ଆତଙ୍କବାଦ ପ୍ରାୟୋଜକ ଏବଂ ଆତଙ୍କବାଦୀଙ୍କ ମଧ୍ୟରେ କୌଣସି ପାର୍ଥକ୍ୟ ନାହିଁ; ଭାରତ ଆଉ ଆତଙ୍କବାଦୀ ନେତା ଏବଂ ସେମାନଙ୍କୁ ଆଶ୍ରୟ ଦେଉଥିବା ସରକାରଙ୍କୁ ପୃଥକ ସଂସ୍ଥା ଭାବରେ ଦେଖିବ ନାହିଁ। ସେ ଦର୍ଶାଇଛନ୍ତି ଯେ ଅପରେସନ୍ ସିନ୍ଦୁର ସମୟରେ, ବିଶ୍ୱ ପୁଣି ଥରେ ପାକିସ୍ତାନର ବିଚଳିତକାରୀ ବାସ୍ତବତା ଦେଖିଛି - ପାକିସ୍ତାନର ବରିଷ୍ଠ ସାମରିକ ଅଧିକାରୀମାନେ ଖୋଲାଖୋଲି ଭାବରେ ନିପାତ ହୋଇଥିବା ଆତଙ୍କବାଦୀଙ୍କ ଶବଦାହରେ ଯୋଗ ଦେଇଥିଲେ, ଯାହା ରାଷ୍ଟ୍ର-ପ୍ରାୟୋଜିତ ଆତଙ୍କବାଦରେ ପାକିସ୍ତାନର ଗଭୀର ସମ୍ପୃକ୍ତିକୁ ପ୍ରମାଣିତ କରିଥିଲା। ପ୍ରଧାନମନ୍ତ୍ରୀ ପୁନର୍ବାର କହିଛନ୍ତି ଯେ ଭାରତ ଯେକୌଣସି ବିପଦ ବିରୁଦ୍ଧରେ ଏହାର ନାଗରିକମାନଙ୍କୁ ସୁରକ୍ଷା ଦେବା ପାଇଁ ନିର୍ଣ୍ଣାୟକ ପଦକ୍ଷେପ ନେବା ଜାରି ରଖିବ।
ଭାରତ ଯୁଦ୍ଧକ୍ଷେତ୍ରରେ ପାକିସ୍ତାନକୁ ନିରନ୍ତର ପରାସ୍ତ କରିଛି ଏବଂ ଅପରେସନ ସିନ୍ଦୂର ଦେଶର ସାମରିକ ଦକ୍ଷତାରେ ଏକ ନୂତନ ପରିମାଣ ଯୋଡିଛି ବୋଲି ଦାବି କରି ଶ୍ରୀ ମୋଦୀ ମରୁଭୂମି ଏବଂ ପାହାଡ଼ିଆ ସ୍ଥାନରେ ଯୁଦ୍ଧରେ ଭାରତର ଉଲ୍ଲେଖନୀୟ କ୍ଷମତା ଉପରେ ଆଲୋକପାତ କରିଥିଲେ। ଏହା ସହିତ ନୂତନ ଯୁଗ ଯୁଦ୍ଧରେ ଭାରତର ଶ୍ରେଷ୍ଠତାକୁ ପ୍ରଶଂସା କରିଥିଲେ। ସେ ଗୁରୁତ୍ୱାରୋପ କରିଥିଲେ ଯେ ଅପରେସନ ସମୟରେ, ମେଡ୍ ଇନ୍ ଇଣ୍ଡିଆ ପ୍ରତିରକ୍ଷା ଉପକରଣର ପ୍ରଭାବ ନିର୍ଣ୍ଣାୟକ ଭାବରେ ପ୍ରମାଣିତ ହୋଇଥିଲା। ସେ ମନ୍ତବ୍ୟ ଦେଇଥିଲେ ଯେ ବିଶ୍ୱ ଏବେ ଏକବିଂଶ ଶତାବ୍ଦୀର ଯୁଦ୍ଧରେ ଏକ ମହାନ ଶକ୍ତି ଭାବରେ ମେଡ୍ ଇନ୍ ଇଣ୍ଡିଆ ପ୍ରତିରକ୍ଷା ପ୍ରଣାଳୀର ଆଗମନ ଦେଖୁଛି।
ସମସ୍ତ ପ୍ରକାରର ଆତଙ୍କବାଦ ବିରୁଦ୍ଧରେ ଲଢ଼ିବାରେ ଏକତା ହେଉଛି ଭାରତର ସର୍ବଶ୍ରେଷ୍ଠ ଶକ୍ତି, ପ୍ରଧାନମନ୍ତ୍ରୀ ପୁନର୍ବାର କହିଛନ୍ତି ଯେ ଏହି ଯୁଗ ଯୁଦ୍ଧର ନୁହେଁ, ଏହା ଆତଙ୍କବାଦର ମଧ୍ୟ ହୋଇପାରିବ ନାହିଁ। "ସନ୍ତ୍ରାସବାଦ ବିରୁଦ୍ଧରେ ଶୂନ୍ୟ ସହନଶୀଳତା ଏକ ଉତ୍ତମ ଏବଂ ସୁରକ୍ଷିତ ବିଶ୍ୱର ଗ୍ୟାରେଣ୍ଟି", ସେ ଘୋଷଣା କରିଥିଲେ।
ଶ୍ରୀ ମୋଦୀ ଦୃଢ଼ ଭାବରେ କହିଛନ୍ତି ଯେ ପାକିସ୍ତାନର ସେନା ଏବଂ ସରକାର ନିରନ୍ତର ଭାବରେ ଆତଙ୍କବାଦକୁ ପ୍ରୋତ୍ସାହିତ କରିଆସିଛନ୍ତି। ସେ ଚେତାବନୀ ଦେଇଛନ୍ତି ଯେ ଏପରି କାର୍ଯ୍ୟ ଶେଷରେ ପାକିସ୍ତାନର ପତନ ଆଣିବ। ସେ ଘୋଷଣା କରିଛନ୍ତି ଯେ ଯଦି ପାକିସ୍ତାନ ବଞ୍ଚିବାକୁ ଚାହୁଁଛି, ତେବେ ଏହାକୁ ଏହାର ଆତଙ୍କବାଦ ଭିତ୍ତିଭୂମିକୁ ଭାଙ୍ଗି ଦେବାକୁ ପଡିବ - ଶାନ୍ତି ପାଇଁ ଅନ୍ୟ କୌଣସି ରାସ୍ତା ନାହିଁ। ସେ ଭାରତର ଦୃଢ଼ ମନୋଭାବକୁ ପୁନଃସ୍ଥାପିତ କରି କହିଛନ୍ତି ଯେ ଆତଙ୍କବାଦ ଏବଂ ଆଲୋଚନା କଦାପି ଏକାଠି କରାଯାଇପାରିବ ନାହିଁ, ଆତଙ୍କବାଦ ଏବଂ ବାଣିଜ୍ୟ ସମାନ୍ତରାଳ ଭାବରେ ଚାଲିପାରିବ ନାହିଁ, ଏବଂ ରକ୍ତ ଏବଂ ପାଣି ଏକାଠି ପ୍ରବାହିତ ହୋଇପାରିବ ନାହିଁ। ବିଶ୍ୱ ସମ୍ପ୍ରଦାୟକୁ ସମ୍ବୋଧିତ କରି, ସେ ଭାରତର ଦୀର୍ଘକାଳୀନ ନୀତିକୁ ପୁନରାବୃତ୍ତି କରିଛନ୍ତି ଯେ ପାକିସ୍ତାନ ସହିତ ଯେକୌଣସି ଆଲୋଚନା କେବଳ ଆତଙ୍କବାଦ ଉପରେ କେନ୍ଦ୍ରିତ ହେବ ଏବଂ ପାକିସ୍ତାନ ସହିତ ଯେକୌଣସି ଆଲୋଚନା ପାକିସ୍ତାନ-ଅଧିକୃତ କାଶ୍ମୀର (ପିଓକେ) ଉପରେ କେନ୍ଦ୍ରିତ ହେବ।
