Prime Minister's Office
Prime Minister Interacts with the Beneficiaries of Swabhiman Apartments
03 JAN 2025 8:24PM by PIB Delhi
In line with his commitment of ‘Housing for All’, Prime Minister Shri Narendra Modi visited newly constructed flats for the dwellers of Jhuggi Jhopri (JJ) clusters under the In-Situ Slum Rehabilitation Project at Swabhiman Apartments, Ashok Vihar, Delhi today. Prime Minister Shri Modi also interacted with the beneficiaries of Swabhiman Apartments.
In the heartwarming conversation with the beneficiaries moving into Swabhiman Apartments, Prime Minister Shri Narendra Modi expressed his joy at the transformation brought about by the Government's housing initiative. The interaction reflected the positive changes in the lives of families who had previously lived in slums and now have access to permanent homes.
During the interaction, the Prime Minister asked the beneficiaries, "So, have you received the house?, to which one beneficiary responded," Yes, sir, we have received it. We are very grateful to you, you have moved us from a hut to a palace”. The Prime Minister stated with humility, that he does not have a house, but you all have received one.
During the interaction, one beneficiary expressed gratitude, saying, "Yes, sir, may your flag always fly high, and may you keep winning." In response, the Prime Minister emphasized the responsibility of the people, stating, "Our flag must stay high, and it’s up to you all to keep it there." The beneficiary continued, sharing the joy of moving from a life of hardship to having a home, saying, "For so many years, we have been waiting for Lord Ram. Similarly, we have been waiting for you, and through your efforts, we have moved from the slums to this building. What more happiness could we ask for? It’s our fortune that you are so close to us."
Prime Minister Shri Modi, with a focus on unity and progress, remarked, "Others should be inspired to believe that together, we can achieve so much in this country."
Prime Minister Shri Narendra Modi also highlighted how children from such poor families, despite starting from humble beginnings, are excelling in various fields especially in sports and making the country proud. The Prime Minister encouraged them to continue pursuing their dreams. One beneficiary shared that he aspires to become a soldier, to which the Prime Minister responded positively.
Further, the Prime Minister asked the beneficiaries about their aspirations in their new homes. One young girl mentioned that she planned to focus on her studies. When asked what she wanted to become, she confidently replied, "a teacher”.
The conversation also touched upon the challenges faced by people living in slums, with the Prime Minister mentioning that families who work as laborers or auto-rickshaw drivers now have the opportunity to create better futures for themselves. The Prime Minister also asked how they planned to celebrate the upcoming festivals in their new homes. The beneficiaries shared that they would celebrate collectively, ensuring a sense of unity and joy in the community.
Concluding the interaction, the Prime Minister reassured the beneficiaries and the nation, stating that it is his guarantee that those who are yet to receive permanent homes will also get one. And the Government is ensuring that every poor person in this country will have a permanent roof over their head.

