Prime Minister's Office
Prime Minister condoles passing of Dr. K. Kasturirangan
25 APR 2025 2:34PM by PIB Delhi
Prime Minister, Shri Narendra Modi, today, condoled passing of Dr. K. Kasturirangan, a towering figure in India’s scientific and educational journey. Shri Modi stated that Dr. K. Kasturirangan served ISRO with great diligence, steering India’s space programme to new heights. "India will always be grateful to Dr. Kasturirangan for his efforts during the drafting of the National Education Policy (NEP) and in ensuring that learning in India became more holistic and forward-looking. He was also an outstanding mentor to many young scientists and researchers", Shri Modi added.
The Prime Minister posted on X :
"I am deeply saddened by the passing of Dr. K. Kasturirangan, a towering figure in India’s scientific and educational journey. His visionary leadership and selfless contribution to the nation will always be remembered.
He served ISRO with great diligence, steering India’s space programme to new heights, for which we also received global recognition. His leadership also witnessed ambitious satellite launches and focussed on innovation."
"India will always be grateful to Dr. Kasturirangan for his efforts during the drafting of the National Education Policy (NEP) and in ensuring that learning in India became more holistic and forward-looking. He was also an outstanding mentor to many young scientists and researchers.
My thoughts are with his family, students, scientists and countless admirers. Om Shanti."

প্রধানমন্ত্রীগী লোইশঙ
প্রধান মন্ত্রীনা দা. কে কস্তুরিরঙ্গননা লৈখিদবদা অৱাবা ফোংদোকখ্রে
25 APR 2025 2:34PM by PIB Imphal
প্রধান মন্ত্রী, শ্রী নরেন্দ্র মোদীনা ঙসি ভারতকী সাইন্তিফিক অমসুং এজুকেস্নেলগী ওইবা খোঙচৎতা মশক নাইবা মীওই অমা ওইরম্বা, দা. কে কস্তুরিরঙ্গননা লৈখিদবদা অৱাবা ফোংদোকখ্রে। শ্রী মোদীনা হায়খি মদুদি দা. কে কস্তুরিরঙ্গননা থৱায় য়াওনা ISROদা থবক তৌরমখি, ভারতকী স্পেস প্রোগ্রামবু অনৌবা পনখৈ তম্না পুখৎখি। “নেস্নেল এজুকেসন পোলিসী (NEP) দ্রাফ তৌরিঙৈ মতমদা দা. কস্তুরিরঙ্গনন হোৎনখিবশিং অমসুং ভারত অসি হেন্না হোলিস্তিক ওইনবা অমদি মীৎয়েং শান্নবা তৌরমখিবা অদুগীদমক ভারতনা মতম চুপ্পদা মহাকপু থাগৎতুনা লৈহৌরগনি। মহাক অসি নহা ওইরিবা সাইন্তিস্ত অমসুং রিসর্চর কয়াগী শীংথানীংঙাই ওইবা মেন্তর অমসু ওইরমখি”, হায়না শ্রী মোদীনা মখা তাখি।
Xতা প্রধান মন্ত্রীনা পোস্ত তৌখি:
" ভারতকী সাইন্তিফিক অমসুং এজুকেস্নেলগী ওইবা খোঙচৎতা মশক নাইবা মীওই অমা ওইরম্বা, দা. কে কস্তুরিরঙ্গননা লৈখিদবদা ঐহাক্না অৱাবা ফোংদোকচরি। মহাক্কী মীৎয়েং শানবা লুচিংবগী মতৌ অমসুং জাতিগীদমক মশাগী কান্নবা য়েংদনা শরুক তমখিবা অদুগীদমক মতম চুপ্পদা নীংশিংদুনা লৈহৌরগনি।
মহাক্ননা থৱায় য়াওনা ISROদা থবক তৌরমখি, ভারতকী স্পেস প্রোগ্রামবু অনৌবা পনখৈ তম্না পুখৎখি, মসিগীদমক ঐখোয়বু মালেম্না শক খঙখি। মহাক্কী লুচিংবগী মতৌ অসিনা অচৌবা স্তেলাইৎ লোঞ্চ তৌখিবা অমসুং ইন্নোভেসনদা মীৎয়েং থম্বা উবা ফংহনখি।
নেস্নেল এজুকেসন পোলিসী (NEP) দ্রাফ তৌরিঙৈ মতমদা দা. কস্তুরিরঙ্গনন হোৎনখিবশিং অমসুং ভারত অসি হেন্না হোলিস্তিক ওইনবা অমদি মীৎয়েং শান্নবা তৌরমখিবা অদুগীদমক ভারতনা মতম চুপ্পদা মহাকপু থাগৎতুনা লৈহৌরগনি। মহাক অসি নহা ওইরিবা সাইন্তিস্ত অমসুং রিসর্চর কয়াগী শীংথানীংঙাই ওইবা মেন্তর অমসু ওইরমখি"
মহাক্কী ইমুং মনুং, মহৈরোয়শিং, সাইন্তিস্তশিং অমসুং মশিং লাকঙমদ্রবা মহাকপু পামজবা মীওইশিংগী অৱাবদা ঐহাক্না শরুক য়াজরি। ওম শান্তি।"