প্ৰধানমন্ত্ৰীৰ কাৰ্যালয়
পালি ভাষাত যুগুতোৱা ‘তিপিতকা’-ৰ এটি প্ৰতিলিপি দিয়াৰ বাবে থাইলেণ্ডৰ প্ৰধানমন্ত্ৰীক ধন্যবাদ জনায় প্ৰধানমন্ত্ৰীয়ে
03 APR 2025 5:43PM by PIB Guwahati
থাইলেণ্ডৰ প্ৰধানমন্ত্ৰী মহামান্য শ্ৰীমতী পেটোংটাৰ্ণ চিনাৱাট্ৰাক পালি ভাষাত ‘তিপিতকা’ৰ এটি প্ৰতিলিপি দিয়াৰ বাবে প্ৰধানমন্ত্ৰী শ্ৰী নৰেন্দ্ৰ মোদীয়ে ধন্যবাদ জ্ঞাপন কৰে আৰু যিটো ভাষাই ভগৱান বুদ্ধৰ শিক্ষাৰ সাৰতত্ব বহন কৰে সেইটো ভাষাক এক সুন্দৰ ভাষা বুলি অভিহিত কৰে।
‘এক্স’ৰ এটা ‘পোষ্ট’ত তেওঁ লিখিছে:
"এয়া হৈছে অতিকে বিশেষ উপহাৰ!
পালি ভাষাত যুগুতোৱা ‘তিপিতকা’ৰ এটা প্ৰতিলিপি মোক দিয়াৰ বাবে মই প্ৰধানমন্ত্ৰী পেটংটাৰ্ণ চিনাৱাট্ৰাৰ ওচৰত কৃতজ্ঞ। পালি সঁচাকৈয়ে এক সুন্দৰ ভাষা, এই ভাষাই ভগৱান বুদ্ধৰ শিক্ষাৰ সাৰতত্ব বহন কৰে। আপোনালোক সকলোৱে জানে, আমাৰ চৰকাৰে যোৱা বছৰ পালি ভাষাক ‘ধ্ৰুপদী ভাষা’ৰ মৰ্যাদা প্ৰদান কৰিছিল। সমগ্ৰ বিশ্বৰ লোকে এই সিদ্ধান্তক প্ৰশংসা কৰিছে আৰু ই গৱেষণাৰ লগতে এই ভাষা সন্দৰ্ভত কৰা অধ্যয়নক উৎসাহিত কৰিছে।
@ingshin"

Prime Minister's Office
PM thanks Thailand PM for giving a copy of the Tipitaka in Pali
03 APR 2025 5:43PM by PIB Delhi
The Prime Minister Shri Narendra Modi thanked the Prime Minister of Thailand H.E. Ms. Paetongtarn Shinawatra for giving a copy of the Tipitaka in Pali, hailing it as a beautiful language, carrying within it the essence of Lord Buddha’s teachings.
In a post on X, he wrote:
“A very special gesture!
I am grateful to Prime Minister Paetongtarn Shinawatra for giving me a copy of the Tipitaka in Pali. Pali is indeed a beautiful language, carrying within it the essence of Lord Buddha’s teachings. As you are all aware, our Government had conferred the status of Classical Language on Pali last year. People from all over the world have appreciated this decision and it has also encouraged research as well as study on this language.
@ingshin”