Ministry of Home Affairs
Union Home Minister and Minister of Cooperation Shri Amit Shah inaugurates Lachit Barphukan Police Academy in Dergaon, Assam
Under the leadership of Prime Minister Shri Narendra Modi, Assam is now progressing on the path of development
The seed planted today in the form of Lachit Barphukan Police Academy will one day grow into a banyan tree, and will serve the cause of policing in the entire country
The saga of great warrior Lachit Barphukan was once limited to Assam, but under the Modi government, his biography is now available in 23 languages in libraries across the country
In Assam, once known for movements, insurgency, and gunfights, efforts are underway to establish a semiconductor industry worth ₹27,000 crore
The double-engine government has increased the conviction rate in Assam from 5 per cent to 25 per cent
In Assam, the police, which were once limited to fighting terrorism, are now working to protect the rights of citizens
Earlier, Assam was plunged into the flames of riots, keeping the region in a state of unrest, however, under the Modi government, peace has been established here, and with world-class infrastructure, large industries are now being set up
15 MAR 2025 5:15PM by PIB Delhi
Union Home Minister and Minister of Cooperation, Shri Amit Shah, today inaugurated the Lachit Barphukan Police Academy in Dergaon, Assam. On this occasion, Assam Chief Minister Dr. Himanta Biswa Sarma, Union Minister Shri Sarbananda Sonowal, and many other dignitaries were present.
In his address, Union Home Minister and Minister of Cooperation Shri Amit Shah said that in the next 5 years, the Lachit Barphukan Police Academy will be ranked first among all police academies across the country. He mentioned that Assam's brave warrior and legendary, Lachit Barphukan, had led Assam to victory against the Mughals. He further stated that saga of bravery of Lachit Barphukan was once kept limited to Assam, but due to the efforts of the Modi Government, today his biography has been translated into 23 languages and is available in libraries across the country for children. Shri Shah praised the Assam government for ensuring that the entire nation learns about and draws inspiration from this great son of Assam. He added that the seed planted today in the form of the Lachit Barphukan Police Academy would one day grow into a banyan tree, and will serve the cause of policing in the entire country. It will be an apex police academy not only for Assam but for entire Northeast, similar to Kashi among pilgrimage sites; the site will be a new beginning for peace in the region
Shri Amit Shah said that the first phase of the Lachit Barphukan Academy has been completed at a cost of ₹167 crore, and a total of ₹1050 crore will be spent on all three phases. He mentioned that the academy is equipped with several state-of-the-art facilities and will become the best police academy in the entire country. He further highlighted that earlier, Assam's police had to go to other states for training, but in the last 8 years, under the state's governance, such a transformation has taken place that now, 2,000 police personnel from Goa and Manipur have received training at this police academy.
Union Home Minister said that under the leadership of Prime Minister Shri Narendra Modi, Assam is now progressing on the path of development. He mentioned that in the last 10 years, under the leadership of Prime Minister Modi, several peace agreements have been signed: the Assam-Bodoland Agreement in 2020, the Karbi Anglong Agreement in 2021, the Tribal Peace Agreement in 2022, and the ULFA, Assam-Meghalaya, and Assam-Arunachal Agreements in the year 2023. Shri Shah stated that as a result of these peace agreements made by the Modi government, more than 10,000 youths have laid down their weapons and joined the mainstream. He added that in Assam, once known for movements, insurgency, and gunfights, efforts are underway to establish a semiconductor industry worth ₹27,000 crore.
Shri Amit Shah said that a recent investment and infrastructure conference named Advantage Assam 2.0 was held in Assam, where MoUs worth ₹5.18 lakh crore were signed, and most of these MoUs will be implemented on the ground. He further mentioned that the Modi government is bringing infrastructure projects worth ₹3 lakh crore for the development of Assam. He emphasized that these projects, totaling ₹8 lakh crore, will create a large number of employment opportunities for the youth of Assam.
Union Home Minister and Minister of Cooperation Minister said that during the 10-year rule of the previous government, Assam received a devolution grant and grant-in-aid of ₹1.27 lakh crore, which has been increased fourfold to ₹4.49 lakh crore in the 10 years under Prime Minister Modi’s leadership. He said that previous governments pushed Assam into the fire of riots for many years, did not provide grants, failed to establish an education system, did not build infrastructure, and did not bring peace.
