रक्षा मन्त्रालय
अपरेशन सिन्दूर : भारतीय सशस्त्र बलद्वारा आतङ्कवादी शिविरहरूमा सटीक निशाना साँध्दै आक्रमण गरियो
07 MAY 2025 1:44AM by PIB Gangtok
केही समयअघि, भारतीय सशस्त्र बलद्वारा “अपरेशन सिन्दूर” अन्तर्गत पाकिस्तान अनि पाकिस्तानको कब्जामा रहेको जम्मू-कश्मीरमा अवस्थित आतङ्कवादी ठेगानाहरूमा आक्रण गरियो, जहाँबाट भारतमाथि आक्रमण गर्ने षडयन्त्र रचेर त्यसलाई परिणाम दिइएको थियो।
कूल नौवटा ठेगानालाई निशाना बनाइयो।
हाम्रो कार्य केन्द्रित, परिमित अनि तनाउमुक्त हुन्छ। कुनै पनि पाकिस्तानी सैन्य अड्डालाई निशाना बनाइएन। भारतले ती ठेगानाहरूको चयन गर्न र त्यसका विरुद्ध कार्वाही गर्न धेरै संयम देखाएको छ।
यो कदम पहलगाममा भएको क्रूर आतङ्कवादी हमलालाई ध्यानमा राख्दै उठाइएको हो, जसमा 25 भारतीय र एकजना नेपाली नागरिक मारिएका थिए। हामी यस हमलाका लागि जिम्मेवार व्यक्तिहरूलाई जवाफदेय ठहऱ्याउन प्रतिबद्ध छौं।
“अपरेशन सिन्दूर”बारे विस्तृत जानकारी आज प्रेस कन्फरेन्समा दिइनेछ।

Ministry of Defence
OPERATION SINDOOR : INDIAN ARMED FORCES CARRIED OUT PRECISION STRIKE AT TERRORIST CAMPS
07 MAY 2025 1:44AM by PIB Delhi
A little while ago, the Indian Armed Forces launched ‘OPERATION SINDOOR’, hitting terrorist infrastructure in Pakistan and Pakistan-occupied Jammu and Kashmir from where terrorist attacks against India have been planned and directed.
Altogether, nine (9) sites have been targeted.
Our actions have been focused, measured and non-escalatory in nature. No Pakistani military facilities have been targeted. India has demonstrated considerable restraint in selection of targets and method of execution.
These steps come in the wake of the barbaric Pahalgam terrorist attack in which 25 Indians and one Nepali citizen were murdered. We are living up to the commitment that those responsible for this attack will be held accountable.
There will be detailed briefing on ‘OPERATION SINDOOR’, later today.