ବୁଦ୍ଧ ପୂର୍ଣ୍ଣିମା ଅବସରରେ, ପ୍ରଧାନମନ୍ତ୍ରୀ ଭଗବାନ ବୁଦ୍ଧଙ୍କ ଶିକ୍ଷା ଉପରେ ଆଲୋକପାତ କରି କହିଛନ୍ତି ଯେ ଶାନ୍ତିର ପଥ ଶକ୍ତି ଦ୍ୱାରା ପରିଚାଳିତ ହେବା ଉଚିତ। ସେ ଗୁରୁତ୍ୱାରୋପ କରିଥିଲେ ଯେ ମାନବତାକୁ ଶାନ୍ତି ଏବଂ ସମୃଦ୍ଧି ଆଡ଼କୁ ଅଗ୍ରଗତି କରିବାକୁ ପଡିବ, ପ୍ରତ୍ୟେକ ଭାରତୀୟ ସମ୍ମାନର ସହିତ ବଞ୍ଚିପାରିବେ ଏବଂ ଏକ ବିକଶିତ ଭାରତର ସ୍ୱପ୍ନକୁ ସାକାର କରାଯାଇପାରିବ। ପ୍ରଧାନମନ୍ତ୍ରୀ ଦୃଢ଼ ଭାବରେ କହିଛନ୍ତି ଯେ ଭାରତକୁ ଶାନ୍ତି ବଜାୟ ରଖିବା ପାଇଁ, ଏହା ଦୃଢ଼ ହେବା ଆବଶ୍ୟକ ଏବଂ ଆବଶ୍ୟକ ହେଲେ, ସେହି ଶକ୍ତି ପ୍ରୟୋଗ କରିବାକୁ ପଡିବ। ସେ କହିଛନ୍ତି ଯେ ସାମ୍ପ୍ରତିକ ଘଟଣାଗୁଡ଼ିକ ଏହାର ନୀତିଗୁଡ଼ିକୁ ରକ୍ଷା କରିବାରେ ଭାରତର ସଂକଳ୍ପକୁ ପ୍ରଦର୍ଶନ କରିଛି। ତାଙ୍କ ଭାଷଣ ଶେଷ କରି, ସେ ପୁଣି ଥରେ ଭାରତୀୟ ସଶସ୍ତ୍ର ବାହିନୀର ବୀରତ୍ୱକୁ ସଲାମ କରିଥିଲେ ଏବଂ ଭାରତର ଲୋକଙ୍କ ସାହସ ଏବଂ ଏକତା ପ୍ରତି ତାଙ୍କର ଗଭୀର ସମ୍ମାନ ପ୍ରକାଶ କରିଥିଲେ।

Prime Minister's Office
Prime Minister Shri Narendra Modi addresses the nation
Today, every terrorist knows the consequences of wiping Sindoor from the foreheads of our sisters and daughters: PM
Operation Sindoor is an unwavering pledge for justice: PM
Terrorists dared to wipe the Sindoor from the foreheads of our sisters; that's why India destroyed the very headquarters of terror: PM
Pakistan had prepared to strike at our borders,but India hit them right at their core: PM
Operation Sindoor has redefined the fight against terror, setting a new benchmark, a new normal: PM
This is not an era of war, but it is not an era of terrorism either: PM
Zero tolerance against terrorism is the guarantee of a better world: PM
Terror and talks cannot coexist, Terror and trade cannot go hand in hand and Water and blood can never flow together: PM
Any talks with Pakistan will focus on terrorism and PoK: PM
12 MAY 2025 8:36PM by PIB Delhi
The Prime Minister Shri Narendra Modi addressed the nation via videoconference today. In his address, he remarked that the nation has witnessed both India's strength and restraint in recent days. He extended his salute to the country's formidable armed forces, intelligence agencies, and scientists on behalf of every Indian citizen. The Prime Minister highlighted the unwavering courage displayed by India's brave soldiers in achieving the objectives of Operation Sindoor, acknowledging their valor, resilience, and indomitable spirit. He dedicated this unparalleled bravery to every mother, sister, and daughter of the nation.