Shri Shah said that during Prime Minister Modi’s 10-year tenure, infrastructure is being developed, peace has been established, and various industries are being set up. He mentioned several key projects such as the over 200 km long Bharatmala project worth ₹10,000 crore, the Dhubri-Phulbari bridge costing ₹3,000 crore, the four-laning of the Silchar-Churaibari corridor at a cost of ₹3,400 crore, and the construction of a new embankment and road on Majuli Island costing ₹1,000 crore.
He also said that a six-lane bridge over the Brahmaputra River is under construction, and Majuli and Jorhat are being connected via National Highway 715-K at a cost of ₹382 crore. Additionally, the expansion of an airport named after Gopinath Ji is being done at a cost of ₹1,200 crore, and in the railway sector, projects worth ₹9,000 crore have been inaugurated. Furthermore, an AIIMS is being set up at a cost of ₹1,000 crore, and medical colleges are being established in Tamulpur, Kokrajhar, Nalbari, and Dhubri, along with many other infrastructure projects under Modi’s leadership.
Shri Amit Shah said that the Modi government and the Assam government have carried out several welfare programs for the poor. He mentioned that for the first time, tap water was provided to 58 lakh homes, free treatment up to ₹5 lakh was provided to 1.8 crore people, toilets were built in 43 lakh homes, 2.32 crore poor people were given 5 kilograms of free rice per person every month, and the Modi government and Assam government also provided 51 lakh gas cylinders and 21 lakh houses.
Union Home Minister said that the Modi government has not only made efforts to bring peace to Assam but has successfully established it. He mentioned that the Modi government has built infrastructure, and now, under the leadership of Chief Minister Dr. Himanta Biswa Sarma, an investment of ₹5 lakh crore is coming into the state, which will lay the foundation for a golden future for the youth of Assam. He further stated that the conviction ratio in Assam has increased from 5 per cent to 25 per cent. He highlighted that earlier, people did not want to file FIRs because the police were only seen as fighting against terrorists, but today, the police are focused on protecting the rights of citizens and effectively implementing the three new criminal laws introduced by Prime Minister Shri Narendra Modi.

ସ୍ଵରାଷ୍ଟ୍ର ବ୍ୟାପାର ମନ୍ତ୍ରଣାଳୟ
ଆସାମରେ ଲଚିତ ବରଫୁକାନ ପୋଲିସ ଏକାଡେମୀର ଉଦଘାଟନ କରିଛନ୍ତି କେନ୍ଦ୍ର ସ୍ୱରାଷ୍ଟ୍ର ତଥା ସମବାୟ ମନ୍ତ୍ରୀ ଶ୍ରୀ ଅମିତ ଶାହ
ପ୍ରଧାନମନ୍ତ୍ରୀ ଶ୍ରୀ ନରେନ୍ଦ୍ର ମୋଦୀଙ୍କ ନେତୃତ୍ୱରେ ଆସାମ ଏବେ ବିକାଶ ପଥରେ ଆଗେଇ ଚାଲିଛି
