Ministry of Home Affairs
Union Home Minister and Minister of Cooperation, Shri Amit Shah, addresses North-East Students' & Youth Parliament organised by Student Experience in Inter-State Living (SEIL) in New Delhi as the Chief Guest
North-East, rich in its prosperous culture, is a priceless jewel of Indian culture
Prime Minister Shri Narendra Modi made the North-East the focal point of every program of the central government
In every field, India should lead the world; this dream of Maharshi Aurobindo and Swami Vivekananda is now beginning to be realized
Modi government has paved the way for peace in the North-East by signing 12 agreements, through which more than 10,000 youths have surrendered and joined the mainstream
The contribution of the North-East will be the most important in building a developed India
By 2027, the capitals of all the states in the North-East will be connected by train, air, and road, Under the Modi government, not only the physical distance of the North East has been reduced, but also the distance between hearts has been shortened
In the coming times, the youth from North East will not have to go elsewhere for employment
Vidyarthi Parishad not only shows the right direction to the youth but also helps in shaping their character
Students' Experience in Inter-State Living (SEIL) has emotionally connected the Northeast with the rest of the country
The world's largest student organization has always prioritized the nation in every project, whether it is providing assistance during a disaster or helping in a national crisis
11 MAR 2025 4:49PM by PIB Delhi
Union Home Minister and Minister of Cooperation, Shri Amit Shah, attended the North-East Students’ & Youth Parliament in New Delhi today as the Chief Guest. The event was organized by the Student Experience in Inter-State Living (SEIL).
Union Home Minister Shri Amit Shah described the North-East as a priceless jewel of Indian culture, rich in heritage that enhances the cultural fabric of India. He highlighted the region's immense potential to attract global attention, especially from a tourism perspective. He also praised the youth of the North-East for having the highest IQ in India and noted that the region is home to some of the most hard-working tribes. Shri Shah emphasized that the North-East is a land of diversity, with over 220 tribal groups, 160 tribes, 200 dialects and languages, 50 unique festivals, and more than 30 world-renowned dance forms.
Shri Amit Shah acknowledged that despite its many unique qualities, the North-East fell behind in development due to a time when insurgency and separatism were fuelled by creating various illusions and disputes. He pointed out that violence, bandhs, drugs, blockades, and regionalism fragmented the region, causing a divide not only between the North-East and the rest of the country but also among the states within the region. As a result, the North-East faced a 40-year delay in development, with terrorism and separatist groups being the primary obstacles during this period.
Union Home Minister Shri Amit Shah said that whenever his party came to power, it always prioritized the North-East. He mentioned that previously, there was no separate ministry for such a large and underdeveloped region, but it was established during the government led by Atal ji. Under Prime Minister Shri Narendra Modi, the North-East has become a focus in every program of the Central Government. Shri Shah emphasized that the greatest achievement of the Modi government is reducing the distance between the North-East and the rest of India. He announced that by 2027, all state capitals in the North-East will be connected by rail, air, and road networks. He added that Prime Minister Modi not only enhanced physical connectivity between the North-East and the rest of India but also worked to bridge the emotional divide. Shri Shah highlighted that the Modi government kept the North-East at the heart of every plan, engaging in discussions with insurgent groups one by one, understanding their concerns, and working to bring them into the mainstream through agreements.
Shri Amit Shah stated that the North-East is now experiencing peace. Between 2004 and 2014, there were 11,000 incidents of violence in the region, whereas from 2014 to 2024, this number decreased by nearly 70%, dropping to 3,428. He said that there is a 70% reduction in the deaths of security forces and an 89% reduction in civilian deaths. Shri Shah mentioned that the Modi government signed agreements with all insurgent groups, leading to over 10,500 rebels surrendering their weapons and reintegrating into the mainstream. He emphasized that in the past 10 years, 12 significant agreements had been signed with insurgent groups. Under the Ek Bharat, Shreshtha Bharat initiative, the government has respected and preserved the languages, dialects, cultures, costumes, traditional dances, and arts of the North-East, while fostering an atmosphere of peace across the region by encouraging the surrender of weapons by more than 10,000 individuals.
