প্রধানমন্ত্রীগী লোইশঙ
ফংলকখিবা মহৈশিংগী লিস্ত: প্রধান মন্ত্রীগী ফ্রান্স খোঙচৎ
12 FEB 2025 3:20PM by PIB Imphal
সেরিএল মশিং
MoUs/ এগ্রীমেন্ত/ এমেন্দমেন্ত
লম
১
ইন্দিয়া ফ্রান্স দিক্লারেসন ওন অর্তিফিসিএল ইন্তলিজেন্স (AI)
তেক্নোলোজী & ইনোভেসন, S&T
২
ইন্দিয়া-ফ্রান্স ইয়র ওফ ইনোভেসন ২০২৬ কী লোগো পুথোকপা
তেক্নোলোজী & ইনোভেসন, S&T
৩
ইন্দো-ফ্রেঞ্চ সেন্তর ফোর দি দিজিতেল সাইন্স লিংখৎনবা দিপার্তমেন্ত ওফ সাইন্স এন্দ তেক্নোলোজী (DST), ভারত লৈঙাক অমসুং ইন্সতিত্যুৎ নেস্নেল দে রিছর্চ ইন ইন্ফোরমেতিক এত এন ওতোমেতিক (INRIA) ফ্রান্সকী মরক্তা লেত্তর ওফ ইন্তেন্ত
তেক্নোলোজী & ইনোভেসন, S&T
৪
ফ্রেঞ্চ স্তার্ত-অপ ইনক্যুবেতর স্তেসন F তা ভারতকী স্তার্ত-অপ ১০ হোস্ত তৌনবা য়ানচে
তেক্নোলোজী & ইনোভেসন, S&T
৫
এদভান্স মোদুলর রিএক্তর অমদি স্মোল মোদুলার রিএক্তরশিংগী লমদা পার্ত্নরসিপ লিংখৎনবা ইন্তেন্ত লাউথোকপা
সিভিল ন্যুক্লিয়র ইনর্জী
৬
গ্লোবেল সেন্তর ফোর ন্যুক্লিয়র ইনর্জী পার্ত্নরসিপ (GCNEP) গী মতাঙদা দিপার্তমেন্ত ওফ এতোমিক ইনর্জী (DAE), ইন্দিয়া অমদি কোমিসরিয়ত এ ইনর্জী এতোমিক এত ওক্স ইনর্জিজ অল্তরনেতিব্স ওফ ফ্রান্স (CAE) অনিগী মরক্তা লৈনবা MoU রিনিউ তৌবা
সিভিল ন্যুক্লিয়র ইনর্জী
৭
GCNEP ইন্দিয়া অমসুং ইন্সতিত্যুৎ ফোর ন্যুক্লিয়র সাইন্স এন্দ তেক্নোলোজী (INSTN) ফ্রান্সকী মরক্তা তেংবাংনবগী মতাঙদা ভারতকী DAE অমদি ফ্রান্সকী CEA অনিগী মরক্কী য়ানচে থবক ওইনা পায়খৎপা
সিভিল ন্যুক্লিয়র ইনর্জী
৮
জোইন্ত দিক্লারেসন ওফ ইন্তেন্ত ওন ত্রাইএঙ্গুলর দিভেলপমেন্ত কোওপরেসন
ইন্দো-পেসিফিক/সস্তেনেবল দিভেলপমেন্ত
৯
মারসিএলদা ভারতকী কোন্সুলেত পুন্না শঙ্গামিন্নবা
কলচর/ পীপল-তু-পীপল
১০
এনভাইরনমেন্তকী লমদা মিনিস্ত্রী ফোর দি ইকোলোজিকেল ত্রাঞ্জিসন, বাইওদাইভর্সিতী, মরিন এফ্যার্স এন্দ ফিসরিজ অমদি এনভাইরনমেন্ত, ফোরেস্ত অমদি ক্লাইমেত চেঞ্জ মন্ত্রালয়না ইন্তেন্ত লাউথোকপা
এনভাইরনমেন্ত

Prime Minister's Office
List of Outcomes: Visit of the Prime Minister to France
12 FEB 2025 3:20PM by PIB Delhi
S. No. MoUs/ Agreements/ Amendments Areas
1.
India France Declaration on Artificial Intelligence (AI)
Technology & Innovation, S&T
2.
Launch of the Logo for the India-France Year of Innovation 2026
Technology & Innovation, S&T
3.
Letter of Intent between Department of Science and Technology (DST), Government of India and Institut National de Recherche en Informatique et en Automatique (INRIA) France to establish the Indo-French Center for the Digital Sciences
Technology & Innovation, S&T
4.
Agreement for hosting 10 Indian Startups at the French Start-up incubator Station F
Technology & Innovation, S&T
5.
Declaration of Intent on establishment of partnership on Advanced Modular Reactors and Small Modular Reactors
Civil Nuclear Energy
6.
Renewal of MoU between Department of Atomic Energy (DAE), India and Commissariat à l'Energie Atomique et aux Energies Alternatives of France (CAE), France concerning cooperation with Global Center for Nuclear Energy Partnership (GCNEP)
Civil Nuclear Energy
7.
Implementing Agreement between DAE of India and CEA of France concerning cooperation between GCNEP India and Institute for Nuclear Science and Technology (INSTN) France
Civil Nuclear Energy
8.
Join Declaration of Intent on Triangular Development Cooperation
Indo-Pacific/ Sustainable Development
9.
Joint Inauguration of India’s Consulate in Marseille
Culture/ People-to-People
10.
Declaration of Intent between The Ministry for the Ecological Transition, Biodiversity, Forests, Marine Affairs and Fisheries and The Ministry of Environment, Forest and Climate Change in the Field of Environment.
Environment