ଲଚିତ ବରଫୁକାନ ପୋଲିସ ଏକାଡେମୀ ରୂପରେ ଆଜି ଯେଉଁ ବୀଜ ରୋପଣ କରାଯାଇଛି, ତାହା ଦିନେ ଏକ ମହାଦ୍ରୁମରେ ପରିଣତ ହେବ ଏବଂ ଏହା ସମଗ୍ର ଦେଶରେ ପୁଲିସର କାର୍ଯ୍ୟ କରିବ
ମହାନ ଯୋଦ୍ଧା ଲଚିତ ବରଫୁକାନଙ୍କ କାହାଣୀ ଏକଦା ଆସାମରେ ସୀମିତ ଥିଲା, କିନ୍ତୁ ମୋଦୀ ସରକାରଙ୍କ ଅଧୀନରେ ତାଙ୍କ ଜୀବନୀ ବର୍ତ୍ତମାନ ସାରା ଦେଶର ଲାଇବ୍ରେରୀରେ୨୩ ଟି ଭାଷାରେ ଉପଲବ୍ଧ
ଏକଦା ଆନ୍ଦୋଳନ, ବିଦ୍ରୋହ ଏବଂ ଗୁଳିକାଣ୍ଡ ପାଇଁ ଜଣାଶୁଣା ଆସାମରେ ୨୭,୦୦୦ କୋଟି ଟଙ୍କା ମୂଲ୍ୟର ସେମିକଣ୍ଡକ୍ଟର ଶିଳ୍ପ ପ୍ରତିଷ୍ଠା ପାଇଁ ପ୍ରୟାସ ଚାଲିଛି
ଡବଲ ଇଞ୍ଜିନ୍ ସରକାର ଆସାମରେ ଦୋଷୀ ସାବ୍ୟସ୍ତ ହାରକୁ ୫ ପ୍ରତିଶତରୁ ୨୫ ପ୍ରତିଶତକୁ ବୃଦ୍ଧି କରିଛନ୍ତି
ଆସାମରେ, ଯେଉଁ ପୋଲିସ ଏକଦା ଆତଙ୍କବାଦ ବିରୋଧରେ ଲଢ଼େଇରେ ସୀମିତ ଥିଲା, ଏବେ ନାଗରିକଙ୍କ ଅଧିକାରର ସୁରକ୍ଷା ପାଇଁ କାର୍ଯ୍ୟ କରୁଛି
ପୂର୍ବରୁ ଆସାମ ଦଙ୍ଗାର ନିଆଁରେ ଜଳୁଥିଲା, ଏହି ଅଞ୍ଚଳକୁ ଅଶାନ୍ତ ସ୍ଥିତିରେ ରଖିଥିଲା, କିନ୍ତୁ ମୋଦୀ ସରକାରଙ୍କ ଅଧୀନରେ ଏଠାରେ ଶାନ୍ତି ପ୍ରତିଷ୍ଠା ହୋଇଛି, ଏବଂ ବିଶ୍ୱସ୍ତରୀୟ ଭିତ୍ତିଭୂମି ସହିତ ବର୍ତ୍ତମାନ ବଡ଼ ବଡ଼ ଶିଳ୍ପ ପ୍ରତିଷ୍ଠା କରାଯାଉଛି
15 MAR 2025 5:15PM by PIB Bhubaneswar
କେନ୍ଦ୍ର ସ୍ୱରାଷ୍ଟ୍ର ତଥା ସମବାୟ ମନ୍ତ୍ରୀ ଶ୍ରୀ ଅମିତ ଶାହ ଆଜି ଆସାମର ଡେରଗାଓଁରେ ଲଚିତ ବରଫୁକାନ ପୋଲିସ ଏକାଡେମୀକୁ ଉଦଘାଟନ କରିଛନ୍ତି। ଏହି ଅବସରରେ ଆସାମର ମୁଖ୍ୟମନ୍ତ୍ରୀ ଡଃ ହିମନ୍ତ ବିଶ୍ୱ ଶର୍ମା, କେନ୍ଦ୍ର ମନ୍ତ୍ରୀ ଶ୍ରୀ ସର୍ବାନନ୍ଦ ସୋନୋୱାଲ ଏବଂ ଅନ୍ୟ ଅନେକ ମାନ୍ୟଗଣ୍ୟ ବ୍ୟକ୍ତି ଉପସ୍ଥିତ ଥିଲେ।
କେନ୍ଦ୍ର ସ୍ୱରାଷ୍ଟ୍ର ତଥା ସମବାୟ ମନ୍ତ୍ରୀ ଶ୍ରୀ ଅମିତ ଶାହ ତାଙ୍କ ଅଭିଭାଷଣରେ କହିଥିଲେ ଯେ ଆଗାମୀ ୫ ବର୍ଷ ମଧ୍ୟରେ ଲଚିତ ବରଫୁକାନ ପୁଲିସ ଏକାଡେମୀ ଦେଶର ସମସ୍ତ ପୁଲିସ ଏକାଡେମୀ ମଧ୍ୟରେ ପ୍ରଥମ ସ୍ଥାନରେ ରହିବ। ସେ ଉଲ୍ଲେଖ କରିଥିଲେ ଯେ ଆସାମର ସାହସୀ ଯୋଦ୍ଧା ତଥା କିମ୍ବଦନ୍ତୀ, ଲଚିତ ବରଫୁକାନ, ଆସାମକୁ ମୋଗଲମାନଙ୍କ ବିରୁଦ୍ଧରେ ବିଜୟ ଦିଗରେ ଆଗେଇ ନେଇଥିଲେ। ସେ ଆହୁରି ମଧ୍ୟ କହିଥିଲେ ଯେ ଲଚିତ ବରଫୁକାନଙ୍କ ସାହସିକତାର ଗାଥା ଏକଦା ଆସାମ ମଧ୍ୟରେ ସୀମିତ ରହିଥିଲା, କିନ୍ତୁ ମୋଦୀ ସରକାରଙ୍କ ପ୍ରୟାସ ଯୋଗୁଁ ଆଜି ତାଙ୍କ ଜୀବନୀ ୨୩ଟି ଭାଷାରେ ଅନୁବାଦିତ ହୋଇଛି ଏବଂ ପିଲାମାନଙ୍କ ପାଇଁ ସାରା ଦେଶର ପାଠାଗାରରେ ଉପଲବ୍ଧ। ସମଗ୍ର ଦେଶ ଯେପରି ଆସାମର ଏହି ମହାନ ପୁତ୍ରଙ୍କ ବିଷୟରେ ଜାଣିପାରିବ ଏବଂ ତାଙ୍କଠାରୁ ପ୍ରେରଣା ପାଇବ, ତାହା ସୁନିଶ୍ଚିତ କରିଥିବାରୁ ଶ୍ରୀ ଶାହ ଆସାମ ସରକାରଙ୍କୁ ପ୍ରଶଂସା କରିଥିଲେ। ସେ ଆହୁରି ମଧ୍ୟ କହିଛନ୍ତି ଯେ ଆଜି ଲଚିତ ବରଫୁକାନ ପୋଲିସ ଏକାଡେମୀ ରୂପରେ ରୋପଣ କରାଯାଇଥିବା ମଞ୍ଜି ଦିନେ ଏକ ମହାଦ୍ରୁମରେ ପରିଣତ ହେବ ଏବଂ ଏହା ସମଗ୍ର ଦେଶରେ ପୁଲିସର କାର୍ଯ୍ୟ କରିବ। ଏହା କେବଳ ଆସାମ ପାଇଁ ନୁହେଁ, ସମଗ୍ର ଉତ୍ତର-ପୂର୍ବ ପାଇଁ ଏକ ଶୀର୍ଷ ପୋଲିସ ଏକାଡେମୀ ହେବ, ତୀର୍ଥସ୍ଥାନ ମଧ୍ୟରେ କାଶୀ ପରି; ଏହି ସ୍ଥାନ ଏହି ଅଞ୍ଚଳରେ ଶାନ୍ତି ପାଇଁ ଏକ ନୂତନ ଆରମ୍ଭ ହେବ।
ଶ୍ରୀ ଅମିତ ଶାହ କହିଥିଲେ ଯେ ୧୬୭ କୋଟି ଟଙ୍କା ବ୍ୟୟରେ ଲଚିତ ବରଫୁକାନ ଏକାଡେମୀର ପ୍ରଥମ ପର୍ଯ୍ୟାୟ ସମ୍ପୂର୍ଣ୍ଣ ହୋଇଛି ଏବଂ ସମସ୍ତ ତିନୋଟି ପର୍ଯ୍ୟାୟରେ ମୋଟ ୧୦୫୦ କୋଟି ଟଙ୍କା ଖର୍ଚ୍ଚ କରାଯିବ। ସେ ଉଲ୍ଲେଖ କରିଥିଲେ ଯେ ଏହି ଏକାଡେମୀରେ ଅନେକ ଅତ୍ୟାଧୁନିକ ସୁବିଧା ରହିଛି ଏବଂ ଏହା ସମଗ୍ର ଦେଶରେ ସର୍ବଶ୍ରେଷ୍ଠ ପୋଲିସ ଏକାଡେମୀରେ ପରିଣତ ହେବ। ସେ ଆହୁରି ଉଲ୍ଲେଖ କରିଥିଲେ ଯେ ପୂର୍ବରୁ ଆସାମର ପୁଲିସକୁ ପ୍ରଶିକ୍ଷଣ ପାଇଁ ଅନ୍ୟ ରାଜ୍ୟକୁ ଯିବାକୁ ପଡ଼ୁଥିଲା, କିନ୍ତୁ ଗତ ୮ ବର୍ଷ ମଧ୍ୟରେ ରାଜ୍ୟ ଶାସନରେ ଏପରି ପରିବର୍ତ୍ତନ ଘଟିଛି ଯେ ବର୍ତ୍ତମାନ ଗୋଆ ଏବଂ ମଣିପୁରର ୨୦୦୦ ପୋଲିସ କର୍ମଚାରୀ ଏହି ପୋଲିସ ଏକାଡେମୀରେ ତାଲିମ ଗ୍ରହଣ କରିଛନ୍ତି।