Shri Amit Shah stated that the development of any region is not possible without peace, as peace is a fundamental precondition for progress. He emphasized that the Modi Government has focused on establishing peace in the North-East. Shri Shah highlighted the significant benefits the North-East has gained from space technology under the Modi Government, with around 110 schemes being implemented through the North Eastern Space Applications Centre (NESAC). He further mentioned that for flood management in the North-East, satellite mapping and topography have been used to plan the construction of more than 300 lakes in the region, which will ensure permanent flood management in the coming days.
Union Home Minister and Minister of Cooperation said that during the tenure of the Modi government, several efforts have been made for the development of the North-East region over the past 10 years. The govt. has increased the budgetary provisions for the region. He stated that, compared to the year 2014-15, Prime Minister Shri Narendra Modi has increased the budget by 153 per cent for the year 2024-25. He also mentioned that for better connectivity, ₹41,000 crores have been spent on roads, and ₹47,000 crores have been spent separately on rural roads. He said that, in a way, the Modi government has spent ₹90,000 crores in the North-East specifically for roads. Shri Shah mentioned that 64 new air routes were started for air connectivity, ₹4,800 crores were spent on the Vibrant Village program, while ₹18,000 crores were allocated for Railways.
Shri Amit Shah said that today, India's largest Rail-cum-Road bridge has been constructed over the Brahmaputra River. He mentioned that PM Modi built the Bhupen Hazarika Setu, provided Arunachal Pradesh with a green field airport, achieved 100 per cent electrification of the Railway network, and that a new railway line is being constructed from Assam to Bhutan. Shri Shah added that by 2027, the capitals of all the states in the North-East will be connected by train, air, and road. Under the Modi government, not only the physical distance of the North East has been reduced, but also the distance between hearts has been shortened. He also noted that the goal of 100 per cent organic farming in Sikkim has been accomplished during the tenure of our government. He said that today, a ₹27,000 crore semiconductor plant is coming to Assam, which will provide job opportunities for the youth. Shri Shah mentioned that an investment of ₹2.5 lakh crore is coming to the North-East. He stated that the foundation for this development was laid during last 10 years under the Modi government, and in the next 10 years, no child from the North-East will have to go to another part of the country for work; they will find employment right there.
Union Home Minister said that during the ‘Azadi Ka Amrit Mahotsav’, we made a pledge that by 2047, India will be a fully developed nation and will be a global leader in every field. He stated that by 2047, Mother India will stand before the world with her full strength and energy. He added that in every field, India should lead the world; this dream of Maharshi Aurobindo and Swami Vivekananda is now beginning to be realized. Shri Shah mentioned that to involve the youth in this process, our government has made several efforts. He said that PM Modi was the first to introduce the New Education Policy, in which we emphasized preserving our languages and giving importance to mother tongues. He added that through the New Education Policy, our education system will be both local and global, creating many opportunities for the youth.
Union Home Minister and Minister of Cooperation said that the North-East is very close to the heart of Prime Minister Shri Narendra Modi and the Government of India. He stated that the Government of India, under the leadership of Prime Minister PM Modi, is fully committed not only to budget allocation but also to the development, unity, and peace of the North-East.
Shri Amit Shah remarked that while the Student Parliament is a commendable event, it should not be an isolated occurrence. Instead, a system should be established to bridge the Student Parliament with other organizations and Vidyarthi Prishad, ensuring that all youth organizations contribute to the nation’s strength. He emphasized that the Vidyarthi Prishad not only guides youth in the right direction but also plays a vital role in shaping their character. He further praised the world’s largest student organization for consistently prioritizing the nation in every endeavor, whether it be cooperating in times of disaster or assisting during national crises.
Union Home Minister also lauded the Students' Experience in Inter-State Living (SEIL) for its role in emotionally connecting the North-East with the rest of the country. He highlighted that today, over 4,000 families across the country are hosting children from the North-East, engaging with them through SEIL, which he described as having unmatched strength. Shri Shah credited the Vidyarthi Prishad for creating a sense of organizational dedication, which has allowed initiatives like SEIL to continue successfully for so many years.