ପ୍ରଧାନମନ୍ତ୍ରୀଙ୍କ କାର୍ଯ୍ୟାଳୟ
ସ୍ୱାଭିମାନ ଆପାର୍ଟମେଣ୍ଟର ହିତାଧିକାରୀଙ୍କ ସହିତ ଆଲୋଚନା କଲେ ପ୍ରଧାନମନ୍ତ୍ରୀ
03 JAN 2025 8:24PM by PIB Bhubaneshwar
03.01.2025 : ‘ସମସ୍ତଙ୍କ ପାଇଁ ବାସସ୍ଥାନ’ ପ୍ରତି ସରକାରଙ୍କ ପ୍ରତିବଦ୍ଧତା ଅନୁଯାୟୀ, ପ୍ରଧାନମନ୍ତ୍ରୀ ଶ୍ରୀ ନରେନ୍ଦ୍ର ମୋଦୀ ଆଜି ଦିଲ୍ଲୀର ଅଶୋକ ବିହାରର ସ୍ୱାଭିମାନ ଆପାର୍ଟମେଣ୍ଟରେ ଇନ-ସିଟୁ ବସ୍ତି ପୁନଃଥଇଥାନ ପ୍ରକଳ୍ପ ଅଧୀନରେ ଝୁଗି ଝୋପ୍ରି (ଜେଜେ) କ୍ଲଷ୍ଟରର ବାସିନ୍ଦାଙ୍କ ପାଇଁ ନବନିର୍ମିତ ଫ୍ଲାଟ ପରିଦର୍ଶନ କରିଥିଲେ। ପ୍ରଧାନମନ୍ତ୍ରୀ ଶ୍ରୀ ମୋଦୀ ସ୍ୱାଭିମାନ ଆପାର୍ଟମେଣ୍ଟର ହିତାଧିକାରୀଙ୍କ ସହିତ ମଧ୍ୟ ଆଲୋଚନା କରିଥିଲେ।
ସ୍ୱାଭିମାନ ଆପାର୍ଟମେଣ୍ଟକୁ ସ୍ଥାନାନ୍ତରିତ ହେଉଥିବା ହିତାଧିକାରୀଙ୍କ ସହିତ ହୃଦୟସ୍ପର୍ଶୀ ଆଲୋଚନାରେ, ପ୍ରଧାନମନ୍ତ୍ରୀ ଶ୍ରୀ ନରେନ୍ଦ୍ର ମୋଦୀ ସରକାରଙ୍କ ଆବାସ ପଦକ୍ଷେପ ଦ୍ୱାରା ହୋଇଥିବା ପରିବର୍ତ୍ତନରେ ଆନନ୍ଦ ପ୍ରକାଶ କରିଥିଲେ। ଏହି ଆଲୋଚନା ପୂର୍ବରୁ ବସ୍ତିରେ ରହୁଥିବା ଏବଂ ବର୍ତ୍ତମାନ ସ୍ଥାୟୀ ଘର ପାଇବାର ସୁବିଧା ଥିବା ପରିବାରଙ୍କ ଜୀବନରେ ସକାରାତ୍ମକ ପରିବର୍ତ୍ତନକୁ ପ୍ରତିଫଳିତ କରିଥିଲା।
ଆଲୋଚନା ସମୟରେ, ପ୍ରଧାନମନ୍ତ୍ରୀ ହିତାଧିକାରୀମାନଙ୍କୁ ପଚାରିଥିଲେ, "ତେବେ, ଆପଣ ଘର ପାଇଛନ୍ତି କି?", ଯାହାର ଉତ୍ତରରେ ଜଣେ ହିତାଧିକାରୀ ଉତ୍ତର ଦେଇଥିଲେ, "ହଁ, ମହାଶୟ, ଆମେ ଏହା ପାଇଛୁ।" ଆମେ ଆପଣଙ୍କ ନିକଟରେ ଅତ୍ୟନ୍ତ କୃତଜ୍ଞ, ଆପଣ ଆମକୁ ଏକ କୁଡ଼ିଆରୁ ଏକ ରାଜପ୍ରାସାଦକୁ ସ୍ଥାନାନ୍ତରିତ କରିଛନ୍ତି।" ପ୍ରଧାନମନ୍ତ୍ରୀ ନମ୍ରତାର ସହିତ କହିଥିଲେ ଯେ ତାଙ୍କର ଘର ନାହିଁ, କିନ୍ତୁ ଆପଣ ସମସ୍ତେ ଗୋଟିଏ ପାଇଛନ୍ତି।
ଆଲୋଚନା ସମୟରେ, ଜଣେ ହିତାଧିକାରୀ କୃତଜ୍ଞତା ପ୍ରକାଶ କରି କହିଥିଲେ, "ହଁ, ମହାଶୟ, ଆପଣ ସର୍ବଦା ସଫଳତା ହାସଲ କରନ୍ତୁ, ଏବଂ ଆପଣ ଜିତି ଚାଲିଥାନ୍ତୁ।" ଉତ୍ତରରେ, ପ୍ରଧାନମନ୍ତ୍ରୀ ଲୋକଙ୍କ ଦାୟିତ୍ୱ ଉପରେ ଗୁରୁତ୍ୱ ଦେଇ କହିଥିଲେ, "ଆମର ଦେଶର ସର୍ବଦା ଉର୍ଦ୍ଧ୍ବରେ ରହିବା ଉଚିତ, ଏବଂ ଏହାକୁ ସେଠାରେ ରଖିବା ଆପଣଙ୍କ ସମସ୍ତଙ୍କର ଦାୟିତ୍ୱ।" ହିତାଧିକାରୀ କଷ୍ଟକର ଜୀବନରୁ ଘର ପାଇବାର ଆନନ୍ଦ ବାଣ୍ଟି କହିଥିଲେ, "ଏତେ ବର୍ଷ ଧରି, ଆମେ ଭଗବାନ ରାମଙ୍କୁ ଅପେକ୍ଷା କରିଛୁ। ସେହିପରି, ଆମେ ଆପଣଙ୍କ ପାଇଁ ଅପେକ୍ଷା କରିଛୁ, ଏବଂ ଆପଣଙ୍କ ପ୍ରୟାସ ଦ୍ୱାରା, ଆମେ ବସ୍ତିରୁ ଏହି କୋଠା ଘରକୁ ଆସିଛୁ। ଆମେ ଆଉ ଅଧିକ କିଛି ଆଶା କରୁନାହୁଁ। ଏହା ଆମର ଭାଗ୍ୟ ଯେ ଆପଣମାନେ ଆମ ସହିତ ଏତେ ନିକଟତର।"
ପ୍ରଧାନମନ୍ତ୍ରୀ ଶ୍ରୀ ମୋଦୀ ଏକତା ଏବଂ ପ୍ରଗତି ଉପରେ ଧ୍ୟାନ ଦେଇ ମନ୍ତବ୍ୟ ଦେଇଥିଲେ, "ଅନ୍ୟମାନଙ୍କୁ ବିଶ୍ୱାସ କରିବାକୁ ପ୍ରେରଣା ଦେବା ଉଚିତ ଯେ ଏକାଠି ହୋଇ ଆମେ ଏହି ଦେଶରେ ଏତେ କିଛି ହାସଲ କରିପାରିବା।"
ପ୍ରଧାନମନ୍ତ୍ରୀ ଶ୍ରୀ ନରେନ୍ଦ୍ର ମୋଦୀ ଏହା ମଧ୍ୟ ଆଲୋକପାତ କରିଥିଲେ ଯେ କିପରି ଏତେ ଗରିବ ପରିବାରର ପିଲାମାନେ, ସାଧାରଣ ଜୀବନରୁ ଆରମ୍ଭ କରିବା ସତ୍ତ୍ୱେ, ବିଭିନ୍ନ କ୍ଷେତ୍ରରେ ବିଶେଷକରି କ୍ରୀଡ଼ାରେ ଉତ୍କର୍ଷ ହାସଲ କରୁଛନ୍ତି ଏବଂ ଦେଶକୁ ଗର୍ବିତ କରୁଛନ୍ତି। ପ୍ରଧାନମନ୍ତ୍ରୀ ସେମାନଙ୍କୁ ସେମାନଙ୍କର ସ୍ୱପ୍ନ ପୂରଣ କରିବାକୁ ଉତ୍ସାହିତ କରିଥିଲେ। ଜଣେ ହିତାଧିକାରୀ ସେୟାର କରିଥିଲେ ଯେ ସେ ଜଣେ ସୈନିକ ହେବାକୁ ଲକ୍ଷ୍ୟ ରଖିଛନ୍ତି, ଯାହାର ପ୍ରଧାନମନ୍ତ୍ରୀ ସକାରାତ୍ମକ ଉତ୍ତର ଦେଇଥିଲେ।