Condemning strongly the barbaric terrorist attack in Pahalgam on April 22, stating that it shocked both the nation and the world, Shri Modi described the act as a gruesome display of terror, where innocent civilians enjoying their holidays were brutally killed after being questioned about their faith—right in front of their families and children. He stressed that this was not just an act of cruelty but also a vile attempt to fracture the nation's harmony. Expressing his deep personal anguish over the attack, he highlighted how the entire nation—every citizen, every community, every section of society, and every political party—stood united in demanding strong action against terrorism. He asserted that the government had given the armed forces full freedom to eliminate the terrorists. He warned all terrorist organizations, declaring that they now fully understand the consequences of attempting to harm the dignity of the nation's women.
“Operation Sindoor is not just a name but a reflection of the emotions of millions of Indians”, emphasised the Prime Minister, describing it as an unwavering pledge to justice, one that the world witnessed being fulfilled on May 6-7. The Prime Minister highlighted that the Indian armed forces executed precise strikes on terrorist hideouts and training centers in Pakistan, delivering a decisive blow. He remarked that the terrorists never imagined India would make such a bold move, but when the nation stands united with Nation First as its guiding principle, firm decisions are taken and impactful results are delivered. He stated that India's missile and drone strikes on terrorist hubs in Pakistan shattered not only their infrastructure but also their morale. The Prime Minister pointed out that locations like Bahawalpur and Muridke had long operated as centers of global terrorism, linking them to major attacks worldwide, including 9/11 attacks of US, the London Tube bombings, and decades of terrorist incidents in India. He declared that since terrorists had dared to destroy the dignity of Indian women, India had eliminated the headquarters of terror. The operation resulted in the elimination of over 100 dangerous terrorists, including key figures who had openly plotted against India for decades, he added, affirming that those who orchestrated threats against India had been swiftly neutralized.
