ପ୍ରଧାନମନ୍ତ୍ରୀଙ୍କ କାର୍ଯ୍ୟାଳୟ
ପରୀକ୍ଷା ସମୟରେ ପ୍ରାଦ୍ୟୋଗିକୀ ଅର୍ଥାତ; କମ୍ପ୍ୟୁଟର, ଟାବଲେଟ, ମୋବାଇଲ ସ୍କ୍ରିନ୍ ଦେଖିବାରେ ଅଧିକ ସମୟ କାଟିବା ଛାତ୍ର, ଅଭିଭାବକ ଏବଂ ଶିକ୍ଷକଙ୍କ ସମ୍ମୁଖରେ ବଡ଼ ସମସ୍ୟା ହୋଇଛି: ପ୍ରଧାନମନ୍ତ୍ରୀ
12 FEB 2025 2:00PM by PIB Bhubaneswar
ପ୍ରଧାନମନ୍ତ୍ରୀ ଶ୍ରୀ ନରେନ୍ଦ୍ର ମୋଦୀ କହିଛନ୍ତି, ପରୀକ୍ଷା ସମୟରେ ପ୍ରାଦ୍ୟୋଗିକୀ ଅର୍ଥାତ; କମ୍ପ୍ୟୁଟର, ଟାବଲେଟ, ମୋବାଇଲ ସ୍କ୍ରିନ୍ ଦେଖିବାରେ ଅଧିକ ସମୟ କାଟିବା ଛାତ୍ର, ଅଭିଭାବକ ଏବଂ ଶିକ୍ଷକଙ୍କ ସମ୍ମୁଖରେ ବଡ଼ ସମସ୍ୟା ହୋଇଛି । କାଲିର ପରୀକ୍ଷା ପେ ଚର୍ଚ୍ଚାର ତୃତୀୟ ଏପିସୋଡ ସମସ୍ତେ ଦେଖିବାକୁ ପ୍ରଧାନମନ୍ତ୍ରୀ ଅନୁରୋଧ କରିଛନ୍ତି ।
ସୋସିଆଲ ମିଡିଆ ପ୍ଲାଟଫର୍ମ ଏକ୍ସ ରେ ସୂଚନା ଓ ପ୍ରସାରଣ ମନ୍ତ୍ରାଳୟ ପକ୍ଷରୁ ହୋଇଥିବା ଏକ ପୋଷ୍ଟ ର ପ୍ରତିକ୍ରିୟାରେ ଶ୍ରୀ ମୋଦୀ କହିଛନ୍ତି;
“ପରୀକ୍ଷା ସମୟରେ ପ୍ରାଦ୍ୟୋଗିକୀ ଅର୍ଥାତ ଗେଜେଟ୍ସର ଭୂମିକା...ଛତ୍ରମାନେ ସ୍କ୍ରିନରେ ଅଧିକ ସମୟ କାଟିବା...ଏହା ଏକ ବଡ଼ ସମସ୍ୟା, ଯାହାର ସମ୍ମୁଖିନ ହେଉଛନ୍ତି ଛାତ୍ର, ଅଭିଭାବକ ଓ ଶିକ୍ଷକମାନେ । କାଲି, ଫେବୃଆରୀ ୧୩ ତାରିଖରେ @TechnicalGuruji ଏବଂ @iRadhikaGupta ଙ୍କର ‘ପରୀକ୍ଷା ପେ ଚର୍ଚ୍ଚା’ ଏପିସୋଡରେ ଏହି ସମସ୍ୟା ଉପରେ ଚର୍ଚ୍ଚା କରିବା । ନିଶ୍ଚିତ ଦେଖନ୍ତୁ । #PPC2025 #ExamWarriors”

Prime Minister's Office
Technology, the role of gadgets during exams and more screen time among students are some of the biggest dilemmas students, parents and teachers face: Prime Minister
12 FEB 2025 2:00PM by PIB Delhi
Remarking that Technology, the role of gadgets during exams and more screen time among students are some of the biggest dilemmas students, parents and teachers face, the Prime Minister Shri Narendra Modi urged everyone to watch the 3rd episode of Pariksha Pe Charcha tomorrow.
Responding to a post on X by Ministry of Information and Broadcasting, Shri Modi said:
“Technology….the role of gadgets during exams…more screen time among students…
These are some of the biggest dilemmas students, parents and teachers face. Tomorrow, 13th February, we have @TechnicalGuruji and @iRadhikaGupta discuss these aspects during a ‘Pariksha Pe Charcha’ episode. Do watch. #PPC2025 #ExamWarriors”