Prime Minister's Office
Prime Minister Shri Narendra Modi's remarks at beginning of the Budget Session of 2025
Government is moving forward in mission mode towards comprehensive development, be it geographically, socially, or economically: PM
PM highlights the importance of reform, perform, and transform in achieving rapid development
State and Central governments must work together to perform, public participation will lead to transformation: PM
The next 25 years will be dedicated to achieving a prosperous and developed India: PM
31 JAN 2025 11:35AM by PIB Delhi
The Prime Minister Shri Narendra Modi addressed the media before the start of the Budget Session of 2025 at the Parliament premises today. Paying homage to Goddess Lakshmi, the deity of prosperity, the Prime Minister remarked that today on the occasion of the start of the Budget Session, it is customary to remember Goddess Lakshmi, who bestows wisdom, prosperity, and welfare. He prayed to Goddess Lakshmi for her special blessings on every poor and middle-class community in the country.
Remarking that India has completed 75 years of its Republic, which is a matter of immense pride for every citizen, Shri Modi emphasized that this achievement also holds a special place in the democratic world, showcasing India's strength and significance.
Expressing his gratitude to the people of the country who have entrusted him with the responsibility of forming Government for the third time, the Prime Minister highlighted that this was the first full budget session of his third term and expressed confidence that by 2047, when India celebrates 100 years of independence, the nation will have achieved its goal of becoming a developed country. He emphasized that this budget session will instill new confidence and energy, ensuring that 140 crore citizens will collectively fulfill this resolution. The Prime Minister stated that in the third term, the Government was moving forward in mission mode towards comprehensive development, be it geographically, socially, or economically. He highlighted that innovation, inclusion, and investment have consistently been the foundation of the country's economic roadmap. Shri Modi mentioned that several historic bills and proposals will be discussed in this session, leading to laws that will strengthen the nation. He emphasized the importance of re-establishing the dignity of women, ensuring equal rights for every woman, free from religious and sectarian differences. He stated that significant decisions will be made in this session to achieve this goal. The Prime Minister highlighted the importance of reform, perform, and transform in achieving rapid development. He noted that the State and Central governments must work together to perform, and public participation will lead to transformation.
Emphasising that India is a young nation with immense youth power, the Prime Minister said that the youth aged 20-25 today will be the biggest beneficiaries of a developed India when they reach the age of 45-50. They will be in key positions in policy-making and will proudly lead a developed India into the next century. The Prime Minister emphasized that the efforts to fulfill the resolution of a developed India will be a significant gift for the current teenage and young generation. He compared this to the youth who fought for independence in the 1930s and 1940s, whose efforts led to the celebration of independence 25 years later. Similarly, the next 25 years will be dedicated to achieving a prosperous and developed India, he added. The Prime Minister called on all MPs to contribute to strengthening the vision of a developed India during this budget session. He emphasized that this is a golden opportunity for young MPs, as their active participation and awareness in the House will allow them to witness the fruits of a developed India.
Prime Minister expressed hope that the budget session will meet the aspirations of the nation. He noted that this is perhaps the first parliamentary session since 2014 where there has been no attempt to create disturbances from foreign sources just before the session. The Prime Minister remarked that for the past 10 years, there have always been attempts to create trouble before each session, with no shortage of people willing to fan the flames. However, he added that this is the first session in the last decade where no such disturbances have occurred from any foreign corner.

প্রধানমন্ত্রীগী লোইশঙ
প্রধান মন্ত্রী শ্রী নরেন্দ্র মোদীনা 2025গী বজেৎ সেসন হৌদ্রিঙৈদা থমখিবা ৱারোল
সরকারনা জিওগ্রাফিকেল্লী, সোসিএল্লী, নত্ত্রগা ইকনোমিকেল্লী ওইরবসু কম্প্রিহেন্সিব দিবেলপমেন্তগী মাইকৈদা মিসন মোদতা মাংদা চংশিল্লি: পি.এম.
পি.এম.না খোঙজেল য়াংনা চাউখৎপা ঙম্নবা রিফোর্ম, পরফোর্ম, অমসুং ত্রান্সফোর্মগী মরু ওইবা থমখ্রে
রাজ্য অমসুং কেন্দ্র সরকারশিংনা পুন্না থবক পাংথোক্কদবনি, মীয়াম্না শরুক য়াশিনবনা অওনবা পুরকপা ঙমগনি: পি.এম.
