Prime Minister's Office
List of Outcomes: Visit of the Prime Minister to France
12 FEB 2025 3:20PM by PIB Delhi
S. No. MoUs/ Agreements/ Amendments Areas
1.
India France Declaration on Artificial Intelligence (AI)
Technology & Innovation, S&T
2.
Launch of the Logo for the India-France Year of Innovation 2026
Technology & Innovation, S&T
3.
Letter of Intent between Department of Science and Technology (DST), Government of India and Institut National de Recherche en Informatique et en Automatique (INRIA) France to establish the Indo-French Center for the Digital Sciences
Technology & Innovation, S&T
4.
Agreement for hosting 10 Indian Startups at the French Start-up incubator Station F
Technology & Innovation, S&T
5.
Declaration of Intent on establishment of partnership on Advanced Modular Reactors and Small Modular Reactors
Civil Nuclear Energy
6.
Renewal of MoU between Department of Atomic Energy (DAE), India and Commissariat à l'Energie Atomique et aux Energies Alternatives of France (CAE), France concerning cooperation with Global Center for Nuclear Energy Partnership (GCNEP)
Civil Nuclear Energy
7.
Implementing Agreement between DAE of India and CEA of France concerning cooperation between GCNEP India and Institute for Nuclear Science and Technology (INSTN) France
Civil Nuclear Energy
8.
Join Declaration of Intent on Triangular Development Cooperation
Indo-Pacific/ Sustainable Development
9.
Joint Inauguration of India’s Consulate in Marseille
Culture/ People-to-People
10.
Declaration of Intent between The Ministry for the Ecological Transition, Biodiversity, Forests, Marine Affairs and Fisheries and The Ministry of Environment, Forest and Climate Change in the Field of Environment.
Environment

প্ৰধানমন্ত্ৰীৰ কাৰ্যালয়
ফলাফলৰ তালিকা: প্ৰধানমন্ত্ৰীৰ ফ্ৰান্স ভ্ৰমণ
12 FEB 2025 3:20PM by PIB Guwahati
ক্ৰমিক
নং
বুজাবুজিৰ চুক্তি/ চুক্তি/ সংশোধনী
ক্ষেত্ৰ
১.
কৃত্ৰিম বুদ্ধিমত্তা(এআই)সন্দৰ্ভত ভাৰত ফ্ৰান্সৰ ঘোষণা
প্ৰযুক্তি আৰু উদ্ভাৱন, এছ এণ্ড টি
২.
‘ভাৰত-ফ্ৰান্স উদ্ভাৱনী বৰ্ষ ২০২৬’-ৰ বাবে প্ৰতীক মুকলি কৰা হৈছে
প্ৰযুক্তি আৰু উদ্ভাৱন, এছ এণ্ড টি
৩.
ভাৰত চৰকাৰ আৰু ‘ইনষ্টিটিউট নেচনেল ডি ৰেচাৰ্চে এন ইনফৰ্মেটিক এট এন অটোমেটিক’ (আইএনআৰআইএ) ফ্ৰান্সৰ মাজত ‘ডিজিটেল বিজ্ঞানৰ বাবে ভাৰত-ফৰাচী কেন্দ্ৰ স্থাপন’ৰ বাবে অভিপ্ৰায় পত্ৰ
প্ৰযুক্তি আৰু উদ্ভাৱন, এছ এণ্ড টি
৪.
‘ফৰাচী ষ্টাৰ্ট-আপ ইনকিউবেটৰ ষ্টেশ্যন এফ’-ত ১০ টা ভাৰতীয় ষ্টাৰ্টআপৰ আয়োজন সম্পৰ্কীয় চুক্তি
প্ৰযুক্তি আৰু উদ্ভাৱন, এছ এণ্ড টি
৫.
‘উন্নত মডুলাৰ ৰিএক্টৰ’ আৰু ‘ক্ষুদ্ৰ মডুলাৰ ৰিএক্টৰ’ৰ ক্ষেত্ৰত অংশীদাৰিত্ব স্থাপনৰ অভিপ্ৰায় ঘোষণা
অসামৰিক পাৰমাণৱিক শক্তি
৬.
‘গ্লোবেল চেণ্টাৰ ফৰ নিউক্লিয়াৰ এনাৰ্জী পাৰ্টনাৰশ্বিপ’ (জিচিএনইপি)ৰ সৈতে সহযোগিতা সম্পৰ্কে ভাৰতৰ আনৱিক শক্তি বিভাগ আৰু ‘কমিছাৰিয়েট এ১ এনাৰ্জি এটমিক এট অক্স এনাৰ্জিছ অলটাৰ্নেটিভছ অব ফ্ৰান্স’ (চিএই)ৰ মাজত বুজাবুজিচুক্তিৰ নৱীকৰণ
অসামৰিক পাৰমাণৱিক শক্তি
৭.
জিচিএনইপি ইণ্ডিয়া আৰু ইনষ্টিটিউট ফৰ নিউক্লিয়াৰ ছাইন্স এণ্ড টেকন'লজী (আইএনএছটিএন) ফ্ৰান্সৰ মাজত সহযোগিতা সম্পৰ্কে ভাৰতৰ ডিএই আৰু ফ্ৰান্সৰ চিইএ-ৰ মাজত চুক্তি ৰূপায়ণ কৰা
অসামৰিক পাৰমাণৱিক শক্তি
৮.
ত্ৰিকোণীয়া উন্নয়ন সহযোগিতাৰ অভিপ্ৰায় সম্পৰ্কীয় যুটীয়া ঘোষণা
ভাৰত-প্ৰশান্ত মহাসাগৰীয় অঞ্চল/ বহনক্ষম বিকাশ
৯.
মাৰ্চেইলত ভাৰতৰ কনচুলেটৰ যুটীয়া উদ্বোধন
সংস্কৃতি/ পাৰস্পৰিক জন-সম্পৰ্ক
১০
পাৰিপাৰ্শ্বিক পৰিৱৰ্তন, জৈৱ বৈচিত্ৰ্য, বন, সামুদ্ৰিক পৰিক্ৰমা আৰু মীন পালন মন্ত্ৰালয় আৰু পৰিৱেশ ক্ষেত্ৰত পৰিৱেশ, বন আৰু জলবায়ু পৰিৱৰ্তন মন্ত্ৰালয়ৰ মাজত অভিপ্ৰায় ঘোষণা।
পৰিৱেশ