প্ৰধানমন্ত্ৰীৰ কাৰ্যালয়
মৰিচাছ গণৰাজ্যৰ ৰাষ্ট্ৰপতিৰে প্ৰধানমন্ত্ৰীৰ বৈঠক
11 MAR 2025 4:01PM by PIB Guwahati
প্ৰধানমন্ত্ৰী শ্ৰী নৰেন্দ্ৰ মোদীয়ে আজি ‘ষ্টেট হাউছ’ত মৰিচাছ গণৰাজ্যৰ ৰাষ্ট্ৰপতি মহামহিম শ্ৰী ধৰমবীৰ গোখুলক সাক্ষা কৰে।
দুয়োগৰাকী নেতাই ভাৰত আৰু মৰিচাছৰ মাজত বিশেষ আৰু ঘনিষ্ঠ দ্বিপাক্ষিক সম্পৰ্ক গভীৰ কৰাৰ প্ৰসংগত মত বিনিময় কৰে। এই সন্দৰ্ভত তেওঁলোকে দুয়োখন দেশৰ মাজত অংশীদাৰী ইতিহাস আৰু জনসাধাৰণৰ মাজত বৰ্তী অহা শক্তিশালী সম্পৰ্কৰ কথা স্মৰণ কৰে। প্ৰধানমন্ত্ৰীয়ে উল্লেখ কৰে যে দ্বিতীয়বাৰৰ বাবে মৰিচাছৰ ৰাষ্ট্ৰীয় দিৱস উদযাপনত মুখ্য অতিথি হিচাপে উপস্থিত থকাটো তেওঁৰ বাবে এক সন্মানৰ বিষয়। এক বিশেষ ভঙ্গীত প্ৰধানমন্ত্ৰীয়ে ৰাষ্ট্ৰপতি গোখুল আৰু ‘প্ৰথম মহিলা’ বৃন্দা গোখুলক ‘অ'চিআই পত্ৰ’ প্ৰদান কৰে। প্ৰধানমন্ত্ৰীয়ে ভাৰত চৰকাৰৰ সহযোগত স্থাপিত ‘ষ্টেট হাউছৰ আয়ুৰ্বেদ বাগিচা’ও পৰিদৰ্শন কৰে। প্ৰধানমন্ত্ৰীয়ে উল্লেখ কৰে যে আয়ুৰ্বেদকে ধৰি পৰম্পৰাগত ঔষধৰ লাভালাভ আগবঢ়াই নিয়াৰ ক্ষেত্ৰত মৰিচাছ ভাৰতৰ বাবে এক গুৰুত্বপূৰ্ণ অংশীদাৰ।
আলোচনাৰ পিছত ৰাষ্ট্ৰপতি গোখুলে প্ৰধানমন্ত্ৰীৰ সন্মানত আনুষ্ঠানিক মধ্যাহ্নভোজৰ আয়োজন কৰে।

Prime Minister's Office
Prime Minister meets with the President of the Republic of Mauritius
11 MAR 2025 4:01PM by PIB Delhi
Prime Minister Shri Narendra Modi today called on H.E. Mr. Dharambeer Gokhool, President of the Republic of Mauritius, at the State House.
The two leaders exchanged views on deepening the special and close bilateral ties between India and Mauritius. In this context, they recalled the shared history between the two countries and the existence of strong people-to-people linkages. Prime Minister noted that it was an honour for him to attend the National Day celebrations of Mauritius as Chief Guest for the second time. In a special gesture Prime Minister handed over OCI cards to President Gokhool and First Lady Vrinda Gokhool. Prime Minister also visited the Ayurveda Garden in the State House, established in collaboration with the Government of India. Prime Minister noted that Mauritius is an important partner for India in advancing the benefits of traditional medicine including Ayurveda.
After the talks, President Gokhool hosted a State lunch in honour of Prime Minister.