প্রধানমন্ত্রীগী লোইশঙ
প্রধান মন্ত্রীনা থাইলেন্দকী প্রাইম মিনিস্তরবু পালিদা তিপিতকাগী কোপী অমা খুদোল তম্লকপগীদমক থাগৎপা ফোঙদোকখ্রে
03 APR 2025 5:43PM by PIB Imphal
প্রধান মন্ত্রী শ্রী নরেন্দ্র মোদীনা থাইলেন্দকী প্রাইম মিনিস্তর ঐচ.ই. মিস পেতোংতার্ন সিনাৱত্রাবু পালিদা তিপিতকাগী কোপ অমা খুদোল তম্লকপগীদমক থাগৎপা ফোঙদোক্তুনা, মদুবু প্রভু বুদ্ধনা তাকপিরম্বা ৱাফমশিংগী ইহুল য়াওবা ফজরবা লোল অমনি হায়না ফোঙদোকখ্রে‍।
X তা থাগৎপা পোস্ত অমদা মহাক্না ইখি:
“য়াম্না অখন্নবা মতৌ অমনি!
পালিদা ইবা তিপিতকাগী কোপী অমা পীবিরকপগীদমক ঐহাক্না প্রাইম মিনিস্তর পেতোংতার্ন সিনাৱত্রাগী মফমদা তৌবিমল খঙবা উৎচরি‍। পালি অসি প্রভু বুদ্ধনা তাকপিরম্বা ৱাফমশিংগী ইহুল চেনবা ফজরবা লোল অমনি‍। অদোম্নসু খঙবগুম্না, ঐখোয়গী লৈঙাক্না মমাঙ চহিদা পালিবু ক্লাসিকেল লোলগী থাক্তা থাঙ্গৎখ্রে‍। মালেমগী মফম পুম্নমক্তগী মীওইশিংনা ফিরেপ অসিবু তরাম্না ওক্নখি অমদি মসিনা লোল অসিদা থিজিন হুমজিন্নবা অমদি নৈননবসু পুক্নিং থৌগৎলি‍।
@ingshin”

Prime Minister's Office
PM thanks Thailand PM for giving a copy of the Tipitaka in Pali
03 APR 2025 5:43PM by PIB Delhi
The Prime Minister Shri Narendra Modi thanked the Prime Minister of Thailand H.E. Ms. Paetongtarn Shinawatra for giving a copy of the Tipitaka in Pali, hailing it as a beautiful language, carrying within it the essence of Lord Buddha’s teachings.
In a post on X, he wrote:
“A very special gesture!
I am grateful to Prime Minister Paetongtarn Shinawatra for giving me a copy of the Tipitaka in Pali. Pali is indeed a beautiful language, carrying within it the essence of Lord Buddha’s teachings. As you are all aware, our Government had conferred the status of Classical Language on Pali last year. People from all over the world have appreciated this decision and it has also encouraged research as well as study on this language.
@ingshin”