প্রধানমন্ত্রীগী লোইশঙ
প্রধান মন্ত্রীনা মহাক্কী থাইলেন্দ অমসুং শ্রী লঙ্কাগী খোংচৎকীদমক থাদোক্লমদাইগী মাংওইননা থমখিবা ৱারোল
03 APR 2025 6:47AM by PIB Imphal
প্রধান মন্ত্রী, পেরোংতার্ন শিনাৱাত্রানা চেবাউ পীরকপনা মরম ওইরগা ঐহাক ঙসি ওফিসিয়েল ওইবা খোংচৎ অমগী অমসুং ৬শুবা BIMSTEC সম্মিত য়াওরুনবগীদমক্তা থাইলেন্দগীদমক্তা থাদোক্লগনি।
হৌখিবা দেকেদ অসিদা, BIMSTECনা বে ওফ বেঙ্গাল রিজনদা রিজনেল দেবেলপমেন্ত, কনেক্তিবিতী অমসুং ইকোনোমিক প্রোগ্রেস প্রোমোত তৌনবগী য়াম্না মরু ওইবা ফোরম অমা ওইরক্লি। মফম অসিগী লম্মিৎ-তুমিৎকী ফিভম য়েংলগদি, ভারতকী নোর্থ ইস্তর্ন রিজন অসিনা BIMSTECকী ময়োল হায়বদু ওইরি। ঐহাক্না BIMSTEC কী লৈবাকশিংগী লুচিংবশিংগা উননবগীদমক্তা অমসুং ঐখোয়গী মীয়ামগী য়াইফনবগীদমক্তা খল্লগা ঐখোয়গী মরক্তা খুৎশম্নদুনা থবক তৌমিন্নবদা হেন্না মপাঙ্গল ককখৎহন্নবা খ্বাইদগী হেন্না প্রোদক্তিব ওইবা মওংদা শরুক য়ামিন্নবগীদমক্তা খৌরাংনা ঙাইরি।
ঐহাক্কী ওফিসিয়েল ওইবা খোংচৎ অসিগী মনুংদা, ঐহাক্না মান্নবা কলচর, ফিলোসোফী অমসুং স্পিরিচুৱলগী ওইবা ৱাখল্লোনগী অসিদা য়ুমফম ওইরগা ঐখোয়গী চহি চা কয়া লিরবা পুৱারিগী মরি অদুবু হেন্না চেৎশিনহন্নবগী অমত্তা ওইবা ৱাখল্লোন অদুগা লোইননা প্রধান মন্ত্রী, শিনাৱাত্রা অমসুং থাইগী লুচিংবশিংগা ৱারি-ৱাতাই শান-মিন্নবগী তাঞ্জা ফংলগনি।
থাইলেন্দদগী, ঐহাক্না এপ্রিল ০৪দগীনা ০৬ ফাওবা নুমিৎ নিনিগী ওইবা খোংচৎ অমা চৎলগনি। মসি মমাং চহিগী দিসেম্বরদা রাস্ত্রপতি দিসানায়কাগী য়াম্না মাইপাকপা ভারতকী খোংচৎ অদুগী মতুং তারকপনি। ঐখোয়না “ফোস্তরিং পার্তনর্শিপ ফোর এ শিয়র্দ ফ্যুচর”গী অপুনবা ভিজন অসিগী মতাংদা কয়া য়াম্না কুমাং চাউশিল্লবগে হায়বদু য়েংশিন্নবগী অমসুং ঐখোয়গী অপুনবা পান্দম অদুবু মঙফাওনহন্নবা মখাতাবা লমজিং-লমতাকশু পীনবগী খুদোংচাবশু ফংলগনি।
মসিগী খোংচৎশিং অসিনা হৌখিবা মতমশিং অদুদা য়ুমফম ওইরগা শেমগৎ-শাগৎলগনি অমসুং ঐখোয়গী মীয়মগী অমসুং রিজন অসি পাক শন্না য়াইফনবগীদমক্তা ঐখোয়গী অচেৎপা মরি অসিবু হেন্না চেৎশিনহনবদা য়াম্না চাউনা শরুক য়ারগনি হায়ননা থাজৈ।

Prime Minister's Office
Prime Minister’s departure statement ahead of his visit to Thailand and Sri Lanka
03 APR 2025 6:47AM by PIB Delhi
At the invitation of Prime Minister Paetongtarn Shinawatra, I am departing today for Thailand on an Official visit and to attend the 6th BIMSTEC Summit.
Over the past decade, BIMSTEC has emerged as a significant forum for promoting regional development, connectivity and economic progress in the Bay of Bengal region. With its geographical location, India’s North Eastern region lies at the heart of BIMSTEC. I look forward to meeting the leaders of the BIMSTEC countries and engaging productively to further strengthen our collaboration with interest of our people in mind.
During my official visit, I will have the opportunity to engage with Prime Minister Shinawatra and the Thai leadership, with a common desire to elevate our age-old historical ties, which are based on the strong foundations of shared culture, philosophy, and spiritual thought.
From Thailand, I will pay a two day visit to Sri Lanka from 04-06 April. This follows the highly successful visit of President Disanayaka to India last December. We will have the opportunity to review progress made on the joint vision of “Fostering Partnerships for a Shared Future” and provide further guidance to realise our shared objectives.
I am confident that these visits will build on the foundations of the past and contribute to strengthening our close relationships for the benefit of our people and the wider region.