Prime Minister's Office
Prime Minister pays tributes to Gurudev Rabindranath Tagore on his Jayanti
09 MAY 2025 2:27PM by PIB Delhi
The Prime Minister, Shri Narendra Modi paid tributes to Gurudev Rabindranath Tagore on his Jayanti.
Shri Modi said that Gurudev Rabindranath Tagore is fondly remembered for shaping India’s literary and cultural soul. His works emphasised on humanism and at the same time ignited the spirit of nationalism among the people, Shri Modi further added.
In a X post, Prime Minister said;
“Tributes to Gurudev Rabindranath Tagore on his Jayanti. He is fondly remembered for shaping India’s literary and cultural soul. His works emphasised on humanism and at the same time ignited the spirit of nationalism among the people. His efforts towards education and learning, seen in how he nurtured Santiniketan, are also very inspiring.”

ପ୍ରଧାନମନ୍ତ୍ରୀଙ୍କ କାର୍ଯ୍ୟାଳୟ
ପ୍ରଧାନମନ୍ତ୍ରୀ ଗୁରୁଦେବ ରବୀନ୍ଦ୍ରନାଥ ଟାଗୋରଙ୍କ ଜୟନ୍ତୀରେ ତାଙ୍କୁ ଶ୍ରଦ୍ଧାଞ୍ଜଳି ଅର୍ପଣ କରିଛନ୍ତି
09 MAY 2025 2:27PM by PIB Bhubaneswar
ପ୍ରଧାନମନ୍ତ୍ରୀ, ଶ୍ରୀ ନରେନ୍ଦ୍ର ମୋଦୀ ଗୁରୁଦେବ ରବୀନ୍ଦ୍ରନାଥ ଟାଗୋରଙ୍କୁ ତାଙ୍କ ଜୟନ୍ତୀରେ ଶ୍ରଦ୍ଧାଞ୍ଜଳି ଅର୍ପଣ କରିଛନ୍ତି।
ଶ୍ରୀ ମୋଦୀ କହିଛନ୍ତି ଯେ ଭାରତର ସାହିତ୍ୟିକ ଏବଂ ସାଂସ୍କୃତିକ ଆତ୍ମାକୁ ଗଠନ କରିବା ପାଇଁ ଗୁରୁଦେବ ରବୀନ୍ଦ୍ରନାଥ ଟାଗୋରଙ୍କୁ ଗଭୀର ଶ୍ରଦ୍ଧାର ସହିତ ମନେ ରଖାଯାଏ। ତାଙ୍କର କୃତି ମାନବବାଦ ଉପରେ ଗୁରୁତ୍ୱ ଦେଇଥିଲା ଏବଂ ସେହି ସମୟରେ ଲୋକଙ୍କ ମଧ୍ୟରେ ଜାତୀୟତାର ଭାବନାକୁ ପ୍ରଜ୍ଜ୍ୱଳିତ କରିଥିଲା ବୋଲି ଶ୍ରୀ ମୋଦୀ ଉଲ୍ଲେଖ କରିଛନ୍ତି।
ଏକ X ପୋଷ୍ଟରେ, ପ୍ରଧାନମନ୍ତ୍ରୀ କହିଛନ୍ତି ;
“ଗୁରୁଦେବ ରବୀନ୍ଦ୍ରନାଥ ଟାଗୋରଙ୍କୁ ତାଙ୍କ ଜୟନ୍ତୀ ଅବସରରେ ଶ୍ରଦ୍ଧାଞ୍ଜଳି। ଭାରତର ସାହିତ୍ୟିକ ଏବଂ ସାଂସ୍କୃତିକ ଆତ୍ମାକୁ ଗଠନ କରିବା ପାଇଁ ତାଙ୍କୁ ଗଭୀର ଶ୍ରଦ୍ଧାର ସହିତ ମନେ ରଖାଯାଏ। ତାଙ୍କର କୃତି ମାନବବାଦ ଉପରେ ଗୁରୁତ୍ୱ ଦେଇଥିଲା ଏବଂ ସେହି ସମୟରେ ଲୋକଙ୍କ ମଧ୍ୟରେ ଜାତୀୟତାର ଭାବନାକୁ ପ୍ରଜ୍ଜ୍ୱଳିତ କରିଥିଲା। ଶିକ୍ଷା ଏବଂ ଶିକ୍ଷଣ ପ୍ରତି ତାଙ୍କର ପ୍ରୟାସ, ଯାହାକୁ ଭାବନା ମଧ୍ୟରେ ରଖି ସେ କିପରି ଶାନ୍ତିନିକେତନକୁ ପରିପୁଷ୍ଟ କରିଥିଲେ ତାହା ମଧ୍ୟ ବହୁତ ପ୍ରେରଣାଦାୟକ।”