প্রধানমন্ত্রীগী লোইশঙ
ওসামু সুজুকি লৈখিদবদা প্রধান মন্ত্রীনা অৱাবা ফোঙদোকখ্রে
27 DEC 2024 5:58PM by PIB Imphal
ওতোমেতিপ ইন্দস্ত্রিগী লমদা শক্নাইরবা মীওই অমা ওইরিবা ওসামু সুজুকি লৈখিদবদা প্রধান মন্ত্রী শ্রী নরেন্দ্র মোদীনা অৱাবা ফোঙদোকখ্রে। প্রধান মন্ত্রীনা হায়খি ওসামু সুজুকিগী মীৎয়েং শানবা থবক্না চৎথোক-চৎশিনগী পাম্বৈগী লমদা মালেমগী মীৎয়েং নৌনা শেমখি। মহাক্কী লমজিং মখাদা, সুজুকি মোতর কোর্পোরেসন মালেমগী পৱারহাওস অমা ওইরকখি, মাইপাক্না খুদোংচাদবা কয়া মায়োক্নখি, অনৌবা থবক কয়া পায়খৎখি অমসুং পাকথোক-চাউথোকহনখি।
প্রধান মন্ত্রীনা এক্সতা হায়খি;
“ওতোমেতিপ ইন্দস্ত্রিগী লমদা শক্নাইরবা মীওই অমা ওইরিবা ওসামু সুজুকি লৈখিদবদা অৱাবা ফাওহল্লে। ওসামু সুজুকিগী মীৎয়েং শানবা থবক্না চৎথোক-চৎশিনগী পাম্বৈগী লমদা মালেমগী মীৎয়েং নৌনা শেমখি। মহাক্কী লমজিং মখাদা, সুজুকি মোতর কোর্পোরেসন মালেমগী পৱারহাওস অমা ওইরকখি, মাইপাক্না খুদোংচাদবা কয়া মায়োক্নখি, অনৌবা থবক কয়া পায়খৎখি অমসুং পাকথোক-চাউথোকহনখি। মহাক্না ভারত য়াম্না নুংশিখি অমসুং মহাক্না মরুতিগা পুন্না থবক তৌমিন্নবা অসিনা ভারতকী ওতোমোবাইলগী কৈথেলদা অওনবা পুরকখি”।
“সুজুকিগা ঐগা কয়ারক উনখিবা অদু ঐনা নিংশিংলি অমসুং মহাক্কী থবক ওইনা পাংথোকপা অমসুং নোল্লুকপা অদুনা ঙাওহনখি। মহাক খুদম কয়ানা লমজিংখি, থবক কন্না শুবা, য়াম্না মমুৎ তানা থবক তৌবা অমসুং অফবা থবকশিংদা থাজবা থম্বা খুদম ওইনা উৎখি। মহাক্কী ইমুং-মনুং, মরুপ-মপাংশিং অমসুং মহাকপু নুংশিজবশিংগী অৱাবদা শরুক য়াজরি”।

Prime Minister's Office
Prime Minister condoles passing away of Mr Osamu Suzuki
27 DEC 2024 5:58PM by PIB Delhi
Prime Minister, Shri Narendra Modi has condoled the passing away of Mr. Osamu Suzuki, a legendary figure in the global automotive industry. Prime Minister Shri Modi remarked that the visionary work of Mr. Osamu Suzuki has reshaped global perceptions of mobility. Under his leadership, Suzuki Motor Corporation became a global powerhouse, successfully navigating challenges, driving innovation and expansion.
The Prime Minister posted on X:
“Deeply saddened by the passing of Mr. Osamu Suzuki, a legendary figure in the global automotive industry. His visionary work reshaped global perceptions of mobility. Under his leadership, Suzuki Motor Corporation became a global powerhouse, successfully navigating challenges, driving innovation and expansion. He had a profound affection for India and his collaboration with Maruti revolutionised the Indian automobile market.”
“I cherish fond memories of my numerous interactions with Mr. Suzuki and deeply admire his pragmatic and humble approach. He led by example, exemplifying hard work, meticulous attention to detail and an unwavering commitment to quality. Heartfelt condolences to his family, colleagues and countless admirers.”