କେନ୍ଦ୍ର ସ୍ୱରାଷ୍ଟ୍ର ମନ୍ତ୍ରୀ କହିଥିଲେ ଯେ ପ୍ରଧାନମନ୍ତ୍ରୀ ଶ୍ରୀ ନରେନ୍ଦ୍ର ମୋଦୀଙ୍କ ନେତୃତ୍ୱରେ ଆସାମ ଏବେ ବିକାଶ ପଥରେ ଆଗେଇ ଚାଲିଛି। ସେ ଉଲ୍ଲେଖ କରିଥିଲେ ଯେ ଗତ ୧୦ବର୍ଷ ମଧ୍ୟରେ ପ୍ରଧାନମନ୍ତ୍ରୀ ମୋଦୀଙ୍କ ନେତୃତ୍ୱରେ ଅନେକ ଶାନ୍ତି ରାଜିନାମା ସ୍ୱାକ୍ଷରିତ ହୋଇଛିଃ ୨୦୨୦ରେ ଆସାମ-ବୋଡୋଲ୍ୟାଣ୍ଡ ରାଜିନାମା, ୨୦୨୧ରେ କାର୍ବି ଆଙ୍ଗଲୋଙ୍ଗ ରାଜିନାମା, ୨୦୨୨ରେ ଆଦିବାସୀ ଶାନ୍ତି ରାଜିନାମା ଏବଂ ୨୦୨୩ରେ ଉଲଫା, ଆସାମ-ମେଘାଳୟ ଏବଂ ଆସାମ-ଅରୁଣାଚଳ ରାଜିନାମା। ଶ୍ରୀ ଶାହ କହିଥିଲେ ଯେ ମୋଦୀ ସରକାରଙ୍କ ଦ୍ୱାରା କରାଯାଇଥିବା ଏହି ଶାନ୍ତି ରାଜିନାମାର ଫଳସ୍ୱରୂପ ୧୦ ହଜାରରୁ ଅଧିକ ଯୁବକ ନିଜର ଅସ୍ତ୍ରଶସ୍ତ୍ର ସମର୍ପଣ କରି ମୁଖ୍ୟଧାରାରେ ସାମିଲ ହୋଇଛନ୍ତି। ସେ ଆହୁରି ମଧ୍ୟ କହିଛନ୍ତି ଯେ ଏକଦା ଆନ୍ଦୋଳନ, ବିଦ୍ରୋହ ଏବଂ ବନ୍ଧୁକ ଲଢ଼େଇ ପାଇଁ ଜଣାଶୁଣା ଆସାମରେ ୨୭,୦୦୦ କୋଟି ଟଙ୍କା ମୂଲ୍ୟର ସେମିକଣ୍ଡକ୍ଟର ଶିଳ୍ପ ପ୍ରତିଷ୍ଠା ପାଇଁ ପ୍ରୟାସ ଚାଲିଛି।
ଶ୍ରୀ ଅମିତ ଶାହ କହିଥିଲେ ଯେ ନିକଟରେ ଆସାମରେ 'ଆଡଭାଣ୍ଟେଜ୍ ଆସାମ ୨.୦ "ନାମକ ଏକ ନିବେଶ ଏବଂ ଭିତ୍ତିଭୂମି ସମ୍ମିଳନୀ ଅନୁଷ୍ଠିତ ହୋଇଥିଲା, ଯେଉଁଥିରେ ୫.୧୮ ଲକ୍ଷ କୋଟି ଟଙ୍କାର ଏମଓୟୁ ସ୍ୱାକ୍ଷରିତ ହୋଇଥିଲା ଏବଂ ଏହି ଏମଓୟୁଗୁଡ଼ିକ ମଧ୍ୟରୁ ଅଧିକାଂଶ କାର୍ଯ୍ୟକାରୀ କରାଯିବ। ସେ ଆହୁରି ଉଲ୍ଲେଖ କରିଥିଲେ ଯେ ମୋଦୀ ସରକାର ଆସାମର ବିକାଶ ପାଇଁ ୩ ଲକ୍ଷ କୋଟି ଟଙ୍କାର ଭିତ୍ତିଭୂମି ପ୍ରକଳ୍ପ ଆଣୁଛନ୍ତି। ସେ ଗୁରୁତ୍ୱାରୋପ କରିଥିଲେ ଯେ ମୋଟ ୮ ଲକ୍ଷ କୋଟି ଟଙ୍କାର ଏହି ପ୍ରକଳ୍ପଗୁଡ଼ିକ ଆସାମର ଯୁବକମାନଙ୍କ ପାଇଁ ବହୁ ସଂଖ୍ୟକ ନିଯୁକ୍ତି ସୁଯୋଗ ସୃଷ୍ଟି କରିବ।