য়ুমলৈ-কৈরৈ মন্ত্রালয়
য়ুনিয়ন হোম অমসুং কোওপরেসন মিনিস্তর শ্রী অমিত সাহনা চীফ গেস্ত ওইনা ন্যু দিল্লিদা ষ্টুদেন্ত এক্সপেরিয়েন্স ইন ইন্তর-ষ্টেৎ লিভিং(সৈল) না শীনবা নোর্থ-ইস্ত ষ্টুদেন্তস এন্দ য়ুথ পর্লিয়াম্তদা ৱা ঙাংখ্রে
ইনাকখুল্লবা নাৎ অমসুং চৎনবী লৈবা অৱাং-নোংপোক অসি ভারতকী নাৎকী মমল নাইদ্রবা মনি-মুক্ত অমনি
প্রধান মন্ত্রী শ্রী নরেন্দ্র মোদীনা অৱাং নোংপোক অসি কেন্দ্র সরকারগী থৌরম খুদিংমক্কী ময়াইদা থম্লে
হিরম খুদিংমক্ত, ভারতনা মালেমগী মাঙজিল থাগদবনি; মহার্ষি অর্বিন্দো অমসুং শ্বামী বিবেকানন্দগী মঙলান হৌজিক মঙফাওনবা হৌরক্লগনি
য়ানচে ১২ খুৎয়েক পীনদুনা অৱাং নোংপোক্ত শান্তি পুরক্নবা লম্বী মোদী সরকারনা শেম্লে, মসিদা নহারোল ১০,০০০ হেন্না চঙজরক্লে অমসুং জাতিগী ঈচেলদা তিল্লরে
বিকসিত ভারত অমা শেমগৎপদা অৱাং-নোংপোক্কী থবকশিংনা খ্বাইদগী মরুওইগনি
২০২৭ ফাওবগী মনুংদা, অৱাং-নোংপোক্ত রাজ্যশিংগী কোনুংশিং ত্রেন, এয়র অমসুং লম্বীনা শম্নরগনি, মোদী সরকারগী মখাদা, অৱাং-নোংপোক্কী অরাপ্পা হন্থহনবগা খক নত্তনা, থম্মোয়শিংগী মরক্ত লৈনরবা অরাপ্পশু হন্থহল্লে
লাক্লিবা চহিশিংদা, অৱাং-নোংপোক্কী নহারোলশিং থবক থিনবা তোপ্পা মফমশিংদা চৎলরোই
বিদ্যারথি পরিষদনা নহারোলশিংদা অচুম্বা মাইকৈ তাকপা খক নত্তনা মখোয়গী লমচৎ-শাজৎ শেম্বদশু মতেং পাংলি
ষ্টুদেন্ত এক্সপেরিয়েন্স ইন ইন্তর-ষ্টেৎ লিভিং (সৈল) না লৈবাক অসিগী অতৈ মফমশিংগা থম্মোয়গী মরী অমা শেমগৎলে
মালেমদা খ্বাইদগী চাউবা মহৈরোয়শিংগী লুপ অসিনা মতম পুম্নমক্ত প্রোজেক খুদিংমক্ত লৈবাক অসি মরুওইনা লৌরি, মসিনা অমাং-অতা নত্ত্রগা লৈবাক্কী অৱাবা তারকপদা মতেং পাংলি
11 MAR 2025 4:49PM by PIB Imphal
ঙসি য়ুনিয়ন হোম অমসুং কোওপরেসন মিনিস্তর শ্রী অমিত সাহনা চীফ গেস্ত ওইনা ন্যু দিল্লিদা ষ্টুদেন্ত এক্সপেরিয়েন্স ইন ইন্তর-ষ্টেৎ লিভিং (সৈল) না শীনবা নোর্থ-ইস্ত ষ্টুদেন্তস এন্দ য়ুথ পর্লিয়াম্তদা শরুক য়াখ্রে।
থৌরম অদুদা য়ুনিয়ন হোম অমসুং কোওপরেসন মিনিস্তর শ্রী অমিত সাহনা হায়খি ইনাকখুল্লবা নাৎ অমসুং চৎনবী লৈবা অৱাং-নোংপোক অসি ভারতকী নাৎকী মমল নাইদ্রবা মনি-মুক্ত অমনি। লমদম অসিগী খুদোংবশিং অসিনা মরুওইনা তুরিজমগী হিরম য়াওনা মালেমগী পুক্নিং চিংশিল্লে। ভারত্ত আই.ক্বিউ খ্বাইদগী ৱাংনা লৈবগীদমক অৱাং-নোংপোক্কী নহারোল থাগৎপা ফোঙদোকচরি অমসুং লমদম অসি থবক য়াম্না কন্না শুবা ত্রাইব খরগী লৈফমশু ওইরি। অৱাং-নোংপোক লমদমদা ত্রাইবেল কাংবু ২২০, ত্রাইব ১৬০, দাইলেক্ত অমসুং লোল ২০০, অঙকপা কুহ্মৈ ৫০ অমসুং মালেমদা মমিং লৈরবা জগোয় মখল ৩০ হেন্না লৈরি।