মথংগী চহি 25 অসি য়াইফবা অমসুং চাউখৎপা ভারত অমা ফংনবা কত্থোক্কনি: পি.এম.
31 JAN 2025 11:35AM by PIB Imphal
প্রধান মন্ত্রী শ্রী নরেন্দ্র মোদীনা ঙসি পার্লিয়ামেন্ত মনুংদা 2025গী বজেৎ সেসন হৌদ্রিঙৈগী মমাংদা মীদিয়াদা ৱা ঙাংখ্রে। নুংঙাই য়াইফবগী লাই ওইরিবা লাইরেম্বী লক্ষ্মীদা ইকায় খুম্নবা উৎলদুনা প্রধান মন্ত্রীনা হায়খি মদুদি ঙসি বজেৎ মীফম হৌরকপদা, লাইরেম্বী লক্ষ্মীবু নীংশিংবা চৎনবী অমা ওইরে, মহাক্না লৌশিং, চাউখৎপা অমসুং য়াইফ-থৌরাং পীনবীরি। লৈবাক অসিদা লৈরিবা লায়রবা অমসুং মিদল ক্লাসকী কাংলুপ খুদিংদা মহাক্কী অখন্নবা থৌজেল পীনবগীদমক মহাক্না লাইরেম্বী লক্ষ্মীদা থৌনিখি।
ভারতনা মশাগী রিপব্লিক্কী চহি 75 মপুং ফারকপা অসি নাগরিক খুদিংমক্কী চাউথোকচনীংঙাই ওই হায়না পল্লদুনা শ্রী মোদীনা হায়খি মদুদি মসিগী মাইপাকপা অসিনা ভারতকী শক্তি অমসুং মরুওইবা অদু উৎতুনা দিমোক্রেসীগী মালেমদা অখন্নবা মফম অমা কল্লি।
অহুমশুবা ওইনা সরকার শেম্নবগী থৌদাং অসি পীবগীদমক লৈবাক অসিগী মীয়ামদা থাগৎপা ফোংদোক্লদুনা, প্রধান মন্ত্রীনা হায়খি মদুদি মসি মহাক্কী অহুমশুবা তর্মগী অহানবা মপুংফাবা বজেৎ সেসননি। মহাক্না থাজবা ফোংদোকখি মদুদি 2047 ফাওবদা, ভারতনা নীংখা তম্বগী চহি 100 মপুং ফারকপা মতমদা, লৈবাক অসিনা চাউখৎলবা লৈবাক অমা ওইবগী পান্দম ফংলগনি। মহাক্না অকনবা ৱাফম থমখি মদুদি হায়রিবা বজেৎ মীফম অসিনা অনৌবা থাজবা অমসুং ইনর্জী পীরগনি। মসিনা নাগরিক করোর 140না পুন্না ৱারেপ অসি মপুং ফাহল্লগনি। প্রধান মন্ত্রীনা হায়খি মদুদি অহুমশুবা তর্মদা, সরকার অসিনা জিওগ্রাফীকেল্লী, সোসিএল্লী, নৎত্রগা ইকনোমিকেল্লী ওইনা অপুনবা চাউখৎপগী মায়কৈদা মিসন মোদতা মাংলোমদা চংশিল্লি। মহাক্না হায়খি মদুদি ইন্নোবেসন, ইনক্লুজন অমসুং ইনবেস্তমেন্ত অসি লৈবাক অসিগী ইকোনোমিক রোদমেপকী য়ুম্ফম ওইদুনা লাক্লি। শ্রী মোদীনা হায়খি মদুদি পুৱারী ওইরবা বিল অমসুং প্রপোজেল কয়া অমা সেসন অসিদা খন্ন-নৈনগনি, মসিনা লৈবাক অসিবু মপাঙ্গল কনখৎহনগদবা আইনশিং পুথোক্কনি। মহাক্না নুপী খুদিংমক্কী ধর্মগী অমসুং কাঙলুপকী খেন্নবা লৈতনা, চপ মান্নবা হকশিং ফংহন্দুনা, নুপীশিংগী ইকাই খুম্নবা অমুক হন্না লৈহন্নবা মরুওইবা পনখি। মহাক্না হায়খি