କେନ୍ଦ୍ର ସ୍ୱରାଷ୍ଟ୍ର ମନ୍ତ୍ରୀ ଏବଂ ସମବାୟ ମନ୍ତ୍ରୀ କହିଛନ୍ତି ଯେ ପୂର୍ବ ସରକାରଙ୍କ ୧୦ ବର୍ଷର ଶାସନ କାଳରେ ଆସାମ ୧.୨୭ ଲକ୍ଷ କୋଟି ଟଙ୍କାର ହସ୍ତାନ୍ତର ଅନୁଦାନ ଏବଂ ସହାୟତା ଅନୁଦାନ ପାଇଥିଲା, ଯାହା ପ୍ରଧାନମନ୍ତ୍ରୀ ମୋଦୀଙ୍କ ନେତୃତ୍ୱରେ ବିଗତ ୧୦ ବର୍ଷ ମଧ୍ୟରେ ୪ ଗୁଣ ବୃଦ୍ଧି ପାଇ ୪.୪୯ ଲକ୍ଷ କୋଟି ଟଙ୍କା ହୋଇଛି। ସେ କହିଥିଲେ ଯେ ପୂର୍ବ ସରକାରମାନେ ଅନେକ ବର୍ଷ ଧରି ଆସାମକୁ ଦଙ୍ଗାର ନିଆଁ ଭିତରକୁ ଠେଲି ଦେଇଥିଲେ, ଅନୁଦାନ ପ୍ରଦାନ କରିନଥିଲେ, ଶିକ୍ଷା ବ୍ୟବସ୍ଥା ପ୍ରତିଷ୍ଠା କରିବାରେ ବିଫଳ ହୋଇଥିଲେ, ଭିତ୍ତିଭୂମି ନିର୍ମାଣ କରିନଥିଲେ ଏବଂ ଶାନ୍ତି ଆଣିନଥିଲେ।
ଶ୍ରୀ ଶାହା କହିଥିଲେ ଯେ ପ୍ରଧାନମନ୍ତ୍ରୀ ମୋଦୀଙ୍କ ୧୦ ବର୍ଷର କାର୍ଯ୍ୟକାଳରେ ଭିତ୍ତିଭୂମିର ବିକାଶ ହେଉଛି, ଶାନ୍ତି ପ୍ରତିଷ୍ଠା ହୋଇଛି ଏବଂ ବିଭିନ୍ନ ଶିଳ୍ପ ପ୍ରତିଷ୍ଠା କରାଯାଉଛି। ୧୦,୦୦୦ କୋଟି ଟଙ୍କା ବ୍ୟୟରେ ୨୦୦ କିଲୋମିଟରରୁ ଅଧିକ ଦୀର୍ଘ ଭାରତମାଲା ପ୍ରକଳ୍ପ, ୩୦୦୦ କୋଟି ଟଙ୍କା ବ୍ୟୟରେ ନିର୍ମିତ ଧୁବ୍ରି-ଫୁଲବାରୀ ସେତୁ, ୩୪୦୦ କୋଟି ଟଙ୍କା ବ୍ୟୟରେ ସିଲଚର-ଚୁରାଇବାରୀ କରିଡରକୁ ଚାରି ଲେନ ବିଶିଷ୍ଟ କରିବା ଏବଂ ୧୦୦୦ କୋଟି ଟଙ୍କା ବ୍ୟୟରେ ମଜୁଲି ଦ୍ୱୀପରେ ଏକ ନୂତନ ବନ୍ଧ ଏବଂ ସଡ଼କ ନିର୍ମାଣ ଭଳି ଅନେକ ଗୁରୁତ୍ୱପୂର୍ଣ୍ଣ ପ୍ରକଳ୍ପ ବିଷୟରେ ସେ ଉଲ୍ଲେଖ କରିଥିଲେ।
ସେ ଏହା ମଧ୍ୟ କହିଥିଲେ ଯେ ବ୍ରହ୍ମପୁତ୍ର ନଦୀ ଉପରେ ଏକ ଛଅ ଲେନ ବିଶିଷ୍ଟ ସେତୁ ନିର୍ମାଣାଧୀନ ରହିଛି ଏବଂ ମଜୁଲି ଏବଂ ଜୋରହାଟକୁ ୩୮୨ କୋଟି ଟଙ୍କା ବ୍ୟୟରେ ଜାତୀୟ ରାଜପଥ ୭୧୫-କେ ଜରିଆରେ ସଂଯୋଗ କରାଯାଉଛି। ଏହାବ୍ୟତୀତ, ୧୨୦୦ କୋଟି ଟଙ୍କା ବ୍ୟୟରେ ଗୋପୀନାଥ ଜୀଙ୍କ ନାମରେ ନାମିତ ଏକ ବିମାନ ବନ୍ଦରର ସମ୍ପ୍ରସାରଣ କରାଯାଉଛି ଏବଂ ରେଳ କ୍ଷେତ୍ରରେ ୯୦୦୦ କୋଟି ଟଙ୍କା ମୂଲ୍ୟର ପ୍ରକଳ୍ପର ଉଦଘାଟନ କରାଯାଇଛି। ଆହୁରି ମଧ୍ୟ ୧୦୦୦ କୋଟି ଟଙ୍କା ବ୍ୟୟରେ ଏକ ଏମସ୍‍ ପ୍ରତିଷ୍ଠା କରାଯାଉଛି, ଏବଂ ମୋଦୀଙ୍କ ନେତୃତ୍ୱରେ ଅନ୍ୟ ଅନେକ ଭିତ୍ତିଭୂମି ପ୍ରକଳ୍ପ ସହିତ ତମୁଲପୁର, କୋକ୍ରାଝାଡ଼, ନାଲବାରୀ ଏବଂ ଧୁବ୍ରି ଠାରେ ମେଡ଼ିକାଲ କଲେଜ ପ୍ରତିଷ୍ଠା କରାଯାଉଛି।