য়ুনিয়ন হোম মিনিস্তরনা হায়খি মদুদি অঙকপা গুন কয়া লৈজরবশু, লালহৌবগী ইরাংনা মরম ওইদুনা অৱাং-নোংপোক লমদম চাউখৎপগী লমদা মনিংদা লৈহৌখি। হিংশা, বন্দশিং, দ্রগশিং, ব্লোকেদশিং অমসুং মচোই তাবদগী অৱাং-নোংপোক লমদম অমসুং লৈবাক অসিগী অতৈগী মরক্ত মচেৎ তাহনবা খক নত্তনা লমদম অসিগী রাজ্যশিংগী মরক্ত তোখাই তাহল্লে। মসিগী ফল ওইনা, চাউখৎ-থৌরাংগী লমদা চহি ৪০ থেংথরে অমসুং মসিগী মরুওইবা মরম তেরোরিজম অমসুং তোখাই তাবগী ৱাখল্লোন্না ওইহনবনি।
য়ুনিয়ন হোম মিনিস্তরনা হায়খি মহাক্কী দলনা সরকার পায়রকপা মতমদা অৱাং-নোংপোক লমদম মরুওইনা লৌখি। অতল জিনা লুচিংবা সরকারনা লমদম অসি চাউখৎনবা তোখাইবা মিনিস্ত্রি অমা লিংখৎখি। প্রধান মন্ত্রী শ্রী নরেন্দ্র মোদীনা অৱাং নোংপোক অসি কেন্দ্র সরকারগী থৌরম খুদিংমক্কী ময়াইদা থম্লে। ২০২৭ ফাওবগী মনুংদা, অৱাং-নোংপোক্ত রাজ্যশিংগী কোনুংশিং ত্রেন, এয়র অমসুং লম্বীনা শম্নরগনি, মোদী সরকারগী মখাদা, অৱাং-নোংপোক্কী অরাপ্পা হন্থহনবগা খক নত্তনা, থম্মোয়শিংগী মরক্ত লৈনরবা অরাপ্পশু হন্থহল্লে। মোদী সরকারনা লালহৌ লুপশিংগা মথং মথং ৱারি শানরে, মখোয়গী খুদোংচাবশিং খঙলে অমসুং য়ানচেশিংগী মখাদা মখোয় মহৌশাগী পুন্সিদা পুরক্নবা থবক পায়খৎলে।
য়ুনিয়ন হোম মিনিস্তরনা হায়খি মদুদি হৌজিক অৱাং-নোংপোক লমদম শান্তি লৈরে। ২০০৪ দগী ২০১৪ গী মরক্ত অৱাং-নোংপোক লমদমদা হিংশাগী থৌদোক ১১,০০০ রোম থোকখি, অদুগা ২০১৪ দগী ২০২৪ গী মনুংদা মশিং চাদা ৭০ হন্থদুনা থৌদোক ৩,৪২৮ থোকখি। সেকুরিতি ফোর্সশিং শিবা চাদা ৭০ হন্থরে অমসুং মীচম শিবা চাদা ৮৯ হন্থরে। য়ানচে ১২ খুৎয়েক পীনদুনা অৱাং নোংপোক্ত শান্তি পুরক্নবা লম্বী মোদী সরকারনা শেম্লে, মসিদা নহারোল ১০,৫০০ হেন্না চঙজরক্লে অমসুং জাতিগী ঈচেলদা তিল্লরে। এক ভারত শ্রেস্থা ভারত থৌরাংগী মখাদা সরকারনা লম লমগী লোলশিং, নাৎশিং, চৎনবীশিং, কলাশিং অমসুং জগোয়শিং ইকায়খুম্নরে অমসুং ঙাক-শেল্লে।