মদুদি পান্দম অসি ফংনবগীদমক মরুওইবা ৱারেপশিং অসি সেসন অসিদা লৌগনি। প্রধান মন্ত্রীনা খোঙজেল য়াংনা চাউখৎপা পুরক্নবা রিফোর্ম, পরফোর্ম অমসুং ত্রান্সফোর্মগী মরুওইবা অদু পনখি। মহাক্না হায়খি মদুদি রাজ্য অমসুং কেন্দ্র সরকারনা পুন্না থবক তৌমিন্নগদবনি অমসুং মীয়ামগী শরুক য়াবনা অহোংবা পুরক্কনি।
ভারত অসি য়ুভা শক্তি য়াম্না লৈবা নহা ওইরিবা লৈবাক অমনি হায়না পল্লদুনা প্রধান মন্ত্রীনা হায়খি মদুদি ঙসিগী চহি 20-25গী নহাশিং অসিনা চহি 45-50 য়ৌরকপা মতমদা চাউখৎলবা ভারত অমগী খ্বাইদগী চাউবা কান্নবা ফংলবশিং ওইরগনি। মখোয়শিং অসি পোলিসী মেকিংদা মরুওইবা পোজিসনশিংদা লৈগনি অমসুং চাউখৎলবা ভারতপু মথংগী চহিচাদা চাউথোকচবা ওইনা লমজিংগনি। চাউখৎলবা ভারত অমগী ৱারেপ অদু মপুং ফাহন্নবা হোৎনরিবা অসি হৌজিক্কী নহা ওইরিবা অমসুং নহা ওইরিবা জেনেরেসনগীদমক অচৌবা খুদোংচাবা অমা ওইরগনি হায়না প্রধান মন্ত্রীনা অকনবা ৱাফম থমখি। মহাক্না মসিবু ইং 1930 অমসুং 1940গী মতমদা নীংতম্বগীদমক লান্থেংনখিবা নহাশিংগা চাংদম্নখি, মখোয়গী হোৎনবনা চহি 25গী মতুংদা নীংতম্বগী কুহ্মৈ পাংথোকহনখি। মতৌ অসুম্না লাক্কদৌরিবা চহি 25 অসিসু য়াইফবা অমসুং চাউখৎপা ভারত অমা ওইহন্নবগীদমক্তা কত্থোক্কনি হায়না মহাক্না মখা তাখি। প্রধান মন্ত্রীনা সংসদকী মীহুৎ পুম্নমক্তা হায়রিবা বজেৎ মীফম অসিদা চাউখৎলবা ভারতকী মঙলানবু মপাঙ্গল কনখৎহন্নবগীদমক থৌদাং লৌনবা হায়খি। মহাক্না হায়খি মদুদি মসি নহা ওইরিবা এম.পি.শিংগীদমক অচৌবা খুদোংচাবা অমনি, মরমদি মখোয়গী এক্তিব পার্তিসিপেসন অমসুং এৱেরনেসনা মখোয়দা চাউখৎলবা ভারতকী মহৈশিং উবা ফংহনগনি।
প্রধান মন্ত্রীনা হায়খি মদুদি বজেৎ মীফম অসিনা লৈবাক্কী অপাম্বশিং মপুং ফাহনগনি। মহাক্না পনখি মদুদি মসি 2014দগী হৌদুনা পার্লিয়ামেন্তকী মীফম অসিদদি মীফম অদুগী মমাংদা মপানগী সোর্সশিংদগী অশোয়বা থোকহন্নবা হোৎনখিদবা অহানবা ওইগনি। প্রধান মন্ত্রীনা হায়খি মদুদি হৌখিবা চহি 10 অসিদা সেসন খুদিংমক্কী মমাংদা অপনবা পীনবা হোৎনখি। মৈ অদু মুথৎপা পামদব মীওইশিংগী অৱাৎপা লৈতে। অদুম ওইনমক, হৌখিবা চহি তরাগী মনুংদা অসিগুম্বা মখলগী অপনবা অসি মপানগী মফম অমা হেক্তদগী থোকখিদবা অহানবা সেসননি হায়না মহাক্না মখা তাখি।