Shri Modi stated that India’s precise and forceful strikes had left Pakistan in deep frustration, pushing it into desperation. In its agitation, Pakistan resorted to a reckless act instead of joining the global fight against terrorism—it launched attacks on Indian schools, colleges, gurudwaras, temples, and civilian homes, also targeting military bases, he added. He highlighted how this aggression exposed Pakistan’s vulnerabilities, as its drones and missiles crumbled like straw before India’s advanced air defense systems, which neutralized them in the sky. He remarked that while Pakistan had prepared to strike India’s borders, India delivered a decisive blow to Pakistan’s core. Indian drones and missiles executed highly accurate strikes, severely damaging Pakistani airbases that it had long boasted about. Within the first three days of India’s response, Pakistan suffered destruction far beyond its expectations. Following India’s aggressive countermeasures, Pakistan began seeking ways to de-escalate, appealing to the global community for relief from rising tensions. He revealed that, after suffering severe losses, Pakistan’s military reached out to India’s DGMO on the afternoon of May 10. By then, India had already dismantled large-scale terrorist infrastructure, eliminated key militants, and reduced Pakistan’s terror hubs to ruins. Shri Modi noted that Pakistan, in its appeal, assured that it would cease all terrorist activities and military aggression against India. In light of this statement, India reviewed the situation and decided to temporarily suspend its counter-operations against Pakistan’s terrorist and military installations. He reiterated that this suspension is not a conclusion—India will continue to assess Pakistan’s every move in the coming days, ensuring that its future actions align with its commitments.
The Prime Minister emphasized that India's armed forces—the Army, Air Force, Navy, Border Security Force (BSF), and paramilitary units—remain on high alert, ensuring national security at all times. “Operation Sindoor is now India's established policy in the fight against terrorism, marking a decisive shift in India's strategic approach”, he declared, stating that the operation has set a new standard, a new normal in counter-terrorism measures. The Prime Minister outlined three key pillars of India's security doctrine; firstly the Decisive Retaliation, when Any terrorist attack on India will be met with a strong and resolute response. India will retaliate on its own terms, targeting terror hubs at their roots. The second is No Tolerance for Nuclear Blackmail; India will not be intimidated by nuclear threats. Any terrorist safe haven operating under this pretext will face precise and decisive strikes. Third pillar being No Distinction Between Terror Sponsors and Terrorists; India will no longer see terrorist leaders and the governments sheltering them as separate entities. He pointed out that during Operation Sindoor, the world once again witnessed Pakistan's disturbing reality—senior Pakistani military officials openly attending funerals of eliminated terrorists, proving Pakistan's deep involvement in state-sponsored terrorism. The Prime Minister reaffirmed that India will continue taking decisive steps to safeguard its citizens against any threat.
Asserting that India has consistently defeated Pakistan on the battlefield, and Operation Sindoor has added a new dimension to the nation's military prowess, Shri Modi highlighted India's remarkable capability in both desert and mountainous warfare while also establishing superiority in New Age Warfare. He emphasized that during the operation, the effectiveness of Made in India defense equipment was decisively proven. He remarked that the world is now witnessing the arrival of Made in India defense systems as a formidable force in 21st-century warfare.
Underscoring that unity is India's greatest strength in the fight against all forms of terrorism, the Prime Minister reaffirmed that while this era is not one of war, it cannot be one of terrorism either. “Zero Tolerance against terrorism is the guarantee of a better and safer world”, he declared.
Shri Modi asserted that Pakistan’s military and government have continuously nurtured terrorism, warning that such actions will eventually lead to Pakistan’s own downfall. He declared that if Pakistan seeks survival, it must dismantle its terror infrastructure—there is no other path to peace. He reaffirmed India's firm stance, stating that terror and talks cannot coexist, terror and trade cannot run parallel, and blood and water cannot flow together. Addressing the global community, he reiterated India’s long-standing policy that any discussions with Pakistan will focus solely on terrorism and any negotiations with Pakistan will center around Pakistan-Occupied Kashmir (PoK).
On the occasion of Buddha Purnima, the Prime Minister reflected on Lord Buddha’s teachings, emphasizing that the path to peace must be guided by strength. He underscored that humanity must progress towards peace and prosperity, ensuring that every Indian can live with dignity and realize the dream of a Viksit Bharat. The Prime Minister asserted that for India to uphold peace, it must be strong, and when necessary, that strength must be exercised. He stated that recent events have demonstrated India's resolve in safeguarding its principles. Concluding his address, he once again saluted the valor of the Indian armed forces and expressed his deep respect for the courage and unity of the people of India.