ଶ୍ରୀ ଅମିତ ଶାହ କହିଥିଲେ ଯେ ମୋଦୀ ସରକାର ଏବଂ ଆସାମ ସରକାର ଗରିବଙ୍କ ପାଇଁ ଅନେକ କଲ୍ୟାଣମୂଳକ କାର୍ଯ୍ୟକ୍ରମ ହାତକୁ ନେଇଛନ୍ତି। ସେ ଉଲ୍ଲେଖ କରିଥିଲେ ଯେ ପ୍ରଥମ ଥର ପାଇଁ ୫୮ ଲକ୍ଷ ଘରକୁ ନଳ ଯୋଗେ ଜଳ ଯୋଗାଇ ଦିଆଯାଇଥିଲା, ୧ କୋଟି ୮୦ ଲକ୍ଷ ଲୋକଙ୍କୁ ୫ ଲକ୍ଷ ଟଙ୍କା ପର୍ଯ୍ୟନ୍ତ ମାଗଣା ଚିକିତ୍ସା ଯୋଗାଇ ଦିଆଯାଇଥିଲା, ୪୩ ଲକ୍ଷ ଘରେ ଶୌଚାଳୟ ନିର୍ମାଣ କରାଯାଇଥିଲା, ୨.୩୨ କୋଟି ଗରିବ ଲୋକଙ୍କୁ ପ୍ରତି ମାସରେ ବ୍ୟକ୍ତି ପିଛା ୫ କିଲୋଗ୍ରାମ ମାଗଣା ଚାଉଳ ଦିଆଯାଇଥିଲା, ଏବଂ ମୋଦୀ ସରକାର ଏବଂ ଆସାମ ସରକାର ମଧ୍ୟ ୫୧ ଲକ୍ଷ ଗ୍ୟାସ୍ ସିଲିଣ୍ଡର୍ ଏବଂ ୨୧ ଲକ୍ଷ ଘର ଯୋଗାଇ ଦେଇଥିଲେ।
କେନ୍ଦ୍ର ସ୍ୱରାଷ୍ଟ୍ର ମନ୍ତ୍ରୀ କହିଛନ୍ତି ଯେ ମୋଦୀ ସରକାର କେବଳ ଆସାମରେ ଶାନ୍ତି ଆଣିବା ପାଇଁ ପ୍ରୟାସ କରିନାହାଁନ୍ତି ବରଂ ଏହାକୁ ସଫଳତାର ସହ ପ୍ରତିଷ୍ଠା କରିଛନ୍ତି। ସେ ଉଲ୍ଲେଖ କରିଥିଲେ ଯେ ମୋଦୀ ସରକାର ଭିତ୍ତିଭୂମି ନିର୍ମାଣ କରିଛନ୍ତି, ଏବଂ ବର୍ତ୍ତମାନ, ମୁଖ୍ୟମନ୍ତ୍ରୀ ଡଃ ହିମନ୍ତ ବିଶ୍ୱଶର୍ମାଙ୍କ ନେତୃତ୍ୱରେ ରାଜ୍ୟକୁ ୫ ଲକ୍ଷ କୋଟି ଟଙ୍କାର ନିବେଶ ଆସୁଛି, ଯାହା ଆସାମର ଯୁବକମାନଙ୍କ ପାଇଁ ଏକ ସୁବର୍ଣ୍ଣ ଭବିଷ୍ୟତ ପାଇଁ ମୂଳଦୁଆ ପକାଇବ। ସେ ଆହୁରି କହିଥିଲେ ଯେ ଆସାମରେ ଦୋଷୀ ସାବ୍ୟସ୍ତ ଅନୁପାତ ୫ ପ୍ରତିଶତରୁ ୨୫ ପ୍ରତିଶତକୁ ବୃଦ୍ଧି ପାଇଛି। ସେ ଉଲ୍ଲେଖ କରିଥିଲେ ଯେ ପୂର୍ବରୁ ଲୋକମାନେ ଏଫ୍ଆଇଆର୍ ଦାଖଲ କରିବାକୁ ଚାହୁଁନଥିଲେ କାରଣ ପୁଲିସକୁ କେବଳ ଆତଙ୍କବାଦୀଙ୍କ ବିରୋଧରେ ଲଢ଼ିବା ଭଳି ଦେଖାଯାଉଥିଲା, କିନ୍ତୁ ଆଜି ପୋଲିସ ନାଗରିକଙ୍କ ଅଧିକାରର ସୁରକ୍ଷା ଏବଂ ପ୍ରଧାନମନ୍ତ୍ରୀ ଶ୍ରୀ ନରେନ୍ଦ୍ର ମୋଦୀଙ୍କ ଦ୍ୱାରା ପ୍ରବର୍ତ୍ତିତ ତିନୋଟି ନୂତନ ଅପରାଧିକ ଆଇନକୁ ପ୍ରଭାବୀ ଢଙ୍ଗରେ କାର୍ଯ୍ୟକାରୀ କରିବା ଉପରେ ଧ୍ୟାନ ଦେଉଛି।