ପ୍ରଧାନମନ୍ତ୍ରୀଙ୍କ କାର୍ଯ୍ୟାଳୟ
ନେତାଜୀ ସୁଭାଷ ଚନ୍ଦ୍ର ବୋଷଙ୍କୁ ଶ୍ରଦ୍ଧାଞ୍ଜଳି ଅର୍ପଣ କଲେ ପ୍ରଧାନମନ୍ତ୍ରୀ
23 JAN 2025 8:53AM by PIB Bhubaneswar
ଆଜି ପରାକ୍ରମ ଦିବସ ଅବସରରେ ପ୍ରଧାନମନ୍ତ୍ରୀ ଶ୍ରୀ ନରେନ୍ଦ୍ର ମୋଦୀ ନେତାଜୀ ସୁଭାଷ ଚନ୍ଦ୍ର ବୋଷଙ୍କୁ ଶ୍ରଦ୍ଧାଞ୍ଜଳି ଅର୍ପଣ କରିଛନ୍ତି । ସେ କହିଛନ୍ତି ଯେ, ଭାରତର ସ୍ୱାଧୀନତା ଆନ୍ଦୋଳନରେ ନେତାଜୀଙ୍କ ଅବଦାନ ଅତୁଳନୀୟ ଏବଂ ସେ ସାହସ ତଥା ଧର୍ଯ୍ୟର ପ୍ରତୀକ ଥିଲେ ।
ଏକ୍ସରେ ପୃଥକ ପୋଷ୍ଟରେ ସେ କହିଛନ୍ତି :
“ଆଜି ପରାକ୍ରମ ଦିବସରେ ମୁଁ ନେତାଜୀ ସୁଭାଷ ଚନ୍ଦ୍ର ବୋଷଙ୍କୁ ଶ୍ରଦ୍ଧାଞ୍ଜଳି ଅର୍ପଣ କରୁଛି । ଭାରତର ସ୍ୱାଧୀନତା ଆନ୍ଦୋଳନରେ ତାଙ୍କର ଅବଦାନ ଅତୁଳନୀୟ । ସେ ସାହସ ଏବଂ ଧର୍ଯ୍ୟର ପ୍ରତୀକ ଥିଲେ । ସେ କଳ୍ପନା କରିଥିବା ଭାରତ ଗଠନ ଦିଗରେ କାର୍ଯ୍ୟ କରିବା ବେଳେ ତାଙ୍କର ଦୃଷ୍ଟିକୋଣ ଆମକୁ ଉତ୍ସାହିତ କରିବାରେ ଲାଗିଛି ।”
“ଆଜି ଦିନ ପ୍ରାୟ ୧୧:୨୫ ସମୟରେ, ମୁଁ ପରାକ୍ରମ ଦିବସ କାର୍ଯ୍ୟକ୍ରମରେ ମୋର ବାର୍ତ୍ତା ଶେୟାର କରିଛି । ଏହି ଦିନଟି ଆମର ଆଗାମୀ ପିଢ଼ିକୁ ସୁଭାଷ ବାବୁଙ୍କ ପରି ସାହାସର ସହିତ ଆହ୍ୱାନର ସମ୍ମୁଖୀନ ହେବାକୁ ପ୍ରେରଣା ଯୋଗାଇବ ।”

Prime Minister's Office
Prime Minister pays homage to Netaji Subhas Chandra Bose
23 JAN 2025 8:53AM by PIB Delhi
On the occasion of Parakram Diwas today, the Prime Minister Shri Narendra Modi paid homage to Netaji Subhas Chandra Bose. He remarked that Netaji’s contribution to India’s freedom movement was unparalleled and he epitomised courage and grit.
In separate posts on X, he said:
“Today, on Parakram Diwas, I pay homage to Netaji Subhas Chandra Bose. His contribution to India’s freedom movement is unparalleled. He epitomised courage and grit. His vision continues to motivate us as we work towards building the India he envisioned.”
“At around 11:25 AM today, I will share my message at the Parakram Diwas programme. May this day inspire our coming generations to embrace courage in the face of challenges, like Subhas Babu did.”