ପ୍ରଧାନମନ୍ତ୍ରୀଙ୍କ କାର୍ଯ୍ୟାଳୟ
ଭାରତ ସାଧାରଣ ଡିଜିଟାଲ ମୌଳିକ ଭିତ୍ତିଭୂମି, ଏଆଇ, ସେମିକଣ୍ଡକ୍ଟର ଏବଂ ଇଲେକ୍ଟ୍ରୋନିକ୍ସ ଉତ୍ପାଦନ ଉପରେ ବିଶେଷ ଧ୍ୟାନ ଦେଇ ନିଜର ଡିଜିଟାଲ ଭବିଷ୍ୟତକୁ ଗଢ଼ିଛି : ପ୍ରଧାନମନ୍ତ୍ରୀ
06 MAR 2025 4:12PM by PIB Bhubaneshwar
ଭାରତ ସାଧାରଣ ଡିଜିଟାଲ ମୌଳିକ ଭିତ୍ତିଭୂମି, ଏଆଇ, ସେମିକଣ୍ଡକ୍ଟର ଏବଂ ଇଲେକ୍ଟ୍ରୋନିକ୍ସ ଉତ୍ପାଦନ ଉପରେ ବିଶେଷ ଧ୍ୟାନ ଦେଇ ନିଜର ଡିଜିଟାଲ ଭବିଷ୍ୟତକୁ ଗଢ଼ି ତୋଳିଛି ବୋଲି ପ୍ରଧାନମନ୍ତ୍ରୀ ଶ୍ରୀ ନରେନ୍ଦ୍ର ମୋଦୀ କହିଛନ୍ତି । କେନ୍ଦ୍ରମନ୍ତ୍ରୀ ଶ୍ରୀ ଅଶ୍ୱିନୀ ବୈଷ୍ଣବଙ୍କ ଦ୍ୱାରା ଲିଖିତ ଏକ ଆଲେଖ୍ୟ ପଢ଼ିବାକୁ ସମସ୍ତଙ୍କୁ ଅନୁରୋଧ କରି, ପ୍ରଧାନମନ୍ତ୍ରୀଙ୍କ କାର୍ଯ୍ୟାଳୟ ହ୍ୟାଣ୍ଡେଲ ପକ୍ଷରୁ ଏକ୍ସରେ କୁହାଯାଇଛି :
“ଭାରତ କିପରି ସାଧାରଣ ଡିଜିଟାଲ ମୌଳିକ ଭିତ୍ତିଭୂମି (ଡିପିଆଇ), ଏଆଇ, ସେମିକଣ୍ଡକ୍ଟର ଏବଂ ଇଲେକ୍ଟ୍ରୋନିକ୍ସ ଉତ୍ପାଦନ ଉପରେ ଗୁରୁତ୍ୱ ଦେଇ ନିଜର ଡିଜିଟାଲ ଭବିଷ୍ୟତକୁ ଗଢ଼ିଛି ସେ ବିଷୟରେ କେନ୍ଦ୍ର ମନ୍ତ୍ରୀ ଶ୍ରୀ ଅଶ୍ୱିନୀ ବୈଷ୍ଣବ ବିସ୍ତୃତ ଭାବରେ ବର୍ଣ୍ଣନା କରିଛନ୍ତି । ଏହାକୁ ନିଶ୍ଚୟ ପଢ଼ନ୍ତୁ !”

Prime Minister's Office
India is shaping its digital future with a strong focus on Digital Public Infrastructure, AI, semiconductor and electronics manufacturing: Prime Minister
06 MAR 2025 4:12PM by PIB Delhi
The Prime Minister Shri Narendra Modi remarked that India is shaping its digital future with a strong focus on Digital Public Infrastructure, AI, semiconductor and electronics manufacturing. Urging everyone to read an article written by Union Minister Shri Ashwini Vaishnaw, the Prime Minister’s Office handle in a post on X said:
“Union Minister Shri @AshwiniVaishnaw elaborates on how India is shaping its digital future with a strong focus on Digital Public Infrastructure (DPI), AI, semiconductor and electronics manufacturing. Do read!”