Prime Minister's Office
Prime Minister pays tributes to Gurudev Rabindranath Tagore on his Jayanti
09 MAY 2025 2:27PM by PIB Delhi
The Prime Minister, Shri Narendra Modi paid tributes to Gurudev Rabindranath Tagore on his Jayanti.
Shri Modi said that Gurudev Rabindranath Tagore is fondly remembered for shaping India’s literary and cultural soul. His works emphasised on humanism and at the same time ignited the spirit of nationalism among the people, Shri Modi further added.
In a X post, Prime Minister said;
“Tributes to Gurudev Rabindranath Tagore on his Jayanti. He is fondly remembered for shaping India’s literary and cultural soul. His works emphasised on humanism and at the same time ignited the spirit of nationalism among the people. His efforts towards education and learning, seen in how he nurtured Santiniketan, are also very inspiring.”

প্রধানমন্ত্রীগী লোইশঙ
প্রধান মন্ত্রীনা গুরুদেব রবিন্দ্রনাথ তেগোরবু মহাক্কী জয়েন্তীনা লাকপদা ইকাই খুম্নবা উৎখ্রে
09 MAY 2025 2:27PM by PIB Imphal
প্রধান মন্ত্রী, শ্রী নরেন্দ্র মোদীনা গুরুদেব রবিন্দ্রনাথ তেগোরবু মহাক্কী জয়েন্তীনা লাকপদা ইকাই খুম্নবা উৎখ্রে।
শ্রী মোদীনা হায়খি মদুদি গুরুদেব রবিন্দ্রনাথ তেগোর অসি ভারতকী লিতরেসী অমসুং কলচরগী ইথিল অসি শেমগৎলমবগীদমক নীংশিংনরি। মহাক্কী থবকশিং অসিনা হ্যুমেনিজমদা মীৎয়েং থম্মি অমসুং মসিগা ইরোইননা মীয়ামগী মরক্তা নেস্নেলিজমগী ৱাখল্লোন পোকহল্লি হায়না শ্রী মোদীনা মখা তাখি।
X পোস্ত অমদা প্রধান মন্ত্রীনা হায়;
“গুরুদেব রবিন্দ্রনাথ তেগোরবু মহাক্কী জয়েন্তীনা লাকপদা ইকাই খুম্নবা উৎচরি। মহাক অসি ভারতকী লিতরেসী অমসুং কলচরগী ইথিল অসি শেমগৎলমবগীদমক নীংশিংনরি। মহাক্কী থবকশিং অসিনা হ্যুমেনিজমদা মীৎয়েং থম্মি অমসুং মসিগা ইরোইননা মীয়ামগী মরক্তা নেস্নেলিজমগী ৱাখল্লোন পোকহল্লি। মহাক্না সান্তিনিকেতন করম্না শেমগৎলম্বগে হায়বা অসিদা উবা ফংলিবা এজুকেসন অমসুং তমশিনবগী মাইকৈদা লৌখৎলম্বা মহাক্কী খোঙথাংশিং অদু য়াম্না ইথিল পীনিংঙাই ওই।”