ଏହା ବ୍ୟତୀତ, ପ୍ରଧାନମନ୍ତ୍ରୀ ହିତାଧିକାରୀମାନଙ୍କୁ ସେମାନଙ୍କ ନୂତନ ଘରେ ସେମାନଙ୍କର ସ୍ବପ୍ନ ବିଷୟରେ ପଚାରିଥିଲେ। ଜଣେ ଯୁବତୀ ଉଲ୍ଲେଖ କରିଥିଲେ ଯେ ସେ ତାଙ୍କ ପାଠପଢ଼ାରେ ଧ୍ୟାନ ଦେବାକୁ ଯୋଜନା କରିଛନ୍ତି। ଯେତେବେଳେ ପଚରାଗଲା ଯେ ସେ କ'ଣ ହେବାକୁ ଚାହାଁନ୍ତି, ସେ ଆତ୍ମବିଶ୍ୱାସର ସହିତ ଉତ୍ତର ଦେଇଥିଲେ, "ଜଣେ ଶିକ୍ଷୟିତ୍ରୀ"।
ଆଲୋଚନା ବସ୍ତିରେ ରହୁଥିବା ଲୋକଙ୍କ ଦ୍ୱାରା ସମ୍ମୁଖୀନ ହେଉଥିବା ଚ୍ୟାଲେଞ୍ଜ ଉପରେ ମଧ୍ୟ ଆଲୋକପାତ କରିଥିଲା, ପ୍ରଧାନମନ୍ତ୍ରୀ ଉଲ୍ଲେଖ କରିଥିଲେ ଯେ ଯେଉଁ ପରିବାରଗୁଡ଼ିକ ଶ୍ରମିକ କିମ୍ବା ଅଟୋ-ରିକ୍ସା ଚାଳକ ଭାବରେ କାମ କରନ୍ତି ସେମାନଙ୍କ ପାଖରେ ଏବେ ନିଜ ପାଇଁ ଉନ୍ନତ ଭବିଷ୍ୟତ ସୃଷ୍ଟି କରିବାର ସୁଯୋଗ ଅଛି। ପ୍ରଧାନମନ୍ତ୍ରୀ ଏହା ମଧ୍ୟ ପଚାରିଥିଲେ ଯେ ସେମାନେ ସେମାନଙ୍କର ନୂତନ ଘରେ ଆଗାମୀ ପର୍ବଗୁଡ଼ିକୁ କିପରି ପାଳନ କରିବାକୁ ଯୋଜନା କରୁଛନ୍ତି। ହିତାଧିକାରୀମାନେ ସେୟାର କରିଥିଲେ ଯେ ସେମାନେ ସମ୍ପ୍ରଦାୟରେ ଏକତା ଏବଂ ଆନନ୍ଦର ଭାବନା ସୁନିଶ୍ଚିତ କରି ମିଳିତ ଭାବରେ ପାଳନ କରିବେ।।
ଆଲୋଚନା ଶେଷ କରି ପ୍ରଧାନମନ୍ତ୍ରୀ ହିତାଧିକାରୀ ଏବଂ ଦେଶକୁ ଆଶ୍ୱସ୍ତ କରି କହିଥିଲେ ଯେ ଯେଉଁମାନେ ଏପର୍ଯ୍ୟନ୍ତ ସ୍ଥାୟୀ ଘର ପାଇନାହାଁନ୍ତି ସେମାନେ ମଧ୍ୟ ଗୋଟିଏ ପାଇବେ ଏହା ତାଙ୍କର ଗ୍ୟାରେଣ୍ଟି। ଏବଂ ସରକାର ସୁନିଶ୍ଚିତ କରୁଛନ୍ତି ଯେ ଏହି ଦେଶର ପ୍ରତ୍ୟେକ ଗରିବ ବ୍ୟକ୍ତିଙ୍କ ମୁଣ୍ଡ ଉପରେ ସ୍ଥାୟୀ ଛାତ ରହିବ।