শ্রী অমিত সাহনা হায়খি মদুদি চাউখৎনবগীদমক শান্তি লৈবা অসি তঙাইফদবা ওইবনা, শান্তি লৈতনা অৱাং-নোংপোক লমদম চাউখৎপা ওইথোক্লোই। অৱাং-নোংপোক লমদমদা শান্তি পুরক্নবা মোদী সরকারনা মীৎয়েং চঙলে। মোদী সরকারগী মখাদা অৱাং-নোংপোক লমদমনা স্পেস তেক্নোলোজিগী কান্নবশিং মপুংফানা ফংলে, নোর্থ ইস্তর্ন স্পেস এপ্লিকেসন্স সেন্তরগী মখাদা স্কিম ১১০ রোম পায়খৎলে। অৱাং-নোংপোক লমদমদা পাৎ ৩০০ হেন্না শেমগৎনবগীদমক অমসুং অৱাং-নোংপোক লমদমদা ঈশিং ইচাউ লাকশিন্নবা সেতেল্লাইত মেপ্পিং অমসুং তোপোগ্রাফি শীজিন্নরে।
য়ুনিয়ন হোম মিনিস্তরনা হায়খি মোদী সরকারগী মতম মনুংদা, হৌখিবা চহি ১০ অসিদা অৱাং-নোংপোক লমদম চাউখৎনবা থবক কয়া পায়খৎলে। সরকারনা অৱাং-নোংপোক লমদমগী বজেতকী শেনফম হেনগৎহল্লে। ২০১৪-১৫ গা চাংদম্নবদা মোদী সরসকারনা ২০২৪-২৫ দা বজেত চাদা ১৫৩ হেনগৎলে। লম্বী-থোং হেন্না ফগৎনবা, লম্বীশিংগী লুপা করোর ৪১,০০০ অমসুং খুঙ্গংগী লম্বীশিংগীদমক লুপা করোর ৪৭,০০০ চাদিং তৌরে। অৱাং-নোংপোক লমদমগী লম্বীশিং খক্তগী ওইনা মোদী সরকারনা লুপা করোর ৯০,০০০ চাদিং তৌরে। অৱাং-নোংপোক লমদমদা অনৌবা নোংথক্কী লম্বী ৬৪ হৌদোক্লে অমসুং ভাইব্রেন্ত ভিলেজ প্রোগ্রামগী লুপা করোর ৪,৮০০ অমসুং রেলৱেজগী লুপা করোর ১৮,০০০ চাদিং তৌখ্রে।
শ্রী অমিত সাহনা হায়খি ভারতকী খ্বাইদগী চাউবা রেল-কম-রোদ ব্রিজ ব্রাহ্মপুত্রা তুরেল মথক্ত শারে। প্রধান মন্ত্রী মোদীনা হাজারিকা সেতু শারে, অরুনাচল প্রদেসতা গ্রিন ফিল্দ এয়রপোর্ত অমা শারে, রেলৱে নেতৱার্ক চাদা ১০০ ইলেক্ত্রিক ফংহল্লে অমসুং অসামদগী ভুতান ফাওবা অনৌবা রেল লম্বী অমা শেমগৎলে। ২০২৭ ফাওবগী মনুংদা, অৱাং-নোংপোক্ত রাজ্যশিংগী কোনুংশিং ত্রেন, এয়র অমসুং লম্বীনা শম্নরগনি, মোদী সরকারগী মখাদা, অৱাং-নোংপোক্কী অরাপ্পা হন্থহনবগা খক নত্তনা, থম্মোয়শিংগী মরক্ত লৈনরবা অরাপ্পশু হন্থহল্লে। ঐখোয়গী সরকারগী মতম মনুংদা সিক্কিমদা চাদা ১০০ ওর্গনিক ফার্মিংগী থবক পায়খৎপা ঙম্লে। অসামদা লুপা করোর ২৭,০০০ চঙনা শেমগৎলিবা সেমিকন্দক্তর প্লান্ত অসিনা নহারোলশিংদা অনৌবা থবক কয়া পীরগনি। অৱাং-নোংপোক লমদমদা লুপা করোর লাখ ২.৫ গী শেনফম অমা থাদরগনি। মোদী সরকারগী মখাদা হৌখিবা চহি ১০ দা থোনখিবা চাউখৎপগী য়ুম্ফম অসিনা মথং চহি ১০ দা থবক থিনবগীদমক অৱাং-নোংপোক লমদমগী অঙাং অমতগা লৈবাক অসিগী অতোপ্পা মফমশিংদা চৎলরোই, মখোয় মফম অসিদা থবক ফংলগনি।
য়ুনিয়ন হোম মিনিস্তরনা হায়খি মদুদি অজাদি কা অমৃত মহোৎসব মনুংদা, ২০৪৭ ফাওবগী মনুংদা ভারত চাউখৎলবা লৈবাক অমা ওইহন্নবা অমসুং হিরম খুদিংমক্ত মালেমগী লুচিংবা অমা ওইনবা ঐখোয়না ৱাশকখি। ২০৪৭ ফাওবগী মনুংদা ইমা ভারত মহাক্কী থৌনাগা লোয়ননা মালেমগী মমাঙদা লেপকনি। হিরম খুদিংমক্ত ভারতনা মালেমগী মাঙজিল থাগনি; মহার্ষি অর্বিন্দো অমসুং শ্বামী বিবেকানন্দগী মঙলান হৌজিক মঙফাওনবা হৌরক্লগনি। থবক অসিদা নহারোলশিং শরুক য়ানবা ঐখোয়গী সরকারনা থবক কয়া পায়খৎলে। প্রধান মন্ত্রী মোদীনা অহানবা ওইনা অনৌবা ইজুকেসন পোলিসি হৌদোক্লে, মসিদা মমালোলশিংদা অকনবা মীৎয়েং থম্লে। অনৌবা থৌশিল অসিগী মখাদা, ঐখোয়গী লাইরিক তম্বীবগী থবক অসি লমদম অসিগী অমসুং মালেমগী অনিমক ওইগনি, নহারোলশিংদা খুদোংচাবা কয়া পীগনি।
য়ুনিয়ন হোম মিনিস্তরনা হায়খি মদুদি প্রধান মন্ত্রী নরেন্দ্র মোদী অমসুং ভারত সরকারগা অৱাং-নোংপোক লমদমগা থম্মোয়গী ওইবা অচেৎপা মরী অমা লৈনরি। প্রধান মন্ত্রী মোদীনা লুচিংবা ভারত সরকারনা বজেতকী শেনফম কাইথোকপা খক নত্তনা অৱাং-নোংপোক্কী চাউখৎ-থৌরাং, অপুনবা অমসুং শান্তিগীদমকশু মীৎয়েং চঙলি।
শ্রী অমিত সাহনা হায়খি মদুদি মহৈরোয়শিংগী সংসদ অসি থাগৎনিঙাই ওইবা থৌরম অমনি অমসুং মসি তোখাইবা থৌরম অমা ওইহল্লোইদবনি। মহৈরোয়শিংগী সংসদ অসিগা অতোপ্পা লুপশিং অমসুং বিদ্যারথি পরিষদগা শম্ননবাথবক অমা পায়খৎকদবনি, মসিনা লৈবাক অসি চাউখৎনবা নহারোলশিংগী লুপশিংনা মতেং পাংবা ঙমগনি। বিদ্যারথি পরিষদনা নহারোলশিংদা অচুম্বা মাইকৈ তাকপা খক নত্তনা মখোয়গী লমচৎ-শাজৎ শেম্বদশু মতেং পাংলি। মালেমদা খ্বাইদগী চাউবা মহৈরোয়শিংগী লুপ অসিনা মতম পুম্নমক্ত প্রোজেক খুদিংমক্ত লৈবাক অসি মরুওইনা লৌরি, মসিনা অমাং-অতা নত্ত্রগা লৈবাক্কী অৱাবা তারকপদা মতেং পাংলি।
য়ুনিয়ন হোম মিনিস্তরনা হায়খি ষ্টুদেন্ত এক্সপেরিয়েন্স ইন ইন্তর-ষ্টেৎ লিভিং (সৈল) না লৈবাক অসিগী অতৈ মফমশিংগা থম্মোয়গী মরী অমা শেমগৎলে অমসুং মসিগীদমক থাগৎপা ফোঙদোকচরি। ঙসি লৈবাক শীনবা থুংনা ইমুং ৪০০০ হেনবনা সৈলগী খুৎথাংদা অৱাং-নোংপোক্কী অঙাংশিং লৈফম পীরি। কৎথোকপগী ৱাখল্লোন অমগা লোয়ননা বিদ্যারথি পরিষদনা অমসুং ষ্টুদেন্ত এক্সপেরিয়েন্স ইন ইন্তর-ষ্টেৎ লিভিং (সৈল) গী থবকশিংনা মখা তানা চহি মাইপাকপা পুরকপা ঙমগনি।